Sveikutės. Na o mums niekaip nepavyksta nutraukti MP. Jau buvau nutraukusi dieninius maitinimus, kartais prieš vieną miegelį tik pamaitindavau. Bet vis mums sugriauna planus dygstantys dantys, temperatūra arba suserga. Tada labai dažnai nori papulio, gal ramina ją ir taip gaila būna neduoti. Bet paskutiniu metu labai pasidarė kaprizinga, prieš dieninį miegą visad verkia, tiesiog rėkia. Nebeužmigdau niekaip, jau kai išsirėkia tada tik papulį duodu ir užmiega. Jau šiandien pradėjau galvoti, kad reikia vieną dieną paimti ir neduoti, mažesnis stresas bus. nes kankinasi ir ji ir aš.
O dar dabar taip įprato, iš vieno papulio valgyti, o kitą papulį glostyti, su speneliu žaisti
QUOTE(Kurmaitiene @ 2010 05 05, 14:20)
kad tiesiog susiverze krutine, kad dingtu pienas.
krutines verzti negalima, nepatariama. manoma, kad tai itakoja veziuka veliau
as taip pat noriu ntraukti maitinima, mums jau 1 metai ir 1 menuo. prad ioje meginsiu dienini maitinima pasalinti, o veliau ir vakarini, naktini ir rytini :kasta:
oh, kat tai butu taip paprasta
net keista, is pradziu tik mastai, kaip kuo ilgiau maitinti, tik dizuagiesi, kad vaikas mp nori... o paskui jau imi svajoti, kad pienelio sumazetu
QUOTE(egzotikaa @ 2010 05 06, 09:20)
Nu ginekologai tik taip ir rekomenduoja daryt
QUOTE(Kurmaitiene @ 2010 05 06, 10:26)
gyd daug ka rekomenduoja, ypac megstama viska daryti po senovei. kiek giniu yra kurios dirba tik pagal senas nuostatas
gyd ir antibus siulo gerti, nors ju tikrai daznai daznai nereikia (cia ne del pienuko aisku, apskritai) jiems taip lengviau patarti
dar zinau, kad yra kazkokios tabletes, kurios mazina pienuka. zinau, net kitos mamos jas geria, zindymo pradzioje, kad sumazintu, sureguliuotu pieniuka, nes vaikas tiek neistraukia.
aisku, pati net nezinau,kaip ta pieniuka susimazinsiu, jei jo naturaliai nsumazes
einu paskaitysiu jusu pasnekesius, kas ka siulo, kaip svelniai, be stres abiems nutraukti maitinima
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 23, 22:29)
Gal kuriai pravers info
Apie nujunkymą:
Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia susiumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.
Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.
Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Apie nujunkymą:
Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia susiumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.
Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.
Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
aminantis straipsnis. reik ji atsispausdinti ir nesiotis su savimi, kad kilus sunkumams, nerimui - pasiskaityti.
as nemaniau, kad atjunkymas tos sunkus yra, kad stresas man ir vaikui
r
QUOTE(aissttee @ 2010 02 01, 23:05)
pradejau gerti laktacija mazinancius vaistus Bromocriptin
va apie juos ir rasiau
QUOTE(Sigita Rimienė @ 2010 02 08, 21:41)
Hei, mamulytės!
o aš mano Jonukui leisiu pačiam nuspręsti!
Jeigu nori, kad tavo vaikas užaugtų stipri asmenybė, leisk jam tokiu būti jau dabar!
Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta!
Sigutė
o aš mano Jonukui leisiu pačiam nuspręsti!
Jeigu nori, kad tavo vaikas užaugtų stipri asmenybė, leisk jam tokiu būti jau dabar!
Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta!
Sigutė
reiks paskaityti turint laiko.
QUOTE(lavazia @ 2010 03 06, 19:13)
Mes savo atpratinima atidejom vasarai, gal tada bus lengviau, gamta siluma ir t.t
Cia greiciausiai as save guodziu
as irgi save raminu tokiais zodziais, iki vasaros bus silta, ilgiau busime lauke
mane kas labiausiai suerzina, tai aplinkiniu pasakymai TOKS DIDELIS (1 metai ir 1 menuo) o dar maitini, negrazu, vaikas paskui tampys papus ir pan.
na as nemanau, kad iki 1,5 m. jau yra labai dideli tam pieniukui. as labai noriu kad tai ivyktu naturaliai. vien tas vaizdas, ta jo sypsena, kai gauna MP, tos palaimingos akys
kaip kazuri mama ase, kad vaikui sunku suprast, kodel vakare gauna, o diena ne, turi laukti iki vakaro... as irgi ta pastebiu sunuje, jo akytese, prisiglaudes sedi, glaustosi, liudnom akytem suranta kad negaus, bet nesupanta uz ka, ka padare... o vakare tai kiek laimes kaip i kokiu baliu patekes
QUOTE(egzotikaa @ 2010 05 06, 15:19)
mane kas labiausiai suerzina, tai aplinkiniu pasakymai TOKS DIDELIS (1 metai ir 1 menuo) o dar maitini, negrazu, vaikas paskui tampys papus ir pan.
