Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Deganti @ 2009 08 31, 09:40)
ir du net neriba, na pagyvensim pamatysim ir aisku paskui skaitysiu kaip nujunkint,

tikrai ne riba drinks_cheers.gif .....

gal temukės autorė pasiskaičius mūsų poštus supras, kad ne tokia ir bėda čia pas juos biggrin.gif
Atsakyti
Na taip, nematau nieko nenormalaus g.gif Nors iš kitos pusės, suprantu ir tokią nuomonę. Kuomet kitas ilgai maitina, gal ir atrodo keistą, ypač jei pats nemaitinai arba dar neturi vaikų. Bet kai pats tai darai, tai atrodo viskas labai natūralu. wub.gif O natūralu ir yra. Kol dar vaikų neturėjau, kai pasakodavo kad iki 2 ar 3 maitina, galvodavau toks didelis, kažkaip nejauku būdavo. Bet dabar kai maitinu savo dvimetinuką, tai viskas taip gražu ir natūralu, kad net neateina mintys apie nejaukumą ar pan. Nors jau kartais galvoju baigti, bet vis dar nepasiryžtu tam...Ketinau rudenį, bet kažkap dar gaila... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dakutis @ 2009 08 31, 12:46)
Na taip, nematau nieko nenormalaus g.gif Nors iš kitos pusės, suprantu ir tokią nuomonę. Kuomet kitas ilgai maitina, gal ir atrodo keistą, ypač jei pats nemaitinai arba dar neturi vaikų. Bet kai pats tai darai, tai atrodo viskas labai natūralu.  wub.gif O natūralu ir yra. Kol dar vaikų neturėjau, kai pasakodavo kad iki 2 ar 3 maitina, galvodavau toks didelis, kažkaip nejauku būdavo. Bet dabar kai maitinu savo dvimetinuką, tai viskas taip gražu ir natūralu, kad net neateina mintys apie nejaukumą ar pan. Nors jau kartais galvoju baigti, bet vis dar nepasiryžtu tam...Ketinau rudenį, bet kažkap dar gaila... wub.gif

drinks_cheers.gif
aš irgi jau negaliu patikėti, kad maniškei tuoj du...dar tikrai nenorim abi baigti schmoll.gif ....taip faina wub.gif ...o ypač sveika...tai pagrindas..
Atsakyti
Vyresneli maitinai iki 2m 3 men( naktinejo mazasis),padejo atprasti kelione: isvaziavau su vyru 5 d, mazasisi liko pas senelius- ir kai grizom kostatavau fakta kad papukai susirgo, pienelio neliko.Dar kelias naktis bande issireikalauti, bet nedaviau kruties, viskas ir baigesi.
Atsakyti
na as pati trumpai maitinau 4u.gif o mano drauge kai vaiku berots buvo pusantru ir tada nutrauke ir nesigaili thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 20, 14:02)
Man tik tas migdymas be MP atrodo misija neįmanoma  doh.gif  Nes mūsų mažis pastaruoju metu naktį vis tikrina ar esu šalia ir jei nusisukusi (neranda krūtinės), tai jau skandalus kelia  doh.gif

