Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(kreveciuke @ 2010 08 27, 11:04)
Toks jausmas, kad jus neskaitete, ka mama parase: "mums 1.4men.o jau taip pavargau del visko". Jusu manymu, kad ir kokia butum pavargus, pervargus ir t.t. bet vis tiek privalai maitinti? Geriau pikta, nervinga mama, tik kad tik duotu savo piena? Juk tas pyktis ir vargas pereina i pieneli, tai kam to reikia. Mes nezinom jos gyvenimo situacijos, kaip jai seimoje ir visa kita. Jei mama sako, kad jau pavargo, vadinasi, pavargo. Ir taip sakyciau ilgai ismaitino, 1,4men. Saunuole. Ne visos ir tiek isgali ismaitinti. Mama praso patarimo ir paguodos, o ne uzsipuolimo ir paaiskinimo, kokia ji bloga mama.

As negaliu patarti, kaip svelniai nutraukti maitinima, nes pati to nepatyriau dar. Bet galiu pasakyti, kaip draugei buvo. Jos mergytei taip pat 1.5men. Apie 3-5dienas ja migde ne mama, o brolis (jis zymiai vyresnis). Po to vel jinai migde. Kai paprasydavo pieno, tai uzsnekindavo, sekdavo pasaka, dainuodavo. Mergyte ir nebepraso.

Tai as ir patariau kaip svelniau mazint. Bet klausimas ar nustojus maitinti problemu neatsiras dar daugiau g.gif Juk paduot kruti daug lengviau, nei uzdirbt ant pirktinio kazkokio pienuko, o paskui dar gal ir kovot su visokiom ligelem ir alergijom...juk neaisku kaip vaikas toleruos karves piena g.gif O vaikams iki 2 m pienukas butinas, jei ne mamos tai gyvunu, jei vaikai alergiski pienui yra spec misinukai. Bet va klausimas ar gyvenimas palengves iskeitus juos i mamos piena. Nenoriu nieko teisti ar smerkti, tik keista, kai zmones ieskosi paplidomu problemu ax.gif Visos mamos pacios geriausios savo vaikams, maitinimas ar ne nesusiveda i geruma ar bloguma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 27, 14:35)
Tai as ir patariau kaip svelniau mazint. Bet klausimas ar nustojus maitinti problemu neatsiras dar daugiau g.gif Juk paduot kruti daug lengviau, nei uzdirbt ant pirktinio kazkokio pienuko, o paskui dar gal ir kovot su visokiom ligelem ir alergijom...juk neaisku kaip vaikas toleruos karves piena  g.gif O vaikams iki 2 m pienukas butinas, jei ne mamos tai gyvunu, jei vaikai alergiski pienui yra spec misinukai. Bet va klausimas ar gyvenimas palengves iskeitus juos i mamos piena. Nenoriu nieko teisti ar smerkti, tik keista, kai zmones ieskosi paplidomu problemu ax.gif Visos mamos pacios geriausios savo vaikams, maitinimas ar ne nesusiveda i geruma ar bloguma 4u.gif

Na, nesivelsiu i ta begaline diskusija mamos pienas pries misinuka 4u.gif Tema vis tiktai yra kaip padeti nutraukti maitinti krutimi, o ne patarimai, kodel nereikia nutraukti. Jei mama jau nusprende, kad nori nutraukti, tai yra jos pasirinkimas, o ne musu. Tai gal galim buti draugiskos ir atsakineti i tema, o ne pradeti vel eilines diskusijas 4u.gif Manau, toms mamoms ir taip sunku del tokio sprendimo, cia ateina patarimo, o buna uzverstos kaltimais, kodel nori nutraukti maitinima, nes mamos pienas pats geriausias... Gyvenkim draugiskai ir padekime viena kitoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 27, 02:51)
Nu kaip sau norit, bet man tai ziauriai visa tai skamba unsure.gif . jei pati zinot,kad vaikui stresas nuo staigiai nutraukto zindymo , o be to ir matot is jos reakcijos,kad jai sunku, tai kodel taip elgiates blink.gif ?
jei jau norit mazinti, tai darykit palengva, galima palikti maitinimus apie miegelius, jei vaikas nori praso pienuko, bandyt pakalbinti , pasektii pasaka , sudominti kazkuom, bet jei labai reikia tai ir pamaitinti, nereikia vaiko iki isteriju,kandziojimosi privesti. Kaip tam maziukui suprasti, mama maitino maitino glaude, o dabar pipirus kisa blink.gif absurdas kazkoks. Siaip dazniau priglauskit, apkabinkit, pasakykit ,kad mylit, kad vaikas zinotu,kad ir taip galima gauti svelnumo. O pakeisti savo pienuko niekuom nepakeist, tokio produkto nera.

