Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nėnė @ 2008 01 22, 11:07)
Nu siaubas...susiplanavau važiuoti vasario mėnesį, bet matau, kad geriau ne nelįsti ten  doh.gif Kadangi pati gyvenu Gargžduos tai bandysiu tartis kad leistų tik į durskų kambarius atvežti. Nu taip tikėjausi, kad ten nebus taip blogai, bet žiūriu kad siaubinga.
Dar galvoju ar mene įleistu pažiūrėti jeigu aš nuvažiuočiau apsidairyti ?  g.gif

Mano draugės jau 5 metus iš eilės važiuoja į Gintarą ir nieko nesiskundė,gal kad yra moterytės neišlepę,iš provincijos ax.gif tik man patarė nevažiuot tokiu metu,nors jau buvau sugalvojusi vežt savo mažę kovą,sako geriausia gegužę,birželį,nors jos yra buvę ir vėliau,dabar paprasčiausia bus sunku man,nes mano mažoji labai judri,išbūt vienam kambary kai tokie orai ir aišku į lauką dažnai nepavaikščiosi,tai nuvažiuos man stogas,vasarą vistiek nors ir lyja,bet būna šilta ir gali daugiau grynam ore pabūt,po pušynus pavaikščiot...tai tik dėl to jos man nepatarė,nes pažysta mano vaiką ir užjaučia mane lotuliukas.gif o tokių siaubiakų kaip čia viena mamytė pripasakojo nėra buvę,ir maistu patenkintos,aišku ne taip kaip namie,bet juk važiuoji nemokamai ir gydyt vaiko,o neieškot sau patogaus poilsio,taip kad dabar nekantriai lauksiu gegužės ir jei tik šeimos gydytoją parūpins kelialapį ir dumsim... 4u.gif
Atsakyti
Kazkodel visi cia vaziuoja i Gintara. Mes pernai buvom Saulutej Druskinikuose. Tai visai patiko. Kambariai pakankamai geri, silta. Dusku kambary iki 5 ar 7 metu vaikui mama privalo buti kartu su vaiku ir nemokamai. Maniskiui buvo 2.5 tai mazos lovytes neprireike, o siaip koridoriuose maciau tokiu su grotelem. Jeigu reikia tai ir duos tokia. Maistas kaip visur. Gamta grazi. Tai mano manymu, ziema ir pavasari tai tikrai geriau vaziuoti i Druskininkus.
Atsakyti
Mano sūnus turi šienligę, labiau pasireiškia akių tinimu, su kiekvienais metais vis blogiau. Šeimos gyd. net siuntimo pas alergologus nedavė, gydomės privačiai, pas alergologą, kai prireikia. Nesenai išgirdau, kad mums priklauso sanatorija kasmet. Jei žinočiau, kad tai tiesa jau griežčiau pareikalaučiau iš savo gyd. Gal, kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(kerija @ 2008 02 25, 20:08)
Mano sūnus turi šienligę, labiau pasireiškia akių tinimu, su kiekvienais metais vis blogiau. Šeimos gyd. net siuntimo pas alergologus nedavė, gydomės privačiai, pas alergologą, kai prireikia. Nesenai išgirdau, kad mums priklauso sanatorija kasmet. Jei žinočiau, kad tai tiesa jau griežčiau pareikalaučiau iš savo gyd. Gal, kas žinote?

Ek, zinai kiek daug tokiu yra kuriems priklauso, bet jie deja, negauna. Mes vieni is tu verysad.gif
http://www.bernardin...=articles/53898
Stai cia yra rasoma kodel tokia situacija musu vaikams susikloste
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2008 02 26, 11:06)
Ek, zinai kiek daug tokiu yra kuriems priklauso, bet jie deja, negauna. Mes vieni is tu verysad.gif
http://www.bernardin...=articles/53898
Stai cia yra rasoma kodel tokia situacija musu vaikams susikloste

