Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Druskininku saulutei draugavau su mama viena ir ji pergyveno kad vos vos spejo atostogas pasiimt kad gydytoja prigrasino kad jokio atleidimo neduos o kai reikejo ant kitos dienos isvaziuot pati sanatorijos gydytoja paklause ar jai reikes atleidimo nes ji gali jai israsyt. blink.gif manau geriausia pacios sanatorijos personalo klaust tokiu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2007 05 03, 18:06)
Gal kas nors gali papasakoti savo įspūdžius apie Abromiškių sanatoriją?

Sveikutes,na mes dabar ten ,kaip tik ilsimes 4u.gif Bet,kai netoli gyvenam tai namo vazinejam thumbup.gif Vienas minusas ir gana didelis,kad salia nera jokio kioskelio ar parduotuves.Dauguma mamu skundziasi del to,nes iki miestelio tai tikrai toloka doh.gif Personamas tai tikrai thumbup.gif Proceduru galetu buti daugiau,bet svarbiausios yra.Kazko blogo pasakyti negaliu,vaiku kambarys aptriuses,bet cia visur gal taip doh.gif Kambariai tvarkingi,guli mamos po viena su vaikeliais.Gal ,kad nera labai daug ,gal vasara kitaip buna doh.gif Na,ir aplinka,jei oras leidzia tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgeliuke @ 2007 05 09, 07:16)
Sveikutes,na mes dabar ten ,kaip tik ilsimes 4u.gif Bet,kai netoli gyvenam tai namo vazinejam thumbup.gif Vienas minusas ir gana didelis,kad salia nera jokio kioskelio ar parduotuves.Dauguma mamu skundziasi del to,nes iki miestelio tai tikrai toloka doh.gif Personamas tai tikrai thumbup.gif Proceduru galetu buti daugiau,bet svarbiausios yra.Kazko blogo pasakyti negaliu,vaiku kambarys aptriuses,bet cia visur gal taip doh.gif Kambariai tvarkingi,guli mamos po viena su vaikeliais.Gal ,kad nera labai daug ,gal vasara kitaip buna doh.gif Na,ir aplinka,jei oras leidzia tai  thumbup.gif

Ačiū už paskutinės naujienas 4u.gif mes vis dar neapsisprendžiam....norėtume važiuot birželio vidury..
Atsakyti
Na va ir aš čia įlindau - užrašiau saviškę į Pušyno kelią, tai vežioju kaip į darželį. Gyvenimo sąlygos tai normalios, bet šalta. Kur miega tai dar nieko, bet apačioj - tai jaučiasi didelė vėsa. Dėl maisto pasakyti nieko negaliu, nes vakar tikpirmą dieną buvau palikusi. Toliau - žiūrėsim.
Atsakyti
ax.gif mielos mamytes niu prasau parasykit...netingekite 4u.gif
Atsakyti
Siuntimo į sanatoriją tvarka tokia.
Yra sąrašas ligų su papildomom sąlygom, kuriomis sergant priklauso sanatorinis gydymas (sveikatą grąžinantis arba reabilitacinis - skiriasi gydymo dienų skaičius).
Gydytojas stacionare (poliklinikoje) pacientą dėl šios ligos siunčia gydytojui reabilitologui konsultuoti ir gydyti. Reabilitologas skiria procedūras.
Po jų gydytojas vėl pacientą (kartais tik ligos istoriją ar ambulatorinę kortelę smile.gif ) siunčia gydytojui reabilitologui, esą pilno pasveikimo nėra ir prašo skirti sanatorinį gydymą.
Gydytojas reabilitologas įvertinęs ligą rekomenduoja (arba jei kvotos baigėsi - nerekomenduoja) gydymo profilį (plaučių, širdies, ortopedijos, nervų ligų ir t.t.) ir gydymo rūšį (sveikatą grąžinantį arba reabilitacinį gydymą, priklausomai nuo ligos sunkumo).
Turėdamas reabilitologo "palaiminimą" gydantis gydytojas parašo siuntimą TLK pažymai sveikatą grąžinančiam (ar reabilitaciniam) gydymui gauti (TLK - teritorinė ligonių kasa) ir duoda išrašą iš ligos istorijos (ar ambulatorinės kortelės) apie ligą.
Pacientas su šiais abiem popieriais ir vaiko gimimo liudijimu keliauja į TLK ir išsiima tą pažymą. Su TLK pažyma ir išrašu iš ligos istorijos važiuojat į pačių pasirinktą sanatoriją (pagal ligos profilį) ir gydotės smile.gif
Vaikam iki 7 metų priklauso slauga, t.y. tėvai gali gauti tokią pačią TLK pažymą, kad nereikėtų mokėti už apgyvendinimą sanatorijoje. Maitinimą sau (tėčiui ar mamai) dažnai reikia išsipirkti, bet ne visose sanatorijose.
Nedarbingumo lapelis slaugančiam asmeniui sanatorijose išduodamas labai retais atvejais. Yra ministerijos patvirtintas ligų sąrašas. Jame jokių plaučių uždegimų, bronchitų tikrai nėra.
Jei gydymas sanatorijoje efektyvus, bet nepakankamai, gydantis gydytojas sanatorijoje turi teisę sušaukti vietinį konsiliumą ir pateikti motyvuotą prašymą TLK raštu, kad TLK leistų gydymą sanatorijoje pratęsti.
Tai va, lasiuk, kokį kelialapį, kur ir kas ruošiasi siųsti... didelis klaustukas. 4u.gif
Atsakyti
sveikos.

