QUOTE(jurratike @ 2010 03 25, 21:11)
Is anksto atsiprasau jei i toki klausimeli jau teko atsakinet, bet norejau paklasut kuri laiko tarpo gali but registruotas darbo birzoje? Labai aciu uz atsakyma
tiek kiek tave ten laiko ir metus ir du ir t.t. kol ismes uz ka nors (neatvykima nustatytu laiku, trecia kart atsisakius darbo ir panasiai)
Papildyta:
QUOTE(neziniuxe @ 2010 03 25, 16:57)
Sveiki,
nežinau čia pataikiau su savo klausimu ar ne, bet gal padėsit apsispręsti. Esu užsiregistravusi darbo biržoje, jokių pašalpų negaunu, nes nesu niekur dirbusi. O dabar dar ir pastojau. Vakar nuėjau į biržą, pasakiau, kad laukiuosi, o man vistiek pasiūlė dėl darbo kreiptis į vieną firmą. Tai mastau ką daryti. Ar yra nors kokia tikimybė, kad mane priims nėščią??? Gal neverta nei CV siųst
nežinau čia pataikiau su savo klausimu ar ne, bet gal padėsit apsispręsti. Esu užsiregistravusi darbo biržoje, jokių pašalpų negaunu, nes nesu niekur dirbusi. O dabar dar ir pastojau. Vakar nuėjau į biržą, pasakiau, kad laukiuosi, o man vistiek pasiūlė dėl darbo kreiptis į vieną firmą. Tai mastau ką daryti. Ar yra nors kokia tikimybė, kad mane priims nėščią??? Gal neverta nei CV siųst
man dabar dar toks klausimas kilo paskaicius busimos mamytes situacija, jei ja idarbins bandomajam laikotarpiui (3 men) ir ji pateiks per juos pazyma- taip pat netures teises atleisti is darbo? ar bandomajam laikotarpiui tai negalioja, nes darbdavys gali parasyti,kad neatitiko kokiu nors reikalavimu ir darbui netinka?????
as jusu vietoje tik i darba stovejimas birzoje net materialiai neprilygs savo motinystes pasalpa , palyginus su darbe igyta teise ja gauti. tikrai pasijustu ar per menesi 300 kazkeli litai ar suma atitinkanti busimos algos dabar numatyta procenta
Sveiki
Gal būsit kas susidūrę su tokia situacija. Mano draugas vienoje įmonėje be pertraukų išdirbo beveik 3 metus ir dabar darbdavio prašymu jis pasirašė prašymą išeiti iš darbo, nes kitaip būtų papeikimų prirašę. Žodžiu nenori atleisti su išmokom Kaip suprantu esant tokiai situaciai darbo birža jam mokėtų, bet yra kitas dalykas, jis mokosi dieniniam skyriui privačiam universitete kuriame nėra jokių stipendijų ir pan. Kiek skambinau į darbo biržą tai man jie sako kad jam bedarbio pašalpa nepriklauso nes jis mokosi dieniniam kur čia logika jei visus tuos 3 metus jis ir dirbo ir mokėsi, sumokėjo nemažą sumą mokesčių ir vien dėl to kad studijos dieninio skyriaus jam nieko nemokės?
Ar įmanoma čia dar derėtis su birža ar be šansų jam ką nors gauti?
Gal būsit kas susidūrę su tokia situacija. Mano draugas vienoje įmonėje be pertraukų išdirbo beveik 3 metus ir dabar darbdavio prašymu jis pasirašė prašymą išeiti iš darbo, nes kitaip būtų papeikimų prirašę. Žodžiu nenori atleisti su išmokom Kaip suprantu esant tokiai situaciai darbo birža jam mokėtų, bet yra kitas dalykas, jis mokosi dieniniam skyriui privačiam universitete kuriame nėra jokių stipendijų ir pan. Kiek skambinau į darbo biržą tai man jie sako kad jam bedarbio pašalpa nepriklauso nes jis mokosi dieniniam kur čia logika jei visus tuos 3 metus jis ir dirbo ir mokėsi, sumokėjo nemažą sumą mokesčių ir vien dėl to kad studijos dieninio skyriaus jam nieko nemokės?
