Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 5 Tema

ar galit man atsakyt itoki klausymuka?kazkada cia sitam forume uzskaiciau,jei iseini i bilioteni birzoj stovint,ir tas biliotenis gali trukti ilgai,tai uz biliotenis mokes tik menesi laiko????mano mama bilioteni yra jau 4men ir kiekviena menesi gaudavo tokias pat sumas,birzoj uzsiregistravusi nuo rugsejo menesio,o nuo gruodzio 1d bilioteni yra.tai kokius tada pinigus jai kiekviena menesi mokejo jai esant bilioteni,o snd tarpininke paake,kad va kita men jau gaus vel lt,nes uzsidare snd bilioteni. g.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2010 04 01, 16:30)
Sveiki, gal kas patarsite kaip pasielgti:
Sia savaite vyras buvo DB- parode dokumenus, paskyre susitikima kitai savaitei treciadieni sake ateiti su dokumentai. Kaip suprantu tada ji irigistruos g.gif o  siandien vyras susirado darbuka kokiems 3-4men. ir oficialai ji nori idarbinti antradieni.
Tai dabar as galvoju, ka daryti, gal iseitu pirma prisiregistruoti darbo birzoje, o paskui formintis i darba ir tada prnesti tarpininkei, kad susirado darbuka, ar nebenesti dokumentu i birza ir nebesirigistruoti verysad.gif  Patarkite prasau, kas nusimanote siuose reikaluose. Blogiausia, kad viskas vienu metu ir i birza ir i darba reikia formintis, kas naudingiau? verysad.gif
As nestoviu DB

nelabai suprantu kokia jums prasme registruotis DB, jei jau darba susiradot (turiu omenu jusu vyras)? Taigi kai nebedirbs, t.y. po tu 3-4 men, tada nueis ir uzsiregistruos.. g.gif Nebent jei darbas ten koks nelegalus...
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2010 04 01, 19:28)
nelabai suprantu kokia jums prasme registruotis DB, jei jau darba susiradot (turiu omenu jusu vyras)? Taigi kai nebedirbs, t.y. po tu 3-4 men, tada nueis ir uzsiregistruos..  g.gif  Nebent jei darbas ten koks nelegalus...

Darbas legalus, kai nesuprantu tu visu DB niuansu, tai ir klausiu ax.gif
Atsakyti
labas vakaras,
gal kas nors zino, kur reikia kreiptis del pasalpos. Stoviu DB 6 menesius, sekancius 6 menesius birza turi moketi 300 lt, birzoj man apie tai nesake, girdejau is pazistamos. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(stenly @ 2010 04 01, 22:05)
labas vakaras,
gal kas nors zino, kur reikia kreiptis del pasalpos. Stoviu DB 6 menesius, sekancius 6 menesius birza turi moketi 300 lt, birzoj man apie tai nesake, girdejau is pazistamos. Aciu.

i savo seniunijos socialines paramos centra. Pasigooglink adresa ivedus savo rajona/miesta/seniunija, nueik tiesiai arba paskambink ir nukreps pas asmeni, kuris suteiks visa info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 04 01, 20:33)
ar galit man atsakyt itoki klausymuka?kazkada cia sitam forume uzskaiciau,jei iseini i bilioteni birzoj stovint,ir tas biliotenis gali trukti ilgai,tai uz biliotenis mokes tik menesi laiko????mano mama bilioteni yra jau 4men ir kiekviena menesi gaudavo tokias pat sumas,birzoj uzsiregistravusi nuo rugsejo menesio,o nuo gruodzio 1d bilioteni yra.tai kokius tada pinigus jai kiekviena menesi mokejo jai esant bilioteni,o snd tarpininke paake,kad va kita men jau gaus vel lt,nes uzsidare snd bilioteni. g.gif

Tai jei teisingai suprantu, jei iseini i biuleteni nepraejus menesiui laiko nuo uzsiregistravimo DB tai ir gausi uz visa laikotarpi is Sodros nesvarbu kokia biuletenio trukme 4u.gif bet siulyciau dar pasiskambinti i Sodra nes as kai skambinau klausti ar priklauso po menesio, ji atsake kad nepriklauso bet kokiu atveju, tai sunku pasakyti ka ji turejo omeny rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(..vijana.. @ 2010 04 01, 22:00)
Darbas legalus, kai nesuprantu tu visu DB niuansu, tai ir klausiu ax.gif

