Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Na, jūs čia ir išsidiskutavote, ar galima maitinti vyresnį vaiką ar ne. Tokioms diskusijoms niekada nebus pabaigos - nes mamyčių labai daug ir visos su savo užtikrinta nuomone. Nesmerkiu nei vienos, nustojusios žindyti ar vis dar maitinančios n-metį mažylį. Kiekvienai mamai jos kūdikis-vaikas pats nuostabiausias, kuriam norisi atiduoti tai, kas geriausia. Jei ne mano liga, aš pati dar tikrai nebūčiau nutraukusi žindymo. Džiaugiuosi tuo, kad man PAVYKO išmaitinti savo dukrytę 11 mėn. Kaip vakar prisimenu savo pastangas na nors iki 2 mėn. vėliau - na dar nors iki 3 ir taip dar kelis mėnesius, kol atsirado visiškas pasitikėjimas savimi, kai jau daugiau nebesukau sau galvos, ar pieno yra pakankamai...
Šiandien bus trečia para be žindymo. Krūtys lyg "lengvesnės". Vis dar paskausta širdelę, ypač nutraukus kelis lašelius riebaus pertekliaus... Dieve, kodėl ne į burnytę, o laukan???!!! Bet, susigyvensim. Kompensuojame abipusį artumą žaisdamos kartu, vakare mažulė užmiega susirangiusi man ant pilvo, galvytę meiliai uždėjusi ant krūtinės. Pora kartų bandė paieškoti papulių plėšdama man marškinėlius, tuomet jos mintis nukreipiau kitur. Matau, kad jai lengviau nei man. Ji valgo beveik viską, kas ant mūsų stalo, o MP prireikdavo tik apsiraminimui.
Diskutavote dėl mišinių ir pieno. Aš pasirinkau parduotuvinį pieną. Tiesą sakant jūs gal ir užmėtysite mane pomidorais, bet aš jai jau košytes jame užpilamas dariau nuo 5 mėn. Ačiū Dievui, gyva, judri ir sveika. Aš laikaus tos nuomonės, kuom mes patys užaugome, tuom ir savo vaikus auginti reikia. Man tie mišinukai kraštutiniausias variantas (kalbu apie vyresnius kūdikius).
Taigi, dabar mano mažoji iš puodelio gauna pagerti pieną tik pabudusi ir prieš einant miegelio. Dieną daugmaž skanaujam bendrą maistą (išskyrus keptą, aštrų ir,žinoma, visokį kitokį proto ribose).

Maruša, tau dar kartą ačiū., kad atsiliepei į mano žinutes. Kai širdy ir galvoje tokia sumaištis bei liūdesys, svarbu bet koks palaikymas. Čia tau - 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2010 10 22, 23:22)
Del to negalima vaiko tiek ilgai maitinti...

Kas per pasakymas negalima blink.gif yra kur nors istatymai tai draudziantys??? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2010 10 23, 11:09)
Maruša, tau dar kartą ačiū., kad atsiliepei į mano žinutes. Kai širdy ir galvoje tokia sumaištis bei liūdesys, svarbu bet koks palaikymas. Čia tau -  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nėra už ką 4u.gif
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 23, 12:23)
Kas per pasakymas negalima  blink.gif  yra kur nors istatymai tai draudziantys???  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Man atrodo, cucumi norėjo pasakyt, ir aš jai pritarčiau, kad kas per daug, tas nesveika - pomidorais neužmėtykit, čia mano asmeninė nuomonė 4u.gif Kuo vyresni vaikai, tuo labiau jie manipuliuoja, o dar jei žindomi... Mano atveju buvo taip, kad vaikui sulaukus vienerių, krūtis jam "dirbdavo" už čiulptuką, tikrąja to žodžio prasme kabodavo ant krūties, todėl aš pavargau tiesiog. Yra visokių mamų, na, aš tokia, bet savo vaiką tikrai myliu ne mažiau nei tos "teisingosios" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maruša: 23 spalio 2010 - 14:31
QUOTE(maruša @ 2010 10 23, 15:30)
Nėra už ką 4u.gif