Nesuprantu mamu, turi pienuko , viskas gerai maitinti gali , ir sugalvoja ai nebeduosiu atsibodo doh.gif juk palaipsniui vaikai ir taip mazina ta zindima ir galu gale atsisako. nera lengvo ar gero budo kaip atimti pienuka is vaiko kol jam jo reikia - paprasta tiesa. Jei yra kazkokios rimtos priezastys, tai tada jau ner kur detis. o siaip kai viskas vyksta naturaliai, vaikeliai patys be streso jokio atsisako 4u.gif

na as jos nespaudziu labai del to visada vakare duodu krutine,ir beje pipirais tik siek tiek patepu kad palaipsniui zinotu kad nebereikia .o kad ji kandziojasi musasi ir dauzosi tai nereikia ir be maitinimo ji tokia kaprizinga.paveldejo tevelio haraktery.negalvokit kad as jau tokia bloga mama,esu girdejusi dar ir ziauresniu dalyku...man netgi patare viena mama is super mamos kad vaika palikt kambaryje tegu rekia iki zagsejimo tipo pavargs ir uzmigs,todel man tokie patarimai visai netinkami ir ziaurus.todel imuosi siek tiek kitokio auklejimo.kiekviena mama savaip aukleja... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2010 08 27, 15:05)
na as jos nespaudziu labai del to visada vakare duodu krutine,ir beje pipirais tik siek tiek patepu kad palaipsniui zinotu kad nebereikia .o kad ji kandziojasi musasi ir dauzosi tai nereikia ir be maitinimo ji tokia kaprizinga.paveldejo tevelio haraktery.negalvokit kad as jau tokia bloga mama,esu girdejusi dar ir ziauresniu dalyku...man netgi patare viena mama is super mamos kad vaika palikt kambaryje tegu rekia iki zagsejimo tipo pavargs ir uzmigs,todel man tokie patarimai visai netinkami ir ziaurus.todel imuosi siek tiek kitokio auklejimo.kiekviena mama savaip aukleja... smile.gif