na as nemanau, kad iki 1,5 m. jau yra labai dideli tam pieniukui. as labai noriu kad tai ivyktu naturaliai. vien tas vaizdas, ta jo sypsena, kai gauna MP, tos palaimingos akys
kaip kazuri mama ase, kad vaikui sunku suprast, kodel vakare gauna, o diena ne, turi laukti iki vakaro... as irgi ta pastebiu sunuje, jo akytese, prisiglaudes sedi, glaustosi, liudnom akytem suranta kad negaus, bet nesupanta uz ka, ka padare... o vakare tai kiek laimes kaip i kokiu baliu patekes
Kaip viskas yra pažystama man irgi tos akutės, tas prisiglaudimas prie mamytės, kažkas tokio nuostabaus...dėl ko mums ir nepavyksta taip greitai nutraukti maitinimo o dar kai pagalvoji, kad tai galbūt paskutinį kartą ...
QUOTE(Kurmaitiene @ 2010 05 06, 12:26)
pirma karta girdziu.galbut tau taip rekomendavo,man patare,po truputi mazinti.tai visus tarpus pradzioje ismeciau nuo pusryciu iki pietu,ir nuo pietu iki vakarienes.tai gaudavo papuko tik ryte,per pietus,vakare.nakti stengiausi apgauti,nors budavo retai kada naktim keldavosi pazisti.labiau diena.taip po keliu dienu,pajutau kad sumazejo pienuko.po kokios savaites atsirado menstruacijos vel.paskui isemiau pietini maitinima,ir stengiausi kuo maziau matyt mazyli,palikdavau auklytei,iseidavau pavalyt butuku,ta prasme uzdarbiaut.stengiausi negert daug skysciu.ir labai greit pienukas visai dingo.aisku ir su vaiku kalbedavau kad pienukas baigiasi,jam jau du metukai beveik buvo,tai jis jau labai gerai viska suprato.kartais ir su druskyte krutine patepdavau,tai jis tada pajus suruma,ir sakys pamenu,koks neskanus pienukas.tai ir pats negers.taip atitolindavau.tikrai palaipsniui ir dings pienukas.as net pirma karta girdziu,kad krutine reikia verzt.mano mama 7 vaikus ismaitino visus iki metu,ir baige maitint po truputuka,be jokiu verzimu.kuo maziau maitinsi tuo maziau pienukas gaminsis.
Mamos zurnale yra staripsnis Nujunkymo psichologija, pieniukas isvaziavo. Gal kam idomu.
Dukrytę maitinau iki 1 m. 4 mėn. Ir turbūt toliau būčiau sėkmingai žindžiusi dar nežinia kiek. Sužinojusi, kad už savaitės teks man gultis į ligoninę operacijai, nusprendžiau nebemaitinti naktimis (pienuką valgydavome tik tiesiai iš krūties). Prabudusiai naktį dukrytei duodavau iš puoduko atsigerti virinto vandens. Aišku, rytais krūtys būdavo pilnutėlės pieno... Ligoninėje neplanavau užtrukti ilgai, bet pakilusi temperatūra mano planus pakoregavo, todėl pienuką palatoje nusitraukdavau... Grįžus man iš ligoninės dukrytė dar ieškojo pienuko, kėlė bliuzelę Bet turėjau dar kurį laiką gerti antibiotikus, o po to prie maitinimo nebegrįžome.
Tiesa, mano apsisprendimui baigti žindymą taip pat turėjo įtakos mano mamos ir kitų žmonių spaudimas, tipo dar tu maitini???
Tiesa, mano apsisprendimui baigti žindymą taip pat turėjo įtakos mano mamos ir kitų žmonių spaudimas, tipo dar tu maitini???
QUOTE(Vilioklė @ 2010 05 15, 19:24)
Mane irgi spaudzia, gal net ne spaudzia, o teisiog terorizuoja mama. Tipo pana didziausia, o as savo sveikata aukoju. Tas teroras tai mane nervina. Taip knieti atrezt, kad mano sveikata ir yra nekokia, kad trumpai maitino, iskarto karves piena dave... Bet mano sveikata is tiesu nelabai kokia pastaruoju metu. Todel ir pamazu nutraukineju.
as jau i komentarus net nereguoju o jau 2 ir 3men.
didziuojuosi savimi
didziuojuosi savimi
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 05 15, 22:01)
kas jau kas niekada man nerupejo ka kalba kiti.tai yra mano vaikas,ir as juo rupinsiuos kaip as galiu,ir noriu.o kam nepatinka tegu eina issiplaut galvas.maitinkit savo vaikucius tiek kiek jums leidzia galimybes,sveikata ir noras,o jau visus kitus ka sako siuskit kuo toliau