as asmeniskai ne mama,man tik 16 bet del sanatoriju galiu patart bromiskiu sanatorija,gamta,ezeras,vadovai organizuoja labai fajnu renginiu,labai geros daktares,seseles gan mielos ir atsakingos. Maziukai gyvena gydyklose o vyresni 12-17 metu gyvena nameliuose.as buvau 2 kartus man patiko,buvau liepos menesi,kiekwiena ketvirtadieni mus vesdavo i kina i suaugusieju sanatorija,kaip panoredavom mus vesdavo i elektrenos artimiausia parduotuve uz 3 km.Mamos su vaikais irgi tom patenkintos kiek man teko bendraut
Siandiena vaikai buvo pas pulmonologe , vyresnelis del bronchines pneumonijos, o mazoji irgi del kvepavimo taku susirgimo, bet pas ja dar atopinis dermatitas, gulejome rudeni ir alergologiniame, gerai, kad yra SM, is cia suzinojau, kad mazajai priklauso santorinis gydymas. Bet, kai apie tai uzsiminiau musu gydytojai, ji pradejo sukti, kad ligonineje turejo is kart skirti, ligonineje sake, kad tegul poliklinika duoda , dabar primygtinai prasant, musu gydytoja nusiunte pas reabilitologe, ji siandiena liepe ateiti pirmadieni ir galimas daiktas, kad teks vaziuoti dabar i Pusyno kelia, nes vasarop labai daug ivairiu vaiku su negalia buna, taip supratau, kad nelieka vietu.
Tai ko as norejau paklausti:kaip kompensuojamos dienos, ar man bus israsytas nedarbingumas, ar reikia imti atostogas? Jei mano vyresneliui dabar buvo pneumonija, tai gal reabilitacijai ir jis gali vaziuoti su mumis kartu? Ir, jei jam neduos kelialapio, tai galiu ji pasiimti kartu?
Aciu uz pagalba.
Tai ko as norejau paklausti:kaip kompensuojamos dienos, ar man bus israsytas nedarbingumas, ar reikia imti atostogas? Jei mano vyresneliui dabar buvo pneumonija, tai gal reabilitacijai ir jis gali vaziuoti su mumis kartu? Ir, jei jam neduos kelialapio, tai galiu ji pasiimti kartu?
Aciu uz pagalba.
QUOTE(swelnute @ 2008 03 12, 16:44)
Siandiena vaikai buvo pas pulmonologe , vyresnelis del bronchines pneumonijos, o mazoji irgi del kvepavimo taku susirgimo, bet pas ja dar atopinis dermatitas, gulejome rudeni ir alergologiniame, gerai, kad yra SM, is cia suzinojau, kad mazajai priklauso santorinis gydymas. Bet, kai apie tai uzsiminiau musu gydytojai, ji pradejo sukti, kad ligonineje turejo is kart skirti, ligonineje sake, kad tegul poliklinika duoda , dabar primygtinai prasant, musu gydytoja nusiunte pas reabilitologe, ji siandiena liepe ateiti pirmadieni ir galimas daiktas, kad teks vaziuoti dabar i Pusyno kelia, nes vasarop labai daug ivairiu vaiku su negalia buna, taip supratau, kad nelieka vietu.
Aciu uz pagalba.
Aciu uz pagalba.
Pas mano dukra irgi atopinis, bet jis pasireiskia tik odos berimu. O kaip yra pas jus? Domiuosi nes irgi labai aktualu kokiais atvejais yra siunciama i sanatorija?
QUOTE(perfekta @ 2008 03 12, 18:41)
Pas mano dukra irgi atopinis, bet jis pasireiskia tik odos berimu. O kaip yra pas jus? Domiuosi nes irgi labai aktualu kokiais atvejais yra siunciama i sanatorija?
