Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(tupukas @ 2010 01 29, 12:31)
sveika,na tai tau gerai cia pasiseke  thumbup.gif ,dziaugiuosi su tavimi kartu.O tai sakyk ka tu darei kai tavo krutine buvo pilna pieno(as taip manau),nes jei ilgesni laika,nemaitini,tai buna prisikaupe daug pienuko g.gif Na ir jei tavo sunelis geria is bonkutes,tai vel kitas atvejis,ka tu jam duodi dabar vietoj MP gerti? 4u.gif
nes maniskis tai tik zaidzia su bonkute,o manau misinuko jam reikia bet kokiu atveju,jei negauna MP ?

Kadangi aš MP nutraukinėjau palaipsniui, tai krūtinė ir susireguliavo po truputį. Nuiminėjau po vieną maitinimą kas keturias - penkias dienas. Na, kai būdavo pilna, pakentėdavau, arbe truputį nutraukdavau ir pamasažuodavau. Nes, kiek, esu girdėjusi daug nutraukti negalima, nes vėl pieno gaminsis daugiau. O kitos, turinčios daug pieno, tai girdėjau, kad geria vaistus mažinančius laktaciją. Bet siūlau pirma pabandyt natūraliai.
O vietoj MP aš jam duodu mišinuko. Kiekvieną nuimtą maitinimą pakeičiau mišinuku. Bet nežinau ar būtinai kiekvieną maitinimą keist mišinuku ar galima ir kitu pieno produktu, pvz. jogurtu. Bet aš, bent jau iki metuku, duosiu mišinuką, o vėliau jau bandysim ir mišinukus sumažint.
Maniškis irgi pradžioj tik stumdė buteliuką, bet aš jam vis duodavau ir kažkaip priprato.
Atsakyti
QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 29, 14:27)
Kadangi aš MP nutraukinėjau palaipsniui, tai krūtinė ir susireguliavo po truputį. Nuiminėjau po vieną maitinimą kas keturias - penkias dienas. Na, kai būdavo pilna, pakentėdavau, arbe truputį nutraukdavau ir pamasažuodavau. Nes, kiek, esu girdėjusi daug nutraukti negalima, nes vėl pieno gaminsis daugiau. O kitos, turinčios daug pieno, tai girdėjau, kad geria vaistus mažinančius laktaciją. Bet siūlau pirma pabandyt natūraliai.
O vietoj MP aš jam duodu mišinuko. Kiekvieną nuimtą maitinimą pakeičiau mišinuku. Bet nežinau ar būtinai kiekvieną maitinimą keist mišinuku ar galima ir kitu pieno produktu, pvz. jogurtu. Bet aš, bent jau iki metuku, duosiu mišinuką, o vėliau jau bandysim ir mišinukus sumažint.
  Maniškis irgi pradžioj tik stumdė buteliuką, bet aš jam vis duodavau ir kažkaip priprato.

aciu uz tokius patarimus thumbup.gif ,reikia susiimti i rankas save ir pabandyti g.gif ,turbut mamos kurios leliuku savo nemaitino,galvoja kad mums kazkas negerai,kad norime nutraukti maitinima blink.gif ,bet esame didvyres manau kad ir iki siol galejome suteikti savo leliukams ilga malonuma maitindamos thumbup.gif

Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Jums 100 proc drinks_cheers.gif Ir, manau, kad savo sūnų lengviau atpratinau ir dėl to, kad anksčiau pradėjau visą procesą nujunkymo. O su dukra taip ir tempėsi iki beveik dviejų metų. Linkiu Jums kuo dideliausios sėkmės ir kantrybės nutraukiant MP 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi aš prie jūsų, irgi vargstu su dukryte 8 men. negeria iš jokio buteliuko. Iš puodelio su snapeliu du gurkšniukai vandens ir viskas. naktį keliasi n kartų apsižioja ir miega, kai ištrauki ir bandai padėt į lovą isterijos. Jau pati vaikštau kaip zombis, jaučiu, kad reikia nebeduot ir viskas, o ne po truputį, tai gal gert iš puodelio pradės ir t.t.
Atsakyti
g.gif uzjauciu jus "labukas",sutinku kad jums labai sunku,gerai kad dar maniskis greitai uzmiega paragaves to skanesto( MP) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2010 02 01, 15:34)
Jungiuosi aš prie jūsų, irgi vargstu su dukryte 8 men. negeria iš jokio buteliuko. Iš puodelio su snapeliu du gurkšniukai vandens ir viskas. naktį keliasi n kartų apsižioja ir miega, kai ištrauki ir bandai padėt į lovą isterijos. Jau pati vaikštau kaip zombis, jaučiu, kad reikia nebeduot ir viskas, o ne po truputį, tai gal gert iš puodelio pradės ir t.t.

