Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos

QUOTE(Jaudrius @ 2010 02 04, 15:12)
Žmogau, jai nesugebi logiškai paaiškinti kaip kinta šilumos nuostoliai didėjant varžai, tai geriau neklaidink tokių kaip aš (nenutuokiančių apie statybas) savo blevyzgom.

Dar nesu radęs nė vieno straipsnio, kur būtų pagrįsta, kad šiluminės izoliacijos storio didinimas iki  R 10, būtų  ekonomiškai  atsiperkantis (nebent dujų kaina 40 metų kasmet brangtų po 10%).

Ne veltui tokie dalykai yra remiami valstybių.

Tuomet viskas tvarkoje- daug ką galima atleisti. Jau buvau išsigandęs, tokius švelniai sakant keistus klausymus uždavinėja koks statybininkas...

Begaudydamas pelę- dramblius traiškote. O kaip gi besistatantys Pasyvius namus vokiečiai, "sutelpantys" į mažesnes sumas, nei LT "standartą" besistatantys tautiečiai- neatitinka Jūsų paieškos kriterijų?
Jei bandote surankioti visus "prieš"- Jūsų reikalas. Jei iš tikro domitės Pasyviu namu- gal geriau prisėskite prie realiai įgyvendintų pavyzdžių analizės, nei gaiškite laiką, klaidžiodamas po "teorijos džiungles".

Kas remia? Ką remia? Gal galima be pasakų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 04 vasario 2010 - 21:56
QUOTE(Ziuriu @ 2010 02 04, 15:51)
Atsakysiu del remino kitose valstybese. Kazkas klause.

Remiama yra ne pati statyba , bet atkiri jos elemnetai (saules baterijos , kolektoriai , geoterminis sildymas ir kitos naudingos technologijos , taip valstybes remia savo piliecius statancius energija tausojancius namus ) kiekvienoje valstybeje yra skirtingos paramos programos , vokietijoje stipriai skiriasi nuo skandinavijos.

Tikro pasyvaus namo varza turi buti 0,1 (sienu , lubu , grindu), toks dar nera pastatytas. Yra tik ekonomiski namai, todel pasyviais ju vadinti negalima.

Geras žingsnis į priekį thumbup.gif . Dėl "klause"- nelabai. Paprasčiausiai norisi, kad bandantys apginti teiginį "Pasyvų namą galima statytis tik remiant valstybei"- labiau pasistengtų, ir nenaudotų argumentacijai iš piršto laužtų "faktų".

O jei Pasyvus namas neturi visų šių sistemų? Juk tokių galima atrasti.
Gerai jau- neerzinsiu. Statydamas Pasyvų namą, vokietis gali tikėtis gauti iki 50.000 EUR lengvatinį kreditą (kiek mažesnėmis palūkanomis). Jei prisiminsime, kad mūsų V.Uspaskichas neseniai tapo "eiliniu" parlamentaru, ir butą Briuselyje pirkosi, pasinaudojęs kreditu su 2,5 % palūkanomis (neapsimokėjo žmogui mokėti "savais")- kiek vokietis sutaupys viso, jei statydamasis Pasyvų namą, negali pretenduoti į tokio dydžio kreditą, kad "įkąstų" Jūsų paminėtas sistemas?
Nevardysiu "kas/kur/kiek": kam įdomu- Google atrasite aiškiai išdėstytas sąlygas, Todėl nedėkime nepatikrintų teiginių, ir neskaldykime iš degtuko vežimo malkų.

Na nežinau- iš kur Jūs traukiate tokius teiginius? Pasyvus namas- tai namas, kurio šilumos nuostoliai mažesni nei 15 kWh/m²/per metus. Kokios tame name bus atitvarų varžos- visiškai nėra kriterijumi namą vadinti "Pasyviu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 04 vasario 2010 - 21:55
QUOTE(Hameris @ 2010 02 04, 17:47)
Kaip Jus isdrysot skaiciuot kaip darzelinukas! biggrin.gif Ponulis EVOY tokiu skaiciavimu nepripazista! biggrin.gif Tuoj prades burti, kad pasyviam namui tokie skaiciavimo metodai netinka, kad tai yra "peilis pasyviam namui" ir dar daug visokiu metaforu prides su kabutem. biggrin.gif

Istikruju tai labai aciu visiems uz suprantamai issakytas mintis bei aiskius skaiciavimus. drinks_cheers.gif  Nes jau buvo atsibode skaityt demagogijos sedevrus, tuo labiau kazkaip reguot.