Nesutinku.
Gaunam kelialapi be jokiu vargu. Pirma karta, tai ir pacios ligoniu kasos siule verciau sanatorija, nei ambulatorine reabilitacija... ir beje ja gavome isimties tvarka 8 men ( iki metu reabilitacija vaikams nepriklauso, nebent isimtys) tik nuveze musu gydytojos surinkta anamneze.
O kad rudeni, ar ziema yra pustustes sanatorijos, tai man atrodo naturalu. Nu ka tu veiksi keliu kvadratiniu metru kambary su vaiku blogu oru. Buvau viena karta balandzio pabaigoje palangos gintare - aciu pasimokiau. Nepritaikytos visiskai salygos.
P.S bent jau pas musu seimos gydytoja vaiku reabilitacijai yra teikiama pirmenybe. Vaziuoja vaikai, o jau kas lieka yra skirstoma suaugusiems

Ir gydytojai siuo atveju manau yra maziausiai kalti - pirma reiketu gerai seimunus pajudinti, kad priimtu normalius istatymus, o tai dabar vaiko iki 6 metu sanatorija vieno nepriima, o tevams nedarbingumo vaiko prieziurai dazniausiai neduoda. Turint du vaikus, man daznai buna per didele prabanga sanatorijai paaukoti visas savo atostogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 26 vasario 2008 - 12:54
QUOTE(kerija @ 2008 02 25, 19:08)

Priklauso 4u.gif Mes irgi alergiski orui, tai tereikia uzsiminti-siuntima duoda be vargo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 26, 12:50)
...dabar vaiko iki 6 metu sanatorija vieno nepriima, o tevams nedarbingumo vaiko prieziurai dazniausiai neduoda. Turint du vaikus, man daznai buna per didele prabanga sanatorijai paaukoti visas savo atostogas.

Norėjau paklausti gal vykot kada į sanatoriją su abiem vaikais (kai antrasis vyksta be kelalapio) ir labai domintų Eglės sanatorija ar kyla problemų dėl antro vaiko.
Aš norėčiau vykti tryse, mano mažoji 2 m., bet palikti jos nėra kur, o sanatorija nepriklauso. Įdomu, kaip tada, juk Eglėje atskirų kambarių nėra. Tektų su kita mama ir vaiku gyventi? Gal susidūrėt kas? g.gif Ar geriau iš vis atsisakyt minties apie sanatoriją?
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 26, 14:50)
Nesutinku.
Gaunam kelialapi be jokiu vargu. Pirma karta, tai ir pacios ligoniu kasos siule verciau sanatorija, nei ambulatorine reabilitacija... ir beje ja gavome isimties tvarka 8 men ( iki metu reabilitacija vaikams nepriklauso, nebent isimtys) tik nuveze musu gydytojos surinkta anamneze.
O kad rudeni, ar ziema yra pustustes sanatorijos, tai man atrodo naturalu. Nu ka tu veiksi keliu kvadratiniu metru kambary su vaiku blogu oru. Buvau viena karta balandzio pabaigoje palangos gintare - aciu pasimokiau. Nepritaikytos visiskai salygos.
P.S bent jau pas musu seimos gydytoja vaiku reabilitacijai yra teikiama pirmenybe. Vaziuoja vaikai, o jau kas lieka yra skirstoma suaugusiems

Ir gydytojai siuo atveju manau yra maziausiai kalti - pirma reiketu gerai seimunus pajudinti, kad priimtu normalius istatymus, o tai dabar vaiko iki 6 metu sanatorija vieno nepriima, o tevams nedarbingumo vaiko prieziurai dazniausiai neduoda. Turint du vaikus, man daznai buna per didele prabanga sanatorijai paaukoti visas savo atostogas.

