Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 07 01, 14:32)
Į sanatoriją užsiregistruokit tikrai iš karto. Po to jau pas gydytojus. Šiaip pediatras jums pasakys, kur toliau eiti, kiek laiko uštruks, o rebiliatologas turėtų visą procesą išaiškinti. Kaip supratau, tvarka visose poliklinikose yra individuali. Mums pvz. pediatrė sakė, kad nereikės pas rebiliatologą jokių procedūrų eiti, ji pati sutvarkys visus popierius, tai net nežinau g.gif Gal dėl to, kad mes ką tik ligoninėj gulėjom? Nors ten procedūrų irgi nelankėm, tik mus gydanti gydytoja iš ligoninės išraše pažymės, kad rekomenduoja sanatoriją... Dėl viso pikto nueisiu anksčiau, kad bėdų po to nebūtų ir tikrai išsiaiškinsiu ax.gif

Man tai keista ,kad as jos klausiau gal mums is anksto uzsiregistruoti, jinai ,tai va ateisi pasiskiepinti,tada nusiusiu i proceduras,o tada ir uzsiregistruosi,o tai jei nebus rugpjuti vietu.Reikes pasiskambinti i kuria nors sanatorija ir tada ju paklausti,o jie gal paaiskins kiek kurios pazymos galioja.Bet aciu uz atsakyma.
Tik dar neaisku,bet kiek suprantu,kur noriu ten vaziuoju,i kuria butent sanatorija niekas nenukreipineja
Atsakyti
QUOTE(zivile76 @ 2007 07 01, 15:03)
Man tai keista ,kad as jos klausiau gal mums is anksto uzsiregistruoti, jinai ,tai va ateisi pasiskiepinti,tada nusiusiu i proceduras,o tada ir uzsiregistruosi,o tai jei nebus rugpjuti vietu.Reikes pasiskambinti i kuria nors sanatorija ir tada ju paklausti,o jie gal paaiskins kiek  kurios pazymos galioja.Bet aciu uz atsakyma.
    Tik dar neaisku,bet kiek suprantu,kur noriu ten vaziuoju,i kuria butent sanatorija niekas nenukreipineja

Man pediatre sake,kad proceduros butinos,be ju niekur.Tai siulyciau pasiklausti,kad paskui neturetut problemu
Atsakyti
Bet kokiu atveju pirmiausia uzsirasot i sanatorija!!! Ten reali situacija kitokia nei sneka gydytojai. O proceduras yra butina pradet savo poliklinikoj ar reabilitacijos centre.
Atsakyti
patarsiu ir as..taip pirmiausia uzsirasykit i sanatorija..paskui jau popierizmai su daktarais,taciau jei jums nera galimybiu atlikt proceduru ( pvz jus gyvenate kaime ) taip ir nurodo siunciamame lape,kad proceduroms nera salygu atlikt.ka tik gryzau is sanatorijos prabuvusi ten menesiuka,tad suzinojau jau viska nuo pradzios iki galo..))
Atsakyti
Aciu kad patariat,ryt is ryto skambysiu i sanatorijas,o tada turesiu ka pasakyt pediatrei.Kaip matau jei nezinai visos sistemos tai gali likti ir be sanatorijos,nors jau pediatrai turetu perspeti kas po ko eina,taciau kal kazkam ir gaudo tokias zioples kad galetu kam perleisti vietas.
Atsakyti
QUOTE(zivile76 @ 2007 07 02, 00:28)
Aciu kad patariat,ryt is ryto skambysiu i sanatorijas,o tada turesiu ka pasakyt pediatrei.Kaip matau jei nezinai visos sistemos tai gali likti ir be sanatorijos,nors jau pediatrai turetu perspeti kas po ko eina,taciau kal kazkam ir gaudo tokias zioples kad galetu kam perleisti vietas.

O del ko tokiai maziukei reikia i sanatorija? Jei del kvepavimo ligu tai nepatarciau vaziuot i Palanga jei negyvenat prie pajurio. Nes dregnas oras nera pats tinkamiausias tokaiais atvejais ypac tokiems maziukams kurie prie klimato permainu taip greitai neprisitaiko. Sveika yra grynas oras bet ne dregnas. Is patirties galiu pasakyt kad su vaiku iki 3 m. nevaziuociau i sanatorija. Cia tik mano asmenine karti patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile76 @ 2007 07 01, 14:29)
Man pediatre sake,kad proceduros butinos,be ju niekur.Tai siulyciau pasiklausti,kad paskui neturetut problemu

na mums irgi sake kad butinos, ir mes pasidarem, bet zinau kad kiti tik pazymas pasidaro kad lanke ir tiek ax.gif

