Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Dumza @ 2010 10 21, 12:52)
jokio negeria nei karves pieno,nei misinio.tai pratinu dabar prie parduotuves karves pieno.pasiekimas toks,kad 10ml isgeria.

tai ir aš galvoju apie parduotuvės karvės pieną smile.gif na gal dar bandyt kitokio mišinuko nupirkt... bet kad, kol visus išbandysim - bankrutuosim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 19, 10:18)
Kas cia per vaistai? tie receptiniai? bet gi nera jie gerai  blink.gif  tik jau paskutiniu atveju kai kitaip neiseina  cool.gif

Teko man irgi pirkti tu tableciu, kad dingtu pienas. Maitinau iki 1,7 metuku, pieno turejau sociai ir maitinti ketinau ir toliau, kol atsisakys pats. Bet deja susirgau pati ir teko gert stiprius vaistus pora savaiciu, juos geriant maitint grieztai draudziama. Daktare israse man tu vaistuku, nusipirkau, bet isgeriau tik 1 tablete. Buciau zinojus, kad bus taip bloga, nebuciau gerus ne uz ka, geriau jau nutraukinejus buciau. Maniau, kad mirsiu, visa diena gulejau kaip lapas, pykino ziauriai, galva plyso, svaigo, o ir siaip savijauta buvo tragiska. Tai truko 2 dienas (antra diena siek tiek maziau), paskui praejo, pienas dingo. Maziui buvo labai sunku - jis valgydavo kokius 3 kartus diena ir pora kartu nakti. Verke, pyko, drabuzius nuo manes plese. Bet kai pora kartu eme zyzti "papu", tevelis eme siulyt savo biggrin.gif Tai maziulis juokdavosi, o po dar keliu kartu, kai tetis savo siule, visai nustojo prasyt. Jau menuo kaip nebemaitinu, bet keliasi nakti jis dar vis. Neduodu jokio karves pieno, nes kazkaip neima, misinio nedaviau ir neduosiu vien is isitikinimo, kad chemija nieko gero, o mano bernas jau didelis ir puikiai gali issiverst be pieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praline: 21 spalio 2010 - 12:33
buvo sunku ir man savaji atpratinti, buvo kelios bemieges naktys, baisus kriokimas, bet atprato siaip ne taip. geriausia jeigu butu galimybe mamytei salia vaiko keleta dienu nebuti, tada ir mamytei ir vaikui lengviau atprasti
Atsakyti
QUOTE(linluka @ 2010 10 21, 09:02)
Norėjau labiau patyrusių paklausti  4u.gif  Kai nutraukėt maitinimą, kokį pienuką davėt - mišinį ar karvės pieną? Maniškei metukai, dar maitinu, bet , kad to pienuko mažai ir yra, galvoju po truputį baigti maitint, tai gydytoja sakė, kad tada reikia mišinio duoti 400 g per dieną. Pabandžiau duot, bet kad ji negeria jo visai. Tiksliau porą gurkšnelių ir viskas. Gal bandyt kitokį mišinuką? Pasidalinkit patirtim  blush2.gif

Aš abi saviškes maitinau iki metukų, paskui iš karto perėjom prie parduotuvinio 2,5 riebumo procento pieno (perku geresnį- Dvaro arba Dobilo). Užvirinu ir atvėsinu iki reikiamos temperatūros ax.gif
Kadangi maniškės abi jau gerdavo MP tik pireš miegą ir naktį, tai ir parduotuvinio pieno gaudavo tik prieš miegą, vakare, apie 150 ml. Dieną geria tik vandenį.
Mažikė naktimis iš viso negeria thumbup.gif

Mišinuko per visą savo vaikų auginimo patirtį taip ir nesu padarius nė karto.

Sėkmės jums, randant "savąjį" pieną 4u.gif
Atsakyti
va dabar jus mane pakonsultuokit konkreciai: kita savaite mums bus 9 men, mazinu MP davima (skaitet turbut puslapi atgal). ir db susimasciau- ar butina duoti ka nors vietoj MP? misini ? karves pienas tik nuo 1m, dar bijociau ji duoti....kazkur skaiciau, kad yra SM, kuri neduoda nei misinio, nei karves pieno, o visas medziagas mazylis gauna is varskes ir jogurto. jo kraujo tyrimai geri. tai kaip mums elgtis?
Atsakyti
QUOTE(eglieska @ 2010 10 21, 22:16)
va dabar jus mane pakonsultuokit konkreciai: kita savaite mums bus 9 men, mazinu MP davima (skaitet turbut puslapi atgal). ir db susimasciau- ar butina duoti ka nors vietoj MP? misini ? karves pienas tik nuo 1m, dar bijociau ji duoti....kazkur skaiciau, kad yra SM, kuri neduoda nei misinio, nei karves pieno, o visas medziagas mazylis gauna is varskes ir jogurto. jo kraujo tyrimai geri. tai kaip mums elgtis?

