QUOTE(axa @ 2010 01 22, 12:49)
o tai gal ne visi supranta vienaukščio privalumus?
jo, bruonius kaip reikiant linkęs paburnoti į visas puses, nors kas stebėtina , būna po ilgiausių savo išdėtų pretenzijų pasako "Iš esmės aš esu patenkintas"
Jau baigiu išmokti skaityti ir suprasti jo postus.
'pigiau nei neprotingai pastatytas tradicinis namas ir brangiau nei gerai, su protu pastatytas tradicinis'
Ka as dar galiu pasakyti, zinoma, kad esu patenkintas, kad nepasistaciau dar blogiau nei dabar, bet galejau pasistatyti ir geriau
"pigiau nei neprotingai pastatytas tradicinis namas ir brangiau nei gerai, su protu pastatytas tradicinis"....... nesu skaites taiklesnio ir isradingesnio pasyviojo namo kainos apibudinimo
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2010 01 22, 15:44)
tarp kitko, vieną iš rimčiausių savo namo trūkumų įvardinčiau tai, kad jos terasa gaunasi į vakarų/pietų pusę. Vėjai košia labiau nei norėtųsi. Į pietryčių - būtų super! Ten jaukiau, ir užuovėja. Čia jau pamoka sekančiam namui
o perdangos, laiptai ir t.t. - patikėk, vertinant aritmetiškai, panašaus projekto panašių medžiagų namo statybos kaštai nesiskiria, ar vienaukščio, ar dviaukščio. Bent jau jie yra labai palyginami (mes su draugais statėtėmės greta, tuo pačiu metu, to paties architekto suprojektuotus labai panašius namus, tik jiems teko užkelti porą kambarių į viršų) -turiu 'gyvą' pavyzdį po ranka. Žinau ką kalbu
Vienas ar du aukštai - čia įpročių ir gyvenimo kokybės klausimas (kaip kas ją supranta), o ne ekonominis.
sakykit ka norit, bet vieno auksto nama statyti yra paprasciau nei dvieju aukstu. vien tai, kad nereikia sukt galvos kokius laiptus pasirinkti, kur juos ikomponuoti, o paskui dar tais laiptais aukstyn-zemyn visa gyvenima ropineti!
mat kaip, o as galvojau, kad terasa gerai vakarineje puseje... pas mane pietryciu, tai galvojau, kad vakare noresis saulutes..