Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Aušraitė @ 2010 03 18, 11:20)
Man ir psichologiskai sunku...tik tiek, kad zinau, kad dar turiu siek tiek laiko apie menesi...

kodėl apie mėnesį?

Mano pupa serga ir vėl vakarinis MP liko, nes ir taip jai sunku. Bet aš jau dabar tvirtai nusprendžiau pasveiks ir nebeduosiu, nes jau beveik 12 sav. nestuke.gif o ir pačiai sveikatos nėra ligos limpa nuo mažės, reik žirniuką saugot
Atsakyti
QUOTE(Aušraitė @ 2010 03 18, 11:20)
Sveikutes 4u.gif

Nu ka snd nakti 2valgymai + vakarinis pries miega blush2.gif
Man idomu kaip vakare ji be MP uzmigdyti, jauciu kiek rekimo butu blink.gif  blink.gif 
jezau kaip pavydziu blush2.gif o karves pienuka geriat is buteliuko??pasildyta??neissibudina, kol pasildot?
Man ir psichologiskai sunku...tik tiek, kad zinau, kad dar turiu siek tiek laiko apie menesi...

Is buteliuko duodu gerti. Kai pradeda niurzgeti, jei valgymo laikas, einu ir pasildau mikrobangej 15 sec. Tai nieko neuztrunka. O jei ne maitinimo laikas, tai stengiuosi dar paniuniuot, kad uzmigtu. Manau, nera reikalo, kad nakti pratintusi valgyt. Jei labai nereikalauja, ir neduodu.

Beje, is buteliuko geriau geria, jei i savo lova isikeliu. Tada ji prisiglaudzia prie manes ir geriau buteliuka ima.
Bandziau lovytej valgydinti, bet tik prarikdziau daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2010 03 18, 14:19)
kodėl apie mėnesį?

Mano pupa serga ir vėl vakarinis MP liko, nes ir taip jai sunku. Bet aš jau dabar tvirtai nusprendžiau pasveiks ir nebeduosiu, nes jau beveik 12 sav.  nestuke.gif  o ir pačiai sveikatos nėra ligos limpa nuo mažės, reik žirniuką saugot

Taigi Metalicos koncertas nusimato flirt.gif Bilietus seniausiai nusipirke...jei neatpratinsiu prastai bus doh.gif
Papildyta:
[quote=bilbo,2010 03 18, 11:56]
Sveikos,
aš taip pat svajoju apie žindymo nutraukimą kaip apie kokį išganymą bigsmile.gif Sūneliui jau tuoj bus metai, bet jis nė už ką nenori atsisakyti papulio nei dieną, o tuo labiau naktį. Negeria nieko, apart MP ir vandenuką (o ir tą patį kelis gurkšnius iš puodelio). Žinduko neima. Aš kaip žindukas. Bet pas mus didžiausia problema ta, kad jis nemoka užmigti be MP. Kiekvieną kartą, tiek dieną tiek naktį, migdant jam reikia žįsti. Ko gero tai jau tapo įpročiu, nes stengiuosi jį primaitinti košės prieš miegą tikėdamasi, kad gal jau šį kartą nebenorės MP, bet kur tau, rėkia išsirietęs ir reikalauja žįsti doh.gif (dieną miega 3-4 kartus) Kartais pavyksta užsūpuoti, bet tai retenybė. O ir rankos baigia ištįsti nuo to sūpavimo - kratymo. Dažnai ir pabudęs vėl niurzga, nori MP. Ir duodu, nes kitaip zirzia visą laiką į kojas įsikibęs, verkia, niekas nedomina. Neįsivaizduoju kaip atpratinti. Įtariu, kad jis norės MP iki kokių 3 metų doh.gif Neištversiu tiek, nes jau dabar vos gyva. Bandžiau duoti ir karvės pienuko, paragavo pora šaukštelių ir viskas, spjaudosi. O labiausiai nervina,kai išverdu košės, o jis jos nevalgo ir rėkia prašydamas MAMAM (suprask - duok man PIENO blink.gif )
Patarkit kaip man po truputį atpratinti jį nuo MP.