Pas mano mazaja irgi tik berimu, o ir ligonineje gulejome. Tokia nustatyta diagnoze ir tiek. Pusyno kelias sanatorijoje ziurejau del kokiu ligu, kokiam gydymui siunciama, tai yra itrauktas ir Atopinis dermatitas, taip pat ir Bronchine astma.
Bet kadangi vyresnelis dabar turejo bronchine pneumonija, savaite pries sinusita, tai, kaip ir galetume ir su juo vaziuoti, as taip manau. Bet kadangi dave ambulatorinia reabilitacija, tai iseina, kad netekom galimybes sanatoriniam gydymui?
Sveikos,
Nuo pirmadienio zadu vaziuot i sanatorija Palangoje. Kaip siuo metu ten bukle? Ar vaikiukus su astma apgyvendina dulkinuose su kilimais kambariuose? (prisiskaiciau cia visokiu baisybiu )
AR po remonto ten tvarkingiau?
Nuo pirmadienio zadu vaziuot i sanatorija Palangoje. Kaip siuo metu ten bukle? Ar vaikiukus su astma apgyvendina dulkinuose su kilimais kambariuose? (prisiskaiciau cia visokiu baisybiu )
AR po remonto ten tvarkingiau?
QUOTE(swelnute @ 2008 03 13, 09:22)
Bet kadangi dave ambulatorinia reabilitacija, tai iseina, kad netekom galimybes sanatoriniam gydymui?
o jus ja jau pradejote naudotis?
Ambulatorine reabilitacija galima naudotis ir sanatorijoje. Tada reikes susimoketi uz maitinima ir gyvenima, bet visos proceduros bus nemokamos.
QUOTE(mantuciukas @ 2007 12 15, 23:14)
Sveikutes besiruošiančios Mes tik prieš dvi dieneles grįžome namo iš gintaro. Tai įspūdžiai normalūs, jei ne ligos, tai visai būčiau patenkinta.
Tik vat aptarnavimas kai kurių žmonių Tik atvykę susidūrėme su registratore, kuri nenorėjo priimti mūsų, nes maniškei 8 mėnesiai buvo, tipo tik nuo metų priima, nors kai skambinau sakė, kad nuo 8 mėn. Bet nieko, priėmė. O ir daugiau tokių mažų vaikų buvo. O vasara pasirodo, net ir 4 mėnesių lelių buvo
Susirgom ausų uždegimu tik nuvažiavę, bet ligą jau atsivežėme iš namų Tai ten pagijome, ir procedūras lankėme toliau. Dičkiui tai labai puikiai ten viskas sekėsi. Su mažę tikrai sunku buvo, nes visur ją nešioti reikėjo, tai pavargdavau.,... Bet deje pabaigoje vėl ausų uždegimas atsinaujino mažylei, tai išlėkėme viena diena ankščiau namo. Bet šiaip tai labai patenkinta... Ir su didesniais vaikais važiuočiau vėl tikriausia nedvejodama.
Tik vat aptarnavimas kai kurių žmonių Tik atvykę susidūrėme su registratore, kuri nenorėjo priimti mūsų, nes maniškei 8 mėnesiai buvo, tipo tik nuo metų priima, nors kai skambinau sakė, kad nuo 8 mėn. Bet nieko, priėmė. O ir daugiau tokių mažų vaikų buvo. O vasara pasirodo, net ir 4 mėnesių lelių buvo
Susirgom ausų uždegimu tik nuvažiavę, bet ligą jau atsivežėme iš namų Tai ten pagijome, ir procedūras lankėme toliau. Dičkiui tai labai puikiai ten viskas sekėsi. Su mažę tikrai sunku buvo, nes visur ją nešioti reikėjo, tai pavargdavau.,... Bet deje pabaigoje vėl ausų uždegimas atsinaujino mažylei, tai išlėkėme viena diena ankščiau namo. Bet šiaip tai labai patenkinta... Ir su didesniais vaikais važiuočiau vėl tikriausia nedvejodama.
