QUOTE(bbbituteee @ 2010 04 22, 14:12)
oho kaip idomiai, nejau vien todel kad augini vaikuti ir usiregistruoji moka pasalpa
.tai kazin kodel tada man nemokejo, kai auginau ir pirma ir antra vaikuti ir niekur nedirbau, juk ir auginau ir dar studente buvau , o man nemokejo, ot rupuzes
. o jusu atveju, patarciau pranest tai konsultantei, kad jus nedirbot, ji tikriausiai klause ar gaudavo pinigelius, jus ir turbut ir pasaket kad gaudavot, bet ji kogero turejo omeny sodros pinigelius o ne 97Lt nes kad paskui nereiktu grazint, tikrai pirma karta girdziu kad niekur nedirbant moketu pasalpa, kai kitam tik keliu savaiciu teturksta iki 18men. pradirbtumo ir jau nebegauna. o cia ...
bet galetu ir toki istatyma priimt
va va, as ir nesuprantu, nesamone cia, as vaika ir auginu tai man tik paziurejusi staza pasake, kad kazkiek mokes, o kiek sodra skaiciuoja, ir ne del vaiko tikrai, juk cia darbo birza, soc rupyba moka vaikui ir uz vaika.
Papildyta:
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 22, 09:08)
Jums moka bedarbio pašalpą ne dėl to, kad turite vaiką, o todėl, kad užtenka stažo.
Tiesiog jei jūs pastojote kai mokėtės dieniniame skyriuje ir jums nebuvo 26 m. tai jums priklausė sodros motinystės pašalpa, o kai ji mokama jums skaičiuojasi stažas.
jei nedirbai, o tik studijavai sodra moka motinystes pasalpa? nuo kada cia taip?