sveikos, reikia jusu patarimo.
uzsiregistravau darbo birzoje ir kaip absolvente mane siuncia i kazkoki uzsiemima jaunimo darbo centre ir darbuotoja pabreze kada ir kur ateit su lapeliu. taciau parejus namo pamaciau, kad ant bedarbio atmintines yra nurodytas laikas apsilankyt pas konsutante ir padetas parasas. tai dabr nezinau ar turiu eit pas konsutante? ar tik i uzsiemima?
O mane siuncia dirbti viesuju darbu, atseit mano issilavinimas vidurinis tai leidzia ir nesvarbu ,kad as dirbus vadybininke ir dar geresnese pareigose. Jei atsisakau sito darbo -tai sustabdys mano bedarbio statusa 3 men. Zodziu, eilini karta pasigailejau ,kad gimiau lietuvoj
noriu paklausti,jei tampi bedarbiu kiek laiko birza moka pinigelius?girdejau ,kad puse metu,o paskui viskas?jei vistik nesurandi darbo ar praejus pusmeciui vel moka ?
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 03 05, 12:25)
noriu paklausti,jei tampi bedarbiu kiek laiko birza moka pinigelius?girdejau ,kad puse metu,o paskui viskas?jei vistik nesurandi darbo ar praejus pusmeciui vel moka ?
Jei per paskutinius 36 mėn. turite 18 mėn. darbo stažo tada DB moka bedarbio pašalpą. Pašalpa yra mokama kol susirasite darbą, bet neilgiau nei 6 mėn.
QUOTE(jurg_ili @ 2010 03 05, 11:24)
O mane siuncia dirbti viesuju darbu, atseit mano issilavinimas vidurinis tai leidzia ir nesvarbu ,kad as dirbus vadybininke ir dar geresnese pareigose. Jei atsisakau sito darbo -tai sustabdys mano bedarbio statusa 3 men. Zodziu, eilini karta pasigailejau ,kad gimiau lietuvoj
kiek mano galva nesa protu,tai turit 3 kartus atsisakyt siulomo darbo ir tik tada yra sustabdomas bedarbio statusas 3men.
sveikos.......norejau paklausti kada man reikia stoti i darbo birza jai mano vaikui 1,4m bet mane bunant atostogose atleido nes bankratavo imone dekui
Iš anksto atsiprašau už atskirą temą, bet panašios informacijos neradau o situacija labai opi Mano pusseserė pastojo būdama DB, t.y. ten užsiregistravusi maždaug 2 sav., prieš tai dirbusi ( apie 1,5 metų), kokie dabar jai būtų šansai pretenduoti i Sodros išmokas, suprantu kad turėtų isidarbinti, bet koks terminas, ta prasme iki kada vėliausiai jai reikėtų įsidarbinti?
QUOTE(lina07 @ 2010 03 07, 12:01)
Laba diena, galbūt žinote kokiam banke geriau atidaryti sąskaitą,
kurią reikia pateikti dėl pinigėlių pervedimo,
kad pervedant nenuskaičiuotų dar papildomai pinigėlių (mokesčio už įeinančių lėšų administravimą ).
Dėkui
kurią reikia pateikti dėl pinigėlių pervedimo,
kad pervedant nenuskaičiuotų dar papildomai pinigėlių (mokesčio už įeinančių lėšų administravimą ).
Dėkui
Vilniaus bankas tikrai nuskaičiuoja. Hansa nenuskaičiuoja.
QUOTE(lapute32 @ 2010 03 05, 17:38)
kiek mano galva nesa protu,tai turit 3 kartus atsisakyt siulomo darbo ir tik tada yra sustabdomas bedarbio statusas 3men.
kai mano darboviete bankrutavo tai mums aiskini, kad galima atsisakyti tik viena karta... tada leki laukQUOTE(me***ta @ 2010 03 06, 14:10)
sveikos.......norejau paklausti kada man reikia stoti i darbo birza jai mano vaikui 1,4m bet mane bunant atostogose atleido nes bankratavo imone dekui
lyg per 3men, tiksliai nebepamenu
as jau pavelavus istot gerokai...o laukiuosi trecio vaikelio...
Sveiki, neseniai papildžiau bedarbių gretas. Tik dar neskubu užsiregistruot DB, nes gavau išeitinę už 8 mėn. ir, kaip suprantu, bedarbio pašalpa man priklausys tik po tų 8 mėn. Tik va skaitinėjant iškilo klausimas. Ar aš teisingai supratau, jei stovint DB aš susirgčiau, tai Sodra man mokėtų ligos pašalpa? Būčiau labai dėkinga atsakiusioms.
QUOTE(Alremo @ 2010 03 07, 22:45)
Sveiki, neseniai papildžiau bedarbių gretas. Tik dar neskubu užsiregistruot DB, nes gavau išeitinę už 8 mėn. ir, kaip suprantu, bedarbio pašalpa man priklausys tik po tų 8 mėn. Tik va skaitinėjant iškilo klausimas. Ar aš teisingai supratau, jei stovint DB aš susirgčiau, tai Sodra man mokėtų ligos pašalpa? Būčiau labai dėkinga atsakiusioms.
jei išmokos mokėjimo metu susirgsi, tai pratęs iki 1 kalendorinio mėnesio tavo pašalpos mokejimą , o kitaip tai neskaičiuos. Ligonlapį reikia pteikti biržai po jo uždarymo, o ne tada kai tau paskirta ateiti į biržą.