Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gitula @ 2008 04 11, 17:15)
o kaip kelialapi gavot ? g.gif lengvai ar... g.gif o kodel nesivezi mazyles? g.gif as tai jei gausiu kelialapi bandysiu veztis kartu blush2.gif

gavom ar... doh.gif
Jau norėjau nusispjauti į tą sanatoriją: susipykome su keliais gydytojais dėl to. Visi jie sakė, kad reabilitacija gali būti suteikta mūsų poliklinikoje reabilitacijos centre ir nėra ko važiuoti į sanatoriją. T.y., pagal naują ministro įsakymą, mes negalime važiuoti nes pagalbą suteikiama mūsų mieste. Bet tai nesąmonė - vien tik oras prie jūros ir kitoje vietovėje kur randasi sanatorija veikia teigiamai, o čia, mūsų mieste, tik į procedūras vaiką tampyti.
Ir tai, tos procedūros vienos atliekamos tik rytais, kitos - per pietūs, dar kitos - tik po pietų. Aš gyvenu viename miesto gale, mano mama, kurį vaiką vedžiotu į procedūras - kitame, o poliklinika - dar kitame cool.gif
Aš pati nevežiuočiau, nes sėdžiu namie su mažyle (jai bus 10 mėn.). Ir į sanatoriją vešim vaiką su mano mama vien dėl to, kad man ten su dviem vaikais bus labai sunku. Dukrytė tikrai dar maža ir aš ją dar pati maitinu.

Tai štai, kelialapį į sanatoriją gavome tik nuėję pas poliklinikos vyr. gydytoją - reabilitologą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 04 11, 19:40)
o kokios ten salygos po proceduru - ar yra kur iseiti su vaiku pasivaikscioti, zaidimo aiksteliu, parduotuviu....?
Kokia pati aplinka aplink sanatorija?
Papildyta:

pernai buvo kilusi mintis veztis antra vaika, bet kai isgirdau kokia kaina uzgiedojo sanatorija uz tai, kad atsivesiu vaika, visa fantazija atsoko.

o tai dabar tikrina kas gyvena kambariuose g.gif mes kai buvom uzpernai tai galejo gyvent tiek kiek telpa kambariuke rolleyes.gif tai buvom vissa seima 3 zmones ir nieks nieko sesutes tikrai ta zinojo blush2.gif g.gif
Atsakyti
[quote=vijelius,2008 04 12, 09:55]
gavom ar... doh.gif
Jau norėjau nusispjauti į tą sanatoriją: susipykome su keliais gydytojais dėl to. Visi jie sakė, kad reabilitacija gali būti suteikta mūsų poliklinikoje reabilitacijos centre ir nėra ko važiuoti į sanatoriją. T.y., pagal naują ministro įsakymą, mes negalime važiuoti nes pagalbą suteikiama mūsų mieste. Bet tai nesąmonė - vien tik oras prie jūros ir kitoje vietovėje kur randasi sanatorija veikia teigiamai, o čia, mūsų mieste, tik į procedūras vaiką tampyti.
Ir tai, tos procedūros vienos atliekamos tik rytais, kitos - per pietūs, dar kitos - tik po pietų. Aš gyvenu viename miesto gale, mano mama, kurį vaiką vedžiotu į procedūras - kitame, o poliklinika - dar kitame cool.gif
Aš pati nevežiuočiau, nes sėdžiu namie su mažyle (jai bus 10 mėn.). Ir į sanatoriją vešim vaiką su mano mama vien dėl to, kad man ten su dviem vaikais bus labai sunku. Dukrytė tikrai dar maža ir aš ją dar pati maitinu.

Tai štai, kelialapį į sanatoriją gavome tik nuėję pas poliklinikos vyr. gydytoją - reabilitologą unsure.gif
[/quoteAš su dukrele prieš 6 dienas grįžom iš sanatorijos... Tikrai ten taip nebesiveržčiau už jokius pinigus... Mes buvom ten dėl bronchinės astmos, ir parsivežėm beveik plaučių uždegimą... Nieko aš daug nepasakosiu, bet tikriausia suprasit kad ten tūkstančiai vaikiukų susirenka iš po baisių ligų.... Tai virusai tvyro ore...
Atsakyti
As vesiu dicki i sanatorija, bet tuo paciu galvoju ir maziuka pasiimti 10 men. Man apie gyvenima sanatorijoje pasakojo labai gerai , bet vistiek negaliu apsispresti del maziuko g.gif
Atsakyti
Aš vykau su vienerių metu dukrele ir sūnum tuo metu 5 metų. Ištiesų sunku buvo suderinti procedūras sūnui ir dukrelės pietų miegą, arba ji dar miegodavo o reikėjėjo eiti pietauti. Buvo daug vaiksčiojimo. Bet nesigailiu ją vežusi su savimi. grįžau numetus 4 kg. lotuliukas.gif . Taigi į naudą. Problemų dėl dukrelės apgyvendinimo nekilo (ji kelelapio neturėjo).
Atsakyti
Gal kas žinote arba susidūrėte su panašia problema, kaip išsivežti mergaitę į sanatoriją iš Marijampolės? Mergaitei nustatyta bronchinė astma, geriam singulairą. Gydytojos atsakymas buvo kad jau neturiu kelialapių. Apylinkė metam gavo tris, o vaikų yra 900. Iš jų 50 su bronchine astma. Ligonių kasose buvo atsakyta kad vaikai siunciami į sanatorijas pagal poreikį (nes su BA kaip ir priklausytų sanatorija), o tą poreikį nustato gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 12, 17:30)
Gal kas žinote arba susidūrėte su panašia problema, kaip išsivežti mergaitę į sanatoriją iš Marijampolės? Mergaitei nustatyta bronchinė astma, geriam singulairą. Gydytojos atsakymas buvo kad jau neturiu kelialapių. Apylinkė metam gavo tris, o vaikų yra 900. Iš jų 50 su bronchine astma. Ligonių kasose buvo atsakyta kad vaikai siunciami į sanatorijas pagal poreikį (nes su BA kaip ir priklausytų sanatorija), o tą poreikį nustato gydytoja.