jeigu vaikas gers butinai duokite misinio arba pieno.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif ,

va ir aš atkulniavau į šią temutę... Mano pupai jau 11 mėn. Šiandien pirma diena, kai nieko iš manęs negavo. Liūdna beprotiškai, išsižliumbiau, bet, matyt, taip jau buvo lemta verysad.gif ...
Visko priežastis - mano plaučių uždegimas. Gėriau jau dvejus antibiotikus, kurie, kaip rašo, ne daug patenka i MP. Derinau žindymo valandas, kad praeitų 4-5 val po vaistų pavartojimo. Kai gėriau pirmus antibiotikus, 3 k per dieną - buvo sudėtingiau, mažulė tikrai gan retokai užkąsdavo pieneliu, ir, išmoko užmigti be papulio - pati supau, migdžiau, raminau, arba tiesiog kantriai laukdavau, kol užmigs... Kai gėriau antrus vaistus - 2 k per dieną, galėjom maitinimais pasidžiaugti dažniau, bet nakčiai užmigimui vėl negaudavo. Atsigriebdavom jau naktį (jei būdavo poreikis). Pastebėjau, kad užmigusi be papulio ji pradėjo geriau miegoti naktim - tik dabar supratau ką reiškia išmiegoti nuo vakaro iki ryto. Bet, tai ne priežastis dėl ko baigiu žindyti. Tiesiog prireikė dar vienų antibiotikų, jie geriasi tik 1 kartą per dieną, ir taip 3 dienas, tačiau veikia visą savaitę ir kaupiasi MP. Nebenoriu rizikuoti savo mažylės sveikata, bijau, kad mano pienulis jai nepadarytų daugiau žalos nei naudos...
Taigi, šiandien pirma diena... Nelabai turiu laiko skaityti visą temą, gal jau apie tai ir diskutavote, - mane domina kokie nemalonūs pojūčiai, ar laikini sveikatos sutrikimai gali būti nustojus žindyti. Šiandien kažkaip natūraliai porą kartų savaime iš (.) (.) patekėjo porą lašiukų, dabar, vakarop pati nuspaudžiau dar kelis... Nežinau ar gerai darau, ir iš vis ką reikia daryti tokiu atveju??? Patarkite, prašau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maruša @ 2010 10 21, 13:44)
Visų pirma 4u.gif Tau. O dabar dėl tos problemos - iš Tavo posto supratau, jog, nors dukra žindoma, visą dieną lieka be MP? Gal nelabai paruošei ją tam atsiskyrimui nuo mamos, per mažai laiko praleidi su ja, kai grįžti, užtat vaikas ir reikalauja MP, nes žino, jog tada mama bus šalia, niekur nedings. Čia daugiau psichologija... Siūlau nusitraukinėti ir mažint maitinimus pamažu, tegul dieną pageria MP iš buteliuko ar puodelio. Staigiai nujunkyt nepatariu, bus vaikui didelis stresas.

O kaip reikėjo paruošti atsiskyrimui? Čia viena mamytė ir patarė, kad maitinčiau kaip ir maitinau dieną, o kai jau liks su močiute, supras kad manęs nėra ir nenorės. Bet įvyko visiškai skirtingai. Jai dabar toks stresas, kai ją palieku pas močiutę. Ji ištisai taria niamniu niamniu, ir verkia. Aš tokia pasimetusi, nebežinau nei ką daryti. Nebežinau nei ką dabar mažinti, ar visiškai nutraukti, ar vakarinį nutraukti, net nebežinau kaip ir ką. Nes taip širdį skauda kai ji taip verkia pastoviai. Jau šiandien pagalvojau gal neduoti jai visai, atsikankins kelias dienas ir viskas. Bet va jūs nepatariate kad staigiai negerai nutraukti. O aš pati irgi kažkaip nenoriu ir nenorėjau staigiai nutraukti.
Manęs nebūna visą dieną, bet jau kai gryžtu apie 18 val. tai nuo rankų nenuleidžiu, apsikabinusi laikau vis sakau jai kad labai labai ją myliu. Bet tas visiškai irgi nepadeda.
Jau anksčiau buvau bandžiusi ir iš puodelio ir iš buteliuko savo pieną duoti, bet negeria visiškai, taip kad nusitraukti ir palikti pienuko manau jos neišgelbės. Bet aišku pabandysiu kitą savaitę. Bet jaučiu, kad ir to pienuko neperdaugiausia.
Žodžiu nebežinau...aš kai pagalvoju kaip mano turteliui sunku, tai man net raminančių pačiai kartais prisireikia verysad.gif Kol atjunkysiu tai visus savo nervus susigraušiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2010 10 22, 00:14)
Bet va jūs nepatariate kad staigiai negerai nutraukti. O aš pati irgi kažkaip nenoriu ir nenorėjau staigiai nutraukti.

