Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

as irig ruosiuosi ruosiuosi ir vis atideliuoju , o baisus papinukas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 01 23, 15:32)
as irig ruosiuosi ruosiuosi ir vis atideliuoju , o baisus papinukas  doh.gif

Aš su dukros maitinimu irgi vis atidėliojau, kol paskui vis gi nutraukiau matinimą, kai buvo metai ir devyni menesiai. Kažkaip jau jinai ir naktį nesikeldavo valgyt, jai reikdavo papo tik tam, kad uzmigtu. Tai lengvai gavosi tas nutraukimas smile.gif O dabar, jaučiu teks pavargt doh.gif
Atsakyti
na aš jau kaip ir nebemaitinu smile.gif dieną nebeprašo o naktį keliasi n kartų doh.gif tikriausiai dėl įpročio žįsti bet paduodu sulčių atsigerti ir toliau miega.O nutraukiau iškart be jokių žaidimų.Nebedaviau nei dieną nei naktį,aišku reikėjo pasikankinti abiem bet kito atvejo nebuvo,nepadėjo nei tepimai druska,pipirais,medum,dar tepiau vidurių lašiukais,bet viską nusivalydavo ir toliau žįsdavo.Buvau netgi užklijavusi papukus biggrin.gif bet viską nuplėšdavo ir toliau žįsdavo doh.gif
Atsakyti
Gal kuriai pravers info 4u.gif
Apie nujunkymą:
Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia susiumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.

Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.
Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Atsakyti
Sveikutes,

As irgi prisidedu prie tu mamu kurios jau nori nutraukti zindyma. Mums ne uz kalnu jau metukai. Diena krutine duodu tik kai einame pietuku miegoti. Miegame du kartus. Vakar per antra pietu miega jau bandziau supdama uzmigdyti, kad nereiktu krutines. Tai vakare krutine vos nesprogo. Nakti keliames koki 5-7 kartus, ir tai tik tam kad dantyse butu krutine. Nakti valgo gal tik viena karta. Sunkiausia kad mazylis neima jokio buteliuko, o ir negeria jokio misiniuko ar pieno. Tad nakti neturiu kuom krutine pakeisti. Zinduko nakti taip pat neikisi. Diena geriame is snapelio ir tai labai mazai. Tad apie naktinio maitinimo nutraukima tik pasvajoti. Gal kas turite kokiu pasiulymu. Su dukryte buvo lengviau, maitinau iki 6 men. O veliau su misiniukais apsiejom.
Atsakyti
QUOTE(jurgusia @ 2010 01 25, 12:41)
Sveikutes,

As irgi prisidedu prie tu mamu kurios jau nori nutraukti zindyma. Mums ne uz kalnu jau metukai. Diena krutine duodu tik kai einame pietuku miegoti. Miegame du kartus. Vakar per antra pietu miega jau bandziau supdama uzmigdyti, kad nereiktu krutines. Tai vakare krutine vos nesprogo. Nakti keliames koki 5-7 kartus, ir tai tik tam kad dantyse butu krutine. Nakti valgo gal tik viena karta. Sunkiausia kad mazylis neima jokio buteliuko, o ir negeria jokio misiniuko ar pieno. Tad nakti neturiu kuom krutine pakeisti. Zinduko nakti taip pat neikisi. Diena geriame is snapelio ir tai labai mazai. Tad apie naktinio maitinimo nutraukima tik pasvajoti. Gal kas turite kokiu pasiulymu. Su dukryte buvo lengviau, maitinau iki 6 men. O veliau su misiniukais apsiejom.

Mano sūnus naktį buteliuko (žinduko taip pat) irgi neima, tačiau dieną ir anksti ryte jau geria is buteliuko. O iš pat pradžių, tai kaip stumdavo buteliuką nuo savęs, bet aš jam vis tiek duodavau ir duodavau atsigert ir kažkaip priprato, tai dabar dieną jokių problemų dėl to.
Naktį maniškis prabunda kokius tris kartus, tai vieną kartą dar duodu , o daugiau tai keliuos ir supu. Ir dėl to baigiu nukvakt jau doh.gif Taip miego norisi doh.gif Kažkaip man atrodo, kad natūraliai vaikas naktį neatsisakys žįst, reikia tiesiog jam neduot, jeigu norite mest maitinimą. Bet čia tik mano nuomonė. Gal yra turinčių kitokios patirties. Nes dukrą maitinau iki metų ir devynių menesiu, tai vis tiek keldavosi naktim, o kai nutraukiau maitinimus, tai po kurio laiko baigesi ir kelimaisi naktį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolita2: 25 sausio 2010 - 12:05
Turiu tokia pat problema dukrai 7men ir lig siol neima nei zinduko ,nei buteliuko, taigi zinda tik is kruties. Diena tai nera sunku, nes 2k valgo koses, bet nakti tai doh.gif miegam vienoj lovoje kartu, nes man taip buvo patogiau maitint, nereik keltis, bet jau dabar darosi nekas, keliasi daznai, net neskaiciuoju kiek kas valanda gal ir kiekviena kart sumosavus rankytem reik mamos papulio doh.gif nes kitaip neuzmiega. iki 3men nakti keldavosi 2/3kart, tai visai normal buvo mama pailsejus, nezinau bet manau su soske issisprestu musu bedos,bet kad neima jos, tik pakramto ir meta lauk. Noreciau jau lovytej migdyti, bet kaip uzmigdyti neisivaizduoju, turim ir migduka ir ratukus ant lovos koju, viena nakti taip ir uzmigdziau vazinedama su lova, bet kad po 2val jau prabudo, tai teko i lova atsinesti ir duoti zist kad uzmigtu, siaip tai neduodu isiverkti ,nes 3m sese dar kt kambary miega, tai vat vargstu.... gal turite tokios patirties ir patarimu, aciu
Atsakyti
Sveikos,

