Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 22, 21:08)
Mergaites, galit man pasakyti Gintaras tai Palangoje?
o ka ten taip sunku patekti?

gintaras palangoje prie botanikos sodo 4u.gif nezinau, ar ten sunku patekti-mes patekome ax.gif
Papildyta:
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 22, 21:47)
Paskaiciau, kad mamos vezesi du vaikus, jei vienam tik kelialapis? O ten nufotografuotas kambarys su vonia tai kaip suprantu tai mokami?
Labai aciu uz atsakymus

sitas kambariukas kainuoja 20-30 lt per para papildomai 4u.gif cia priklauso ar yra saldytuvas ir telika, ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cenzura @ 2008 05 23, 08:35)
gintaras palangoje prie botanikos sodo  4u.gif  nezinau, ar ten sunku patekti-mes patekome  ax.gif
Papildyta:
sitas kambariukas kainuoja 20-30 lt per para papildomai  4u.gif cia priklauso ar yra saldytuvas ir telika, ar ne  4u.gif

Matai klausiu nes gavom pasiulyma vaziuoti birzelio 16 d. ir galvoju kaip ten viskas yra nes turiu du vaikus, noreciau pasiimti abu idomu ar taip imanoma ?
o kiti kambariai kartu su kitom mamom ar atskirai?
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 23, 07:05)
Matai klausiu nes gavom pasiulyma vaziuoti birzelio  16 d. ir galvoju kaip ten viskas yra nes turiu du vaikus, noreciau pasiimti abu idomu ar taip imanoma ?
o kiti kambariai kartu su kitom mamom ar atskirai?

del dvieju vaikuciu tikrai nezinau... as nerizikuociau, todel ir isvaziavo mano mama su snumi o as likau su dukryte namuose ax.gif
ir del kitu kambariuku nieko nezinau... blush2.gif

tuoj depresyja prisijungs-jinai jau kelis metus is eiles vaziuoja. ir, man atrodo, nerenovuotose kambariuose gyveno 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cenzura: 23 gegužės 2008 - 07:30
QUOTE(cenzura @ 2008 05 23, 09:29)
del dvieju vaikuciu tikrai nezinau... as nerizikuociau, todel ir isvaziavo mano mama su snumi o as likau su dukryte namuose  ax.gif 
ir del kitu kambariuku nieko nezinau... blush2.gif

tuoj depresyja prisijungs-jinai jau kelis metus is eiles vaziuoja. ir, man atrodo, nerenovuotose kambariuose gyveno  4u.gif

nu kaip ir as nerizikuociau, bet nelabai turiu kam palikti doh.gif aisku jis nemazas kad turiu veziotis katru, bet noreciau pasiimti blush2.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditka @ 2008 05 22, 21:11)
Aš taip įtariu daktarai "draugauja" su sanatorijų vedėjom, o po to "po blatu" pacientai gauna tos stebuklingus kelelapius.  lotuliukas.gif

idomu, kaip tu isivaizduoji visai tai realiai veikia?
Kelialiapi tai ne daktaras isduoda, o ligoniu kasos. Daktaras tik dokumentus visus suruosia.
O siaip, jeigu norite vietu vasarai, tai per velai ieskote. Ta reikejo daryti kovo menesi - balandzio menesi.
Papildyta:
QUOTE(vilsiketa @ 2008 05 22, 23:08)
Sveikos mamytes, mes sanatorija gavome paprasciausiu budu. Kreipemes i apylinkes gydytoja, kuri kad ir labai nenoredama paskyre siuntima i sanatorija. Vieta buvo skirta geguzes galui. Dabar kai arteja geguzes galas as vel paskambinau gydytojai, ji pradejo tvarkyti visus dokumentus i ligoniu kasa. Kaip as suprantu kelialapio gavimo esme , tai viskas daktaru rankose, mes nieko negalime keisti, skambinti i sanatorijas ir t.t. Visa darba ir derybas su sanatorijomis atlieka daktarai, bet ne mamos.

atvirksciai - beveik viska atlieka mamos.
Gydytojai tik turi tam tikra kvota kelialapiu skaiciui ir pagal paciento poreiki juos rezervuoja. O toliau jau pats viska tvarkaisi.
Pirmine reabilitacija ( sitas gali buti ir praleistas), tada su surasyta anamneze keliauji pas reabilitoliga ir jisai ivertina ar pagal tai jums priklauso sanatorija ir suraso dokumentus. Gydytoja pagal reabilitojogo isvadas uzpildo spec siuntimo forma i ligoniu kasas. Nuvaziavus i ligoniu kasas gauni ( arba gal ir ne - man to nepasitaike) kelialapi, kuriame yra nurodyta: kam skirtas, kuriam laikui ir kokia suma. Taip pat jeigu vaikas iki 6 ( o gal 7 metu) kelialiapi gauna ir lydintis asmuo - jam dazniausiai apmokama lova, kai kur i ta kaina ir maitinimas isitenka.
Tada su visais dokumentas vel pas gydytoja. Jinai suraso anamneze sanatorijai, o tu jau renkiesi kur vaziuoti.
Per 10 ( atrodo) dienu po kelialapio gavimo yra privaloma juo pasinaudoti.

