nutraukus maitinimus,pieno lyg ir neesigamina tiek daug,bet man atsirado guziukas, tad nezinau,kaip man ji panaikinti..atsirasdavo,kai maitindavau,bet vaikas istraukdavo, o dabar trbt tik kompresai kazkokie gali padet?
DEk salto ledo(as uzsisaldau buteliuku su vandeniu) masazuok kruti sukamaisiais judesiais i speneliu puse.Stebek ar nekyla temperatura ar neskauda galva ar neparaudo krutis (cia mastito pozymiai).Jei nera isvardintu pozymiu palauk pora savaiciu ir paziurek ar nesumazejo(gal organizmas nenustojo visiskai gaminti pienelio), bet jei neramu pasirodyk gydytojai.sekmes
QUOTE(Driuliukas @ 2010 06 07, 09:57)
Sveikos mamytes,
Mazyliui jau 10 men, galutinai maitinimus nutraukiau pries savaitele, tad noriu paklausti jusu patarimu, ka jus darote, kai nutraukus maitinimus,pieno lyg ir neesigamina tiek daug,bet man atsirado guziukas, tad nezinau,kaip man ji panaikinti..atsirasdavo,kai maitindavau,bet vaikas istraukdavo, o dabar trbt tik kompresai kazkokie gali padet?
Is anksto aciu uz patarimus
Mazyliui jau 10 men, galutinai maitinimus nutraukiau pries savaitele, tad noriu paklausti jusu patarimu, ka jus darote, kai nutraukus maitinimus,pieno lyg ir neesigamina tiek daug,bet man atsirado guziukas, tad nezinau,kaip man ji panaikinti..atsirasdavo,kai maitindavau,bet vaikas istraukdavo, o dabar trbt tik kompresai kazkokie gali padet?
Is anksto aciu uz patarimus
man dar padedavo tempimui sumazinti kompresas su kopusto lapu (dedi kopusto lapa ant nuogos krutines, ant to guzo, tada politilenini maiseli ir laikai siltai)
gali pameginti ismasazuoti. labai gerai po siltu dusu (leidziu ant papulio silta vandenuka ir masazuoju, pieniukas isbega) arba pasimerkus i silta vonia - padeda
sveikos mamos
nebelvago vaikas mamos pieno jau du mėn.galutinai nutraukiau, kai vaikui buvo 2metai ir 1 mėnuo.o atpratinti pradėjau galima sakyti nuo 10 mėn. pradėjau nuo dieninių maitinimų mažinimo ir iki metų jau nebegavo dienomis, maitinomės tik rytais, naktimis ir vakarais.nuo 1metų ir 6 mėn.pradėjo migdytis su tėčiu , taip atprato gauti MP ir prieš miegą.na o paskutinis etapas buvo, kai dantys paskutiniai išaugo ir išmiegojo keletą naktų be prabudimų, tada nutraukiau visiškai.buvo keletas rytinių isterijų, bet palyginus praėjo viskas laaaabai sklandžiai .tai va, atpratinimas nuo MP vyko 1 metus ir 3 mėn. o ir su krūtimis problemų nebuvo jokių, kadangi nutraukimas vyko per labai ilgą laiką ir palaipsniui .
sekmės ir kantrybės
nebelvago vaikas mamos pieno jau du mėn.galutinai nutraukiau, kai vaikui buvo 2metai ir 1 mėnuo.o atpratinti pradėjau galima sakyti nuo 10 mėn. pradėjau nuo dieninių maitinimų mažinimo ir iki metų jau nebegavo dienomis, maitinomės tik rytais, naktimis ir vakarais.nuo 1metų ir 6 mėn.pradėjo migdytis su tėčiu , taip atprato gauti MP ir prieš miegą.na o paskutinis etapas buvo, kai dantys paskutiniai išaugo ir išmiegojo keletą naktų be prabudimų, tada nutraukiau visiškai.buvo keletas rytinių isterijų, bet palyginus praėjo viskas laaaabai sklandžiai .tai va, atpratinimas nuo MP vyko 1 metus ir 3 mėn. o ir su krūtimis problemų nebuvo jokių, kadangi nutraukimas vyko per labai ilgą laiką ir palaipsniui .
sekmės ir kantrybės
Labas mergaites. Mums dabar 1.7 men. Maitinima nusprendziau nutraukti. Kaip ir viskas sklandziai praejo-pienuko neduodu ..ir nereikia , ir naktimis jau miega ramiai.