mazutis unsure.gif uzjauciu ir mamyte ir vaikuti 4u.gif nes pas mus tokia pat problema, kad be MP nemoka uzmigti,reikia jam zistri. diena uzmiegam jei be MP, tai vezime ar masinoj, pora kartu teko migdyt namie, tai zviege, griuvo ant zemes, nuraminau, supavau, dainavau, dar kanda ir znybia...nesuprantu su pirmu nebuvo man taip doh.gif

Bilbo, tau linkiu kantrybes, stiprybes 4u.gif As pirmiausiai diena atpratinau...nors kaip ir rasiau vis kokiu gudrybiu del miego sugalvoju...nes namie, gulint salia neuzmigdysiu. MB ar mociute uzmigdo, o su manim ne schmoll.gif Stai ka reiskia iprotis. Sunku vaikuciui. Isivaizduoju tas pats ir rukoriams, atimtu is jo viena diena viska, liptu sienom matyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės papinukų mamytės 4u.gif
Iki šios dienos net neįsivaizdavau, kad mes atsisakysime nors vieno dieninio maitinimo, nes maniškė tokia pati - be MP ir prie mamytės prisiglaudimo nemoka užmigti, bandydavau prieš pat migdant dieną ir tyrelės duoti, kad galvodavau mažiau papulio norės, vakare košės prieš miegą, niekas nepadėdavo, košės ar tyrelės nenori, bet mamam (papulio) visad nori. Ir taip pat, bandydavau lauke vežime užmigdyti, kad tik neprimintų namų migdymo su papuliu, niekaip neužmigdavo, rėkdavo, nerami, turėdavau eiti iki namų, nusirengti, mažiukę nurengti, pamaitinti, kad apsiramintų, tada vėl apsirengti ir į lauką doh.gif biggrin.gif Bet aną savaitėlę prieš išeinant į lauką pamaitinu ir einame į lauką miegoti, užčiučiuoju vežime ir miega. Ir priprato per kelias dieneles, vežime užsimigdyti. O vakar išvažiavo visai dienai. Ir pasiėmiau įsipylus arbatėlės į buteliuką. bet ji pas mane negeria nei iš buteliuko, nei žinduką čiulpia, ir net negeria iš puodelio su snapeliu, tik iš paprasto puodelio. Bet pasiėmiau buteliuką, nes ji kai tik atsisėdam į mašiną ir jei jau laikas miegoti, tai pat reikalauja papulio. O vakar mašinoj kai pradėjo reikalauti papulio, aš jai buteliuką daviau, bet ji nemoka čiulpti buteliuko, tai ji jį kramtė kramtė ir visai patiko, pakramto pakramto ir apsiramina. Ir taip užmigo. Tada dieną pareikalavo MP, nes vistiek neužsimiršta juk taip greit smile.gif , bet daviau, nes pagailo taip staigiai nutraukti dieninį maitinimą. Vakare irgi daviau, naktį irgi kėlėsi.
Bet šiandien, prieš pirmąjį miegelį, nes ji miega pas mane du kartus, truputį reikalavo papulio, bet nukreipiau dėmesį tai pro langą pažiūrėti, tai šiaip pasupu, ir žiūriu suinteresavau, ko anksčiau nebūdavo. ir žinokit neturėjau namuose vežimo, nes mašinoj palieku, įdėjau į maitinimo kėdutę, padariau gulimą padėtį, čiučiavau čiučiavau ir užmigo thumbup.gif thumbup.gif . Na net nesitikėjau schmoll.gif kažkaip galvojau niekaip nepavyks be papuliuko mums užsimigdyti kada nors smile.gif

P.S. Tik tiek kad kažkur skaičiau, kad vaiko atpratinant nuo MP negalima užkišti buteliuku. Kaip jūs galvojate?