Kaip tik siandien keliausim pas reabilitologa.
As su mielu noru sutikciau, kad viskuo pasirupintu gydytoja ir man savo laiko visam sitam biurokratizmu nereiketu gaisti - bet pakeisti to negaliu
Atsakyti
Na va,jau gryžau iš ligonių kasų su visais popieriukais smile.gif Pirmiausia nuėjau pas savo daktarę,pasiėmiau iš jos visus išrašus ir į ligonių kasas,po to pas daktarę gryžt nebereikėjo ax.gif kai pas ją nuėjau,pakalusiau''ar mes ten nuvykę tikrai gausim kambarį,nes nete skaičiau,kad nėra vietų iki rudens'',tai jos atsakymas buvo toks''juk jūs važiuojat su kelialapiu,jie privalo priimt,tik aš va dabar paskambinsiu ir perspėsiu kada atvažiuojat, skambinasi mamos PAČIOS tada,kai važiuoja be kelialapio'',nerūpestinga ir neatsakinga daktarė jei nesuderina kas priklauso, skambino prie manęs skyriaus vedėjai ir pasakė kad atvažiuoja Saulė su mama nuo 27 d.ir dar paauglė,tai mano dičkę apgyvendins su kokia nors bendraamže,kad jai smagiau būtų,kad pabendrautų ir nuo sesės įkyruolės pailsėtų lotuliukas.gif o kokį kambarį mes gausim nežinau,bet renovuoto neišsipirkinėsiu,jau geriau tuos pinigėlius skirsiu kad išsipirkt daugiau procedūrų,juk tokiu metu nedaug ir tebūsi tam kambary,praktiškai pareisi tik pietų miego ir vakare permiegot,na čia tik mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Depresyja @ 2008 05 23, 10:57)
Na va,jau gryžau iš ligonių kasų su visais popieriukais smile.gif Pirmiausia nuėjau pas savo daktarę,pasiėmiau iš jos visus išrašus ir į ligonių kasas,po to pas daktarę gryžt nebereikėjo ax.gif kai pas ją nuėjau,pakalusiau''ar mes ten nuvykę tikrai gausim kambarį,nes nete skaičiau,kad nėra vietų iki rudens'',tai jos atsakymas buvo toks''juk jūs važiuojat su kelialapiu,jie privalo priimt,tik aš va dabar paskambinsiu ir perspėsiu kada atvažiuojat, skambinasi mamos PAČIOS tada,kai važiuoja be kelialapio'',nerūpestinga ir neatsakinga daktarė jei nesuderina kas priklauso, skambino prie manęs skyriaus vedėjai ir pasakė kad atvažiuoja Saulė su mama nuo 27 d.ir dar paauglė,tai mano dičkę apgyvendins su kokia nors bendraamže,kad jai smagiau būtų,kad pabendrautų ir nuo sesės įkyruolės pailsėtų lotuliukas.gif o kokį kambarį mes gausim nežinau,bet renovuoto neišsipirkinėsiu,jau geriau tuos pinigėlius skirsiu kad išsipirkt daugiau procedūrų,juk tokiu metu nedaug ir tebūsi tam kambary,praktiškai pareisi tik pietų miego ir vakare permiegot,na čia tik mano nuomonė ax.gif

na va, as pati skambinau, nors ir su kelialapiu vazavo ax.gif matyt vis delto musu atvejis kitoks... nes ir siuntima gavom ne is seimos gydytojos, o is ligonines tiesiai rolleyes.gif ir pirmine reabilitacija mums buvo butina-kitaip jokios sanatorijos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 23, 09:33)
nu kaip ir as nerizikuociau, bet nelabai turiu kam palikti  doh.gif  aisku jis nemazas kad turiu veziotis katru, bet noreciau pasiimti  blush2.gif
aciu  4u.gif

Reikia daryti taip,vežkitės kitą vaikutį ramiausiai,tik lovos jam nebus,pasiimkit kokį pripučiamą čiužinį(yra dabar gerų visokių pirkt,kad ir Senukuose)ir reikalingą patalynę,miegosit pati arba kas nors iš vaikų ant čiužinio ir viskas,niekas ten netikrina ir nieko nesako,daug kas daro,mano draugė pastoviai važiuodama dar pasiima sesers sūnų kartu,ji važiuos jau 7 metai iš eilės,SĖKMĖS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cenzura @ 2008 05 23, 13:01)
na va, as pati skambinau, nors ir su kelialapiu vazavo  ax.gif  matyt vis delto musu atvejis kitoks... nes ir siuntima gavom ne is seimos gydytojos, o is ligonines tiesiai  rolleyes.gif  ir pirmine reabilitacija mums buvo butina-kitaip jokios sanatorijos  rolleyes.gif

