Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(jolanta003 @ 2010 09 21, 16:32)
Noriu pasidalint savo maitinimo nutraukimo istorija. Mano sūnus baigė valgyt MP nuo 1m5mėn. nors dar norėčiau maitinti, bet taip jau susiklostė...
Aš savo sūnų atpratinau labai pamažu. Laukė pradėjimas eit į lopšelį, todėl nusprendžiau, kad bent jau dienom iki rugsėjo turi nebegaut MP. Kas kelios dienos, ar net savaitės nutraukdavau po 1 MP maitinimą, taip maždaug per porą mėnesių, visiškai neskausmingai nutraukiau maitinimą dienom. Dar pradėjus lankyti lopšelį maitindavau naktim. Neseniai sužinojau, kad laukiuosi, tad gydytojai rekomendavus (tik dėl mano pačios sveikatos, nei maitinamam vaikiukui, nei tam, kuris pilvelyje nekenktų, kad maitinu), nusprendžiau ir naktinius maitinimus nutraukt.
Iš pradžių maitinau tik prieš miegą, o po savaitės kas antrą vakarą porą kart ir viskas. Vėl kažkaip labai natūraliai viskas pasibaigė.
Labai pergyvenau, kad mažiukas sunkiai susitaikys su tuo, bet jis išliko visiškai ramus. Dar bijojau, kad nesusidarytų pieno perteklius krūtyse ir "guziukai", bet tikriausiai, kad labai pamažu mažinau maitinimų skaičių, visų šių problemų išvengėm smile.gif

labai nuosirdziai ir graziai skamba wub.gif lengvo Jums nestumo nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2010 09 21, 14:58)
Atėjau į šitą temą paskaitinėti, kaip nutraukti žindymą, nors pati to dar nenoriu... schmoll.gif Visą savaitę bandau save įtikinti, kad reikėtų jau baigti, bet sunkiai sekasi. Teisingiau, nesiseka visai.  Dukrytė, kuriai 1 metukai, nuo pat gimimo labai blogai miega, dažnai keliasi,  ir pastebėjau, kad kai dabar naktį reikia keltis maitinti po 4-5 kartų, nebeturiu ne tik jėgų, bet ir kantrybės (dauguma turbūt pagalvos, kokia aš bloga mama, jei galiu pykti ant mažo vaikelio) doh.gif Tad ir svarstau, ar geriau MP, ar pikta ir pervargusi mama... verysad.gif O maitinti labai noriu, per parą gaunasi apie 7-8 kartus. Jei naktį, kai nubunda valgyti, aš ją užmigdau pasupusi, MP vis tiek atsikelia po 0,5-1h... Jei naktį ji keltųsi bent 2 kartus, maitinčiau dar ilgai ax.gif Tad nežinau, ką ir bedaryti...
P.S. Jei savo mintis išsakiau ne šitoje temoje, atsiprašau 4u.gif

jusu mergyte dar labai maziuke, maitinkit i sveikata, as saviski naktimis maitinau iki metu devyniu menesiu vos ne po tris kartus, tad labai normalu cia viskas, net labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2010 09 21, 14:58)
Atėjau į šitą temą paskaitinėti, kaip nutraukti žindymą, nors pati to dar nenoriu... schmoll.gif Visą savaitę bandau save įtikinti, kad reikėtų jau baigti, bet sunkiai sekasi. Teisingiau, nesiseka visai.  Dukrytė, kuriai 1 metukai, nuo pat gimimo labai blogai miega, dažnai keliasi,  ir pastebėjau, kad kai dabar naktį reikia keltis maitinti po 4-5 kartų, nebeturiu ne tik jėgų, bet ir kantrybės (dauguma turbūt pagalvos, kokia aš bloga mama, jei galiu pykti ant mažo vaikelio) doh.gif Tad ir svarstau, ar geriau MP, ar pikta ir pervargusi mama... verysad.gif O maitinti labai noriu, per parą gaunasi apie 7-8 kartus. Jei naktį, kai nubunda valgyti, aš ją užmigdau pasupusi, MP vis tiek atsikelia po 0,5-1h... Jei naktį ji keltųsi bent 2 kartus, maitinčiau dar ilgai ax.gif Tad nežinau, ką ir bedaryti...
P.S. Jei savo mintis išsakiau ne šitoje temoje, atsiprašau 4u.gif

Tai jeigu problema yra tik naktiniai maitinimai, tai ir nutraukit naktinius maitinimus. O diena maitinkit i sveikata, jeigu norit toliau zindyt. Arba bent nakti retinkit. Tik beje paziurekit kaip miegos, ar kaip tik geriau miegos kai nevalgys papuko, ar kaip tik reikes keltis, nesiot, migdyt. Tai taip dar labiau pavargsit, jeigu maitindama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 09 21, 19:19)
jusu mergyte dar labai maziuke, maitinkit i sveikata, as saviski naktimis maitinau iki metu devyniu menesiu vos ne po tris kartus, tad labai normalu cia viskas, net labai  wub.gif