Bet aš manau jei viską daryti kas galima ko negalima tai maitinsime mamytės iki mokyklinio amžiaus biggrin.gif

Ir manau man toks būdas priimtinesnis, nei nutraukti staiga ir leisti rėkti vaikui 3 paras kol visiškai pamirš mamytės papulį mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bilbo @ 2010 03 18, 12:56)
Sveikos,
aš taip pat svajoju apie žindymo nutraukimą kaip apie kokį išganymą  bigsmile.gif  Sūneliui jau tuoj bus metai, bet jis nė už ką nenori atsisakyti papulio nei dieną, o tuo labiau naktį. Negeria nieko, apart MP ir vandenuką (o ir tą patį kelis gurkšnius iš puodelio). Žinduko neima. Aš kaip žindukas. Bet pas mus didžiausia problema ta, kad jis nemoka užmigti be MP. Kiekvieną kartą, tiek dieną tiek naktį, migdant jam reikia žįsti. Ko gero tai jau tapo įpročiu, nes stengiuosi jį primaitinti košės prieš miegą tikėdamasi, kad gal jau šį kartą nebenorės MP, bet kur tau, rėkia išsirietęs ir reikalauja žįsti  doh.gif  (dieną miega 3-4 kartus) Kartais pavyksta užsūpuoti, bet tai retenybė. O ir rankos baigia ištįsti nuo to sūpavimo - kratymo. Dažnai ir pabudęs vėl niurzga, nori MP. Ir duodu, nes kitaip zirzia visą laiką į kojas įsikibęs, verkia, niekas nedomina. Neįsivaizduoju kaip atpratinti. Įtariu, kad jis norės MP iki kokių 3 metų  doh.gif  Neištversiu tiek, nes jau dabar vos gyva. Bandžiau duoti ir karvės pienuko, paragavo pora šaukštelių ir viskas, spjaudosi. O labiausiai nervina,kai išverdu košės, o jis jos nevalgo ir rėkia prašydamas MAMAM (suprask - duok man PIENO  blink.gif )
Patarkit kaip man po truputį atpratinti jį nuo MP.

Bilbo iš savo patirties tik tiek galiu pasakyti, kad dar kol metukų nėra ir jei įmanoma užčiučiuoti ant rankų, lai ir labai pavargsti užčiučiuok kaip nors be MP. Nes vėliau dar stipriau reikalaus. Su maniške tas pats būdavo anksčiau, kartais galėdavau užsupuoti, nors reikdavo pavargti, o dabar niekaip, riečiasi, gulasi kaip jai reikia, drabužius traukia, jei negali iš viršaus traukia iš apačios, bet siekia savo tikslo ir pasiekia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre-marija: 19 kovo 2010 - 10:35
QUOTE(giedre-marija @ 2010 03 19, 11:35)
Bilbo iš savo patirties tik tiek galiu pasakyti, kad dar kol metukų nėra ir jei įmanoma užčiučiuoti ant rankų, lai ir labai pavargsti užčiučiuok kaip nors be MP. Nes vėliau dar stipriau reikalaus. Su maniške tas pats būdavo anksčiau, kartais galėdavau užsupuoti, nors reikdavo pavargti, o dabar niekaip, riečiasi, gulasi kaip jai reikia, drabužius traukia, jei negali iš viršaus traukia iš apačios, bet siekia savo tikslo ir pasiekia  biggrin.gif

Pritariu drinks_cheers.gif pirmaji maitinau iki 7,5 men, tokiu problemu neturejom, nors tiesa jis ir i soske ir i buteliuka nespjaudavo schmoll.gif kuo mazesnis to lengviau...

o su tuo drabuziu traukimu tai juokas lotuliukas.gif kai su golfu nepavyksta pro virsu bando pro apacia, sakai ne, nebera, negalima, kanda ir znybia, krenta ant zemes. Nors mums su dieniniu maitinimu kaip ir tvarkoj jau, nebereikalauja, uzmiega vezimuke lauke ar masinoj. Pasiderinu, kad galeciau tvarkytis reikalus ant jo pietu miego.
Atsakyti
Sveikutes,