QUOTE(astukas @ 2007 07 02, 10:23)
Is patirties galiu pasakyt kad su vaiku iki 3 m. nevaziuociau i sanatorija. Cia tik mano asmenine karti patirtis mirksiukas.gif

o as vaziuociau, nes buvau ir gan patenkinta, o mano drauge vaziavo, tai liko labai nepatenkinta ir gydyt sanatorijoj pasake, kad vaiks nesanatorinis, ir nereik jos ten kankint doh.gif o maniskis ir sportavo ir valge viska gerai, tik tiek kad biski susirgom.

astukai, kaip suprantu buvai palangoj, o kokia jusu buvo gydyt pavarde jei ne paslaptis.. gali i az jei ka. aciu
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2007 06 29, 09:51)
O kas jums pateike sarasa g.gif Skambinates i sanatorija ir rezervuojat sau vieta o ligoniu kasoms tai nesvarbu kur vaziuojat. Jums dabar svarbiausia susitart su kokia nors sanatorija. Jei nebus Utenoj tai as skambinciausi i Druskininkus nes apie Palanga esu ne kokios nuomones (ten kurortas o ne gydykla). Ir nrklausykit ka sako gydytojai ar reabilitologai. Man sake kad Palangoj tikrai nera vietu ir net neskambinkit o as paskambinau ir vieta buvo uz savaites blink.gif O i Druskininkus butu reikeje laukt 2 men.

O mes skambinome, ir negavome vasarai vietų. Beje, Druskininkuose dabar užrašinėja rugsėjui, o Palngoje spaliui-lapkričiui. Aišku, dar priklauso nuo vaiko amžiaus.
QUOTE(zivile76 @ 2007 07 01, 12:29)
Skaiciau tema kelis kartus ir vistiek sunkiai daeina doh.gif .Gal kas paaiskins aiskiau.Daktare pasiule vaziuoti i sanatorija rugpjucio men(tipo rugpjuti jai atostogos tai ,kad liepa spetu viska sutvarkyti).Tipo liepos 18d.mergaitei priklauso skiepas,tai ateisiu ir reikes pavaikscioti i proceduras ir jau vaziuoti.Bet cia paskaicius tai kiek suprantu reikia is anksto tartis su sanatorija del datos ir kiek suprantu rugpjuciui vietos negauciau(rinkciausi Saulute arba Gintara),todel visai nieko butu vaziuoti ir rugsejo men.Bet dabar nesuprantu ka man daryti,gal jau dabar pasiskambinti i kuria nors sanatorija,susitarti del datos,o tada jau tvarkytis visus reikalus su reabitologu.Jei man daktare liepa sutvarkys dokumentus,tai ar rugseji jie dar galios ydomu,kad galeciau eiti i ligoniu kasa pazymos. Nieko nesuprantu,nesinori praziopsot.Prasau padekit susigaudyt  blush2.gif

Kadangi skambinau neseniai ir į Saulutę ir į Gintarą, tai galiu pasakyti, kad apie rugpjūčio mėnesį gali tik pasvajoti. Gintare registruoja spaliui, o gal net jau ir lapkričiui, o Saulutėje rugsėjui. O man tinka tik vasara, tai turiu tokį įtarimą, kad šiemet apsieisim be sanatorijos. Arba prašysim, kad gydytoja išrašytų vėl reabilitaciją poliklinikoje
Atsakyti
smile.gif nenoriu viesai rasyt apie patekima i sanatorija,tad jei tikrai smalsu kaip kas ir greiciau...i az parasysiu jei noresit.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiukas @ 2007 07 02, 18:37)
smile.gif nenoriu viesai rasyt apie patekima i sanatorija,tad jei tikrai smalsu kaip kas ir greiciau...i az parasysiu jei noresit.. ax.gif

na as noreciau,tik kur eiti nelabai suprantu,kas ta az blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(astukas @ 2007 07 02, 11:23)
O del ko tokiai maziukei reikia i sanatorija? Jei del kvepavimo ligu tai nepatarciau vaziuot i Palanga jei negyvenat prie pajurio. Nes dregnas oras nera pats tinkamiausias tokaiais atvejais ypac tokiems maziukams kurie prie klimato permainu taip greitai neprisitaiko. Sveika yra grynas oras bet ne dregnas. Is patirties galiu pasakyt kad su vaiku iki 3 m. nevaziuociau i sanatorija. Cia tik mano asmenine karti patirtis mirksiukas.gif