Jau antra diena, kai diena nebeduodu papuliu. Migdau pasiguldziusi ant pagalves, pasupu ir su asarom siaip ne taip uzmiegam. Vakare, nakti ir ryte vis dar duodu krutine. Ir duosiu kol visiskai atsisakysim diena. Miegam taip pat bendroj lovoj, nes turiu jegu kas dvi valandas kelnotis is lovytes i lova. Tiek gerai, kad musu lova didele 2 metru. Tai issimiegam visi trys.Mazyli guldau prie krasto ir dar pristumiu lovyte, kad neiskristu. O ir mums su vyru gerai mirksiukas.gif

Laukiu sestadienio kai rodys per TV3 Mamyciu kluba. Pasakos kaip atjunkyti vaikuti nuo krutines. ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!
na per ta laidele nieko gero ten nepasake,bent as taip manau,nors daugelis mamyciu matau susiduria su ta pacia problema.As taip pat viena is tu g.gif ,nerimaujanti ir neisimieganti naktimis schmoll.gif .Manau kad reikia tik labaia labai labai......daug kantrybes norint atpartinti vaikiuka nuo MP,bet jos nebeturiu,todel ilgai supavusi vaikuti ant ranku vel pakisu MP ir labai gerai uzmiega,o naktys kaip kosmaras,atsikelia nnnnnn kartu,bet manau kad tai vaikuciui jau yra iprotis nuo kurio kazkaip norisi mums atpratinti>mano vaikiukas ir neima,nei soskio,nei bonkutes is jos tiesiog nemoka gerti,jam tai yra zaislas,tas pats ir soskis,atsigeria is bonkutes tik su snapeliu arba is paprasto puodelio duodu gerti.
taigi susikabinam viusos uz ranku ir pradedam atpratinti drinks_cheers.gif
Atsakyti
laba diena mamytes,..jungiuosi ir as...
skaitau ka paraset,tai tokios pat bedos ir mums..dabar 10 men. mums..planuoju vis iki 1 m. maitinti,..bet tas kelimasis nakty nnn kartu..oj..ir yprotis papuly imti vietoj soskes.....tai sau sakau, kad gal jau ir galeciau po truputy neduoti papulio...pakeisciau i misinuk...ar kazka..na nakty tiesiog nemaitinti labai noreciau...pavargau jau...kilnotis. dabar au ir miegam kartu, nes nebera jegu tiekkartu keltis is lovos...oj nzn...
reikia ta yproty keisti! cool.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos 4u.gif
Jau nuo antradienio nakties nebemaitinu visai sūnelio. Ir žnokit, tfu tfu tfu, ale kažkoks stebuklas įvyko, kad vaikas pradėjo nebesikelti naktį. Na, pakriuksi biskutį, bet as jį kadangi vežimėlyje migdau, tai pasupu truputį ir vėl toliau miega. Arbe paimu pas save i lovą ir galvytę paglostau ir miega. Na, o kaip toliau bus, tai pažiūrėsim, bet jau tikrai papulio neduosiu, kad ir kaip verktu. O jau buvau pasiruošus naktim nemiegot ir supt smile.gif Bet , aišku, gali prireikti dar to supimo.
Taigi, visoms jums linkiu kuo dideliausios sėkmės nutraukiant MP. Darykit viską po truputį ir tikrai pavyks. Tik svarbiausia nusiteikt taip , kad tikrai norit nutraukt MP. Bent jau aš taip dariau.
Atsakyti
QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 28, 13:45)
4u.gif Sveikos  4u.gif
  Jau nuo antradienio nakties nebemaitinu visai sūnelio. Ir žnokit, tfu tfu tfu, ale kažkoks stebuklas įvyko, kad vaikas pradėjo nebesikelti naktį. Na, pakriuksi biskutį, bet as jį kadangi vežimėlyje migdau, tai pasupu truputį ir vėl toliau miega. Arbe paimu pas save i lovą ir galvytę paglostau ir miega. Na, o kaip toliau bus, tai pažiūrėsim, bet jau tikrai papulio neduosiu, kad ir kaip verktu. O jau buvau pasiruošus naktim nemiegot ir supt  smile.gif  Bet , aišku, gali prireikti dar to supimo.
      Taigi, visoms jums linkiu kuo dideliausios sėkmės nutraukiant MP. Darykit viską po truputį ir tikrai pavyks. Tik svarbiausia nusiteikt taip , kad tikrai norit nutraukt MP. Bent jau aš taip dariau.

sveika,na tai tau gerai cia pasiseke thumbup.gif ,dziaugiuosi su tavimi kartu.O tai sakyk ka tu darei kai tavo krutine buvo pilna pieno(as taip manau),nes jei ilgesni laika,nemaitini,tai buna prisikaupe daug pienuko g.gif Na ir jei tavo sunelis geria is bonkutes,tai vel kitas atvejis,ka tu jam duodi dabar vietoj MP gerti? 4u.gif
nes maniskis tai tik zaidzia su bonkute,o manau misinuko jam reikia bet kokiu atveju,jei negauna MP ?

Atsakyti