Kaip pirštu į akį thumbup.gif ! Rezultatas, gaunamas skaičiuojant pagal skirtingas metodikas ( EnEV (standartą) ir PHPP (Pasyvaus))- skiriasi dvigubai, nes tik pastaroji atsižvelgia į visus be išimties faktorius (net ir kiek vienas žmogus "prikvėpuos"). Ignoruot tokius "momentus"- tas pat, kaip viską pasiskaičiavus pagal STR'ą, tikėtis, kad realūs šildymo kaštai atitiks projektinius.

Tai kaip ten su "aciu visiems uz... aiskius skaiciavimus"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 04 vasario 2010 - 22:19
QUOTE(kaban @ 2010 02 04, 19:30)
o kur sakiau kad skaiciavau pagal STR? As skaicioju kaip man suprantoma - ir apvalinu taip, kaip man suprantama smile.gif

Malonu, kad viską sudėliojote į vietas 4u.gif .

Tokie skaičiavimai, kol jie nepanaudojami argumentuoti "atsipirks/neatsipirks"- per daug niekam nekliudo. Problema tame, kad tokie skaičiavimai greičiau suklaidins besistatantį, nei atneš jam naudos: pasistačius STR'inį Pasyvų namą- 100 %, kad "faktas" vos trauks Mažai energijos vartojantį namą. Gal vis tik daugiau naudos galima atrasti, laiką skiriant realiai pastatytų namų analizei?

P.S. Užsienyje sertifikatą savo namui galima užsisakyti internetu- užpildžius online formuliarą. Kainuoja nuo 10 EUR. Parduodant, skelbimuose bus galima oficialiai įdėti radę "A" ar "A++"- tik nelabai ką su tom radelėm apgausi... Vokietis žino "kas ko vertas": normalaus sertifikato kainos prasideda nuo 400 EUR.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 02 05, 00:06)
Gal vis tik daugiau naudos galima atrasti, laiką skiriant realiai pastatytų namų analizei?


tai kiekvienam gers nebusi.. nieks netrukdo jums analizuoti - man idomiau skaiciai..
siaip temoj atsakiau i ptekta klausima ir tiek..

yra protingumo riba, iki ko verta daryti apsiltinima.. kodel pasyviam namui nustatyta 15 kwh.. o ne 10? ar ne 0? todel kad kas nustate taip isskaiciavo ta protingumo riba.. pagal savo salygas..pas mus salygos kitokios, ir jos keiciasi.. - ir ta riba kitur matyt.. galima isikibti savo isitikinimu ir tiketi kad jus esate asoliuciai ir visada teisus - na tokiu pavyzdziu daug istorijoje ir zinoma kuom baigesi smile.gif O man idomiau ne tariamos aksiomos o praktine nauda smile.gif
Atsakyti
Visi komentarai labai teoriniai paliko. Statykit, o ne snekekit smile.gif Sedite kiauruose namuose ir diskutuojate apie termoizoliacijos nebutinuma... Pasidarykite savo namus bent jau siltus, tada galesite kitiems siulyti arba nesiulyti statytis pasyvius namus. As turiu pakankamai silta nama, tai zinau koki komforto lygi ta sandari siluma suteikia. Nesigailiu nei vieno termoizoliacijai isleisto cento!! O ypac dziaugiuosi, kad uzsandarinau stoga PU putomis... ir uzpyliau ~37cm ekovatos:)
Ir dar labai dziaugiausi, kad nepagailejau papildomu keleta tukstanciu litu triju stiklu paketams su dviem selektyviniais stiklais. NEGAILA NE VIENO CENTO isleisto sioms medziagoms smile.gif kai lauke buvo -26 laipsniai, pridejes ranka prie stiklo nejutau salcio.. stai jums ir skirtumas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 04 vasario 2010 - 23:28
Na ir man nesalta.. sedziu va su maikute ir sortais.. tai ka dabar daryti.. viska griauti, kad panaudoti visus pinigu likiucius papildomam apsiltnimui.. kaip nedeliok - neapsimoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 05, 00:28)
Na ir man nesalta.. sedziu va su maikute ir sortais.. tai ka dabar daryti.. viska griauti, kad panaudoti visus pinigu likiucius papildomam apsiltnimui.. kaip nedeliok - neapsimoka smile.gif

thumbup.gif 4u.gif nieko negriauk, sedek su sortais ir megaukis! smile.gif tam juk namas ir reikalingas, kad suteiktu jaukuma ir saugumo jausma..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 05, 00:22)
man idomiau skaiciai..
man idomiau ne tariamos aksiomos o praktine nauda

yra protingumo riba, iki ko verta daryti apsiltinima..

kodel pasyviam namui nustatyta 15 kwh.. o ne 10? ar ne 0?

pas mus salygos kitokios..

galima isikibti savo isitikinimu ir tiketi kad jus esate asoliuciai ir visada teisus - na tokiu pavyzdziu daug istorijoje ir zinoma kuom baigesi

Gerai čia- negalite apsispręsti?