Štai čia Tau ir atsakymas, nenori, vaikas tą jaučia ir pergyvena labai, pamėgink įsigyvent į jos vietą, jai gi mama visas pasaulis, o dabar net ir MP nebegauna, kai mamos nėra... Čia panašiai kaip man su atpratinimu nuo naktinio maitinimo, bandžiau anksčiau, dar vasarą, bet pačiai buvo gaila vaiko, tad tęsiau maitinimus naktimis, o kai jau tvirtai nusprendžiau, atsirado ir kantrybė, ir ištvermė, ir dukrytė gana greit atprato smile.gif Aš laikiausi tokios sistemos, po to kai nuėmiau naktinius maitinimus, dvi savaitės, ir tik tada nuimu rytinį, po to vėl dvi savaitės, nuimu vakarinį - mums pasiteisino, gal ir Tau reikėtų neskubėt. Dėl tos mamytės patarimo tai tik tiek pasakysiu, jog visi vaikai individualūs, kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam, gal taviškei "šoko terapija" tik pablogino visą reikalą g.gif Aš Tavo vietoj bandyčiau nusitraukinėt tarp maitinimų ir siūlyt iš puodelio ar buteliuko MP, kad ir nedaug, po truputį, ir kantrybės kantrybės, bandyk girdyt šaukšteliu, paskui tegu močiutė prie Tavęs pabando, nenustok maitinti naktį ir anksti ryte, gal reikia to mažylei... O kai kažkiek situacija apsitvarkys, nuiminėk po vieną maitinimą, bet neskubėk, tas pats galioja ir kai Tavęs nebus... O gal Tu galėtum porai sav. paimti pertrauką moksluose, būtų lengviau Jums abiems, ir galėtum dieninius maitinimus pradėt mažint pirma 4u.gif

eling, viskas tvarkoj, jei jausi spaudimą krūtyse, šiek tiek nutraukt, kad palengvėtų, turėtų susireguliuot ilgainiui, tik žiūrėk, kad neužsistovėtų pienuko perteklius smile.gif Ir 4u.gif Tau, žinau tą graudulį baigus maitinti, tik, žinai, ieškok kitų būdų išreikšti artumą savo pupai ir nuotaika pasitaisys smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Maruša 4u.gif ,

Va po nakties jau jaučiasi pilnumas krūtyse, prisilietus jos jautrios...
Kaip suprasti, kad jau yra užsistovėjęs perteklius? Gal jaučiant tokį tempimą ir reikia nusitraukti? Per kiek laiko maždaug viskas susireguliuoja? (Dieve, tiek neaiškumų ir pasimetimų... verysad.gif ) Viena draugė "protino" mane, kad turi užkilti temperatūra ir pienukas "perdega". Bet, jeigu aš geriu vaistus, gal man temperatūra neužkils? Kaip jis tada "perdegs"?
Atsakyti

O bandei duot iš puodelio? Maniškė iš gertuvės negeria, tik iš puodelio biggrin.gif Arba mėgink pakeist mišinuką, arba gal pamaišyt iš pradžių su MP g.gif Mes bandėm Semper ir Nan3, abu patiko.
[/quote]

Vakar pabandėm iš puodelio ir kitą mišinuką Tuteli. Ir ką jūs manot thumbup.gif net čepsi smile.gif Nežinau ar puodelis patiko ar kitas mišinukas smile.gif Nors kai pati paragavau tą similac, kur anksčiau daviau, jis pakankamai bjauraus skonio, ypač, kai atvėsta unsure.gif Tai žiūrėsim, kaip čia toliau seksis, nes MP duodu ryte, vakare ir naktį, bet panašu, kad jo ten labai mažai ir beliko.... juk nemaitinus visą dieną anksčiau krūtys kietokos būdavo, o dabar jau nebe... baiginėjam. Antradienį mums bus metukai 4u.gif jau didelės
Atsakyti
QUOTE(eglieska @ 2010 10 21, 22:16)

as tai nieko nedaviau.karves pieno nevirskina ima vemti, misinio negeria. pieno truputi praskiesta su vandieniu gauna kai valgo kosytes ir jogurtas su varske gerai
Atsakyti