QUOTE(EVOY @ 2010 02 10, 13:20)
Labas, Snowpass! Kaip kitam diagnozuodamas logoreją- pats visai neblogą litaniją surašėte! Dėl tolerancijos: yra labai siaura sritis, kur jaučiuosi pakankamai drąsiai, ir gal net turiu ką pasakyti. Pasisakydamas viešoje erdvėje- puikiai žinau: "visų galų meistro" tipo žmones tai erzins, ir niekaip neišvengsiu jų "indėlio", rašant mano charakteristikas ir diagnozes (argumentuotai oponuoti- jie kiek per mažai pasiruošę). Tačiau- "Bijai vilko- neik į mišką".
Prie visų "neaiskus", " neirode", " neirodys", "neaiskus" ir pan.- siūlyčiau pridėti žodelį "man" (t.y.- Jums). Tuomet viskas stos į savo vėžias, ir nebeatrodys, kad pasiskyrėte save visos tautos atstovu.
Papildyta:
O gal Jūs paprasčiausiai nenorite girdėti? Ir sakė, ir tautiškuosius pavyzdžius pateikė, ir užsienio pavyzdžius pateikė- tik Jums vis negana. Kokio idealo vis ieškote?
Mano giliu įsitikinimu- jus turite visas teises į "Jūsų giliu įsitikinimu". Tik jei vien tik priešgyniaujate- kodėl Jus sudomino būtent ši tema? Negi nėra tokių, kurios Jums artimesnės pagal pažiūras?
Čia jau visiškas бредas- nebent turite teiginius patvirtinančių faktų?
Prie visų "neaiskus", " neirode", " neirodys", "neaiskus" ir pan.- siūlyčiau pridėti žodelį "man" (t.y.- Jums). Tuomet viskas stos į savo vėžias, ir nebeatrodys, kad pasiskyrėte save visos tautos atstovu.
Papildyta:
O gal Jūs paprasčiausiai nenorite girdėti? Ir sakė, ir tautiškuosius pavyzdžius pateikė, ir užsienio pavyzdžius pateikė- tik Jums vis negana. Kokio idealo vis ieškote?
Mano giliu įsitikinimu- jus turite visas teises į "Jūsų giliu įsitikinimu". Tik jei vien tik priešgyniaujate- kodėl Jus sudomino būtent ši tema? Negi nėra tokių, kurios Jums artimesnės pagal pažiūras?
Čia jau visiškas бредas- nebent turite teiginius patvirtinančių faktų?
Specialiai nepriešgyniauju, tačiau abejoju informacija, kuria pateikia tokio namo nestatę, jame negyvenę žmones, kurie turi informcijos tik paskaitę kelis ar keliolika saitų internete. O ši tema man įdomi ne vien pasyvymo aspektu, bet kaip pastatyti mažai pinigų valgantį namą. Šilti kailiniai - tik vienas iš galimų būdų taupyti namo eksploatacines išlaidas. Aš nesakau, kad pasyvus namas blogai. Aš manau, kad pastatyti pasyvų namą kainuoja nemažus papildomus pinigus, kurie vargiai ar atsipirks. Puikus pavyzdys galėtų būti batai: gerai jei išleidęs už batus 500 Lt, juos gali nešioti bent 2-3 sezonus. Tačiau iš mano praktikos dažnai brangūs batai plyšdavo ir po 1 sezono. Todėl kartais visai apsimoka nusipirkti batus už 100-200 Lt, kurie tarnaus vieną, o gal ir 2 sezonus. Tas pats gali būti ir su pasyviu namu: sukiši papildomus pinigus, kurie gali neatsipirkti.