QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 12:25)
Evoy, nepyk, nenorėjau nieko pikto pasakyti, bet manau, kad pats puikiai tiktum politikai - daug ir įdomiai kalbi, bet nieko konkretaus. Priimk tai kaip komplimentą.
Aš norėčiau pasikartoti ir pasakyti, kad kol kas pasyvaus namo statybą neapsimoka.
Jis kainuoja brangiau, todėl net ir 10 proc. papildomos investicijos tikrai greitai neatsipirks.
Antra, pasyvus namas dar pakankamai nauja tendencija, kurios privalumus ir trūkumus kol kas sunku objektyviai vertinti.
Galbūt paaiškės, kad toks namas atsiliepia sveikatai.
Galiausiai pasyvų namą galima lyginti su prabangiais automobiliais, kurie turi daug "navarotų".
Be to, pasyviam namui pastatyti reikalingi dideli kiekiai papildomų medžiagų, kurias kažkas turi pagaminti ir galutiniam variante vis tiek yra suvartojama energija.
Tas pats ir pasyviam namui tinka: jei lauke nėra šalta, šildytis nereikės, bet jei ateis tokia žiema kaip ši, manau be papildomo šilumos šaltinio bus ne kas. Ką beje yra numačiusi ir "Veikmė" savo pasyviame name.
Aš manau, kad lietuviui aktualu ne pasyvus namas, o teisingai pastatytas šiltas namas, kuris yra šiltesnis už standartą, bet nesiekia pasyvaus namo aukštumų. Tai yra tikras viduriukas. Vat apie tokį viduriuką ir reikia kalbėti, nes jis įkandamas statybos metu, o ir vėlesnė jo eksploatacija nesuvalgys daug pinigų.
Aš norėčiau pasikartoti ir pasakyti, kad kol kas pasyvaus namo statybą neapsimoka.
Jis kainuoja brangiau, todėl net ir 10 proc. papildomos investicijos tikrai greitai neatsipirks.
Antra, pasyvus namas dar pakankamai nauja tendencija, kurios privalumus ir trūkumus kol kas sunku objektyviai vertinti.
Galbūt paaiškės, kad toks namas atsiliepia sveikatai.
Galiausiai pasyvų namą galima lyginti su prabangiais automobiliais, kurie turi daug "navarotų".
Be to, pasyviam namui pastatyti reikalingi dideli kiekiai papildomų medžiagų, kurias kažkas turi pagaminti ir galutiniam variante vis tiek yra suvartojama energija.
Tas pats ir pasyviam namui tinka: jei lauke nėra šalta, šildytis nereikės, bet jei ateis tokia žiema kaip ši, manau be papildomo šilumos šaltinio bus ne kas. Ką beje yra numačiusi ir "Veikmė" savo pasyviame name.
Aš manau, kad lietuviui aktualu ne pasyvus namas, o teisingai pastatytas šiltas namas, kuris yra šiltesnis už standartą, bet nesiekia pasyvaus namo aukštumų. Tai yra tikras viduriukas. Vat apie tokį viduriuką ir reikia kalbėti, nes jis įkandamas statybos metu, o ir vėlesnė jo eksploatacija nesuvalgys daug pinigų.
Mielas Mindaugai! Jei ko nežinote- klauskite! Dabar užtvindėte temą keistais teiginiais, kuriuos pastoviai paneiginėti- jau net ir tingisi. Nuorodos į realius eksploatuojamus namus- temoje yra. "Receptų" Pasyviam namui- pilna Google. Kokio konkretumo Jums dar reikia? Kalbame apie tai, kas trukdo Pasyviam namui jau šiandien tapti standartu- ir tai tik tautiškojo mentaliteto klausymas, o ne Pasyvaus namo atitvarų nagrinėjimas.
Kai bandoma teigti, kad tos ar kitos šalies patirtis nieko verta, nes LT reikalingas "savas receptas"- teigiantis prieš tai nė nepasitikrino realius tų sąlygų skirtumus, ir paprasčiausiai buria iš kavos tirščių. Čia ne vien Jums adresuota .
P.S. Kodėl kiekviename poste nurodinėjate, ką turėčiau rašyti?
Papildyta:
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 13:26)
Beje, kad pasyvus namas nėra itin sveikas ir kad ypač vidaus įrengimui reikia naudoti tik ekoligiškas medžiagas, galite paskaityti žemiau pateikiamoje nuorodoje:
http://www.ozonas.lt...g=pasyvus-namas
O aš nesenai perskaičiau "Veikmės" pristatymą apie jų pasyvų namą. Jie dėl namo pastatymo išlaidų prieštarauja patys sau. Vienur teigia, kad tokio namo statyta suvalgo papildomai 0-10 proc. lėšų, tačiau parduodant už jį galima gauti bent 30 proc. didesnę kainą nei už analogišką namą. Manau pastarasis teiginys viską pasako, t.y. kad tokio namo statyba suvalgo iki 30 proc. papildomų lėšų. Tokiu atveju, investicijos tikrai neatsipirks. Aš už šiltą namą, bet ne už namą termosą.
http://www.ozonas.lt...g=pasyvus-namas
O aš nesenai perskaičiau "Veikmės" pristatymą apie jų pasyvų namą. Jie dėl namo pastatymo išlaidų prieštarauja patys sau. Vienur teigia, kad tokio namo statyta suvalgo papildomai 0-10 proc. lėšų, tačiau parduodant už jį galima gauti bent 30 proc. didesnę kainą nei už analogišką namą. Manau pastarasis teiginys viską pasako, t.y. kad tokio namo statyba suvalgo iki 30 proc. papildomų lėšų. Tokiu atveju, investicijos tikrai neatsipirks. Aš už šiltą namą, bet ne už namą termosą.
Na kaipgi kitaip! Daug sveikiau gyventi pelėsiuose, kurie įsikuria dėl peršalančių atitvarų- natur produktas!
Vertėjo ne skaityti- o studijuoti. Pats suformulavote/iškraipėte teiginius (Veikmės minčių labai savotiškas remiksas)- ir pats su jais diskutuojate . Kad pagal Pasyvaus namo reikalavimus pastatytas/renovuotas namas/daugiabutis kilsteli savo vertę apie 40 %- tai statistinis vidurkis, o ne iš lubų nurašytas skaičius. Jei šiandieninė krizė kiek iškraipė šiuos skaičiavimus- neužilgo tai atsistatys.