Kodel zindyma ar nezindyma reikia suvesti i mamos bloguma ar geruma, visi mes zmones vienodi nei geri, nei blogi tik elgiames kartais gerai ,o kartais nelabai 4u.gif . Jus tikrai geriausia mama savo vaikui ,kaip ir kiekviena mama. Bet man toks atjunkymas vis tiek ziaurus. Jus ja apkabinkit kai ji musasi ar kandziojasi, daugeliui vaiku taip buna, kai reikia demesio, o teigiamu elgiasiu jo negauna, kai mano vaikai pradeda kazka negero daryti, padedu vius darbus i sali ir einu kazka veikti su jais, nes zinau,kad jau esu labai tada jiems reikalinga ir uztenka 10 min kartais ir vel abu grazia zaidzia smile.gif Jei seimoj kas negerai, tai ir vaikas jaucia ir taip pat isgyvena, o atemimas pienuko, tai dar papildoma trauma. Kiek pati domejausi, skaiciau, tai visi psichologai pataria atjunkyti kai yra ramu, o ne kazkoks stresas, vaikui dantukai, aplinkos pakeitimai ar pan. Atjunkymas juk neauklejimas, kazkur neseniai tokia grazia minti perskaiciau, kad mama laisvai gali be veikelio isgyventi, bet vaikeliui ji visas pasaulis wub.gif ir pienukas to pasaulio didele dalis, pirmiausia jis turi suprasti,kad mama ji taip pat tebemyli ir myles. Ir vis tiek vaikas sunkiai supras,kad jam jau nebegalima pienuko, tai kas jam taip gera ir skanu. Juk kai zindai, tai gali tuo metu pailseti, pamastyti kazka grazaus, labai labai abejoju, kad zindymo nutraukimas isprestu kazkokias problemas(nesneku apie tai jei mamai rimtos sveikatos bedos) Ir manau, nieko bloga tam pienukui nenutinka jei mamai ir buna pikta biggrin.gif visi mes isgyvenam ivairias emocijas ir jausmus. O ir vaikai skirtingi vienas 1,5 jau labai sumazina zindyma kitas ir 2 dar daug zinda, tai gal jam ir reikia daugiau. Pasiskaitinekit sita psl, o dar geriau knyga, gal rasit ten atsakymus 4u.gif
http://www.zindyk.lt/
Atsakyti
O apie toks mamas,kurios pataria palikti vaikus iki nusikriokimo, galiu paskayti tik tiek, kad matyt pacios buvo mamu neismyletos ir nelabai moka mylet tiek save, tiek kitus unsure.gif bet nieko mokins jas gyvenimas, jei nesikeis mastymas, tai tikriausiai stebesis senatvej, kodel vaikai ju nelanko ir nekreipia i jas demesio unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(kreveciuke @ 2010 08 27, 14:19)
Na, nesivelsiu i ta begaline diskusija mamos pienas pries misinuka  4u.gif  Tema vis tiktai yra kaip padeti nutraukti maitinti krutimi, o ne patarimai, kodel nereikia nutraukti. Jei mama jau nusprende, kad nori nutraukti, tai yra jos pasirinkimas, o ne musu. Tai gal galim buti draugiskos ir atsakineti i tema, o ne pradeti vel eilines diskusijas  4u.gif  Manau, toms mamoms ir taip sunku del tokio sprendimo, cia ateina patarimo, o buna uzverstos kaltimais, kodel nori nutraukti maitinima, nes mamos pienas pats geriausias... Gyvenkim draugiskai ir padekime viena kitoms  4u.gif

Jei galima, šitą Jūsų žinutę paskelbsiu temos moto. Tikrai daugeliui mamyčių trūksta pakantumo ir tolerancijos kitokiai nuomonei. Todėl prašyčiau nenukrypti nuo temos ir, jei galite, patarimais ar palaikymu padėti toms, kurios nori nujunkyti vaikutį, o jei negalite, paprašysiu nerašyti išvis smile.gif
Nei viena negalime įlįsti į kitų mamų gyvenimus, todėl negalime ir žinoti, kodėl mama nusprendė maitinimą nutraukti. Galbūt dėl sveikatos problemų, galbūt dėl to, kad pasikeitė vaikučio elgesys, o galbūt tiesiog todėl, kad mama pavargo ir jai jau gana?... Ar tai per menka priežastis nutraukti maitinimą? Nemanau. Manau, kad viena iš svarbiausių, nes jei mamai gana, o ji, jausdama spaudimą vis tiek ir toliau žindys, kur to žindymo nauda? Jis juk priverstinis gaunasi! O nelaiminga, įsitempusi mama=nerimą juntantis, įsitempęs vaikutis.
Juolab, kad šioje temoje praktiškai nekalbame apie naujagimius ar mažyčius kūdikėlius, kuriems pienukas gyvybiškai svarbus ir būtinas.
Žinoma, kad geriausia abiems pusės yra tada, kai nujunkymas vyksta natūraliai, vaikučiui pamažu atsisakant, tačiau ta ideali situacija, deja, ne visiems skirta.