ziuriu,kad labai daug popierizmo gaunasi,kad gautum kelalapi doh.gif
ar visom buvo taip sudetinga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiukas @ 2007 05 08, 16:08)
4u.gif laba diena mielos mamytes.. smile.gif  esu cia visai sviezia naujoke 4u.gif ..manau susidraugausim  ir problemas spresim kartu tongue.gif
Papildyta:
blush2.gif tiesa  norejau mamyciu paklaust  ..gyditoja pasiule vaziuot i sanatorija  liepe pasiskambint kada bus vietu...paskambinau  , sutarem kad birzelio 6 d bus vieta..sako apie geguzes viduri atsius kelalapi...o kur ji atsius  ??..nieko nebesuprantu...((..kitas klausimas  apie Gintaro sanatorija...ko galiu tiketis ten nuvykus  nes seip ar taip is kito lietuvos galo vaziuot  nesinori infarkto paciai gaut nuvykus...(((... blush2.gif

mes su dukryte i Gintara vaziavom 3 metus is eiles man tai ten visai patiko gyvenom vienos kambary ira tuoletas vonia kambariukas mazas bet vietos uztenka prasciausias 4 korpusas bet ji atidaro tik vasaros sezonui maistas normalus proceduros galetu but ir geresnes bet jei reikslauji ir netyli tai atlieka kaip priklauso aisku geriausia vasara vaziuot bet ten patekt ne taip paprasta man labai patinka kad pasivaiksciot vietos daug o tai vaikui labai i naudas va tokia mano patirtis
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2007 05 18, 14:16)
sveikos.

ziuriu,kad labai daug popierizmo gaunasi,kad gautum kelalapi  doh.gif
ar visom buvo taip sudetinga?  g.gif

Sveikute,na nezinau,kaip kitom,bet mes tai kai gulejom neurologiskai issitirt,nieko nerado pas mus,bet del raumenu silpnumo siunte pas reabitologa,o tas rekomendavo i sanatorija ir jie patys viska sutvarke ,mums reikejo tik pasiskambint i sanatorija ir sutart del dienos,tiek to vargo lotuliukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif valio !!!! gavau jau is sanatorijos ta laiska kurio laukiau..uhhhhh drinks_cheers.gif
dabar lauksiu to rebilotologo palaiminimo..irrrrrrrrrr...vaziuojam ilsetis smile.gif
gal kas is mamyciu bus nuo birzelio 6 d.gintare?...mielai susipazinciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiukas @ 2007 05 19, 13:06)
thumbup.gif valio !!!!  gavau jau is sanatorijos ta laiska kurio laukiau..uhhhhh  drinks_cheers.gif
  dabar lauksiu to rebilotologo palaiminimo..irrrrrrrrrr...vaziuojam ilsetis smile.gif

Labai smalsu, kas per laiškas, jei ne paslaptis, žinoma. Neteko girdėti, kad sanatorijos laiškus siuntinėtų g.gif Šiaip iš jų pusės svarbu tik kad laisva vieta būtų, nes vasarą pas juos norinčių daug. Smagu thumbup.gif Ir aš norėčiau, kad mane kas nors iškomandiruotų kur nors pasiilsėti biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif o laiskas toks....su dideliu stempeliu virsuje,adresuotas mano adresu..viduje pranesimas..kad tokia ir tokia diena jus ir jus vaikas busite priimti i sanatorija.(be dokumentu nesuteikia pirmumo teises.) smile.gif
gal kartais kas zinote kiek dienu skiria ligoniu kasa,nes labai nekantru laukt... blush2.gif
Atsakyti