Man irgi migdymas tik su MP yra problema... iš esmės as visai nenoriu nutraukt maitinimo, mazei 1,2 mėn, taciau vargina, kad tiek dieną, tiek naktį užmiega tik su MP, nes negali niekam palikt miego laikui, o kartais labai neblogai but.. Dėl to ir sunku isivaizduot, kad būtina sąlyga tame straipsnelyje apie nujunkymą užmigimas be pieno.
Dar vakare tai gal ir užmigtu,nes kartais pazindus neužmiega,bet paguldau i lovelę,užgesinu šviesą,paglostau,kartais pabūt šalia reiks (taip ismoko uzmigt,kai nustojau maitint naktį).
Nakti su vyro pagalba nutraukiau,viena nakti faktiskai daug triuksmo buvo,o dabar nesikelia visai,o jei ir atsikelia pati užmiega. Labai dziaugiuos,kad pasiryžau tai padaryt,nes pačiai labai palengvėjo ir cia tai tiesiog pripratimas,o ne valgymas manau..
Tačiau kaip užmigdyt diena?... Bandžius nešiot priglaudus,pasupuot,būna apsnūsta,prisiglaudžia,bet pabaigt vis tiek MP reik, o jei tik i lovelę padedu, hups ir vėl zvali,nors pries tai jau zirzia,akeles trina,suprask miego nori. Labai lauksiu pasidalijimų patirtimi.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kazkasatsitiko: 04 lapkričio 2009 - 12:21
Mano dukrytei jau greit du metukai. Vis dar maitinu ... Pradėjau mažinti, pradžioje naktį nedaviau, vėliau ryte nebedaviau, po trijų dienų per pietus, o dabar atėjo laikas nakčiai nebeduoti. Lengviausia buvo ryte atpratinti, tik jau tada jokio pogulio smile.gif Naktį buvo baisu rėkdavo verysad.gif bet vėliau maždaug po savaitės tekdavo nubudusią tik palaikyt, nes keldavosi labai dažnai. dabar išmiega ir visa naktį. thumbup.gif Aišku būna ir išimčių. Kai nutraukiau pietinį maitinimą dukrytė nebemiega. Nebent važiuojam automobiliu. Taigi jau maždaug savaitė kaip nebeduodu, o ji miegojo dienos metu tik 3 kartus. Dabar laukia užmigimas vakare be krūties ... 4u.gif
Atsakyti
pykit, nepykit, bet tikrai nemanau, kad iki dvieju, o ir daugiau, vaika reiktu dar maitinti. as irgi gan ilgai maitinau, iki 1.3men, ir tai manau tikrai pakanka, nes paprasciausiai, tas pienas jau buna bevertis, tik tai, kad vaikas ipranta, ir nori kruties. jei tuo abejojate, pasikonsultuokite su gydytojais. ir netgi, kai sako, jog kuo ilgiau maitini, vaikas nebuna alergiskas. nesamone- nes mes kai pasidareme alerginius tyrimus, daktare pakraupo, nes vaikas viskam alergiskas doh.gif .
o siaip, kuo didesnis, tuo sunkiau vaika atpratinti. tai tik sau beda darotes.
Atsakyti
Pasakysiu iš savo asmeninės patirties. savo dukrą maitinau iki jos antro gimtadienio. gimtadienio dieną dar maitinau pilnu tempu (duodavau krūtį tada kai ji paprašydavo) tiek dieną, tiek naktį. buvau labai išalinta ir pati jau nebenorėjau maitinti, tačiau vis nesiryžau nutraukti, kol aplinkinai nepradėjo gėdyti. buvau prisiklausiusi kalbų, kad kuo didesnis vaikas, tuo yra sunkiau nutraukti, bet aš esu kitos nuomonės. (seniau buvau prie tų, kurie sako,kad mažesniam yra lengviau nutraukt) Po gimtadienio jau kitą dieną, maitinimą nutraukiau iš karto, nebedaviau nei dieną, nei naktį. viskas sekėsi kuo puikiausiai. mergaitė vis prašydavo am am. o as užsitepiau ant spenelių raudonos paprikos ir parodžiau jai, kad mamai popa. ji apsisuko ir nuėjo. nei verkė nei daugiau prašė.
Atėjo naktis, užmigdavo tik su krūtim dantyse, ne kiek jai pienuko reikdavo, kiek pačio proceso. ir naktčiai paprašė am am. aš sakau mamai popa, ji paprašė parodyti, pamatė, kad tikrai skauda ir kuo gražiausiai nusisuko nuo manęs į kitą šoną ir užmigo. po to dar kelias dienas, na gal kokias 4-5 po to vis prašydavo parodyt ar dar man popa, bet am am neprašydavo. taip viskas ir pasimiršo.
Vaikui iš mano pastebėjimų buvo lengviau, bet aš patyriau labai didelę depresiją. mano buvo skaudu, man atrodė,kad aš vaiką skriaudžiu, bet tai buvo gal kokias 3 dienas, po to apsipratau ir patyriau didelį palengvėjimą.
Stiprybės mamytėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2009 11 05, 15:18)
nes vaikas viskam alergiskas doh.gif .

visai su tuo nesutinku, yra išimčių, pvz mano vaikas nėra absoliučiai niekam alergiškas, ir nesutinku su tuo,kad kuo didesnis tuo sunkiau.atvirkščiai- vaikas yra labiau protingesnis ir labiau viską supranta.gali viską paaiškinti jam suprantama kalba.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2009 11 05, 15:18)
pykit, nepykit, bet tikrai nemanau, kad iki dvieju, o ir daugiau, vaika reiktu dar maitinti. as irgi gan ilgai maitinau, iki 1.3men, ir tai manau tikrai pakanka, nes paprasciausiai, tas pienas jau buna bevertis, tik tai, kad vaikas ipranta, ir nori kruties. jei tuo abejojate, pasikonsultuokite su gydytojais. ir netgi, kai sako, jog kuo ilgiau maitini, vaikas nebuna alergiskas. nesamone- nes mes kai pasidareme alerginius tyrimus, daktare pakraupo, nes vaikas viskam alergiskas doh.gif .

drinks_cheers.gif Sutinku 100%
Del allergiju tai nei vienas nera apsaugotas. Ir maitindama krutimi mama vaiko neapsaugo nuo allergijos. Net gi atvirksciai per savo piena gali perduoti kenksmingos medziagos doh.gif kurias gavo per maista, kosmetika ir taip toliau.. Busima mama turiu nuo neztumo pradzios saugotis.
Pirma mergaite maitinau iki 9 menesiu, mazyle iki 11 me. Abidvies labai greitai atprato.
Atsakyti
as saviske maitinau 10 menesiu,pati atsisake,tiesiog nebeeme,privalgydavo papildomo maisto,arbatu sulciu mirksiukas.gif
o del maitinimo tai manau uztenka iki metuku sociai,nes man asmeniskai kai vaikas 2,5 metu,turim tokia pazystama,sveciuose prie visu plecia bliuskute ir iesko niamo nesamone schmoll.gif
Atsakyti