Tai jums nera tikslo eiti i ta birza, jokios naudos is to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 04 02, 07:22)
Tai jei teisingai suprantu, jei iseini i biuleteni nepraejus menesiui laiko nuo uzsiregistravimo DB tai ir gausi uz visa laikotarpi is Sodros nesvarbu kokia biuletenio trukme 4u.gif bet siulyciau dar pasiskambinti i Sodra nes as kai skambinau klausti ar priklauso po menesio, ji atsake kad nepriklauso bet kokiu atveju, tai sunku pasakyti ka ji turejo omeny rolleyes.gif
Papildyta:

tai jei butu birzoj istovejusi maziau nei menesi,tada butu uz biliotenis tegavus tik 1men,o visi kiti 3men butu neapmoketi,taip supratau?o kadangi ji birzoj istovejo 3men,todel ir gauna visa ta laikotarpi?
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 04 02, 12:03)
tai jei butu birzoj istovejusi maziau nei menesi,tada butu uz biliotenis tegavus tik 1men,o visi kiti 3men butu neapmoketi,taip supratau?o kadangi ji birzoj istovejo 3men,todel ir gauna visa ta laikotarpi?

Turint nedarbingumą bedarbio pašalpa mokama kaip mokėjo, tik po pusmečio kai mokėjimas baigiasi ji yra pratesiama tiek dienų kiek buvo biuletenis, bet neilgiau nei 30 d.
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2010 03 30, 14:15)
man isvis tik po 2 menesiu liepe ateit, pirma karta buvau vasario 12d, o antra karta reiks eit balandzio 19d tik

kai gauni išmoką pinigais, tai kas mėnesį reikia eiti, o kai nemoka, tai tada maždaug kas 3 mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(Megann @ 2010 04 06, 16:53)
Sveiki visi  4u.gif

Norejau pasiteirauti tu kas stovi darbo birzoje ir gauna bedarbio pasalpas, ar jums jau pervede pinigelius uz vasario men., nes pagal viska kovo gale jau turejau gauti, snd. jau balandzio 6d. o pinigu vis nera. is anksto dekoju uz atsakyma  ax.gif

o kodėl nesikreipi į DB paklaust?
manau ten tiksliausią ats. gausi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 04 02, 12:03)

Tai jeigu aš registruosiuosi į DB balandžio 15d. ir po vieno mėn. biliatenis, tai mokės ir man tiek dienų kiek bus biliatenis? Ar netaip ką aš supratau? Prieš tai iki balandžio 9d. dirbanti buvau.
Nepykite jeigu ir kartosis kalusimas ax.gif
Atsakyti
Na man panasi situacija siuo metu, idedu atsakyma is Sodros:
Į Jūsų elektroniniu paštu pateiktą klausimą, paaiškiname, kad Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatų (Žin. 2004, Nr. 186-6930) 51.2 punktas nustato, kad bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingiems dėl ligos arba traumos, paskirtos nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė pratęsiama tiek kalendorinių dienų kiek asmuo buvo nedarbingas, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų.
Kartu primename, kad per 3 darbo dienas nuo nedarbingumo pažymėjimo išdavimo bedarbis privalo informuoti teritorinę darbo biržą apie jam išduotą nedarbingumo pažymėjimą, nurodydamas nedarbingumo laikotarpį.
Nepateikus teritorinei darbo biržai nedarbingumo pažymėjimo per 7 kalendorines dienas nuo jo pasibaigimo dienos, nedarbo draudimo išmokos mokėjimas nepratęsiamas.

Tai is viso to as suprantu kad prie gaunamos pasalpos dar prisides tas laikotarpis kuri busiu ant biuletenio, tik jis prisides pabaigoje ir ji mokes birza o ne sodra ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Megann @ 2010 04 06, 17:53)
Sveiki visi  4u.gif

Norejau pasiteirauti tu kas stovi darbo birzoje ir gauna bedarbio pasalpas, ar jums jau pervede pinigelius uz vasario men., nes pagal viska kovo gale jau turejau gauti, snd. jau balandzio 6d. o pinigu vis nera. is anksto dekoju uz atsakyma  ax.gif

As tureciau gauti uz vasario kelias dienas taciau dar nieko negavau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfekta: 07 balandžio 2010 - 12:58