Žinau, kad ji mažytė dar wub.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2010 09 21, 20:54)
Tai jeigu problema yra tik naktiniai maitinimai, tai ir nutraukit naktinius maitinimus. O diena maitinkit i sveikata, jeigu norit toliau zindyt. Arba bent nakti retinkit. Tik beje paziurekit kaip miegos, ar kaip tik geriau miegos kai nevalgys papuko, ar kaip tik reikes keltis, nesiot, migdyt. Tai taip dar labiau pavargsit, jeigu maitindama smile.gif

Man ne patys naktiniai maitinimai yra problema, o jų dažnumas. Dieną MP mažinti nenoriu, na o naktį būtų neblogai, jei valgytų tik kokius 2 kartus ax.gif Man turbūt labiau ir kyla klausimas, ar naktį galima pripratinti valgyti rečiau, nes, kai perskaičiau visą temą, pastebėjau, kad dažnai vaikiukai naktimis valgo dažniau nei 1-2 kartus. Keletą kartų bandžiau vietoj MP ją užmigdyti, bet netrukus ji vėl nubunda...
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2010 09 21, 20:07)
Žinau, kad ji mažytė dar  wub.gif
Man ne patys naktiniai maitinimai yra problema, o jų dažnumas. Dieną MP mažinti nenoriu, na o naktį būtų neblogai, jei valgytų tik kokius 2 kartus ax.gif Man turbūt labiau ir kyla klausimas, ar naktį galima pripratinti valgyti rečiau, nes, kai perskaičiau visą temą, pastebėjau, kad dažnai vaikiukai naktimis valgo dažniau nei 1-2 kartus. Keletą kartų bandžiau vietoj MP ją užmigdyti, bet netrukus ji vėl nubunda...

asmeniskai mums bet koks valgymu retinimas tiek nakti, tiek diena nepasitvirtino, kol maitinau maitinau pagal poreiki tada kada norejo ir jau kai nutraukem nutraukem su visai ir beja, jei as galvojau, kad bus baisiau, tai istikro viskas vyksta gana sklandziai, beja nakti vis prabunda, bet jau maziau, tikiuos ateity ismoksim miegot be prabudimu 4u.gif
Atsakyti
Mano sunui 9 menesiai, tai liko tik naktiniai maitinimai. Maziausiai 2. Ir jau noriu nutraukt ir nakti, betgi klykia rekia baisiausiai isizeides, kol negauna papuko.
Tai ir mastau ar drastiskai nebeduot, kad parekes kelias naktis, suprastu, kad nakti miegot reikia, ar kazko laukt, kol miegot pats prades, kuo as jau nebetikiu... kazkur skaiciau, kad tokiem leliukams iprotis pasidares keltis, o gal ir dantukai dygsta, paskaudena jiem. betgi jei nebus ko keltis, tai ir miegos sau. gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bikati @ 2010 09 22, 09:50)
Mano sunui 9 menesiai, tai liko tik naktiniai maitinimai. Maziausiai 2. Ir jau noriu nutraukt ir nakti, betgi klykia rekia baisiausiai isizeides, kol negauna papuko.
Tai ir mastau ar drastiskai nebeduot, kad parekes kelias naktis, suprastu, kad nakti miegot reikia, ar kazko laukt, kol miegot pats prades, kuo as jau nebetikiu... kazkur skaiciau, kad tokiem leliukams iprotis pasidares keltis, o gal ir dantukai dygsta, paskaudena jiem. betgi jei nebus ko keltis, tai ir miegos sau. gal smile.gif

Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto mirksiukas.gif Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 09 22, 07:58)
Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto  mirksiukas.gif  Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai?  g.gif

o ka daryt jei 11 menesiu ir jis visa nakti ant papuko kabo sad.gif niu viena kita pertrauka per nakti buna po 1 val. -max 1,5
Atsakyti
QUOTE(bikati @ 2010 09 22, 09:50)

Na jei dantukai dyksta tai dar pakentekit, duokit pienelio. Juk vaikuciui ir taip stresas,skauda ir dar pienelio mamos negaus. verysad.gif

