Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 5 Tema

QUOTE(vajuta @ 2010 04 21, 22:46)
studijavau pries 3 metus. 2 metus buvau akademinese. o pries metus atsiemiau dokumentus. i darbo birza istojau kiek daugiau pries savaite.

tai nelabai aisku uz ka jums moka, bet svarbu moka smile.gif bet tikrai ne uz tai kad vaika auginat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2010 04 22, 00:14)
tai nelabai aisku uz ka jums moka, bet svarbu moka smile.gif bet tikrai ne uz tai kad vaika auginat smile.gif

as juk paklausiau uz ka man mokes.. atsake kai vaikiuka auginu, stazas eina. juk ne kvaila konsultante. zino uz ka mokami pinigai.. ir mano sesei tas pats.. ji registruota net kitoj darbo birzoj, pristatinejo duomenis apie vaika..
tiek, kad matosi paciai tik reiks darbo ieskot.. kasdien virs 300 registruojasi darbo birzoj.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vajuta @ 2010 04 21, 10:09)
ne, nedirbau. studijavau. dirbau as tik va neseniai pagal verslo pazyma-individuali veikla. mano sese irgi dirbusi nescia tik menesi, o gauna is birzos pinigus. cia aplamai vaiko auginimas iki 3 metu yra skaiciuojamas kaip stazas. augini vaika-vadinasi dirbi. bent jau as taip supratau. nes konsultante puikiai zino, kad as neesu kazkur dirbusi, pamate, kad vaika auginu ir pasake, kad gausiu pinigelius. as net nustebau, ji man dar pasake: kaip malonu kai zmones nustemba pasakius, kad gaus pinigus.

Jums moka bedarbio pašalpą ne dėl to, kad turite vaiką, o todėl, kad užtenka stažo.
Tiesiog jei jūs pastojote kai mokėtės dieniniame skyriuje ir jums nebuvo 26 m. tai jums priklausė sodros motinystės pašalpa, o kai ji mokama jums skaičiuojasi stažas.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 22, 10:08)
Jums moka bedarbio pašalpą ne dėl to, kad turite vaiką, o todėl, kad užtenka stažo.
Tiesiog jei jūs pastojote kai mokėtės dieniniame skyriuje ir jums nebuvo 26 m. tai jums priklausė sodros motinystės pašalpa, o kai ji mokama jums skaičiuojasi stažas.

tai as ir sakau, kad auginant vaika eina(skaiciuojasi) stazas.. mirksiukas.gif pinigelius gaudavau uz vaika 97,5 kol nesuejo 2 metai ir reikejo siemet persitvarkyt is naujo viska, nes pasikeite istatymai.
Atsakyti
QUOTE(vajuta @ 2010 04 22, 09:21)
tai as ir sakau, kad auginant vaika eina(skaiciuojasi) stazas.. mirksiukas.gif  pinigelius gaudavau uz vaika 97,5 kol nesuejo 2 metai ir reikejo siemet persitvarkyt is naujo viska, nes pasikeite istatymai.

nesupratau truputi smile.gif jus nepriklause motinystes pasalpa? ar gali but, kad pries gimdyma niekur nedirbta, nei studente , uzsiregistravus Darbo birzoj kai vaikui sueis 3 metai, galima bus gauti kazkokia pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2010 04 22, 14:13)
nesupratau truputi smile.gif jus nepriklause motinystes pasalpa?  ar gali but, kad pries gimdyma niekur nedirbta, nei studente , uzsiregistravus Darbo birzoj kai vaikui sueis 3 metai, galima bus gauti kazkokia pasalpa?

