Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos

QUOTE(Vyckaju @ 2010 02 12, 14:47)
na gal paskaicuokim smile.gif
Savo 110m2 namui(rusio neskaiuoju) jei ji buciau uzpasyvines t.y:
Sienos vietoje 200  naudoti 400mm
luboms 300 (600)
grindims 100 (300)
langus vietoje paprastu siltus 22m2
duris ir dabar turiu brangias, tik saltas smile.gif tai max 2000 prideciau
Taigi pabrangima buciau gaves 21000 kazkur su rekuperatoriumi kurio pirminiame nepasyviame variante kaip ir nereikia ir konstruktyvu pakeistu.
dabartiniai poreikiai siam plotui tarkim 7500kwh/metus. Viska apsiltinus gauciau kazkur puse to t.y 3800, sutaupau 3700kwh per metus. Arba tai butu 1500 per metus. man apsiltinimas nuo dabartinio jau padoraus iki praktiskai uzpasyvinto atsiperka per 14, tebunie 15metu.
Cia su salyga, kad deciau brangius langus. kai pasimokiau taip nedaryciau ir deciau ne langus, o tik stiklo paketus kas dar sumazintu langu U ir kaina taptu mazesne ar artima paprastu langu kainai. taigi sutaupyciau is 21000 kokius 7000.
tuomet gauciau tik 14000 pabrangima kas atsipirktu per 10 metu.
Ar itikinau? smile.gif Skaiciai niekada nemeluoja, kaip sakote pats.
Apie malkas nepradekim nes taip apsiltinus bus beveik pofig kuo kurentis. Duju irgi nesivesit nes reikes investiciju ju atvedimui, prijungimui, katilui ir t.t. o cia paprasciausi elektriniai radiatoriai ir grindu kilimeliai su reguliavimu viska apsildytu . nereiketu katilines, cia dar sutaupome.
o pas pati apsiltinus tik 10cm, tai net ir minimalus pakeitimai butu dave zymu rezultata.


na kiek atsimenu nama pas statei.. butum ne pats states - pridek dar islaidas darbams.. velgi apie tos langus reiktu geresnes studijos, labai jau lengva ranka nupjauni tukstancius smile.gif poto nepamirsk pinigu kaina - per 10 metu - 50%..
beje ir reziltatas tavo gautas - tolymas nuo pasyvaus namo.. tai kad neitikinai smile.gif


dar keleta pastabu i tema: kazkodel megstama argumentuoti, kad pasyviam nereikia sildimo sistemos, uzteks radiatoriu.. is esmes keistai skamba - taupus namas, ekoomija visur itr.r. - o sildimui pasirinktas brangiausias budas.. todel kad kiti budai - NEAPSIMOKA.. o kai pradei sakyti kad NEAPSIMOKA daryti rekuperacija pvz - iskart visi pradeda sakyti, kad tokiais argumentais naudotis isvis negalima, ne apie APSIMOKEJIMA cia kalba ir t.t. dvigubi standartai? biggrin.gif

kitas klausimas - apie katilines nereikalinguma: nzn kaip pas jumi, o mano katilas uzima 60x60 cm ploto.. ir viskas.. stovi techninej patalpoj kartu su skalbianke, dziviklem, spintos ir t.t. - tai sita patalpa butu vistiek, taaai nieko cia nesutaupysi atsisakydamas.. KK katylu savinikai uzima gal 1,5 kvadrato (pas broliene), malkos palei siena garaze.. kaminas - na manau zidinio nieks neatsisakys, budamas savo protu - taaaai velgi.. nekalbant apie ta, kad ventiliacijai, rekuperacijai vistiek reikia kamineliu, tai vienu daugiau, vienu maziau..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 12, 15:14)
na kiek atsimenu nama pas statei.. butum ne pats states - pridek dar islaidas darbams.. velgi apie tos langus reiktu geresnes studijos, labai jau lengva ranka nupjauni tukstancius smile.gif poto nepamirsk pinigu kaina -  per 10 metu - 50%..
beje ir reziltatas tavo gautas - tolymas nuo pasyvaus namo.. tai kad neitikinai smile.gif
dar keleta pastabu i tema: kazkodel megstama argumentuoti, kad pasyviam nereikia sildimo sistemos, uzteks radiatoriu.. is esmes keistai skamba - taupus namas, ekoomija visur itr.r. - o sildimui pasirinktas brangiausias budas.. todel kad kiti budai - NEAPSIMOKA.. o kai pradei sakyti kad NEAPSIMOKA  daryti rekuperacija pvz - iskart visi pradeda sakyti, kad tokiais argumentais naudotis isvis negalima, ne apie APSIMOKEJIMA cia kalba ir t.t. dvigubi standartai? biggrin.gif