Ateinu pasidziaugti, kad mes jau nutaukeme MP ir kaip keista labai lengvai thumbup.gif .Is pat pradziu valge labai daznai nakti. Viena nakti nusprendziau nebeduoti, nes artejo keli jubiliejai ir labai norejau pasilinksminti, o beto mums jau virs metuku. Pries uzmiegant daviau MP, o nakti jau nebe. Tai prabliove jauciu kokia valanda.Tada luzo nuo bliovimo iki ryto. Kita diena irgi panasiai. Bet vis ramybes neduodavo MP pries uzmiegant.Tai jau antras vakaras kai ir jo negauna, aisku buna labai irzlus, bet susitvarkom. Ir miegam iki ryto mazdaus 7 val. Pries uzmiegant stengiuosi duoti koses, kad butu sociau, nes nakti negeria nei pieno, nei vandens, visiskai nieko.

Ir dar, kai nustojau maitinti is karto susirgome. ir gavo antibijotiku. Tai va.

Tik man iskilo viena problemele, viejo krutineje yra pieno ir ji zymiai didesne uz kita. Nezinau ka daryti g.gif ?Gal sakau pagerti tu vaistu kur mazina piena. g.gif Nes bijau, kad nesusimestu i guza. Beje, viena vakara teko duoti krutine kad istrauktu pieno, nes jau buvo keli nemzai guziukai o ir pienas bego.

Gal kas turi parduoti tu vaistu?Nes pirkti neapsimoka, nes ju daug nereikia ax.gif
Atsakyti
Aš džiaugiuosi- pagaliau nutraukiau žindyti. Viskas vyko labai natūraliai. Be stresų, be krūtų perpildymo. Iš pradžių dieną negerdavo pieno . Po kokio mėnesio naktį sumažinau maitinimus nuo 2-3 kartų iki 1. O dabar kai pajutau, kad to pieno gerokai apmažėjo jau 2 paras visai nemaitinu. Ir dukrai gerai, ir man palengvėjimas. Galiu valgyti ko tik širdis geidžia. Linkiu ir kitoms moterims atėjus tinkamam momentui ir nelikus norui žindyt lengvai atjunkti vaikučius.
Papildyta:
QUOTE(jurgusia @ 2010 03 21, 14:04)

Tik man iskilo viena problemele, viejo krutineje yra pieno ir ji zymiai didesne uz kita. Nezinau ka daryti  g.gif ?Gal sakau pagerti tu vaistu kur mazina piena. g.gif Nes bijau, kad nesusimestu i guza. Beje, viena vakara teko duoti krutine kad istrauktu pieno, nes jau buvo keli nemzai guziukai o ir pienas bego.

Gal kas turi parduoti tu vaistu?Nes pirkti neapsimoka, nes ju daug nereikia  ax.gif

Aš jūsų vietoje, jei atsiranda guzai, pamaitinčiau vaiką. Už vaiką geriau niekas pieno neištrauks. O jei tik pieno susikaupia, reikia kiek nusitraukti pieno kad nebūtų perpildymo. Palaipsniui pienas nesigamins.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2010 03 21, 16:01)
Aš jūsų vietoje, jei atsiranda guzai,  pamaitinčiau vaiką. Už vaiką geriau niekas pieno neištrauks. O jei tik pieno susikaupia, reikia kiek nusitraukti pieno kad nebūtų perpildymo. Palaipsniui pienas nesigamins.

ar nėra vaikui blogai tai duoti tai neduoti, gal geriau nusitraukti perteklių karštoj vonioj pagulėjus g.gif
Atsakyti
QUOTE(ericute @ 2010 03 16, 13:37)
o kaip elgesi vaikas pirmom naktim kai negaudavo MP? maniskei tai dantys dabar kalasi,tai palauksiu dantuku ir tada nebeduosiu nakti. o beje dar klausimas,ar dabar ismiega visa nakti neatsikelues vaikas?

