Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Silvute @ 2007 11 16, 08:47)
visu pirma yra didziulis skirtumas, ka vaziuoja 15 metu paauglys ir kai vaziuoja keliu metu vaikas. Pas mane irgi is sanatorijos geri prisiminimai yra like - geras vasaros atostogu praleidimo budas
O del paryskintos dalies - idomu, kaip gali taip teigti, kai realiai tenai nesi buvusi. Kai apgyvendina su vaiku kambary kuriame nera duso ir tualeta, nors tai ir vaiku sanatorija nera vaikui pritaikyto inventoriaus ir galu gale tos pacios patalpos nepritaikytos  ( palangoje su dar nevaiksciojanciu vaiku buvau apgyvendinta ketvirtame aukste ir lifto tada dar nebuvo), i vandens proceduras reikia eiti per lauka...
Teisingai mamos daro, kad svarsto ar verta vaziuoti. Nes kokia idomu bus nauda is sanatorijos, jeigu joje susirgsi ir po to dar kelias savaites ar menesi turejo gydytis.

drinks_cheers.gif vakar ta pati pradejau rasyti, tik vaikai nedave pabaigti doh.gif lotuliukas.gif

15 metu vaiko imunitetas ir 1.5-3 metu vaiko imunitetas, man atrodo, visos supranta visiskai skirtingas , t.y. pastaruju tik formuojasi ir iki 5-6metu tik susiformuoja.

Tai galvoti ir svarstyti reikia, net butina, tik aisku nebijoti ir panikuoti, bet labai protingai ir realiai ivertinti situacija, atsizvelgus i vaiko bukle, t.y. kaip daznai, kaip rimtai serga, sirgo, vaziuoji su dviem kleckais ar su vienu... na cia jau kiekvieno asmeninis vertinimas mirksiukas.gif

anaida8, smagu, kad jums sanatorijoj patiko ir liko geri prisiminimai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 16 lapkričio 2007 - 10:27
rolleyes.gif
siandien grizom is sanatorijos... Matau, daug mąstančių ir neapsisprendžiančių...
sindirela, manau, gyvenom tame pačiame korpuse, bet tik vieną vakarą pabendrauti teko...
aš išvažiavau savaite anksčiau. Apie gydytoją V.O. negaliu pasakyti nieko blogo, ji su mumis visada buvo maloni, paaiškindavo, kas kaip ir kodėl, tačiau atsiliepimų apie ją girdėjau labai įvairių..
Blogiausias dalykas, kas mane ten nervino tai sena išgulėta lova. Rytais atsikeldavau kaip sudaužyta, bet po poros valandų atsigaudavau...
Jokių komfortų neieškokit, bet dėl to aš nepraskydau, kadangi buvau dėl vaikų, ne dėl savęs, o vaikai kažkaip mato gyvenimo džiaugsmą kitaip nei suaugę ir jiems esmė ne komforte, o bendravime... Girdėjau, kad už tam tikrą sumą galima gauti gerą kambarį su televizoriumi ir šaldytuvu...
Maisto maniškiai nesuvalgydavo, tad man likdavo beveik 2 porcijos, doh.gif o po to važiuodavom į maximą ...
2 kartus buvom baseine (kitam Palangos gale), lesindavom antis...
Laisvalaikio niekas neorganizuoja, tai, žinoma, priklauso nuo jūsų pačių...
Mno išvada: dar kartą ten pat nebenorėčiau, bet jei vaikams reikėtų- ko gero vėl važiuočiau, kadangi remontuojamas 2korpusas, prašyčiausi ten...
O dėl procedūrų... kokia bus nauda- pamatysim po tam tikro laiko, tačiau žinau, kad būdama namuose ir dirbdama, aš tikrai neturėčiau nė laiko nė galimybių nuo ryto iki pietų kažkur vežioti vaikus, kad atliktų panašias procedūras...
Atsakyti
Na, ką pirmadienį mes išvažiuojame į Palangą. Jau net nebežinau, ar bus gerai, ar blogai, bet pusiaukelėje, juk nebesustosi... Pabandysime ir mes, bus kaip bus... Tai kas jungiasi į kompaniją????
O tai ar tikrai ten nėra niekur mažų lovyčių???? Man tai nervina, tai kaip jie gali priimti vaikus nuo 8 mėn, jei neturi lovyčių. Kadangi maniežo-lovytės neturiu, teks normalią vežtis. Beje, o kur ten dušai???
O gal "už šlamančius" ir kambarių su dušais atsirastu, ne tik su TV ir šaldytuvu????
Atsakyti
tai dusai ir tualetai yra kambariuose .. bet sovietu sajungos laiku ax.gif ..
stiprybes, nenukabinkit nosies- as vaziavau su mintimi, kad vaikams tai reikalinga, ir ad as ne poilsiautiu susiruosiau...
beje, nepatogumai praejo, is esmes liko malonus ispudziai - vaikai prisimena, kas buvo malonu, gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2007 11 13, 16:26)
perspeju prasykit kad tik neskirtu gydytojos Obolevicienes, nes jinai tikra Obole nesikeikus blink.gif Siaip paskyre tokias proceduras po kuriu tikria nebus efekto, todel ryt keliausim pas kita gydytoja. Siaip kambariai tikrai baisus, isskyrus langus, visos proceduros iki pietu, o paskui gali nuproteti nes ner ka veikti, nebusi iki visa diena lauke doh.gif Maitinimas siaip sau