kitas klausimas - apie katilines nereikalinguma: nzn kaip pas jumi, o mano katilas uzima 60x60 cm ploto.. ir viskas.. stovi techninej patalpoj kartu su skalbianke, dziviklem, spintos ir t.t. - tai sita patalpa butu vistiek, taaai nieko cia nesutaupysi atsisakydamas.. KK katylu savinikai uzima gal 1,5 kvadrato (pas broliene), malkos palei siena garaze.. kaminas - na manau zidinio nieks neatsisakys, budamas savo protu - taaaai velgi.. nekalbant apie ta, kad ventiliacijai, rekuperacijai vistiek reikia kamineliu, tai vienu daugiau, vienu maziau..

Apie langus prasom nesikabineti, daug domejausi ir zinau ka kalbu. paprasto lango U ~1,5 su remu, o stiklo paketo tik 0,5. As langams tik 1/2 sumazinau U nejau i maximuma, kad kaip nors pasiekti maximalu rezultata nors teoriskai smile.gif .
O kodel as sakau, kad kiti sildymo budai neapsimoka?
na paskaiciuokim juk pats taip megstate ? smile.gif
katilas kokie 3000 paprastas, atvedimas i sklypa 4300 min. iki namu ir viduje, kaminas ir katilo viena na sumoje be 10000 ne trukt is vietos. na ir tada sildymo sistema kuri brangesne, bet neskaiciuosiu tebunie lygu.

panagrinekim variantus:
1.
taigi as isleisciau 14000lt daugiau namui ir ji sildau elektra. Arba as isleidziu 0 litu daugiau apsiltinimui + 10000 lt dujoms ir sildau dujomis.
per metus elektrai 1500lt, dujoms 1500(nes namo silumos nuostoliai daugiiau nei 2gubai didesni.
Taigi galiu dujomis sildyti ora smile.gif. Bet ilgalaikeje perspektyvoje ziurint apsiltinus as turiu nama kuris tures didesne isliekama verte ir paprastesne sildymo sistema.
2. variantas apsiltinu 14000lt ir sildau uz 1500 elektra ar apsiltinu uz 14000 +10000 dujoms ir sildau dujomis uz 700 lt/metus. taigi dujos atsiperka per 15 metu.
Jusu atveju as pasikartosiu, kad padarete didele klaida siltindami tik 10cm nes net neverta skaiciuot akivaizdu kad net sildant dujomis pas pati tai butu labai greitai atsipirke.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 12, 12:20)
Daugeliui tai gali pasirodyti įžulu, bet aš noriu apibendrinti čia išsakytą daugumos nuomonę apie pasyvų namą:

1) statytik didelį namą - nevaržyk savo svajonių ir fantazijų;
2) šiltink atitvarus minimu 30-50 cm vatos;
3) dėk brangiausius langus:
4) statyk rekuperatarių;
5) numatyk visas įmanomas ateities technologijas, kad vėliau visą tai galėtum pritaikyti savo namui. Palik aibę sienuose skylių, nes tikrai daug ką ateityje reikės pasijungti papildomai;
6) viską daryk pats, nes kiti nieko neišmano;
7) kopijuok aklai užsienį - jie protingesni už mus ir viską žino;
8) nedaryk katilinės - pasyvų namą apšildys rekuperatorius, saulės kolektoriai, baterijos, vėjo jėgainės ir asmenis bei visos šeimos prakaitas;
9) kišk į namą pinigus pastoviai, taip sumažinsi išlaidas šildymui, bet kiek būsi sukišęs, neskaičiuok - juk sąskaita už šildymą bus tikrai maža.
10) tikėk mumis aklai, nes mes ekspertai, bet ką esame padarę praktikoje, negalim pasakyti - valstybinė paslaptis. Dar geriau - nebandyk abejoti ir oponuoti, nes čia savi, o jūs visi - žali viščiukai.

O svarbiausia - vergauk namui visą gyvenimą, o ne tiesiog gyvenk.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
As jau seniai supratau kas per naminis paukstis tas statybininkas-ekspertas-visazinis ponulis EVOY, nekvaili gi ir kiti zmones. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2010 02 12, 13:14)
todel kad jau senai statytas namas,nenoriu judinti lauko apdailos siltinsim is vidaus ,o i vidu nenoriu prarast daug ploto,dar desiu atspindinciaja plevele,oro tarpeli ir dviguba melyna gipsa

del rasos tasko is vidaus konstrukciju nerekomenduojama siltinti daugiau 5 cm
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 12, 14:02)
Butas su namu nepalyginamas 100 proc., tačiau galima sužinoti realias išlaidas 1 kv. už šildymą/šiltą vandenį. O tai jau palyginami dalykai nepriklausomai nuo kiekvieno statinio kvadratūros. Būtent tai ir noriu palyginti, nes vien teoriniais skaičiais tikrai negalima remtis. Reikia realių skaičių iš praktikos ir viskas atsistos į savo vietas ir nereikės remtis 15 kWh per metus prieš 120-200 kWh prieš metus ir t.t. Gamintojai irgi deklaruoja, kad jų mašinos turi sudeginti pvz 7 litrus benzo, bet pasirodo, kad realiai išeina 9 l, o jei šalta ir kamščiai - ir visi 11 l. Žinoma, visų šalutinių veiksnių neeliminuosime, bet tam tikrai praktiniais skaičiais remtis galima. Todėl ir būtų sveikintina, jei daugiau žmonių pateiktų asmenines, praktines išlaidas, o ne vien teorinius skaičius.

nelabai suprantama ko jus siekiate sioje diskusijoje, diskusija apie pasyvius namus g.gif individualus namas yra individualus ir islaidos bus skirtingos priklausancios nuo 1000 faktoriu ir individualaus gyvenimo budo. man dar labai juokingai skamba kai islaidos sildymui lyginamos pagal grindu plota o ne pagal kubatura smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 02 12, 15:40)
Jusu atveju as pasikartosiu, kad padarete didele klaida siltindami tik 10cm nes net neverta skaiciuot akivaizdu kad net sildant dujomis pas pati tai butu labai greitai atsipirke.


mano vienitele klaida - as pasitikejau "profesionalu" sprendimais.. ir ne tik apsiltinimo klausimu.. po iskelimo praejus laikui - begyvenant, pradejo islist ivairus klausimeliai.. ir kai pradejau gylintis - pasibaisejau.. Todel dabar man alergija i tu paciu profesionalu patarimus - ir kol as neisitikinsiu savo protu kur yra tiesa - nieko nepasitkesiu..

apie 10 cm - tais laikas varza 3 - buvo norma.. daugelis man patarinejo deti 5cm - kaiminas pvz sau tiek idejo.. bet projekte buvo 10 - ir gerai.. beje, kiek zinau varza 3 ir dabar yra minimaliai butina, kad gaut energetini pasa.. 5 yra rekomenduojama varza.. priesh kokius metus kazku buvo diskusija ta tema, tai prsikasiau iki STR.. gal dabar kas pasikeite - nezinau.. gal kas zinantis gali ikelti pastraipa is STR? o tai tingiu vel ieshkotis..