Man atrodo, cucumi norėjo pasakyt, ir aš jai pritarčiau, kad kas per daug, tas nesveika - pomidorais neužmėtykit, čia mano asmeninė nuomonė 4u.gif Kuo vyresni vaikai, tuo labiau jie manipuliuoja, o dar jei žindomi... Mano atveju buvo taip, kad vaikui sulaukus vienerių, krūtis jam "dirbdavo" už čiulptuką, tikrąja to žodžio prasme kabodavo ant krūties, todėl aš pavargau tiesiog. Yra visokių mamų, na, aš tokia, bet savo vaiką tikrai myliu ne mažiau nei tos "teisingosios" biggrin.gif

O iki kada tada zindyti, kad butu "ne perdaug"? Jusu nuomone man idomi 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiek, kiek IR mama, IR vaikas to nori mirksiukas.gif Ir čia labai individualu. Mano atveju pastebėjau, kad vaikui reikia ne tiek to MP, kurio būdavo vos keli lašai, kiek psichologinio mamos artumo, tad tiesiog stengiausi jį perteikt kitais būdais, o ne per MP. Nors pradinis mano sumanymas buvo maitinti bent iki 2 metų, tačiau pastebėjau, kad vaikas ėmė piktnaudžiauti tuo žindymu. Vienu žodžiu, kiekviena mama renkasi tai, kas jai atrodo geriausia tuo konkrečiu atveju smile.gif Yra mamų, kurios žindo tol, kol vaikas pats atsisakys, iki 4, 5 metų ar net dar ilgiau - jei joms taip gerai, tegu 4u.gif Tik savo postu norėjau pasakyt, kad kuo vaikas vyresnis, tuo sudėtingesnis tas nujunkymo procesas.

Nenukrypstam nuo temos 4u.gif
Atsakyti
Pati maitinau metus ir nustojau, nes vaikas nebenorejo pats. Siaip normalu mano supratimu max iki 2 metu.
Kad ir ka sako psichologai veliau man atrodo kaip iskrypimas lengvas...nes vaikas jau suvokia kas yra kas. CIA MANO NUOMONE. Ir jos nereikia gincyti ar teisti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cucumi: 24 spalio 2010 - 12:57
QUOTE(eglieska @ 2010 10 20, 23:19)
mano mazylis jau ir pats pieno maziau begeria smile.gif  anksciau daug gerdavo, 10 min, o db jau tik kokia 2-3.net kruties visiskai neistustina. gal mano apsisprendimas nujunkyti ji paveike irgi, kad del MP jau nebekovoja. kelis kartus jau net atejus MP laikui jo atsisake ir visai negere, nors buvo jau pakankamai laiko nuo paskutinio valgymo praeje. tada, kad nebutu alkanas pasiuliau jogurto ir ji valge. reiskia, kad pienukas jau nebera jam toks svarbus...kita savaite nuimsiu dar viena MP, liks 2k nakti,ryte, per pietus ir vakare pries miega. viso- 5kartai. bet as db pastebejau, kad apie 1m amziu vaikai kazko pradeda naktimis daznai atsibudineti? ar tai tiesa? kodel?

