Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(mildamile @ 2010 03 03, 12:37)
O ka daryti, kai pieno per daug gaminasi? Sianakt nakti baloj atsikeliau  doh.gif Nes visa diena nedaviau is kruties  blush2.gif

Pas mane ta pati būtų situacija jei visą dieną neduočiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(lavazia @ 2010 03 03, 13:16)
Zinot mamos as pagalvojau ar ne geriau butu isvis neduoti ir viskas, aisku kankinsis vaikas, bet gal greiciau susitaikys su tuo. O dabar jis diena kankinasi verkia, o vakare gauna pienuko, ir jam keista kodel vat kita diena vel negauna.
Ka apie tai manot?

Žinot aš irgi jau prieinu tos nuomonės, kad reiktų nutraukti ir viskas, nes čia taip vieną maitinimą duodi kitą ne, tikrai vaikas nesupranta kas čia vyksta. O anksčiau buvau prieš šią nuomonę. Bet man net skaudu pagalvoti, kad vieną dieną šast ir neduoti verysad.gif čia reikia psichologiškai su savimi dar padirbėti savaitėles kelias g.gif.

Bet bandysiu dar vieną variantą, kaip viena mamytė čia rašė, bandysiu apsirišti krūtinę, užsidėti kokį golfuką, gal tada vaikui mažiau pagundų bus. Nes čia gi prisiglaudžia prie papuliukų ir jau norisi, o jei dar užmato nuogo kūno........... kai būnu su iškirpte biggrin.gif
Mano viena draugė taip atpratino, bet nebuvo vaikas labai stipriai reikalaujantis kaip maniškė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre-marija: 03 kovo 2010 - 12:17
QUOTE(lavazia @ 2010 03 03, 11:16)
Zinot mamos as pagalvojau ar ne geriau butu isvis neduoti ir viskas, aisku kankinsis vaikas, bet gal greiciau susitaikys su tuo. O dabar jis diena kankinasi verkia, o vakare gauna pienuko, ir jam keista kodel vat kita diena vel negauna.
Ka apie tai manot?

As pradzioje irgi bandziau po viena maitinima mazinti, bet maciau, kad tik ilgiau vaika kankinsiu ir viskas - paemiau, visiskai nutraukiau ir viskas.. 3 paras pasikankinom ir pasibaige.. o del pienuko - susiverziau krutine, pora kartu nutraukdavau pienuko, kai jau visiskai verzdavo - ir po kokiu 5 dienu ir pienukas pasibaige..
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2010 03 03, 13:33)
As pradzioje irgi bandziau po viena maitinima mazinti, bet maciau, kad tik ilgiau vaika kankinsiu ir viskas - paemiau, visiskai nutraukiau ir viskas.. 3 paras pasikankinom ir pasibaige.. o del pienuko - susiverziau krutine, pora kartu nutraukdavau pienuko, kai jau visiskai verzdavo - ir po kokiu 5 dienu ir pienukas pasibaige..

Tai gal vaikiukas is buteliuko gere? Maniske dabar vos pamato buteliuka prie burnos, rekia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2010 03 03, 13:33)

o ka jus nakti daret? nes diena sekmingai pragyvena be MP, o nakti tai rekia jei bandau ikisti arbatele.
Atsakyti
QUOTE(mildamile @ 2010 03 03, 10:37)
O ka daryti, kai pieno per daug gaminasi? Sianakt nakti baloj atsikeliau  doh.gif Nes visa diena nedaviau is kruties  blush2.gif

gal per greitai nutraukei, aš tai per savaitę dienos matinimus atėmiau, vis mažinau palaipsniui, kad pieno gamyba reguliuotųsi. Dabar likęs vakarinis tik , vis sakau ryt neduosiu, ryt neduosiu ir vis duodu doh.gif

QUOTE(lavazia @ 2010 03 03, 11:16)
Ka apie tai manot?

Čia kaip kam gal. Tavo vaike skaičiau, kad vaikui labai trauma kai negauna staigiai, būna vaikai streikuoja ir jokio maisto nevalgo, nervinasi.. Bet čia kiekvienam individuliai, kiti paklausia ir pamiršta lengvai.

QUOTE(ericute @ 2010 03 05, 11:05)
o ka jus nakti daret? nes diena sekmingai pragyvena be MP, o nakti tai rekia jei bandau ikisti arbatele.