drinks_cheers.gif Vat ir mums pakliuvo ta Oboleviciene. Absoliutus nulis is tokios gydytojos.
Buvom mes rugsejo pabaigoj- spalio pradzioj. Siaip man nepatiko ten (proceduros, gyvenimo salygos, vakaro "laisvalaikis") Lyginu su Abromiskiu sanatorija.
Gerai, kad esu buvusi Abromiskese ir zinojau jau kokios yra proceduros ir pan. Tai poniai gydytojai turejau pati pasakyti, kokiu mums reikia proceduru. Nes ji paskyre tai visika brieda. Ir dar kas labai nepatiko, tai kad paskyre pvz. 8 proceduras drusku kambaryje. Tai tas 8 proceduras isskirste i 21 buvimo diena (isskyrus sekmadienius). Tai po pirmo Obolevicienes proceduru paskyrimo, proceduru turejome kas antra diena. Kai atsisedau ir permasciau, nuejau ir pareikalavau daugiau visokiu.Nepatenkintu veideliu prirase ir dar paklause ar as ne medike. Ne sakau, bet zinau, ko mano vaikui reikia smile.gif Tai va kokia ji gydytoja. Juk as galiu ir neteisi buti, nes as ne medike.
Mums pasiseke, kad visas 21 diena oras buvo superinis, tai mes lauke praleisdavom po 6-7 valandas. Manau, tas mums labiausiai padejo:)
Pats baisiausias 4 korpusas. Is viso neisivaizduoju kaip ten gali apgyvendinti. Pvz. sergatis astma berniukas ten gyveno. Kilimine danga nekeista gal 20 metu, tapetai apipelije ir pan. Koks tada gydymas?
Savaite buvo vyras su sunum ten. Tai vyras pats organizuodavo paaugliukus stalo teniso turnyrui ir pan.
O del viduriavimo ir vemimo mums idomiai buvo. Maziui nieko, o dukra ir veme ir viduriavo.
Atsakyti
QUOTE(carlabella @ 2007 11 22, 16:25)
tai dusai ir tualetai yra kambariuose .. bet sovietu sajungos laiku  ax.gif ..
stiprybes, nenukabinkit nosies- as vaziavau su mintimi, kad vaikams tai reikalinga, ir ad as ne poilsiautiu susiruosiau...
beje, nepatogumai praejo, is esmes liko malonus ispudziai - vaikai prisimena, kas buvo malonu, gerai  smile.gif