sita savaite pasitinkam dar vienu MP maziau. kogero taip ir paliksiu dar kuriam laikui. db maitinu 2val, 6val, 9 val, 15val ir 21 val. siandien buvo ta pirmoji nauja diena. mazylis nieko nepajuto, kad sumazejo dar vienas MP. mano tikslas pasiektas. matysim kaip toliau mazius reaguos. tik db turiu rupesti, ar uztenka jam skysciu. juk pries 3 sav dar per diena budavo 6MP,o db liko tik 3. tai siulau vandeni arbata, sultis kas puse val, nes bijau, kad nebutu istroskes. o jis ne visada sutinka gerti, tas mane neramina. isgeria po kiekvienos kosytes(ju 3) apie 40-50ml kokio tai gerimo.dar geria tiek pat kai valgo duona ar dziuveseli. tai viso per para be mp gaunasi tik 200ml papildomo skyscio. ar tiek uztenka? daugiau isiulyti negaliu,suka galva, musa per ranka.
Atsakyti
ir dar-kada atpratinti vaika nuo soskiuko? turbut kol valgo MP neverta? kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(eglieska @ 2010 10 25, 22:22)
sita savaite pasitinkam dar vienu MP maziau. kogero taip ir paliksiu dar kuriam laikui. db maitinu 2val, 6val, 9 val, 15val ir 21 val. siandien buvo ta pirmoji nauja diena. mazylis nieko nepajuto, kad sumazejo dar vienas MP. mano tikslas pasiektas. matysim kaip toliau mazius reaguos. tik db turiu rupesti, ar uztenka jam skysciu. juk pries 3 sav dar per diena budavo 6MP,o db liko tik 3. tai siulau vandeni arbata, sultis kas puse val, nes bijau, kad nebutu istroskes. o jis ne visada sutinka gerti, tas mane neramina. isgeria po kiekvienos kosytes(ju 3) apie 40-50ml kokio tai gerimo.dar geria tiek pat kai valgo duona ar dziuveseli. tai viso per para be mp gaunasi tik 200ml papildomo skyscio. ar tiek uztenka? daugiau isiulyti negaliu,suka galva, musa per ranka.

Nusiraminkit del skysciu jam tikrai pakanka 4u.gif sumazejo Mp kiekis tai jis per tuos kartus jeigu reikia organizmui pasiima daugiau. Juk MP 80 proc. sudaro vanduo 4u.gif o 40-50 ml cia yra tikrai daug bigsmile.gif maniskis duok Dieve, kad 20 ml isgeria ax.gif mes valgom MP tik viena karta. Papildomu skysciu jis isgeria apie 500 ml. Tad kai sumazinsit MP iki minimumo prades gerti kitus skyscius tikrai 4u.gif tik vaikams dazniau reikia pasiulyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglieska @ 2010 10 25, 22:22)
tai siulau vandeni arbata, sultis kas puse val, nes bijau, kad nebutu istroskes. o jis ne visada sutinka gerti, tas mane neramina.

Oi tik nereikia parintis, jei ištroškęs, tai ir geria, jei nenori, nesiūlykit, jums gi irgi nepatiktų per prievartą būt girdomai? cool.gif
O dėl soskės na aš planuoju atpratint kitą, sav., jau bus praėjusios dvi savaitės nuo nujunkymo, dabar naudojam tik miegui, tai nuo kt. savaitės manau nuimsiu iš pradžių per pietų miegą, paskui jau ir vakare smile.gif
Atsakyti
Oho diskusijos,

Saunuoles mamulytes, negaliu palaikyti ne vienos puses, nes manau ir cia ir cia yra tiek minusu tiek pliusu.

Mano maziui tik suejo 2 metukai. Nuo pat nestumo buvau nusistaciusi, kad maitinsiu iki 3 metuku.

Taciau dabar svarstau nutraukti, bet man labai sunkiai sekasi, susitvarkyti su savimi. Bijau prarasti to artumo, to neapsakomo jausmo... na manau maitinancios supras apie ka kalbu.

Nors galiu pasigirti rezultatais, kad uzmiegam be papuko jau, ir prabude vakare gaunam vandenuko.
Bet tik ateinu i lova (maziuko lovute stovi salia mano) po kokiu 10 minuciu atsliauzia maziukas ir susiranda papyti ir taip kokius 2 kartus, cia su rytiniu pasimegavimu.

Jei diena daug ka veikiam tai buna, kad net neprieina prie papulio, bet jei yra pavarges, ar nuskriaustas ar reikia paguodos tai bega pas papuli smile.gif O jei bandau neduoti tai labai graziai praso, o jei jau mato, kad tikrai negaus, kartais nueina, o kartais pradeda draskyti, rekti.

LAbai butu idomu isgirsti kaip kitos mamytes susitaike su tuo, kad nebemaitins savo angeliuku?
Atsakyti
manau cia asmenine kiekveino nuomone,jeigu mama nori ir yra galimybes lai maitina iki 2m. nors manau iki metuku pilnai uztenka nes nuo 2m. dazniausiai lelyte eis i darzeli jau mini stresas kad pasikeite aplinka o dar cia nuo krutines atpratinti smile.gif
Atsakyti