Todėl dar kartą paprašysiu nenukrypti nuo temos. Žindančios turi pakankamai temų, kur gali dalintis savo patirtimi. Leiskite turėti temą, pilną patarimų ir patirčių ir toms, kurios nusprendė nebežindyti.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 08 20, 13:52)
taip kai vaikui 1,4m, tai tikiu, kad be isterijų MP atsisako, maniškė tik nuo 1,3m pradėjo prašytis "papo".
Bet gal kas žino, kaip atpratint 1,9m vaiką? Jau lyg pati norėčiau nebemaitint, bet vaikas papuko nei už ką neatiduoda  verysad.gif Bandžiau palikti su tėtukui nakčiai - neišėjo, vieno bliovimo mamos, bandžiau vakare prieš miegą panešiot, o ne papuką duot, tai suveikė tik pirmą vakarą  verysad.gif Kažkaip mozot papuko kokiom garstyčiom nenoriu, dar kažin ar suveiktų. Kaip dar galima būtų atpratint, ar čia jau man laukt, kol pati atsisakys? g.gif

o maniskis jau daugiau nei 2m. dievina MP ir net nesiruosia nutraukti, ir diena ir nakty.kada gi ateis pagaliau tas laikas? doh.gif verysad.gif
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 27, 20:07)
O apie toks mamas,kurios pataria palikti vaikus iki nusikriokimo, galiu paskayti tik tiek, kad matyt pacios buvo mamu neismyletos ir nelabai moka mylet tiek save, tiek kitus  unsure.gif bet nieko mokins jas gyvenimas, jei nesikeis mastymas, tai tikriausiai stebesis senatvej, kodel vaikai ju nelanko ir nekreipia i jas demesio  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

labukas! 4u.gif
bandziau ir pipirais tepti, ir pleistriukus klijuoti ant speneliu, niekas nepadejo , pasidaviau , vis laukiu kada pats atsisakys blush2.gif
Atsakyti
sveikos. mano vaikuciui metukai, bet as jau pradejau atjunkyti. priezastys: pavargau del begaliniu kelimusi nakti tiesiog tam, kad apziotu kruti, taip pat reikia sveikata truputi pataisyti, o zindydama negaliu gerti vaistu. beje ir pavargau nuo zindymo. mano lelius irgi papo maniakas, bet jau matosi sviesa tunelio gale. pradejau pradzioj nebeduoti diena(pries 3 savaites), vietoj to, supau lovyteje, kad uzmigtu, o jei nereikejo migdyti tai arbatele gere. vis bandziau isiulyti ivairius misinius, bet jokie netiko, galiausiai isbandziau tutteli, tai tas patiko, viena vakara isgere visa buteliuka, taigi uzmigo be kruties, nakti vel aisku valge MP, kita vakara nenorejo misinuko, teko duoti kruti, bet pienuko jau smarkiai sumazeje yra, nebeprivalgo, kelesi kas valanda, tai paryciais vel misinuko pasiuliau ,isgere gardziai visa buteliuka, po to pasidejau salia, kad uzmigtu, bande dar papa sugauti, greitai patraukiau, galvojau dudas paleis, bet jis atsikele, dave buciuka, ir graziai uzmigo ant mano pagalves prisiglaudes. taigi supratau, kad jokio streso nepatiria, tiesiog alkanas. taigi tikiuosi per artimiausias 2 savaites visai nujunkyti, matyt teks pavargti su tuo naktiniu kelimusi tiesiog paciulpti, nes misini planuoju duoti tik apie 12 ir tada jau paryciais apie 6, kituose tarp[uose tik arbateles vandenuko. zodziu palinkekite sekmes, papasakosiu veliau.