Bet norejau jusu patarimo. Nebemaitinu jau daugiau kaip savaite, o krutine pilna pieno, yra ir guziuku,zodziu,kieta kaip akmuo-didziulis diskomfortas, nors kaip ir neskauda niekur, aisku, kol nebandau atsigulti ant pilvo Tai ir noriu paklausti kaip cia man elgtis: ar visgi nutraukinti po truputi(gal neatsigamins?), ar nieko nebedaryti ir pienas kazkur savaime dings?, nors jau prasideda antra savaite kaip krutys netusteja
Pasidalinkit patirtim
ACIUKS
Bet norejau jusu patarimo. Nebemaitinu jau daugiau kaip savaite, o krutine pilna pieno, yra ir guziuku,zodziu,kieta kaip akmuo-didziulis diskomfortas, nors kaip ir neskauda niekur, aisku, kol nebandau atsigulti ant pilvo Tai ir noriu paklausti kaip cia man elgtis: ar visgi nutraukinti po truputi(gal neatsigamins?), ar nieko nebedaryti ir pienas kazkur savaime dings?, nors jau prasideda antra savaite kaip krutys netusteja
Pasidalinkit patirtim
ACIUKS
QUOTE(svarbi105 @ 2010 06 21, 09:28)
Labas mergaites. Mums dabar 1.7 men. Maitinima nusprendziau nutraukti. Kaip ir viskas sklandziai praejo-pienuko neduodu ..ir nereikia , ir naktimis jau miega ramiai.
Pasidalinkit patirtim
ACIUKS
Pasidalinkit patirtim
ACIUKS
As vonioj po siltu dusi siek tiek nutraukdavau, kol pasijusdavau gerai. Ir kad neatsirastu guzeliu, nes jie buvo mano maitinimo palydovau visus 7 men kol maitinau , krutis glosciau glosciau nuo virsuas link spenelio. Taip kazkur dvi savaites. Po to dar pienas buvo, paspaudus dar pasirodydavo, bet jau nebeskaudejo ir savaime isisvaiksciodavo. Sekmes
Papildyta:
QUOTE(ugnetule @ 2010 05 29, 10:22)
kodel mamytes kai griztat i darba ir pradedat vesti vaikus i darzelius nutraukiat maitinima? Maziukam labai sunku pradet eit i darzeli psicholigiskai, o dar tos ligos .Juk pienas sustiprintu imuniteta taip reikalinga darzelyje.Zinau mamu, kurios dirba, bet grizusios namo maitina
mamoms sunkiau atiduot vaika i darzeli, nei vaikui priprast ji lankyti. O kad tokiems didzkiams MP imuniteta stiprina yra mitas. Mano vaikas nuo 5 men ziema sirgo ir sirgo, vis slogos ir slogos ir auksta temperatura, nors ir maitinau O i darzeli leisti nebijau, zinau, kad sirgs, bet pasveiks
Aciu uz patarima taip ir padariau, galejau gi ir ansciau susiproteti, nebuc tiek vargusi ...
mamoms sunkiau atiduot vaika i darzeli, nei vaikui priprast ji lankyti. O kad tokiems didzkiams MP imuniteta stiprina yra mitas. Mano vaikas nuo 5 men ziema sirgo ir sirgo, vis slogos ir slogos ir auksta temperatura, nors ir maitinau O i darzeli leisti nebijau, zinau, kad sirgs, bet pasveiks
[/quote]
Nenoreciau sutikti, kad MP dickiam nestiprina imuniteto.Mano vyresnelis virs 2 metu, pastoviai is darzelio visokiu virusu parnesa.Aisku lialiuka daznai uzkresdavo, bet maziukas vaikas zymiai lengviau, greiciau persirgdavo, beveik be antibiotiku.O ir vyresneliui duodavau nutraukto pieno, kai rimciau susirgdavo.TIKRAI padeda stebuklas tas pienas, ypac ,kai rotavirusai uzpuola, arba kai auksta temperatura ir nieko nevalgo.Aisku tai nera vaistai , bet greiciau sveikti tikrai padeda.O vaikui pats zindymo procesas labai svarbus psichologiskai,veikia raminamai,vaikas jauciasi saugus.Atidavimas i darzeli, vaikui yra stresas, zindymo nutraukimas taip pat.Suprantu kaip pavargai nuo zindymo, bet save teisinti tuom, kad nestiprina imuniteto nereiketu.
Tavo vietoje dar pamaitinciau kol vaikas darzelyje apsipras pora savaiciu, o tada,prisisaldzius pieno atsargu ziemos gripams,nutraukciau zindyma.
O jei nenori, kad vaikas sirgtu - nevesk i darzeli nuo rudens galo iki pavasario pradzios.Taciau ne visi turi kitokia iseiti.Sekmes!