Siaip bronchine asma nustate ir pasiule kai paklausiau ar galima butu,is pradziu sake ,kad su asmom neduoda,bet kita diena paskambino ir paklause ar nevaziuociau,tai ir sutikau,nu nuomoniu daug,tai net nezinau kuo tiketi,kol savo kailiu nepabandysiu tai nezinosiu kas kur,ar gerai ar blogai.Bus matyt
Atsakyti
Maniškė tai kovo pabaigoje persirgo plaučių uždegimu ir kai pasveiko mūsų gydytoja paklausė ar nenorite į sanatoriją,na kadangi nesam dar buvę tai sakau gerai,dvi savaites dar darėmės visokiu šildymus irpaskui išvažiavome į Palangą -vaikų sanatoriją.Man ten ne itin patiko švara kambaryje,kai pakėliau nuo lovos lovatiesę tai tiek dulkių pakilo,kad atrodo kad ta lovatiesė per visą savo gyvenimą nebuvo plauta blink.gif O dar kai naktį pamačiau tarakoną tai visai plaukai pėstu pasišiaušė verysad.gif Viena šeima atvežusi vaiką į tą pačią sanatoriją "pakėlė"tokį šurmulį dėl kambario nešvaros,kad iš kart valdžia suteikė liukso kambarį,aišku už tai reikėjo mokėt.
Ai,dar va mes turėjome eiti į druskų kambarius ir ten duoda tokius drabužius apsirengt,o kaip jie dvokė doh.gif tai aš parsinešiau ir išsiploviau kambaryje,o ką kalbėti apie tokius vaikus kurie vieni būna sanatorijoje-jie turi rengtis tuos dvokiančius rubus,kurie po druskų kambario yra sumetami bet kaip verysad.gif
Žodžiu važiavau sužavėta gerais atsiliepimais,bet viskuo tik nusivyliau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sonatarin @ 2007 07 02, 15:01)
1. o as vaziuociau, nes buvau ir gan patenkinta, o mano drauge vaziavo, tai liko labai nepatenkinta ir gydyt sanatorijoj pasake, kad vaiks nesanatorinis, ir nereik jos ten kankint doh.gif o maniskis ir sportavo ir valge viska gerai, tik tiek kad biski susirgom.
2. astukai, kaip suprantu buvai palangoj, o kokia jusu buvo gydyt pavarde jei ne paslaptis.. gali i az jei ka. aciu

1. Maniskis irgi valge geriau nei namuose, proceduras puikiai atlankydavo bet esme ir buvo del sirgimo doh.gif Buvau uzimta tik vaiko saugojimu nuo skersveju ir serganciu vaiku. Drusku kambarys tai grynas turgus doh.gif Ne taip viskas turetu buti schmoll.gif Ir skalbtis turetu buti kur nes su maziukais tai neprisidesi tiek kad uztektu. Dar nepatiko kad vaiko rezimas labai issibalansuoja- nepritaiko nei proceduru nei maitinimo. Su trimeciu vaikuciu visi tie dalykai jau butu lengviau suderinami. Ir ne vienas gydytojas mane ispejo bet va norejau kaip geriau o gavosi blogiau verysad.gif
2. Gydytoja buvo lygtai Stankeviciene g.gif Nepamenu tiksliai bet is S raides.

QUOTE(zivile76 @ 2007 07 02, 17:48)
Siaip bronchine asma nustate ir pasiule kai paklausiau ar galima butu,is pradziu sake ,kad su asmom neduoda,bet kita diena paskambino .....

Nusisnekejo blink.gif Palangoj visi vaikai pagrinde su astma. Mano pazistamos anukes su astma kiekvienais metais gauna sanatorija.

QUOTE(Donma @ 2007 07 02, 17:59)
Maniškė tai kovo pabaigoje persirgo plaučių uždegimu ir kai pasveiko mūsų gydytoja paklausė ar nenorite į sanatoriją,na kadangi nesam dar buvę tai sakau gerai,dvi savaites dar darėmės visokiu šildymus irpaskui išvažiavome į Palangą -vaikų sanatoriją.Man ten ne itin patiko švara kambaryje,kai pakėliau nuo lovos lovatiesę tai tiek dulkių pakilo,kad atrodo kad ta lovatiesė per visą savo gyvenimą nebuvo plauta blink.gif O dar kai naktį pamačiau tarakoną tai visai plaukai pėstu pasišiaušė verysad.gif Viena šeima atvežusi vaiką į tą pačią sanatoriją "pakėlė"tokį šurmulį dėl kambario nešvaros,kad iš kart valdžia suteikė liukso kambarį,aišku už tai reikėjo mokėt.
Ai,dar va mes turėjome eiti į druskų kambarius ir ten duoda tokius drabužius apsirengt,o kaip jie dvokė doh.gif tai aš parsinešiau ir išsiploviau kambaryje,o ką kalbėti apie tokius vaikus kurie vieni būna sanatorijoje-jie turi rengtis tuos dvokiančius rubus,kurie po druskų kambario yra sumetami bet kaip verysad.gif
Žodžiu važiavau sužavėta gerais atsiliepimais,bet viskuo tik nusivyliau schmoll.gif

Tvarka tikrai tokia kad po kiekvieno tvarkymo pati plaudavausi viska is naujo doh.gif Visos alergisku vaiku mamos keldavo triuksma tai atsirasdavo ir patalyne kita ir kambariai padoresni tongue.gif
Atsakyti