Labutis visoms... Aš čia naujokė, tad nusprendžiau paprašyti jūsų pagalbos. Čia radau tiek daug atsiliepimų apie įvairias sanatorijas, tad dabar pati pasiklydau ir nežinau ką man išsirinkti.Kur geriau važiuoti ar į Palangos (Gintarą) ar į Druskininkų (Saulutę)? Mano dukrytei 2,7 m. ir ji serga astma... Jau pirmadienį turiu apsispręsti, nes važiuosiu į ligonių kasą sutvarkyti paskutinius reikalus. Ta va, prašau man patarti...
QUOTE(Lijanutė @ 2008 03 15, 20:11)
Jau pirmadienį turiu apsispręsti, nes važiuosiu į ligonių kasą sutvarkyti paskutinius reikalus. Ta va, prašau man patarti...
ligoniu kasai visai nesvarbu i kuria sanatorija jus vaziuosite, tai kad apsispresti galima ir veliau - paprasciausiai gavus finansavima reikia juo pradeti naudotis per tam tikra dienu skaiciu
QUOTE(Silvute @ 2008 03 16, 00:10)
ligoniu kasai visai nesvarbu i kuria sanatorija jus vaziuosite, tai kad apsispresti galima ir veliau - paprasciausiai gavus finansavima reikia juo pradeti naudotis per tam tikra dienu skaiciu
Viskas aišku... Dėkoju už informaciją...
Laba,isvaziuoju i druskininku sanatorija balandzio gale(mano tam tikra liga,siuntimas neuropatologes)..ir noreciau paklausti kuria vis delto sanatorija pasirinkti..man 16metu esu girdejusi labai ivairiu atsiliepimu,bet gal kas nors galetu tikrai parekomenduoti i kuria butent geriausia..aisku as galejau rinktis ir palangos sanatorija ar dar kokia norejau..as nelabai zinojau,tai druskininkus pasirinkau..taigi nezinau ar sprendimas mano teisingas,galbut jus galetumete patarti is savo patirties? Nekantriai laukiu jusu atsakymu,dekui.
Laba,
Mes 2007 rugsejo men buvom " Saulutej" ,ir siemet vaziuosim..Pirma-buvo sokas- kol pripratom,paskui patiko..Grinas oras,yra kur pasivaiksciuot..Gyvenom atskiriame kambary,vaikas tikrai ten gauna daug ir reikalingu proceduru..O tai ir yra svarbiausia..juk neilsiet patys vaziuojam,o gydytis ( nu ,aisku,kazkiek ir pailset) Gal kas irgi ruosiasi ten vaziuot?
Papildyta:
Laba,
Mes 2007 rugsejo men buvom " Saulutej" ,ir siemet vaziuosim..Pirma-buvo sokas- kol pripratom,paskui patiko..Grinas oras,yra kur pasivaiksciuot..Gyvenom atskiriame kambary,vaikas tikrai ten gauna daug ir reikalingu proceduru..O tai ir yra svarbiausia..juk neilsiet patys vaziuojam,o gydytis ( nu ,aisku,kazkiek ir pailset) Gal kas irgi ruosiasi ten vaziuot?
Papildyta:
Laba,
QUOTE(taska @ 2008 03 28, 11:49)
vaikas tikrai ten gauna daug ir reikalingu proceduru..O tai ir yra svarbiausia..juk neilsiet patys vaziuojam,o gydytis
tik pilnaverciam gydymui yra svarbus ir poilsio/budravimo rezimas. O salygu tenais vaikui normaliai pailseti tikrai nera.
Per pietu miega kas netingi klykauja, laksto po koridorius, o sesutes i tai visai nekreipia demesio, nors vidaus taisyklese ir yra nurodyta, kad po pietu yra ramybes laikas.
Lygiai tas pats ir vakarais, kai iki 11 val vaiko paguldyti neimanoma, kad is lovos nesokinetu.