Na, matai kai tau netgi siulo kelialapi tai naturalu kad iskyla klausimas ka ten veikti ziema sanatorijoj bigsmile.gif kai mums jo net ne tai kad nesiulo bet dar ir akis is nuostabos isplecia kai paprasai tai nesusimastai kada vaziuoti, lekciau nors ryt viska metusi doh.gif O gydytojai gal ir nekalti, sistema turbut kalta, tik nuo to lengviau nesidaro
Atsakyti
QUOTE(ramune78 @ 2008 02 26, 15:12)
Norėjau paklausti gal vykot kada į sanatoriją su abiem vaikais (kai antrasis vyksta be kelalapio) ir labai domintų Eglės sanatorija ar kyla problemų dėl antro vaiko.
Aš norėčiau vykti tryse, mano mažoji 2 m., bet palikti jos nėra kur, o sanatorija nepriklauso. Įdomu, kaip tada, juk Eglėje atskirų kambarių nėra. Tektų su kita mama ir vaiku gyventi? Gal susidūrėt kas? g.gif  Ar geriau iš vis atsisakyt minties apie sanatoriją?

problemu jokiu nekyla - tik pinigus mokek ir viskas.
Beje, o i suaugusiuju sanatorija priima vaikus?
P.S kiek teko susidurti, tai tiek gintare, tiek pusyno kelyje yra skirtingo dydzio kambariai - dvivieciai, trivieciai, keturvieciai, tik rezervuojantis vieta reikia iskart perspeti, kad atvyksite tryse.
Papildyta:
QUOTE(perfekta @ 2008 02 26, 15:45)
Na, matai kai tau netgi siulo kelialapi tai naturalu kad iskyla klausimas ka ten veikti ziema sanatorijoj bigsmile.gif kai mums jo net ne tai kad nesiulo bet dar ir akis is nuostabos isplecia kai paprasai tai nesusimastai kada vaziuoti, lekciau nors ryt viska metusi doh.gif O gydytojai gal ir nekalti, sistema turbut kalta, tik nuo to lengviau nesidaro

o kas draudzia keisti gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 27, 00:41)
problemu jokiu nekyla - tik pinigus mokek ir viskas.
Beje, o i suaugusiuju sanatorija priima vaikus?
P.S kiek teko susidurti, tai tiek gintare, tiek pusyno kelyje yra skirtingo dydzio kambariai - dvivieciai, trivieciai, keturvieciai, tik rezervuojantis vieta reikia iskart perspeti, kad atvyksite tryse.
Papildyta:

o kas draudzia keisti gydytoja?

Na gal ir nedraudzia bet kol kas geresnio pasirinkimo neturiu ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Gal kas nors galetumet man padeti. Stai dukrai yra nustatytas atopinis dermatitas nors liga pasireiskia kol kas tik veido berimu taciau ji labiau linkusi i kosuli, pries pradedant sirgti visada pirmiausia prasideda kosulys. Bronchitu yra sirgusi gal 1,5 metuku ir stai dabar sausio men. prasirgo vel, beje po antibiotiku kurso kosulys dar laikesi tai gavom siuntima sildymams ir masazams. O dabar vel geriam antib. nes angina doh.gif Ar tai jau galetu buti indikacija sanatorijai? g.gif Nes niekaip negaliu suprasti vieno dalyko, pazistama su savo vaiku vaziuoja i sanatorija kasmet nors jos vaikui bronchitas buvo tik 2 kartus o jai jau 8 metai, ten guledama sake kad su ja gulejo ir vaikas turejes tik angina. Niekur nerandu tokios info, kiek vaikas turetu buti prasirges ir kuo kad jau turetu teise i sanatorija?
Atsakyti
Gal kas nors is mamu zino, ar egzistuoja kazkokios sanitarines normos kiek vaiku turi gyventi vienam kambary sanatorijoje pagal amziaus grupes? Reikalas tame, kad nors po nauju metu ir sumazejo gerokai indikacijos sanatoriniam gydymui, ir teigiama, kad ir tame bernardinu straipsnyje, kad sanatorijos pustustes, kai kurios yra PERPILDYTOS ir anot vadovu: 'vos suduria gala su galu, todel priverstos kimste prikimsti sanatorija, kad kaip nors issilaikyt". Turiu omeny Utenos sanatorija, kuri specializuojasi ortopedijos srity. cia visuomet palatoj po kelias mamas su vaikais. nei pailset, nei issimiegot neimanoma. o vaikai juk daznai salia ortopediniu turi dar ir kitokiu problemu. Vedeja sako-nenorit, nevaziuokit. Ar ji teisi?
Atsakyti