Aisku, nieko tokio, aš ir dėl vaikų važiuoju, tai tikiuosi, kad bent jiems procedūros padės.... O gyvenimo salygos kokios bus tokios, kaip nors pragyvensim...
Atsakyti
na va, vakar grįžom iš Palangos, buvau ten su dukrytėm. Vietoj 18 dienų išbuvom tik 10 . Svarstau ar dar važiuot kai išgysim.
gyvenom 2 korpuse, bet ten dar neremontuota, nes tik dalį jo kol kas remontuoja. Koridoriuose "ciongai" doh.gif siaubingi. Iškart viena po kitos susirgo laringitais doh.gif Bet į procedūras vistiek ėjom. Viena iš geriausių tai halo kamera, masažą darė atmestinai ( vienoj rankoj mobilus, o su kita truputį makaluoja vaiką. Gydytoją turėjom labai gerą, Baltmiškienė thumbup.gif
Na va, bet ne dėl laringitų sanatorija pasibaigė. schmoll.gif
Apsinuodijom maistu su vyresniąja dukra, tądien valgėm tik valgyklos maistą. geria, kad bent mažoji nieko nevalgė, nors ji labai apetitna blink.gif Dukra prasisuko tik naktį pavėmus, o aš visą parą, ir dar su temperatūra. dar ir dabar jaučiuos siaubingai g.gif verysad.gif
Aišku, nepabandęs nesužinosi, bet aš daugiau ten nevažiuočiau schmoll.gif
beje, savo mažikei vežiaus maniežą miegojimui ir neapsirikau, be galo pravertė thumbup.gif be jo nežinau kaip būčiau išsivertus, nes manoji mėgsta tik atskirai miegot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsas @ 2007 11 23, 12:10)
drinks_cheers.gif Vat ir mums pakliuvo ta Oboleviciene. Absoliutus nulis is tokios gydytojos.
Buvom mes rugsejo pabaigoj- spalio pradzioj. Siaip man nepatiko ten (proceduros, gyvenimo salygos, vakaro "laisvalaikis") Lyginu su Abromiskiu sanatorija.
Gerai, kad esu buvusi Abromiskese ir zinojau jau kokios yra proceduros ir pan. Tai poniai gydytojai turejau pati pasakyti, kokiu mums reikia proceduru. Nes ji paskyre tai visika brieda. Ir dar kas labai nepatiko, tai kad paskyre pvz. 8 proceduras drusku kambaryje. Tai tas 8 proceduras isskirste i 21 buvimo diena (isskyrus sekmadienius). Tai po pirmo Obolevicienes proceduru paskyrimo, proceduru turejome kas antra diena. Kai atsisedau ir permasciau, nuejau ir pareikalavau daugiau visokiu.Nepatenkintu veideliu prirase ir dar paklause ar as ne medike. Ne sakau, bet zinau, ko mano vaikui reikia smile.gif Tai va kokia ji gydytoja. Juk as galiu ir neteisi buti, nes as ne medike.
Mums pasiseke, kad visas 21 diena oras buvo superinis, tai mes lauke praleisdavom po 6-7 valandas. Manau, tas mums labiausiai padejo:)
Pats baisiausias 4 korpusas. Is viso neisivaizduoju kaip ten gali apgyvendinti. Pvz. sergatis astma berniukas ten gyveno. Kilimine danga nekeista gal 20 metu, tapetai apipelije ir pan. Koks tada gydymas?
Savaite buvo vyras su sunum ten. Tai vyras pats organizuodavo paaugliukus stalo teniso turnyrui ir pan.
O del viduriavimo ir vemimo mums idomiai buvo. Maziui nieko, o dukra ir veme ir viduriavo.

Na mes dar savaite ten busim, siaip tos visos ligos nejuokai, bet ko noreri kad vaiku daugiau nei darzelyje, vat viena seseute sake kad kazkoks vaikas tipo rota virusa pasigavo, nezinau kiek tiesos, be to vakarais vaikai mielai duodasi koridoriuose, dauguma gi, kosintys 4u.gif
Kas liecia Oboleviciene, tai zinot ner ko noreti ji gi gastro srities gydytoja, beje pasakysiu kad pavyko sutarti man su ja, dabar gaunu visa proceduras kurias norejau, beje ir skrandi vaikui pas ja patikrinau, nes turim bedu ax.gif Tai dabar jinai su manimi silkine tongue.gif Beje manau sanatorijoje turetu dirbti pulmonologai ir reabilitologai, nes buten daugiau su tokiomis ligomis vaikai vaziuoja.
Atsakyti
Sveikutės! Ir mano sūnui pasiūlė Gintarą. Labai norėčiau, kad vaikas sustiprėtų, nes sergam jau antrą mėnesį. Jam jau 12 metų, bet visai nenorėčiau išleisti jo vieno, o jis ir pats nesutiktų. Gal žinot, ar yra tokia galimybė išsipirkti lovą šalia, nes kai prisiskaičiau visokių dalykėlių, kad šalta, stinga maisto, nesinori palikti ligoto vaiko visam mėnesiui vieno... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2007 12 07, 23:29)
Sveikutės! Ir mano sūnui pasiūlė Gintarą. Labai norėčiau, kad vaikas sustiprėtų, nes sergam jau antrą mėnesį. Jam jau 12 metų, bet visai nenorėčiau išleisti jo vieno, o jis ir pats nesutiktų. Gal žinot, ar yra tokia galimybė išsipirkti lovą šalia, nes kai prisiskaičiau visokių dalykėlių, kad šalta, stinga maisto, nesinori palikti ligoto vaiko visam mėnesiui vieno...  schmoll.gif

galima issipirkti lova, bet tai kainuoja,,, beje, jei vaikas serga, ar karsciuojantis, tai reikia palaukti, kol pasveiks, nes cia sako, kad vaikai ne gydomi, o pastiprinami
Atsakyti
Taip, tikimės greit pasveikt, o paskui bandysiu Gintare teirautis, kiek daug ta lova kainuoja, jei pasirodys perbrangu, teks ieškot močiučių doh.gif
Atsakyti
Man atrodo kainos lova kažkur apie 25 lt į dieną, nes lyg tai kai aš važiuoju tai būtent tokia suma man apmoka ligonių kasa.
Atsakyti