dabar del tu skaciavimu - kad gerbiamasis uzpildytu ta lentele, - tai galetumeme pazaisti su skaiciais, o kai jusu skaiciavimai - as geriau zinau todel tas brangiau tiek o cia 7000 as ismesiu - nu mazu maziausiai nerimta smile.gif be to jus nesat tipinis statytojas, tas akyvaizdu smile.gif gal galu gale isvada del pasyvaus namo bus - apsimoka, jei statysi 100% pats biggrin.gif irgi gera isvada..

del tu duju kainu: jus nesupratote mano posto matyt, emse buvo kad vienoj vietoj pasivystei pripazysta ekonominius skaiciavimus - o kitoje vietoje nepripazysta.. ir tiek.. Mano nuomone visur viska reikia skaicioti.. ir ne tiek man - kiek visiems likusiems besistatatiems bei besiruosiatiems statyti biggrin.gif



Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 12, 16:50)
mano vienitele klaida - as pasitikejau "profesionalu" sprendimais.. ir ne tik apsiltinimo klausimu.. po iskelimo praejus laikui - begyvenant, pradejo islist ivairus klausimeliai.. ir kai pradejau gylintis - pasibaisejau.. Todel dabar man alergija i tu paciu profesionalu patarimus - ir kol as neisitikinsiu savo protu kur yra tiesa - nieko nepasitkesiu..

apie 10 cm - tais laikas varza 3 - buvo norma.. daugelis man patarinejo deti 5cm - kaiminas pvz sau tiek idejo.. bet projekte buvo 10 - ir gerai.. beje, kiek zinau varza 3 ir dabar yra minimaliai butina, kad gaut energetini pasa.. 5 yra rekomenduojama varza.. priesh kokius metus kazku buvo diskusija ta tema, tai prsikasiau iki STR.. gal dabar kas pasikeite - nezinau.. gal kas zinantis gali ikelti pastraipa is STR? o tai tingiu vel ieshkotis..

dabar del tu skaciavimu - kad gerbiamasis uzpildytu ta lentele, - tai galetumeme pazaisti su skaiciais, o kai jusu skaiciavimai - as geriau zinau todel tas brangiau tiek o cia 7000 as ismesiu - nu mazu maziausiai nerimta smile.gif be to jus nesat tipinis statytojas, tas akyvaizdu smile.gif gal galu gale isvada del pasyvaus namo bus - apsimoka, jei statysi 100% pats biggrin.gif irgi gera isvada..

del tu duju  kainu: jus nesupratote mano posto matyt, emse buvo kad vienoj vietoj pasivystei pripazysta ekonominius skaiciavimus - o kitoje vietoje nepripazysta.. ir tiek.. Mano nuomone visur viska reikia skaicioti.. ir ne tiek man - kiek visiems likusiems besistatatiems bei besiruosiatiems statyti biggrin.gif


Skaiciuoju ir dar kaip skaiciuoju, nuo A...Z viska skaiciavau kai staciau.
Reiketu, kad kas lentele sukurtu nes man daug lengviau tusinuku ir kalkuliatorium ant lapo sumesti nei paskui viska perrasineti ir kiekviena eilute argumentuoti biggrin.gif , o cia suskaiciavau tikrai rimtai nes nesu koks tai uzsislepes Pasyvas smile.gif , kad buciau suinteresuotas kazkokiais slaptais keslais... gal cia ir nediskutuosiu toliau nes matematiskai suskaiciavus, toliau gincytis kaip ir nera prasmes nes skaiciai nemeluoja smile.gif