[/quote]
Nenoreciau sutikti, kad MP dickiam nestiprina imuniteto.Mano vyresnelis virs 2 metu, pastoviai is darzelio visokiu virusu parnesa.Aisku lialiuka daznai uzkresdavo, bet maziukas vaikas zymiai lengviau, greiciau persirgdavo, beveik be antibiotiku.O ir vyresneliui duodavau nutraukto pieno, kai rimciau susirgdavo.TIKRAI padeda stebuklas tas pienas, ypac ,kai rotavirusai uzpuola, arba kai auksta temperatura ir nieko nevalgo.Aisku tai nera vaistai , bet greiciau sveikti tikrai padeda.O vaikui pats zindymo procesas labai svarbus psichologiskai,veikia raminamai,vaikas jauciasi saugus.Atidavimas i darzeli, vaikui yra stresas, zindymo nutraukimas taip pat.Suprantu kaip pavargai nuo zindymo, bet save teisinti tuom, kad nestiprina imuniteto nereiketu.
Tavo vietoje dar pamaitinciau kol vaikas darzelyje apsipras pora savaiciu, o tada,prisisaldzius pieno atsargu ziemos gripams,nutraukciau zindyma.
O jei nenori, kad vaikas sirgtu - nevesk i darzeli nuo rudens galo iki pavasario pradzios.Taciau ne visi turi kitokia iseiti.Sekmes!
sveikos, jungiuosi ir as cia. Mums metukai, MP sumazinusi esu dabar iki vieno karto vakare pries miega diena nebeduodu jau pora savaiciu, o nakti nuo 11 men pats pradejo ismiegoti ir nebereikejo MP, bet miegam mes kartu su maziuku, gal del to pradejo ismiegoti o gal paprasciausiai atejo tam laikas Tai zindymo per para gaunasi vienas kartas, bet is abieju krutu... kaip reikes nuimti visai ka daryti su krutimis, nes manau susidarys guzai, kai leliukas nebetrauks... ka reikia daryti nutraukti pientraukiu? ar nieko netraukti bandyti duoti kas antra diena is pradziu po to visai nuimti? ar bandyti duoti tik is vienos kruties? gal kuri buvot susidurusi?
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 07 01, 18:24)
kaip reikes nuimti visai ka daryti su krutimis, nes manau susidarys guzai, kai leliukas nebetrauks... ka reikia daryti nutraukti pientraukiu? ar nieko netraukti bandyti duoti kas antra diena is pradziu po to visai nuimti? ar bandyti duoti tik is vienos kruties? gal kuri buvot susidurusi?
pirmas dienas bus DIDELE krutine(tegu vyras pasidziaugia )veliau mazes, jei neraudonuoja, tai pakentek.As savaite jau nebemaitinu bet dar vis yra pieno, o krutine sumazejusi.vaikui mazesne trauma ,kai nutrauki ir viskas, o ne kas antra diena duodi, bet krutims geriau,kai palaipsniui.Maziau skysciu vartok.sekmes
QUOTE(ugnetule @ 2010 07 02, 12:34)
pirmas dienas bus DIDELE krutine(tegu vyras pasidziaugia )veliau mazes, jei neraudonuoja, tai pakentek.As savaite jau nebemaitinu bet dar vis yra pieno, o krutine sumazejusi.vaikui mazesne trauma ,kai nutrauki ir viskas, o ne kas antra diena duodi, bet krutims geriau,kai palaipsniui.Maziau skysciu vartok.sekmes
O guzai nesusidarineja? neskauda? jetau kaip as ju bijau pas mane problema ta, kad su pientraukiu isvis nenusitraukiu labai kieti speneliai
Na, nesutikčiau, kad vaikui mažesnė trauma, kai tiesiog vieną dieną tai, kas buvo įprasta visą vaiko gyvenimą staiga ima ir nutrūksta. Tai DIDELĖ trauma. Ir lėtas adaptavimasis prie situacijos yra geriau vaiko sveikatai, nes jis vis dar įpratęs patenkinti didelę dalį savo energijos, vitaminų, mineralų poreikį iš krūties pieno, todėl staiga netekus jo reikia persiorentuoti į kitą maistą, kas gali būti didelis apsunkinimas skranžiui ir žarnynui.
Lietuvaitee, manau nesusidarys guzai, jau daug esi numažinusi. Ką galima daryti kai planuoji nujunkyti?
"Planuotas nujunkymas. Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors jos vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3 - 4 dienas. Galima laikytis taktikos nesiūlau bet ir neatsakau krūties, pakeisti dienos režimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis."
Apie nujunkymą
Lietuvaitee, manau nesusidarys guzai, jau daug esi numažinusi. Ką galima daryti kai planuoji nujunkyti?
"Planuotas nujunkymas. Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors jos vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3 - 4 dienas. Galima laikytis taktikos nesiūlau bet ir neatsakau krūties, pakeisti dienos režimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis."
Apie nujunkymą
musu dukrytei jau 1metukai ir 9men,vis dar maitinu,ypac prie miega reikia pienuko o ir nusiraminimui.soskes nei misinuku nepripazista.geria is puoduko tik.tai skaitineju jau esamus patarimus,nes jau planuoju baigt maitinima krutimi