Trys naktys buvo sunkios, daug kartų kėlėsi, verkė, bet nedaviau, tik čiulptuką ir vandenuko. Ir atprato thumbup.gif Dabar išmiega visą naktį, o jei ir prabunda - gauna čiulptuką. O dantukai kai kalasi, po ranka turiui dentinox.
Atsakyti
Laba rytuką,

Atėjau pagirti saviškį blush2.gif jau trečia naktis kaip valgo MP tik vieną kart thumbup.gif Tik kaip nuo vakarinio atpratinti doh.gif ir košės duodu ir dar karvės pienuko, reikia papieso ir viskas doh.gif

QUOTE(justukė @ 2010 03 21, 17:01)
Aš džiaugiuosi- pagaliau nutraukiau žindyti. Viskas vyko labai natūraliai. Be stresų, be krūtų perpildymo. Iš pradžių dieną negerdavo pieno . Po kokio mėnesio  naktį sumažinau maitinimus nuo 2-3 kartų iki 1.  O dabar kai pajutau, kad to pieno gerokai apmažėjo jau 2 paras visai nemaitinu. Ir dukrai gerai, ir man palengvėjimas. Galiu valgyti ko tik širdis geidžia. Linkiu ir kitoms moterims atėjus tinkamam momentui ir nelikus norui žindyt lengvai atjunkti vaikučius.

tiesą sakant ir aš džiaugiuos, kad palaipsniui mums čia taip gaunasi...gal ir norėtųsi, kad iš kart, bet yra taip kaip turi būti rolleyes.gif nesusidarė jokie guzai, savijauta puiki, teko pora kart nusitraukti, kad krutine nebūtų kvadratinė, bet tai niekis irnesakyk.gif

kadangi mes neturėjom jokių pilvuko problemų, tai nebuvo tokių problemų, kad to negalima ar ano unsure.gif

KAIP KITOMS SEKASI???

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušraitė: 23 kovo 2010 - 08:44
QUOTE(Aušraitė @ 2010 03 23, 08:42)
Laba rytuką,

Atėjau pagirti saviškį  blush2.gif  jau trečia naktis kaip valgo MP tik vieną kart  thumbup.gif Tik kaip nuo vakarinio atpratinti doh.gif ir košės duodu ir dar karvės pienuko, reikia papieso ir viskas doh.gif
tiesą sakant ir aš džiaugiuos, kad palaipsniui mums čia taip gaunasi...gal ir norėtųsi, kad iš kart, bet yra taip kaip turi būti rolleyes.gif nesusidarė jokie guzai, savijauta puiki, teko pora kart nusitraukti, kad krutine nebūtų kvadratinė,  bet tai niekis  irnesakyk.gif

kadangi mes neturėjom jokių pilvuko problemų, tai nebuvo tokių problemų, kad to negalima ar ano unsure.gif

KAIP KITOMS SEKASI???

Sveikos,

Na, pas mus irgi tik vienas kartas beliko. KP negeria beveik visai, tai nakciai duodu vandenuko su uogiene, nes vis dar keliasi 2 kartus pagerti.

Su papukais tai nieko labai gero. Viename pienukas jau baiginejasi, bet uz tai antrame tai jo kaip visada - upes doh.gif Ir nusitraukiu, ir balutej atsikeliu kartais ax.gif
Atsakyti
Sveikutės. O mano mažučiukė susirgo, temperatūra, sloga, irzli ne tas žodis, jau antra diena vaikšto zirzdama, naktį neramiai labai miega, tai maitinimas pasidarė vėl dažnas tiek dieną tiek naktį. O jau galvojau ir antrą bandysiu maitinimą nuimti dieną. Va kai planuoji niekad nesigauna taip kaip nori doh.gif Na žiūrėsim, kai pasveiks bandysim viską greičiau ir intensyviau, nes dabar tai labai gaila mažučiukei neduoti wub.gif
Atsakyti