dabar bandau suskaiciuoti kiek kainuotu nama statyti ant plostes.
Idomu kaip su pagrindu ar uztektu nustumdyti aikstele, uzpilti sluoksni smelio koki 30-50cm ir 20cm skaldos 20mm frakcijos, pagal reikalavimus skandinavu.tuomet pagal krasta kietas polistirolas, vidaus uzpildymui gal uztektu 100-150 markes. suarmuojam tinklu, aisku is karto reikia komunikacijas ir grindini sildyma prasivesti.ir uzpilti betonu.
Butu jeginis variantas, greitai, jokiu salcio tiltu, jokios knisliavos, ant virsaus statai dezute lengvu blokelius arba karkasa. nams 1-1,5a.
Pats pagrindas daug nekainuotu smelis ir skalda.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 12, 16:46)
nelabai suprantama ko jus siekiate sioje diskusijoje, diskusija apie pasyvius namus  g.gif  individualus namas yra individualus ir islaidos bus skirtingos priklausancios nuo 1000 faktoriu ir individualaus gyvenimo budo. man dar labai juokingai skamba kai islaidos sildymui lyginamos pagal grindu plota o ne pagal kubatura  smile.gif


Taigi aš ir sakau, kad namo ir buto visiškai lyginti negalima, tačiau skaičius pateikiau tik orientacijai. Todėl ir prašau daugiau pavyzdžių apie konkrečius namus ir jų išlaidas. Vienintelis Kaban pateikė skaičius ir išdėstė ką darytų kitaip. Nes pakanka palyginti gerai pastatytų šiuolaikiškų namų ir senesnių, tokių kaip Kaban, duomenis, kad susidarytų bent šiek tiek aiškesnis vaizdas, kuris parodytų, jog galbūt pasyvus namas finansiškai neapsimoka. Trumpiau tariant, šiuolaikiškus STR standartus (varža R5) atitinkantis namas optimaliausias kainos/kokybės prasme, o pasyvus - labiau tinka žalią gyvenimo būdą propaguojantiems, turtingiems žmonės.

Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 12, 16:43)
Taigi aš ir sakau, kad namo ir buto visiškai lyginti negalima, tačiau skaičius pateikiau tik orientacijai. Todėl ir prašau daugiau pavyzdžių apie konkrečius namus ir jų išlaidas. Vienintelis Kaban pateikė skaičius ir išdėstė ką darytų kitaip. Nes pakanka palyginti gerai pastatytų šiuolaikiškų namų ir senesnių, tokių kaip Kaban, duomenis, kad susidarytų bent šiek tiek aiškesnis vaizdas, kuris parodytų, jog galbūt pasyvus namas finansiškai neapsimoka. Trumpiau tariant, šiuolaikiškus STR standartus (varža R5) atitinkantis namas optimaliausias kainos/kokybės prasme, o pasyvus - labiau tinka žalią gyvenimo būdą propaguojantiems, turtingiems žmonės.

zmogus kuris orientuojasi i minimalius standartus tikrai pasyvaus nestatys biggrin.gif o kas apsimoka ir kas neapsimoka del individualaus namo jums niekas nepasakys, nes kiekvienas vertina individualiai vienam labai apsimoka investuoti 1000 lt i m2 kitam 4000 lt. pradzioje vistiek manau reikia pradeti nuo paskaiciavimo kokio ploto namo ir kiek aukstu norisi, sklypo suradimo tokiam namui (kartais daroma ir atvirsciai jeigu sklypas labai patinka biggrin.gif ) tada issiimti salygas kad butu aiskumas del komunikaciju, pasidryti projekta bent architekturini ir tik tada sesti prie samatu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 12, 16:28)
del rasos tasko is vidaus konstrukciju nerekomenduojama siltinti daugiau 5 cm


ekovatos gamintojai deklaruoja ,kad mano sistemoj rasos taskas nesusidarys
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 12, 12:25)
priesh kokius metus kazku buvo diskusija ta tema, tai prsikasiau iki STR.. gal dabar kas pasikeite - nezinau.. gal kas zinantis gali ikelti pastraipa is STR? o tai tingiu vel ieshkotis...

del tu duju  kainu: jus nesupratote mano posto matyt, emse buvo kad vienoj vietoj pasivystei pripazysta ekonominius skaiciavimus - o kitoje vietoje nepripazysta.. ir tiek.. Mano nuomone visur viska reikia skaicioti.. ir ne tiek man - kiek visiems likusiems besistatatiems bei besiruosiatiems statyti