Nakį nedaviau nieko, nes jei MP neduodu, nenoriu, kad dėl arbatėlės keltųsi, tegul miega, visi pailsės geriau. Nes įpras ir kelsis pastoviai gerti. Maniškė kelias naktis kėlėsi, nieko negavo, dabar miega ramiausiai.
Atsakyti
Hei, mamulytės! 4u.gif
o aš mano Jonukui leisiu pačiam nuspręsti!
Jeigu nori, kad tavo vaikas užaugtų stipri asmenybė, leisk jam tokiu būti jau dabar!
Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta! thumbup.gif
Sigutė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita Rimienė @ 2010 03 06, 03:21)
Hei, mamulytės! 4u.gif
Jeigu nori, kad tavo vaikas užaugtų stipri asmenybė, leisk jam tokiu būti jau dabar!
Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta!  thumbup.gif
Sigutė  bigsmile.gif

o jei nuspręs, kad MP nori iki mokyklos?
Atsakyti
QUOTE(Sigita Rimienė @ 2010 03 06, 03:21)
Hei, mamulytės! 4u.gif
Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta!  thumbup.gif
Sigutė  bigsmile.gif

Idomi mintis, bet nieko gero. Paskui iki 8 меtu prasysis valgyt. O jau tada ne stipria asmenybe turesit o kompleksuota ir nuo motinos visiskai priklausoma vaika unsure.gif unsure.gif

Mes sianakt tik viena karta kelemes pavalgyti thumbup.gif . Jau pasiekimas. Bet matyt, kad labai pavargusi buvo. Vakare prisisiurbe. Paskui apie 2. Ir atsikele tik 8. drinks_cheers.gif Tikiuosi, kad iki pirmojo gimtadienio visai nebereiks papuko bigsmile.gif
Atsakyti
As ir pasidalinsiu savo istorija. Pries 2 savaites nutraukiau maitinti savo 1 metu ir 10 menesiu pupa, lyg tol uzmigdavo tik maitinama is kruties ir diena, ir vakarais ir aisku naktim patraukdavo nubudusi butinai. Pirma savaite lyg buvo viskas neblogai, sakau papas popa, uzsiklijavai spenelius pleistru, lyg suprato, nedaug gana paverke, sakiau ivesiu kita migdymo rituala - paseku pasaka, padainuoju daineles, siaip ne taip uzmigdavo. Nakti irgi nubusdavo 1-2 kartus, siek tiek pavergdavo, bet gana lengvai uzmigdydavau vel, prie lovos turejau termosiuka su vandenuku siltu, duodavau pagerti. Jau apsidziaugem, kad taip gana lengvai viskas sekasi. Bet po kokios savaites prasidejo tikros bedos su uzmigimu: diena visai nenori miegoti (matau, kad nori, bet vistiek neina), vakarais irgi isterijos pries miega, rekia, kad tik miegoti neitu, ir supti reikia, ir valgyti visko uzsimano ir bega is miegamojo su rekimais, zodziu - baisu, rekia nesavu balsu iki uzkimimo, nezinau net kaip ramiai miegoti nueiti. Patarkite prasau kas nors, kaip padeti vaikeliui ta miegeli prisijaukinti...
Atsakyti
QUOTE(Opapupa @ 2010 03 06, 18:19)
As ir pasidalinsiu savo istorija. Pries 2 savaites nutraukiau maitinti savo 1 metu ir 10 menesiu pupa, lyg tol uzmigdavo tik maitinama is kruties ir diena,  ir vakarais ir aisku naktim patraukdavo nubudusi butinai. Pirma savaite lyg buvo viskas neblogai, sakau papas popa, uzsiklijavai spenelius pleistru, lyg suprato, nedaug gana paverke, sakiau ivesiu kita migdymo rituala - paseku pasaka, padainuoju daineles, siaip ne taip uzmigdavo.  Nakti irgi nubusdavo 1-2 kartus, siek tiek pavergdavo, bet gana lengvai uzmigdydavau vel, prie lovos turejau termosiuka su vandenuku siltu, duodavau pagerti. Jau apsidziaugem, kad taip gana lengvai viskas sekasi. Bet po kokios savaites prasidejo tikros bedos  su uzmigimu: diena visai nenori miegoti (matau, kad nori, bet vistiek neina), vakarais irgi isterijos pries miega, rekia, kad tik miegoti neitu, ir supti reikia, ir valgyti visko uzsimano ir bega is miegamojo su rekimais, zodziu - baisu, rekia nesavu balsu iki uzkimimo, nezinau net kaip ramiai miegoti nueiti. Patarkite prasau kas nors, kaip padeti vaikeliui ta miegeli prisijaukinti...

