Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(++++ @ 2010 09 24, 10:02)
pas mane irgi kai nutraukiau pienas bego upeliais, vos tik prisilieti. Pora dienu man skaudejo kai prisiliesdavau, tai nutraukdavau tiek pieno,kol nejusdavau guzeliu ir skausmo,taip kelias dienas. Paskui jau netraukiau, bet nepatiko,nes pora sav, vistiek pieno buvo. Tai dabar geriu vaistus,jau baigiu gert liko paskutines tabletes. Tai jau pieno nebera, keli lasiukai tik isbega kai bandai traukt.(panasus i priespeni)  biggrin.gif

Su viena (.) kaip jau ir viskas tvarkoj, bet kita doh.gif , toj kur beveik nebudavo pienuko tai dabar didziausia problema, jau ir guziukus jauciu unsure.gif , pamasazuoju, bet ne kas. Nezinau ka daryt, kad tie guziukai praeitu. O del ko tuos vaistukus gerei ir kas per vaistukai?
Atsakyti
manęs irgi laukia tas pats, nes mažylis prabudinėja kas val. O kaip mažyliai jūsų, ar lengvai pamiršta mamos pienelį?
Atsakyti
Labutis visiems 4u.gif
Noriu ir as papasakoti musu su suneliu istorija. Mes baigem pienelio malonumus vos pries savaite ir sakyciau kad nebuvo taip baisu kaip as galvojau. Visdelto jam jau greitai du metukai ir jis viska kuo puikiausiai supranta. Pirma vakara pasakiau kad pienukas iskeliavo pas mazesnius leliukus. Buvo aisku pykciu, verksmo, bet pakankamai greitai nusiramino ir uzmigo pats (pirmas kartas). Antra vakara jau nebeprase o tik norejo pabuti prisiglaudes ir kad as ji glostyciau, ir taip toliau viskas vyko savaime. Visa laika pati bijojau nutraukti maitinima, nes maniau sunelis atstums mane, nenores nei prisiglausti nei apsikabinti, o gavosi viskas atvirksciai, dabar jis kaip tik daugiau glaudziasi, nori kad paglostyciau, kartais kad pasupciau.
Tai vat as manau, kad mes sulaukeme savojo laiko, del to viskas tai neblogai ir gavosi. smile.gif
Dar noreciau paklausti mamyciu kurios jau nebemaitina, per kiek mazdaug laiko pienas dingsta? Pas mane nera taip kad reiktu nutraukinet, viskas normaliai, tik naktimis pats bega
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia verysad.gif Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra verysad.gif ... taip sunku ... verysad.gif . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti.
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 28, 13:13)
Sveikutes  4u.gif aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia  verysad.gif Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra  verysad.gif ... taip sunku ...  verysad.gif . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti.

mes su (.)(.) atsisveikinom rugsejo 1 diena, kai mažajai suėjo 1,5 m. Irgi pradžioj buvo visko, reikalavo niam niam, naktį naktinius plėšė ir rėkdavo, riesdavosi baisiausiai doh.gif bet aš ją ant rankų užsupdavau ir taip užmigdavo. Tai pirmas naktis kėlėsi labai dažnai, o kuo toliau tuo rečiau, ir dabar miega kur kas geriau, dažnai netgi visą naktį,o kol maitinau tai buvo neįsivaizduojamas dalykas doh.gif keldavosi n kartų ir galėdavo visą naktį papulį įsikirtus miegoti doh.gif Sunkiausia ir vaikui ir mamai pirmos 3 paros, paskui bus daug lengviau 4u.gif Pasiūlykit kažko atsigerti iš buteliuko ką mėgsta, tik naktį aš neduodu, nėr čia ko, miegot reikia o ne gerti biggrin.gif O dieną ir vakare prieš miegelį reikalauja tiūtės-buteliuko su arbata biggrin.gif nei pienuko nei mišinuko negeria nei per kur schmoll.gif (netgi mano nutraukto pienonegerė,kai pabandžziau duoti pirmas paras nusitraukus,kai jo dar daug gaminosi. Reiškia vaikiukams nepats pienukas kiek kontaktas su mama svarbiausia užtat taip sunku atsisveikinti) Kantrybės mamytei ir viskas susitvarkys, o psichologiškai ir man sunku buvo , bet tik pirmas dienas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 28 rugsėjo 2010 - 13:18
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 28, 13:13)
Sveikutes  4u.gif aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia  verysad.gif Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra  verysad.gif ... taip sunku ...  verysad.gif . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti.