Jūs iškart po ligoninės,todėl viskas kitaip smile.gif
Atsakyti
Depresija aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif tada bandysime ir mes jau nuo pirmadienio tvarkyti dokumentus rolleyes.gif mums sake birzelio 16d. ira kelialapis.
Dar vienas klausimas blush2.gif tie neisperkami kambariukai tai atskiri? ta prasme be jokiu mamu ir be tv ir ttt. blush2.gif
Atsakyti
Tai vistiek nelabai suprantu, jei gauni kelialapi, jame nenurodoma į kokią sanatoriją važiuoji, tai kodėl mums gydytoja liepė susiskambint su Druskininkais arba Palanga ir susitarti kada mus priims. Palanga tik nuo rugsėjo 15 gali priimt, Druskininkai anksčiau, t.y. vasarą. Veiksmas vyko kovo mėnesį. Įdomu kaip būtų, jeigu imtum ir paskambintum, susitvarkęs popierius su ligonių kasom, į tą pačią Palangą ir pasakytum, kad turi siuntimą, koks veiksmas toliau, ar priimtų ar ne. g.gif
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 05 23, 14:30)
Tai vistiek nelabai suprantu, jei gauni kelialapi, jame nenurodoma į kokią sanatoriją važiuoji, tai kodėl mums gydytoja liepė susiskambint su Druskininkais arba Palanga ir susitarti kada mus priims. Palanga tik nuo rugsėjo 15 gali priimt, Druskininkai anksčiau, t.y. vasarą. Veiksmas vyko kovo mėnesį. Įdomu kaip būtų, jeigu imtum ir paskambintum, susitvarkęs popierius su ligonių kasom,  į tą pačią Palangą ir pasakytum, kad turi siuntimą, koks veiksmas toliau, ar priimtų ar ne.  g.gif

Man ir idomu toks dalykas g.gif mums vakar gydytoja pasake kad yra butent i palanga ir data pasake, tai nestebau cia paskaicius kad vietu nera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 23, 14:09)
Depresija aciu uz issamu paaiskinima  4u.gif  tada bandysime ir mes jau nuo pirmadienio tvarkyti dokumentus  rolleyes.gif  mums sake birzelio 16d. ira kelialapis.
Dar vienas klausimas  blush2.gif  tie neisperkami kambariukai tai atskiri? ta prasme be jokiu mamu ir be tv ir ttt.  blush2.gif

Taip,visi kambariai yra dviviečiai(mamai su vaiku),prie kambario vonios kambarys,teliką reikia vežtis savo,aš vešiuos,arba bent radiją kokią kad nebūtų taip liūdna jeigu lytų ir negalėtumėt išeit ax.gif šaldytuvas yra koridoriuj,prie seselių posto,ten kur pasideda paaugliai geriau dėtis,nes būna užrakinta,sesučių paprašai rakto ir pasiimi kada nori,aišku konforto didelio nerasi,ne namai,bet aš nesu išlepus ir man gerai taip,juolab nežadu kambary tupėt,stengsiuos kuo daugiau savo kruopą vedžiot po lauką,kvėpuot grynu oru,kad tik nesusirgtumėm(nusispjaunu 3 kartus lotuliukas.gif )tiesa,mano draugė važiuoja nuo birželio 16 dienos,jos mergaitei jau 9 bet ji dar važiuos kartu,kažkaip sutvarkė jai daktarė kad nereiks jai mokėt,o šiaip nuo 7 m.tėvam viskas mokama,vienu žodžiu viską gali tie daktarai sutvarkyt tik reikia noro... ax.gif aišku ten nuvažiavus kažkaip turės ''atsilygint''daktarei,ta prasme koki lauknešėlį ir tiek ax.gif
Papildyta:
QUOTE(igveta @ 2008 05 23, 14:30)
Tai vistiek nelabai suprantu, jei gauni kelialapi, jame nenurodoma į kokią sanatoriją važiuoji, tai kodėl mums gydytoja liepė susiskambint su Druskininkais arba Palanga ir susitarti kada mus priims. Palanga tik nuo rugsėjo 15 gali priimt, Druskininkai anksčiau, t.y. vasarą. Veiksmas vyko kovo mėnesį. Įdomu kaip būtų, jeigu imtum ir paskambintum, susitvarkęs popierius su ligonių kasom,  į tą pačią Palangą ir pasakytum, kad turi siuntimą, koks veiksmas toliau, ar priimtų ar ne.  g.gif

Turi priimt,jei turi visus popierius iš ligonių kasų,tik skambint ne į registratūrą o vedėjai,ar direktoriui,turėtų būt nete tel. g.gif
Atsakyti