puikiui jus suprantu, gal soske ikiskit?
as taip kankinuosi jau beveik 2m. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif pasidalinsiu ir as savo patirtimi, kaip mes bandeme suneli (1.3m) atpratinti nuo "papuko", kuri jis buvo tiesiog "isimylejes" biggrin.gif Nuo to laiko praejo jau 2 savaites. Pirmas meginimas buvo kai sunelis buvo 10men, bandziau neduoti papuko nakti, iskentem 4 naktis ir teko toliau maitinti, nes sunelis verkdavo ir nemiegodavo. Sikart sugalvojom gudriau, o ir vaikas jau didesnis - tetukas su suneliu isvaziavo i "komandiruote" pas anyta. Pabuvo vieni 3 paras, mazius nakti vietoj pienuko gerdavo vandenuka, ko niekad nedarydavo nakti, pradejo ramiau miegoti. kai grizo namo as dar keleta naktu miegojau atskirai, kad nakti neuzuostu manes. Rezultatas - ramios naktys, vaikas ismiega arba visa nakti ( anksciau keldavosi kas kelias val pasiurbti pienuko ar tiesiog paciulpti), arba keliskart pabunda vandenuko ir pats vel uzmiega.
Ir manau nereik issigasti, jei kol zindote vaikas negeria skysciu, maniski irgi per diena isgerdavo pora gurksniu vandenuko ar arbatos. Kai nustojau maitinti - o maitinau daar tik nakti ir paryciais, pradejo vaikas pats prasyt gerti ir pirmomis dienomis gere labai daug skysciu, taigi jie patys jau pajaucia, kada reik skysciu ir pradeda gert.
O del pieno prisikaupimo krutinej tai jau kita kalba. Pas mane visuomet pieno buvo fontanai, taigi kai nutraukiau ta naktini maitinima pieno tiek prisikaupe, kad niekas nepadejo, ir bandziau po truputi nutraukti, kad palengvetu, nes jauciausi kaip su 2 futbolo kamuoliais, mazinau skysciu kieki ir pan.bet pienas toliau kaupesi... Praejus 3 dienoms pradejau gerti laktacija mazinancius vaistus Bromocriptin, nes bijojau kad nepasidarytu mastitas. pageriau 5 dienas po tablecike ir pastebejau kad pienukas nustojo gamintis. Taigi toliau vaistu ir nebegeriau, nusitraukiau likusi pienuka pora kartu ir viskas thumbup.gif
P.S. jei kuriai prireiks Bromocriptin - galite kreiptis, liko apypilnis buteliukas.
Sekmes visoms meginancioms atjunkyti savo mazuosius siurbeliukus biggrin.gif
Atsakyti
SOS. Reikia patarimo unsure.gif

Turiu kuo greičiau nutraukti maitinimą. Mažyliui trys mėnesiukai. Šiuo metu maitinu tris kartus dienoje, pienuko tikrai netrūksta, mišinuką taip pat skaniai geria. Nutraukti maitinimą reikia dėl mamos sveikatos. Gal žinote, ką reiktų daryti? Kuo greičiau nutrauksiu mažylio matinimą - tuo geriau man.
Atsakyti
QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 02, 15:18)
SOS. Reikia patarimo  unsure.gif

Turiu kuo greičiau nutraukti maitinimą. Mažyliui trys mėnesiukai. Šiuo metu maitinu tris kartus dienoje, pienuko tikrai netrūksta, mišinuką taip pat skaniai geria. Nutraukti maitinimą reikia dėl mamos sveikatos. Gal žinote, ką reiktų daryti? Kuo greičiau nutrauksiu mažylio matinimą - tuo geriau man.

Jei vaikas geria mišinuką, tai maitinimą nutraukti jokių problemų - tiesiog krūtį keiti mišinio buteliuku, o pieno gamybą stabdai vaistais (pvz. bromkriptinu). Tiesa, jei nutrauki maitinimą dėl savo sveikatos, tai bromkriptinas ne su visais vaistais dera, tarkime, man su hormoniniais jo vartoti neleido, todėl teko atpratinti dukrytę mažinant maitinimus palaipsniui. T.y. vieną maitinimą keičiau kitu maistu ir laukiau, kol pieno gamyba normalizuosis. Kai krūtys nebepersipildydavo (maždaug po 3-5 dienų, bet čia jau individualus turbūt laikas), tada keičiau sekantį maitinimą.
Atsakyti
Ačiū, Baltike, už patarimą, lėksiu į vaistinę bigsmile.gif Reikia kuo greičiau nutraukti maitinimą, nes negaliu gerti reikiamų vaistų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 03, 12:12)
Ačiū, Baltike, už patarimą, lėksiu į vaistinę  bigsmile.gif  Reikia kuo greičiau nutraukti maitinimą, nes negaliu gerti reikiamų vaistų  verysad.gif

O stipri mėtų arbata ar nemažina pienuko gamybos?
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 02 02, 17:33)
Jei vaikas geria mišinuką, tai maitinimą nutraukti jokių problemų - tiesiog krūtį keiti mišinio buteliuku, o pieno gamybą stabdai vaistais (pvz. bromkriptinu). Tiesa, jei nutrauki maitinimą dėl savo sveikatos, tai bromkriptinas ne su visais vaistais dera, tarkime, man su hormoniniais jo vartoti neleido, todėl teko atpratinti dukrytę mažinant maitinimus palaipsniui. T.y. vieną maitinimą keičiau kitu maistu ir laukiau, kol pieno gamyba normalizuosis. Kai krūtys nebepersipildydavo (maždaug po 3-5 dienų, bet čia jau individualus turbūt laikas), tada keičiau sekantį maitinimą.

Šie vaistukai, kiek žinau, be recepto neparduodami (jį gali išrašyti ginekologas arba šeimos gydytojas), tuo labiau jų ne kiekvienoje vaistinėje yra ax.gif
Atsakyti