QUOTE(ausra zukauskiene @ 2010 03 10, 15:30)
Sveikos,bandysiu suformuluoti savo problema,gal kas gales atsakyti ar kazka pakomentuoti.
Auginu dukryte kuriai sausio men suejo 2 m,taciau darbe as parasius vaiko auginimo atostogu iki 3 m.Dabar suzinojau kad ta firma kaip ir bankrutuoja isleidineja visus nemokamu atostogu ir pan. Mes su vyru pagalvojom kad reiktu antro vaikelio,tai dabar nezinau kaip pasielgt ar nieko nedaryt laukt tiesiog daryt antra leliuka ir tiketis kad pavyks ar stot i darbo birza .Bet kas butu jei istojus i darbo birza pastociau,ar gauciau pinigeliu uz vaika?
Aciu kas supratot mane ir tikiuosi sulaukti atsakymo
Auginu dukryte kuriai sausio men suejo 2 m,taciau darbe as parasius vaiko auginimo atostogu iki 3 m.Dabar suzinojau kad ta firma kaip ir bankrutuoja isleidineja visus nemokamu atostogu ir pan. Mes su vyru pagalvojom kad reiktu antro vaikelio,tai dabar nezinau kaip pasielgt ar nieko nedaryt laukt tiesiog daryt antra leliuka ir tiketis kad pavyks ar stot i darbo birza .Bet kas butu jei istojus i darbo birza pastociau,ar gauciau pinigeliu uz vaika?
Aciu kas supratot mane ir tikiuosi sulaukti atsakymo
Neišeikit iš atostogų, jei planai bus greitai įgyvendinami. Jei išeisit iš darbo ir stosit į DB, pastosit, gausit kaip su ankstesniu vaiku, tik tas turi labai greit įvykt ir turėsit surasti kas jus gali fiktyviai įdarbint, kad galėtų išleist atostogų.
Vaiko pašalpa skaičiuojama iš 12 mėnesių ir jei išėjus į dekretines nors kiek įsiterpsit į tą laikotarpį kai gavot išmokas su ankstesniu vaiku, skaičiuos kaip jums palankiau, nesvarbu, kad pajamų tarkime trečius metus negavot.
Kitoje temoje jums gali geriau išaiškinti, bet šiaip mano manymu, geriau neišeiti, jei va pastosit per mėnesį du.