cia norejau pateikti pvz palaipsnisko atjunkymo. o tai ppradejus daryti, pradejo smarkiai mazeti pieno.
Atsakyti
Is pradziu nustojau duoti viena kruti, kurioje buvo visa laika maziau pienuko, o po to pasakiau dukrytei, kad pienukas pasidare neskanus blush2.gif ir ji atsisake ragauti. Bet jai buvo jau daugiau 1m 8men, pagalvojau kad jau laikas. Dar kelis kartus su pientraukiu nutraukiau po 50, 30, 20 gr ...ir po keliu dienu pienukas dingo...
Atsakyti
Sveikos,papasakosiu kaip man sekes. Mano vaikas nuo gimimo papo neimdavo, tai as 3 men. nusitraukinejau,paskui pabandziau duoti ir jis paime. Taip netiketai pradejau maitinti, nuo to laiko nei soskes nei misinuko neima i burna visiskai. Nuo kokiu 6 men, nakti keldavosi n.. kartu, valgydavo, veliau jau papas budavo kaip soske. Pavargau guleti salia nakti po 2 valandas,man traukdavo visa kuna (geriau vitaminus,nepadedavo). pavargau galvoju gana cia. Nusipirkau nauja misinuka, i burna neima. Po kokio menesio nupirkau kitoki ir pries miega padaviau, valio geria. Kita diena vel as jam misinuko geria labai gerai net pats papraso. Galvoju viskas atejo laikas,reik nutraukti. Pasiryzau bemiegems naktims. Vaikas atsikele nakti 2k. Viena karta paciuciavau,kita karta isgere misinuka. Bet verke be asaru ir isteriju (buvau jau tam pasiruosus) antra nakti tas pats,trecia nakti tik pasiguldziau jis mane apsikabino ir miegojo , o ketvirta nakti jau ismiegojo nepabudes !!!!!!!!!!!!! valio galesiu isimiegoti naktimis.
Kazkaip labai lengvai gavosi, nors galvojau,kad bus sunkiau,nes jis manes nepaleisdavo,"plesydavo" drabuzius smile.gif
Tik iskilo kitas klausimas,kaip man padaryti,kad pas mane nesigamintu pienas. Vaistineje vaistu neduoda,reik eit pas daktarus recepto, neturiu kada. Nusipirkau metu lasu sake jie paeda. Tai bandysiu.

Sekmes visoms. 4u.gif

Vaikui sakiau,kad mamyte nebeturi daugiau pienelio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Zivilka @ 2010 08 29, 10:01)
sveikos. mano vaikuciui metukai, bet as jau pradejau atjunkyti. priezastys: pavargau del begaliniu kelimusi nakti tiesiog tam, kad apziotu kruti, taip  pat reikia sveikata truputi pataisyti, o zindydama negaliu gerti vaistu. beje ir pavargau nuo zindymo. mano lelius irgi papo maniakas, bet jau matosi sviesa tunelio gale. pradejau pradzioj nebeduoti diena(pries 3 savaites), vietoj to, supau lovyteje, kad uzmigtu, o jei nereikejo migdyti tai arbatele gere. vis bandziau isiulyti ivairius misinius, bet jokie netiko, galiausiai isbandziau tutteli, tai tas patiko, viena vakara isgere visa buteliuka, taigi uzmigo be kruties, nakti vel aisku valge  MP, kita vakara nenorejo misinuko, teko duoti kruti, bet pienuko jau smarkiai sumazeje yra, nebeprivalgo, kelesi kas valanda, tai paryciais vel misinuko pasiuliau ,isgere gardziai visa buteliuka, po  to pasidejau salia, kad uzmigtu, bande dar papa sugauti, greitai patraukiau, galvojau dudas paleis, bet jis atsikele, dave buciuka, ir graziai uzmigo ant mano pagalves prisiglaudes. taigi supratau, kad jokio streso nepatiria, tiesiog alkanas. taigi tikiuosi per artimiausias 2 savaites visai nujunkyti, matyt teks pavargti su tuo naktiniu kelimusi tiesiog paciulpti, nes misini planuoju duoti tik apie 12 ir tada jau paryciais apie 6, kituose tarp[uose tik arbateles vandenuko. zodziu palinkekite sekmes, papasakosiu veliau.

cia norejau pateikti pvz palaipsnisko atjunkymo. o tai ppradejus daryti, pradejo smarkiai mazeti pieno.