QUOTE(ugnieshka @ 2010 03 26, 12:53)
Sveiki
Darbo birža ne turgus, nieks ten nesidera ypatingai dėl to kas jums nepriklauso. Studentas yra studentas, o ne bedarbis.
Ir dar jei mokosi privačiam universitete, tai tikrai yra žmonių kuriems ta pašalpa labiau reikalinga. Kad ir duonai pirkti, nes tai vienintelės jų pajamos.
Mane labai piktina daugelio noras pasipelnyti iš DB. bedarbių yra daug ir sunkiai gyvenančių... ir ji9ems tų pinigų tikrai labiau reikia...
QUOTE(Bomba @ 2010 03 26, 16:22)
jei cia siulymas lauktis trecio tai tiek to, kaip nors
zinokit uztenka ir dvieju, jei duvaikai, tai vienam is tevu iki kol sukaks 18 metu vaikams, draustumas
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 26, 11:41)
as jusu vietoje tik i darba stovejimas birzoje net materialiai neprilygs savo motinystes pasalpa , palyginus su darbe igyta teise ja gauti. tikrai pasijustu ar per menesi 300 kazkeli litai ar suma atitinkanti busimos algos dabar numatyta procenta
Tai aš kiek suprantu, tai pagimdžius negaučiau jokios pašalpos, nes neišdirbčiau 12mėn. Jei priimtų dabar į darbą, padirbčiau kokius 5mėn ir išeičiau į dekretą, to per maža gauti pašalpai Na, matysim...
QUOTE(ugnieshka @ 2010 03 26, 11:53)
Sveiki
paskaitykit http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 27, 22:01)
SVARBU ŽINOTI!
Asmenims, kurie mokosi pagal dieninę mokymosi formą arba turi įregistruotą individualią įmonę, ūkininko ūkį, yra gavę verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą arba turi sudarę autorinę sutartį, registruojantis darbo biržoje bedarbio statusas nesuteikiamas ir nedarbo socialinio draudimo išmoka neskiriama.
QUOTE(neziniuxe @ 2010 03 27, 22:36)
Tai aš kiek suprantu, tai pagimdžius negaučiau jokios pašalpos, nes neišdirbčiau 12mėn. Jei priimtų dabar į darbą, padirbčiau kokius 5mėn ir išeičiau į dekretą, to per maža gauti pašalpai Na, matysim...
Siaip manau kad gautumet pasalpa, juk laikotarpis stovint DB taip pat skaiciuojamas, tai padirbtumet tiek kiek maksimaliai galima (36 sav yra riba) ir manau jau pasalpai uztektu, va dar imetu nuoroda
http://www.finansai....cfb544420267f51
cia galima ir pasiskaityt ir paciai klausima uzduot
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 28, 21:04)
laba diena,
ar registruojantis DB reikalingas mokyklos baigimo pažymėjimas.
niekaip nerandu,matyt kolegijoje esu palikusi
ar registruojantis DB reikalingas mokyklos baigimo pažymėjimas.
niekaip nerandu,matyt kolegijoje esu palikusi
Jei turit kolegijos baigimo pažymėjimą, tai atestatas tikriausiai ir turėjo likti kolegijoj. Eikit su kolegijos baigimu. Jei neturit, reiks ieškot mokyklos baigimo, nebent dabar jau mato jie kompiuteryje gal kas gali pakomentuot? Preiš puse metų tikrai reikėjo.
QUOTE(Forget @ 2010 03 28, 20:26)
Jei turit kolegijos baigimo pažymėjimą, tai atestatas tikriausiai ir turėjo likti kolegijoj. Eikit su kolegijos baigimu. Jei neturit, reiks ieškot mokyklos baigimo, nebent dabar jau mato jie kompiuteryje gal kas gali pakomentuot? Preiš puse metų tikrai reikėjo.
vis dar esu kolegijos studentė.
tai matyt teks važiuot pasiimt atestato
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 28, 21:33)
jei dieniniam, tai negausit bedarbio statuso. Pasiskambinkit gal.