Cia kiekvienas vaikas skirtingai. As maitinau beveik iki metu, keldavosi naktimis n.. kartu. Tvirtai nusprendziau viskas nebemaitinsiu,nors buvo gaila vaiko kai jis pavalgydavo budavo toks laimingas isisiepes, bet as jau del sveikatos negalejau. Is pradziu pratinau prie misinuko, bet neime, po 2 men. vel pabandziau kita, ir paime. Tai kita diena sakiau viskas. Galvojau bus sunku, bet per 3 dienas be asaru atpratom. Vaikas is pradziu kelesi mazai kartu, bet dabar vel dazniau keliasi, tai as jam duodu buteliuka tuscia, o paryciais su vandenuku. Atsigeria ir toliau miega. Diena su buteliuku uzmiega, galvojau,kad niekad vienas neuzmigs, bet pagaliau uzmiega vienas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 09 22, 08:58)
Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto  mirksiukas.gif  Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai?  g.gif

as jau nelauksiu kol viskas naturaliai ateis ax.gif Maniskiui jau 1m 1men bet baisiuline problema su naktiniais kelimais unsure.gif kazkada valgydavo tik du kartus, o dabar buna kad atsikelia po 1,5 val, bet buna naktu kad ir kas 20 min doh.gif Vakar vakare pasiryzau, kad jau gana cool.gif . Naktis aisku buvo kosmariska, laukiu su siaubu sios nakties, bet labai tikiuos, kad atsisakius kruties paretes ir tie pabudimai. Beje misinuko beveik negeria, o buteliukas jam labiau kaip zaislas lotuliukas.gif
Bet as tokiu klausimu (is anksto visu atsiprasau, neturiu laiko skaityt visos temos ir ieskot) pas mane to pienelio jau nebedaug buvo, bet va dabar baisiulines, pilnos doh.gif Ka daryt tokiu atveju? Nusitraukt ar laukt kol praeis?
Atsakyti
Na va aš jau baigiau blush2.gif
Mišinuką pratinomės valgyti šaukšteliu, aišku puse likdavo ant pilvo, bet reikėjo kažką daryti. Po to po keliasdešimt ml išgerdavo iš buteliuko. Aišku išpradžių stumdavo soskę, nervuodavosi, bet dainuodavau, supdavau, kad užsižiopsojus išgerdavo po kokius 30 ml. mišinuko. Vargom vargom kol pripratom mišinuką gerti be dainų ir visokių cirkų ir kas kart vis po daugiau. Taip atpratom nuo dieninio maitinimo. Naktį niekaip neįsiūliau mišinuko. Kelias naktis klykė, tai daviau krūtį, bet apžiodavo ir užmigdavo, tada bandžiau apgaut ir kišt soskę su arbata. Pradžiai arbatėlės dėdavau daugiau nei parašyta, kad būtų saldesnė, ir kartais su paverkimais, su pasupimais pagerdavo kiek ir užmigdavo. Per kelias savaites visiškai atsisakė naktinio valgymo ir perėjo prie arbatos, kurios dabar nedarau saldžios, darau taip kaip priklauso. Ir ką gi keliasi vieną (kartais 2) kartus per naktį ir kas svarbiauia, visiškai neieško pieno, nes pradžiai lupdavo drabužius, o dabar nieko, tvarkingai patriūbina arbatos ir toliau miega. Turbūt tiek tas pienas buvo reikalingas, turbūt labiau reikėjo mamai prie šono pagulėt.
Svarbiausia pasiryžt pačiai mamai ir būt tvirtai, aišku labai lengva nebuvo, na bet reikėjo kažkaip pradėti.
O kai po nakties labai pritvinkdavo pieno, tai daviau dukrytei ryte nutraukt po kelis gurkšnius, tiek kad nesijaustų tempimas. Skaičiau, kad reikia mažais kiekiai nutraukinėt pieną, kai jau užrišinėji maitinimą. Kelios dienos ir baigėsi tempimas, taip ir palikau tą pieną ramybėj.
Atsakyti
QUOTE(sanet @ 2010 09 22, 20:24)
as jau nelauksiu kol viskas naturaliai ateis  ax.gif Maniskiui jau 1m 1men bet baisiuline problema su naktiniais kelimais  unsure.gif kazkada valgydavo tik du kartus, o dabar buna kad atsikelia po 1,5 val, bet buna naktu kad ir kas 20 min  doh.gif Vakar vakare pasiryzau, kad jau gana  cool.gif . Naktis aisku buvo kosmariska, laukiu su siaubu sios nakties, bet labai tikiuos, kad atsisakius kruties paretes ir tie pabudimai. Beje misinuko beveik negeria, o buteliukas jam labiau kaip zaislas  lotuliukas.gif
Bet as tokiu klausimu (is anksto visu atsiprasau, neturiu laiko skaityt visos temos ir ieskot) pas mane to pienelio jau nebedaug buvo, bet va dabar baisiulines, pilnos  doh.gif Ka daryt tokiu atveju? Nusitraukt ar laukt kol praeis?

pas mane irgi kai nutraukiau pienas bego upeliais, vos tik prisilieti. Pora dienu man skaudejo kai prisiliesdavau, tai nutraukdavau tiek pieno,kol nejusdavau guzeliu ir skausmo,taip kelias dienas. Paskui jau netraukiau, bet nepatiko,nes pora sav, vistiek pieno buvo. Tai dabar geriu vaistus,jau baigiu gert liko paskutines tabletes. Tai jau pieno nebera, keli lasiukai tik isbega kai bandai traukt.(panasus i priespeni) biggrin.gif
Atsakyti