As jums siulyciau ,kol pati esat maitinti kaip maitinusi, o kai ji bus su kitu zmogum jis ir uzmigdys, pasakys ,kad mamyte gris ir duos pienuko, taip jusu buvimas asocijuosis su pienuku, o kai jusu nera supras ,kad ir pienuko nera. vaikui juk labai sunku kai jus salia atsisakyti tai kai ka megsta smile.gif Jau nemaza turetu suprasti, daznai sakykit ,kad mylit. Ir aiskinkit viska ka ir cia raset, kad eisit i mokslus, kodel jums to reikia ir kad kai tik grisit, tai butinai vel gaus niam niam, vaikai labai viska jaucia ir supranta, pati svarbiausia nusiraminkit 4u.gif
Atsakyti
ada21lt, kol kas paklausiau jūsų patarimo ir pasielgsiu taip kaip patarėte. Nors jau yra tekę palikti su mama, bet pas mus namuose, kur ji eina miegoti ir kur ji niam niam daro. Tai žinokit kai tik atėjo laikas miegoti, mama mama niam niam, niekaip mama neapramino, jau ir užsiverkusi stipriai buvo, bet aš jau buvau pakleiui į namus, tai atėjau kai verkė, ir žinoma mane pamačiusi apsiramino. Tai galvoju gal ir kitą savaitę taip gali būti. Tik truputi aplinka pasikeis, nes bus su močiute ne pas mus namuose, o pas močiutę. Galbūt kitaip bus, gal neverks, gal užmigs. Nežinau, bijau pagalvoti verysad.gif

Radmile, o jūs kai ant rankų užsupdavote, tai ką mažutė neverkdavo. Nu maniškė vakar siaubas, verkia, rėkia, nemiega netgi, negali užmigti doh.gif

Na bet manau vakar reikėjo ir vakare neduoti, nes kažkaip prašė vakare verkšlendama niam niam, bet po maikę rankų nekišo, bet man taip sunku buvo, kad visgi vakare daviau verysad.gif . O šiandien galvoju, kad galbūt reikėjo nutraukti visiškai, nekankinti mažutės verysad.gif . Žodžiu nesu stipri, negaliu atsilaikyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 29, 13:44)
Na bet manau vakar reikėjo ir vakare neduoti, nes kažkaip prašė vakare verkšlendama niam niam, bet po maikę rankų nekišo, bet man taip sunku buvo, kad visgi vakare daviau verysad.gif . O šiandien galvoju, kad galbūt reikėjo nutraukti visiškai, nekankinti mažutės  verysad.gif . Žodžiu nesu stipri, negaliu atsilaikyti  doh.gif