oho kaip idomiai, nejau vien todel kad augini vaikuti ir usiregistruoji moka pasalpa blink.gif .tai kazin kodel tada man nemokejo, kai auginau ir pirma ir antra vaikuti ir niekur nedirbau, juk ir auginau ir dar studente buvau , o man nemokejo, ot rupuzes rolleyes.gif . o jusu atveju, patarciau pranest tai konsultantei, kad jus nedirbot, ji tikriausiai klause ar gaudavo pinigelius, jus ir turbut ir pasaket kad gaudavot, bet ji kogero turejo omeny sodros pinigelius o ne 97Lt nes kad paskui nereiktu grazint, tikrai pirma karta girdziu kad niekur nedirbant moketu pasalpa, kai kitam tik keliu savaiciu teturksta iki 18men. pradirbtumo ir jau nebegauna. o cia ... mirksiukas.gif bet galetu ir toki istatyma priimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2010 04 22, 14:12)
oho kaip idomiai, nejau vien todel kad augini vaikuti ir usiregistruoji moka pasalpa  blink.gif .tai kazin kodel tada man nemokejo, kai auginau ir pirma ir antra vaikuti ir niekur nedirbau, juk ir auginau ir dar studente buvau , o man nemokejo, ot rupuzes  rolleyes.gif . o jusu atveju, patarciau pranest tai konsultantei, kad jus nedirbot, ji tikriausiai klause ar gaudavo pinigelius, jus ir turbut ir pasaket kad gaudavot, bet ji kogero turejo omeny sodros pinigelius o ne 97Lt nes kad paskui nereiktu grazint, tikrai pirma karta girdziu kad niekur nedirbant moketu pasalpa, kai kitam tik keliu savaiciu teturksta iki 18men. pradirbtumo ir jau nebegauna. o cia ... mirksiukas.gif bet galetu ir toki istatyma priimt  smile.gif

va va, as ir nesuprantu, nesamone cia, as vaika ir auginu tai man tik paziurejusi staza pasake, kad kazkiek mokes, o kiek sodra skaiciuoja, ir ne del vaiko tikrai, juk cia darbo birza, soc rupyba moka vaikui ir uz vaika.
Papildyta:
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 22, 09:08)

jei nedirbai, o tik studijavai sodra moka motinystes pasalpa? nuo kada cia taip?
Atsakyti
Darbo birzoj uz vaika tikrai nemoka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2010 04 22, 15:46)
jei nedirbai, o tik studijavai sodra moka motinystes pasalpa? nuo kada cia taip?

Tiesiog galite pasižiūrėti www.sodra.lt puslapyje kada mokama pašalpa už vaiko preižiūrą. Jei jūs esate dieninio skyriaus studentė ir jums nėra 26 m. tai jums pašalpa priklausys, ir tas laikas skaičiuosis į stažą.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 22, 18:00)
Tiesiog galite pasižiūrėti www.sodra.lt puslapyje kada mokama pašalpa už vaiko preižiūrą. Jei jūs esate dieninio skyriaus studentė ir jums nėra 26 m. tai jums pašalpa priklausys, ir tas laikas skaičiuosis į stažą.

nu man kazkodel reikejo pradirbt 3 menesius, kad gauciau pasalpa ta, nors buvo 23 metai ir dieniniam mokinausi
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2010 04 22, 21:13)
nu man kazkodel reikejo pradirbt 3 menesius, kad gauciau pasalpa ta, nors buvo 23 metai ir dieniniam mokinausi

man buvo panasiai metu ir taip pat dieninis skyrius du maziukai vaikai.todel ir sakau, kad mistika kazkokia, na svarbiausiai kad moka, gal kiti protingesni zino kur ieskot, kur kreiptis, tik va kad paskui netektu grazint, ka valdzia dabar labai megsta doh.gif pirma duoda - paskui atima ir dar su kaupu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2010 04 22, 20:44)
man buvo panasiai metu  ir taip pat dieninis skyrius du maziukai vaikai.todel ir sakau, kad mistika kazkokia, na svarbiausiai kad moka, gal kiti protingesni zino kur ieskot, kur kreiptis, tik va kad paskui netektu grazint, ka valdzia dabar labai megsta  doh.gif pirma duoda - paskui atima ir dar su kaupu. cool.gif

pazystama ir dieniniam mokes ir negavo nieko, nu nesuprasi cia, arba kazkokios dar kitokios priezastys yra, kuriu mes nezinom smile.gif
Atsakyti