Mano namas: 260 kv,  sildomo ploto 200, apsiltintas 10 cm putplasciu ant fibo blokeliu, plastikiniai paprasti langai 19 vnt, puse iki zemes, erkeris visas istisai stiklinis, langus reiktu paregulioti, kaikurie uzsidaro nesandariai, per salciu jautiesi plysiukai, mansardinis 2 aukstas, stoge - 20cm vatos..  6 stoglangiai nuo kuriu jauciasi dvelksmas saltuko.. Uz kredita mokam apie 1000, uz pereita menesi sudeginom sildimui bei karstam vandeniu 678 kubu duju, bet karsto vandens nemazai naudojjam - 2 mazi vaikai smile.gif zidini turiu, kurenu kas vakar, kai netingiu.. jei zidinis dega - katilas neveikia, zidinio pakanka is tikro palaikyti temp net prie -20...

mano vienitele klaida - as pasitikejau "profesionalu" sprendimais.. ir ne tik apsiltinimo klausimu.. po iskelimo praejus laikui - begyvenant, pradejo islist ivairus klausimeliai.. ir kai pradejau gylintis - pasibaisejau.. Todel dabar man alergija i tu paciu profesionalu patarimus - ir kol as neisitikinsiu savo protu kur yra tiesa - nieko nepasitkesiu...

Prašom.

Nenorėjau veltis į operavimą skaičiukais "iš lubų". Tačiau neatsilaikiau prieš Jūsų pateiktus duomenis- anksčiau jų išprašyti niekaip nepavyko.

Taigi. Tikslesniems skaičiavimams trūksta duomenų, tačiau Jūsų pateiktus skaičius galima "priburti", pasinaudojus analogijomis į standartinius atvejus, nustatome orientacinę "startinę poziciją": Jūsų namas traukia link "daugiau 150 kWh/ m2 per metus". Palyginus su Pasyvaus namo "mažiau 15 kWh/ m2 per metus"- gauname ne kokius tai "1/3 mažesnius kuro kaštus"- o visai riebius nuo "nuo 10 kartų mažesnius". Nepamirškite šio skaičiuko, kai skaičiuosite investicijų į Jūsų namo pavertimą Pasyviu atsipirkimą.

"Modernizuojam" (kiekius galite pats patikslinti):
Papildomas šiltinimas: 78 m3 polistirolo. Kadangi statantis nebuvo apšiltinta storiau, vietoje papildomų apie 8.000 Lt tuo metu- šiandienai kainuos nuo 19.000 Lt (papildomas darbas, tinkavimas ar pan.).
Stiklo paketų keitimas: apie 50 m2. Kadangi statantis buvo rinktasi paprastesni stiklo paketai, vietoje papildomų apie 3.500 Lt tuo metu- stiklo paketų pakeitimas šiandienai kainuos nuo 12.000 Lt.
Rekuperacinė: kadangi jos sumontavimas ("įsigriaužimas") gali patempti daugiau pačios sistemos vertės- net bijau prognozuoti sumą, nežinodamas konkrečios situacijos.
Saulės kolektorių sistema (boilerį turbūt turite): čia jau kiekvienam savo- galima pirkti iš karto kinietiškas kolbas, ir surinkinėti pačiam, arba galima pirkti tomis pačiomis kinietiškomis kolbomis sukomplektuotą sistemą- tik jau su europietiško gamintojo lipduku.

Patikslindamas skaičiavimus, išvesite orientacinį atsipirkimo terminą savo namui. Tuo pačiu gal būt pastebėsite, kad "palauksiu iki kilstels kuro kainos"- kartais įgauna labai konkrečią išraišką Lt.

P.S. Kaip Jūs išsirenkate naują TV- juk jį taipogi profai pagamino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 12 vasario 2010 - 18:01
QUOTE(EVOY @ 2010 02 12, 19:01)
Prašom.