Vat as sito irgi labiausiai bijau, musu gydytoja pasakojo apie savo dukra, jai dabar 5m. bet iki siol kai miegot reikia eiti pastoviai derybos vyksta, nenori eiti nors tu ka.
As neturiu patarimu verysad.gif
Mes savo atpratinima atidejom vasarai, gal tada bus lengviau, gamta siluma ir t.t
Cia greiciausiai as save guodziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Opapupa @ 2010 03 06, 17:19)
tikros bedos  su uzmigimu: diena visai nenori miegoti (matau, kad nori, bet vistiek neina), vakarais irgi isterijos pries miega, rekia, kad tik miegoti neitu, ir supti reikia, ir valgyti visko uzsimano ir bega is miegamojo su rekimais, zodziu - baisu, rekia nesavu balsu iki uzkimimo, nezinau net kaip ramiai miegoti nueiti. Patarkite prasau kas nors, kaip padeti vaikeliui ta miegeli prisijaukinti...

dieną tik vežimuke užmigdau kitaip niekaip doh.gif o vakarinio pienelio vis nesiryžtu atimti, nes lygiai to pačio bijau, nemoka ji pati migdytis verysad.gif Turiu baigti kažkaip nes jau 10 sav. nestuke.gif organizmui per sunku man, bet gaila ir vaiko ir savo nervų
Atsakyti
QUOTE(Opapupa @ 2010 03 06, 18:19)
As ir pasidalinsiu savo istorija. Pries 2 savaites nutraukiau maitinti savo 1 metu ir 10 menesiu pupa, lyg tol uzmigdavo tik maitinama is kruties ir diena,  ir vakarais ir aisku naktim patraukdavo nubudusi butinai. Pirma savaite lyg buvo viskas neblogai, sakau papas popa, uzsiklijavai spenelius pleistru, lyg suprato, nedaug gana paverke, sakiau ivesiu kita migdymo rituala - paseku pasaka, padainuoju daineles, siaip ne taip uzmigdavo.  Nakti irgi nubusdavo 1-2 kartus, siek tiek pavergdavo, bet gana lengvai uzmigdydavau vel, prie lovos turejau termosiuka su vandenuku siltu, duodavau pagerti. Jau apsidziaugem, kad taip gana lengvai viskas sekasi. Bet po kokios savaites prasidejo tikros bedos  su uzmigimu: diena visai nenori miegoti (matau, kad nori, bet vistiek neina), vakarais irgi isterijos pries miega, rekia, kad tik miegoti neitu, ir supti reikia, ir valgyti visko uzsimano ir bega is miegamojo su rekimais, zodziu - baisu, rekia nesavu balsu iki uzkimimo, nezinau net kaip ramiai miegoti nueiti. Patarkite prasau kas nors, kaip padeti vaikeliui ta miegeli prisijaukinti...

Gyvename Airijoj, tai cia per TV yra rodoma laida ,, Supernanny'' ( nezinau gal kas panasaus jau ir Lietuvoje Rodoma blush2.gif ). Tai ten praktikuojama toks migdymo budas: iskart perspeju, kad reikalaujantis daug kantrybes. Visu pirma nutraukti visus ypatingai aktyvius zaidimus likus porai valandu iki miego. pries einant miegoti valgote, prausiates ramiai , neskubedami. atsigulus jau matau turite savo ritualus. Skaitykite pasakas, dainuokite, bet nelaukit kol vaikutis uzmigs. prigesinkit sviesa, apkaisykit apsikabinkit atsibuciuokit , pasakykit vaikuciui kad jau laikas miegoti ir jus susitiksit ryte. palikit mazyli ir iseikit is kambario. Vaikas be abejo verks ar kelsis ir eis is kambario. gali imtis santazo: noriu valgyt, noriu gert, noriu sysiuko - nepasiduokit. Jei tik verkia, bet nesikelia is lovos - neikit i kambari. Jei atsikele tada ramiai nunesat i lova ir vel pasakote kad laikas miegoti, bet tik tiek. Jokiu derybu. atsikelus dar karta, be zodziu nunesat i lova uzklojat ir paliekat ir taip BE ZODZIU NESIOJAT VAIKIUKA ATGAL KAD IR SIMTA KARTU. Sutinku kad ziauroka, o ir jusu mazyle gal kiek per maza, bet bent jau toje laidoje tai veikia. Pirma karta vaikuciai buna kartais daugiau nei valanda bando is lovos pabegt, bet galu gale pavargsta ir uzmiega. Po keliu tokiu vakaru ,jau miega patys thumbup.gif
Atsakyti