Tikrai nemanau,kad reikia su visam nutraukti, vaikelis greit persiorientuos ,kad gauna pienuko visu kitu paros laiku ,kai tik jus salia. Jai ir taip dabar labai sunku, panasiai ir mano dukryte su sunum kazkaip eina susitarti ,o ji verkia, jei kas saukia ir viskas, gal mes tokios mergytes jau esam doh.gif Mociute lai kazkoki miego rituala susigalvoja kazka naujo galima per tuos pietus gal kur nors nueina ar padaro, kas mazyliai labai patinka, gal kokioj vonioj issimaudyt ar nuppirkti kokia grazia bonkute , gal pati galetu issirinkti ,kad is jos pries miegeli kazka isgerti, pasakele pasekti, filmukus paziureti, nu bandykit po truputi , svelniai O gal galima pas jus butu mergyte atvesti,kad pamaitintumet, bent jau pradzioj 4u.gif
Atsakyti
Nu ir mum atejo ta diena.Nuo pirmadienio nebegaunam pienelio.Pamaitinai paryciais paskutini karteli ir isvaziavau i ligonine.Pirma nakti kelesi 7k,zyzeno,bet ne reke,televizoriu ziurejo,vandens ir pieno negere.Antra nakti kelesi maziau,zyzeno maziau,vis atsikeldavo paziureti,gal mama grizo,bet kadangi tevelis,tai nieko ir negavo.Siand 3 naktis.as jau namie,bet miegosiu atskirai.tevelis susirinko soskes,buteliukus su ivairiais gerimais ir isejo i ''naktine tarnyba''.Dukryte rekavo 10min,bet dabar jau ramu.Uzmigo abu.Nepasakiau,kad maitindavau tik vakarais ,naktimis ir ryte.Diena kruties nebeduodavau.Desine krutis kaip ir nieko vos,vos skausminga.Kaire sunkiau,skausminga,nera kieta labai bet jau didele tikrai.vakar nusitraukiau vakare apie 20 ml.Atleido.siandiena kelis kart po kelis lasus nuleisdavau is kiekvienos kruties.Pieno nemazai.Dukryte tokia saltoka sakyciau mano atzvilgiu,tik kai grizau is ligonines tai pasiziurejo po maike ar papukai yra vietoje?.Lauksim ryto.
Atsakyti
man tai vargais negalais pavyksta ja uzmigdyti diena ir nakti be papuko, bet is to naudos tai nelabai daug, nes jinai tarsi kazkokia baime igavo, kad negaus pienuko ir nakti pradejo keltis kas kelios valandos ir prasyti. Anksciau uztekdavo kokiu 2 kartu per nakti. Tai anksciau per para budavo kokie 5 kartai, o dabar tuos 5 kartus per nakti atsigriebia, + visi vargai ja uzmigdyti. Tai realiai noreciau visai nutraukti, bet net neisivaizduoju koki varga teks praeiti. Iki siol mes miegojom kartu, net lovytes neturim atskiros, ar patartumet gal migdyti ja lovyteje atskirai? Gal taip nesikelines ir neprasys? Bet gali buti, jog tada bus dvigubas smugis: ir mamos salia nera, ir pienuko nera... Kaip manot?
Taip neskubeciau, bet sveikata nebeleidzia ir reiketu maitinti nu bent jau karta per para, bet tikrai ne penkis ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 03, 09:55)
man tai vargais negalais pavyksta ja uzmigdyti diena ir nakti be papuko, bet is to naudos tai nelabai daug, nes jinai tarsi kazkokia baime igavo, kad negaus pienuko ir nakti pradejo keltis kas kelios valandos ir prasyti. Anksciau uztekdavo kokiu 2 kartu per nakti. Tai anksciau per para budavo kokie 5 kartai, o dabar tuos 5 kartus per nakti atsigriebia, + visi vargai ja uzmigdyti. Tai realiai noreciau visai nutraukti, bet net neisivaizduoju koki varga teks praeiti. Iki siol mes miegojom kartu, net lovytes neturim atskiros, ar patartumet gal migdyti ja lovyteje atskirai? Gal taip nesikelines ir neprasys? Bet gali buti, jog tada bus dvigubas smugis: ir mamos salia nera, ir pienuko nera... Kaip manot?
Taip neskubeciau, bet sveikata nebeleidzia ir reiketu maitinti nu bent jau karta per para, bet tikrai ne penkis ir daugiau.

mano manymu nera KITOS ISEITIES KAIP JUM ISEITI I KITA KAMBARI IR SAVAITE MIEGOTI ATSKIRAI.TADA ATPRAS NUO NAKTINIO VALGYMO.BE REKIMO.AR BE ZIZIMO NEISSISUKSITE,BET CIA LAIKINA.MANISKE NUO PIRMADIENIO JAU NEBEGAUNA PIENUKO,NAKTIM DAR KILOJASI IR PAIESKO MANES.BUNA IR PAREKAUJA ,KITA KART UZTENKA PAZYZTI.BET GUDRUMAS NESVIETISKAS,PRAMERKIA AKIS PAZIURI KAD TEVAS IR NUSISUKA IR MIEGA.SIANDIENA BANDYSIU JAU GRYZTI I SAVO LOVA. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2010 10 03, 14:14)
BET GUDRUMAS NESVIETISKAS,PRAMERKIA AKIS PAZIURI KAD TEVAS IR NUSISUKA IR MIEGA.SIANDIENA BANDYSIU JAU GRYZTI I SAVO LOVA. smile.gif

Oho, maniske tai prabudus pamato, kad tevas, tai ojojoj koki skandala sukelia.... dar baisesni negu kai neduodu pieno. Tai ir sakau, kad butu jai dvigubas stresas - vienas kad tevas guli, o kitas kad negauna pieno.
Atsakyti