Gal kiek ne tuo rakursu pasukote: svarbu tik "Per kiek metų atsipirks", "Kokiais tempais brangs kuras" ir "Kokią dalį pensijos ateityje suvalgys būstas".

Pvz. Austrijoje- 10 kWh/m²/per metus. 0 kWh/m²/per metus- tai jau Zero Energy namas.

Kadangi pačiam teko keisti "sąlygas" austriškoje programinėje įrangoje- nustebtumėte, ant kiek panašios.

Nesu aš visada teisus- tik kiek daugiau domėjausi, ir turiu kiek didesnį archyvą. Suprantu, kad Jus tai gali erzinti, tačiau supraskite ir mane: ne mažiau erzina visokiausi "kainuos dvigubai", "niekada neatsipirks", "tik valstybei remiant" ir pan. бред'as apie Pasyvų namą, pastaruoju metu užpildęs temą. Iki šiol nesuprantu: jei viešoje erdvėje kas tai teigiama- tai bent jau informacijos patikimumu galima pasirūpinti?
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2010 02 05, 00:28)
Na ir man nesalta.. sedziu va su maikute ir sortais.. tai ka dabar daryti.. viska griauti, kad panaudoti visus pinigu likiucius papildomam apsiltnimui.. kaip nedeliok - neapsimoka smile.gif

Viskas tvarkoje- nėra malkos koks tai "absoliutus blogis", bei leis daugeliui tautiečių dar gana ilgai "plaukti pasroviui", o EU raportuoti apie sėkmingą atsinaujinančių panaudojimą. Tik priminsiu: yra nemaža dalis tautiečių, kuriems darbas prie savo KKK- absoliučiai nepriimtinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 05 vasario 2010 - 00:04
kiekviena teorija pagrindziama kazkokiom aksiomom.. kazkam tai zemes atsilimas.. kazkam - kuro pabrangimas.. kazkam - saules energijos pranasumas.. kazkam - termobrandolinine jegaine.. tiesiog zmones tiki kad taip bus.. o praktishkai nezino niekas.. kazkas is tu aksiomu bando rinktis gyvenima.. kazkam EVOY zodis sventas.. kazkam baznicios zodis sventas.. kazkam STR - sventa.. mane visa tai neveikia smile.gif as skaicioju pats, taip kaip man patinka.. as galiu apginti savo nuomone savo skaiciavimais.. galiu ginciotis - bet irgi su skaiciais smile.gif o kai i skaiciu "5" gauni kontrargumenta "raudona".. ner prasmes aishkintis toliau..

prie ko cia malkos? malkos pas mane tik zidinije.. siaip dujos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 05 vasario 2010 - 00:05
QUOTE(kaban @ 2010 02 05, 01:04)
o kai i skaiciu "5" gauni kontrargumenta "raudona".. ner prasmes aishkintis toliau..

prie ko cia malkos? malkos pas mane tik zidinije.. siaip dujos

Kas nors kitas- galėtų skųstis. Tačiau su pačiu jau turbūt ne šimtą kartų aiškinomės šiltinimo "subtilybes", ir ne vieną kartą aptarinėjome tuos "5". Nematau čia ko tai blogo, jei visada išsiskiriame su savomis nuomonėmis 4u.gif .

Puiku. Jei nesunku- gal galėtumėte įmesti kelis skaičiukus į skaičiuoklę. Ir jei ne komercinė paslaptis- koks rezultatas gavosi.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 02 05, 01:22)
Puiku. Jei nesunku- gal galėtumėte įmesti kelis skaičiukus į skaičiuoklę. Ir jei ne komercinė paslaptis- koks rezultatas gavosi.


kad as vokishkai nesuprantu.. ir siaip niekad nesakiau kad mano namas idealus smile.gif staciau senai - siltinau pagal tuometnius reikalavimus.. statyciau dabar - siltinciau daugiau smile.gif
Atsakyti