Gauti kelialapį per polikliniką ištikrųjų sudėtinga. Mano mergaitė sirgo užsitęsusiu bronchitu (6 savaites) ir kai gulėjome Marij. ligoninėj, tai mums gydytoja pati pasiūlė sanatoriją, žinau, kad priklauso ir po plaučių uždegimo. Ir kai su siuntimu nuėjau pas savo gydytoją poliklinikoje, tai sako: gerai , kad gulėt į ligoninę, tai gavot siuntimą, nes mes tokių galimybių neturime.
Atsakyti
Man ligonių kasose pasiūlė nueiti pas poliklinikos vedėją. Bet nežinau ar verta. Bet įdomus faktas, kai ligonių kasose pasakė kad vaikams sanatorijos išviso neribojamos, bet apie siuntimą sprendžia gydytojas. Tai ėmiau ir tiesiai šviesiai paklausiau, ar siūlot imt krepšelį ir eiti pas gydytoją? Atsakymas pribloškė - pasakė, kad visur tokia sistema, čia irgi ne išimtis. Bet kita vertus jei gydytojas tų siuntimų neturi, o jie nusėdę kažkur.
Atsakyti
Man aiškino, kad vasarai į Palangą išvis neįmanoma gauti kelalapių. Nes gauna poliklinikos ir juos patys gydytojai išsidalina ( savo vaikų, anūkų vardais) ir vyksta ilsėtis šeimomis. Tą patį ir Gintare seselės pasakojo cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(šilkinė @ 2008 04 12, 18:02)
Gauti kelialapį per polikliniką ištikrųjų sudėtinga. Mano mergaitė sirgo užsitęsusiu bronchitu (6 savaites) ir kai gulėjome Marij. ligoninėj, tai mums gydytoja pati pasiūlė sanatoriją, žinau, kad priklauso ir po plaučių uždegimo. Ir kai su siuntimu nuėjau pas savo gydytoją poliklinikoje, tai sako: gerai , kad gulėt į ligoninę, tai gavot siuntimą, nes mes tokių galimybių neturime.

Kai mes gulėjome ligoninėje irgi siūlė ir vieną kartą ir kitą kartą. Tačiau tai buvo toks laikas kai šildymas jau atjungtas o lauke dar nėra šilta. Siūlė važiuoti po vadinamo plaučių uždegimo, dar BA nebuvo patvirtinta. Bet sakė privalau pasiūlyt, tai pasiūlau, nes priklauso, bet nerekomenduoju tik po ligos ir tokiu laiku važiuoti. Tai ir atsisakėme. Būdavo po kiekvieno plaučių uždegimo siunčia pas pulmonologą, nueinam sužinom, kad BA nėra. Tai taip[ po kokio ketvirto karto gavom BA diagnoze, ir skyriaus gyd. sakė, kad ši diagnozė neamžina, o privalumų yra, nes yra kompensuojami vaistukai ir kartą per metus galima išvažiuoti į sanatoriją. O kai pabandžiau ieškoti tos sanatorijos - atsimušiau kaip į sieną.
Atsakyti
QUOTE(ramune78 @ 2008 04 12, 20:30)
Man aiškino, kad vasarai į Palangą išvis neįmanoma gauti kelalapių. Nes gauna poliklinikos ir juos patys gydytojai išsidalina ( savo vaikų, anūkų vardais) ir vyksta ilsėtis šeimomis. Tą patį ir Gintare seselės pasakojo cool.gif .

Jau rašiau anksčiau ir pasikartosiu-gauna arba giminės,arba jei ''susitari''su savo daktare,jei aš nemokėsiu į kišenę,tai vistiek atsiras N tokių,kurie duos...tai ir žadu duot,kad tik nelikčiau ant ledo,o dėl to kad vasarą visi važiuoja tik dėl poilsio nesutinku,nes visų pirma važiuosiu vaiko gydyt,o antra žymiai geriau važiuot kai šilta lauke ir gali daugiau išeit prie jūros pakvėpuot,negu tokiu metu kaip dabar,kai turėsi tupėt kambarėly ir niekur nė krust...jau siūlė man daktarė važiuot kovą,ir nuo balandžio 16,bet ką dabar ten veiksi?vasarą jei ir lyja,bet būna šilta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Depresyja @ 2008 04 13, 13:53)
Jau rašiau anksčiau ir pasikartosiu-gauna arba giminės,arba jei ''susitari''su savo daktare,jei aš nemokėsiu į kišenę,tai vistiek atsiras N tokių,kurie duos

Deja, o aš vasarai nesitikiu gauti verysad.gif nors ir nedykai. Man aiškai, jau pernai pasakė, kad vasarą neeee schmoll.gif . Gal mažai pasiūliau lotuliukas.gif .Bet, tikiuosi rudeniop nekils problemų biggrin.gif .
Atsakyti