Sveikinu ir linkiu sekmes !!!!!!!

as tai dar duodavau nuo buteliuko soske, ten su skylute jis pats pasiimdavo (paprastos neima soskes) ir ciulpdavo,tai kartais pavykdavo taip apgauti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ++++: 30 rugpjūčio 2010 - 14:24
QUOTE(ingusiaa @ 2010 08 06, 12:09)
tai jei noriu nutraukt , tai turbut yra kokios tai priezastys  mirksiukas.gif ir seip nedramatizuoju taip kad cia MP yra gyvybes ar mirties klausymas... uzauga vaikai ir ant misinuku ir nematytdami MP... aisku as nieko nesakau gerai jis yra, bet viskam yra ribos  4u.gif
tai vat ir atejau patarimu kuom pakeist ta papa  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Gerai tas MP, bet nesiruošiu maitint iki darželio.
Tai va mažei beveik metai ir pradėjom derėtis šiuo klausimu, nes mano nuomone, kuo ilgiau temsiu, tuo bus sunkiau. Dieną jau lygtais viskas gerai geria mišinuką, valgo košytes, mamos pieno net nereikalauja, nu bet naktį doh.gif keliasi po 10 kartų, ne tai kad valgo, o blaškosi. Bandžiau duot mišinį, kurį dieną geria, bet naktį, niekaip nepavyksta įsiūlyt, šianakt vėl neiškenčiau ir padaviau krūtį, tai net netraukė, o apžiojo papą ir užmigo, ištraukiu ir vėl kakarynė paleista, soskės neima doh.gif
Suprantu, kad reikia kantrybės ir laiko. Bet norėtųsi temoje rasti konkrečių patarimų o ne pamokslų, kiek laiko reikia maitinti ir kad be MP vaikas neišgyvens.
Pirmąją dukrą maitinau 3 mėn. susirgau, teko gerti vaistus, pieną nutraukinėjau, pasveikus pieno jau nebepakako ir palaipsniui perėjom ant mišinių ir nenumirė, užaugo normaliu vaiku. Šią buvau pasiryžusi maitinti ilgai, ieškojau daug informacijos, klausiau patarimų, bet jau gana. Nesiginčinu su tom kurios pasiryžusios maitinti ilgiau, bet man užteks metų. Jau dabar sunku užrišt, tai jeigu dar užtempčiau, būtų dar sunkiau.
Tikiuosi po kokio mėnesio grįžti ir pasidalinti konkrečiais patarimais, kaip man pavyko. Jeigu aišku pavyks doh.gif
Atsakyti
yra shaunus pasakojimas sia tema..
kam idomu gali pasiskaityti ir gal sau pritaikys kazka panasaus..

http://vaikopasaulis.blogspot.com/2010/05/kaip-pieniukas-isvaziavo-ieskoti.html

o mano patyrimas labai panashus i autores..nebuvo nieko per prievarta..sunus niekada ugtelejes nepleshe jokiu marskiniu..jis nuo kudikio noredamas pieno taip savotishkai sukreksedavo, kad buvo aisku, ko jis nori, o ugtelejes - ismesdavo toki iskalbinga zvilgsni, kad tai pat nebuvo sunku suprasti- kam laikas..
Tegaliu pridurti, kad apsisprendus, kad jau laikas- zindyma nutraukinejau menesi..palaipsniui retindama maitinimu kieki..tame labai padejo vyras..ir viskas baigesi tuo, kad visi emem ramiai miegoti naktimis..
o as kaip pienas baigesi pati net nepastebejau..niekas neverze, niekas neskaudejo ir kada tai ivyko..net nepasakychiau...

del misiniu..as nieko vertingesnio uz MP ..neisivaizduochiau..del to nedaviau jokiu misiniu, pieno mes dar iki siol nevartojam, apseinam varshke ir grietine per pusrychius..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 31 rugpjūčio 2010 - 14:25