Nenorėjau veltis į operavimą skaičiukais "iš lubų". Tačiau neatsilaikiau prieš Jūsų pateiktus duomenis- anksčiau jų išprašyti niekaip nepavyko.

Taigi. Tikslesniems skaičiavimams trūksta duomenų, tačiau Jūsų pateiktus skaičius galima "priburti", pasinaudojus analogijomis į standartinius atvejus, nustatome orientacinę "startinę poziciją": Jūsų namas traukia link "daugiau 150 kWh/ m2 per metus". Palyginus su Pasyvaus namo "mažiau 15 kWh/ m2 per metus"- gauname ne kokius tai "1/3 mažesnius kuro kaštus"- o visai riebius nuo "nuo 10 kartų mažesnius". Nepamirškite šio skaičiuko, kai skaičiuosite investicijų į Jūsų namo pavertimą Pasyviu atsipirkimą.

"Modernizuojam" (kiekius galite pats patikslinti):
Papildomas šiltinimas: 78 m3 polistirolo. Kadangi statantis nebuvo apšiltinta storiau, vietoje papildomų apie 8.000 Lt tuo metu- šiandienai kainuos nuo 19.000 Lt (papildomas darbas, tinkavimas ar pan.).
Stiklo paketų keitimas: apie 50 m2. Kadangi statantis buvo rinktasi paprastesni stiklo paketai, vietoje papildomų apie 3.500 Lt tuo metu- stiklo paketų pakeitimas šiandienai kainuos nuo 12.000 Lt.
Rekuperacinė: kadangi jos sumontavimas ("įsigriaužimas") gali patempti daugiau pačios sistemos vertės- net bijau prognozuoti sumą, nežinodamas konkrečios situacijos.
Saulės kolektorių sistema (boilerį turbūt turite): čia jau kiekvienam savo- galima pirkti iš karto kinietiškas kolbas, ir surinkinėti pačiam, arba galima pirkti tomis pačiomis kinietiškomis kolbomis sukomplektuotą sistemą- tik jau su europietiško gamintojo lipduku.

Patikslindamas skaičiavimus, išvesite orientacinį atsipirkimo terminą savo namui. Tuo pačiu gal būt pastebėsite, kad "palauksiu iki kilstels kuro kainos"- kartais įgauna labai konkrečią išraišką Lt.

P.S. Kaip Jūs išsirenkate naują TV- juk jį taipogi profai pagamino.


hm.. aciu aishq.. bet neatsimenu kad prasiau kazkokio patarimo smile.gif na bet jei jau taip - ok, paskaiciokime 19000 12000 10000 rekuperacine 5000 saules jegaine - suma sumarum 46000.. nu apvalinkime iki 50000.. per 20 metu su kreditu bus 100000.. 5000 +sildimo kastai, mazesni aishq, bet 200 per menesi uz elektra sieks smile.gif per metus..dabar as uz salciasia menesi sumokejau 800.. nu sumokesu dar pora kartu 500 .. dar 4 kartus po 300.. suma sumarum - 4000 .. per salta ziema.. per nesalta bus 3000.. isvada - neapsimoka..

ar apsimokejo tada deti visa tai - sunku pasakyti.. jei as buciau toks protigas TADA kaip jus DABAR smile.gif TADA man profei patare smile.gif DABAR man profai pataria smile.gif koks skirtumas tarp tu profu ir situ? tas pats snukis tik profiliu biggrin.gif

ka daryt mano atveju? laukt valstybes renovaciniu programu.. parduot nama pastatyti kita.. apsiltinti kur nesunku ir pigu.. daugiau naudti zidini.. palaukt 5 metus - ir tada siltinti, kai reikes fasada pvz tvarkyti radikaliai.. yra 100 variantu - ir dabar as pats nuspresiu, ka daryt.. pagalbos nereikia smile.gif kadangi esu isitikines kad gerb. EVOY neprigirdi kartais - pakartoju personaliai: gerb. EVOY - as pagalbos neprasau.
Atsakyti