Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo tyrimai

Sesutė mums sakė, kad prieš imant iš venos gerai būtų, kad mažylė būtų dvi valandas nevalgius. Iš piršto jokio skirtumo.
Atsakyti
Atliekant bendra kraujo tyrimą vaikas gali būti pavalges.
Kai daromas biocheminis kraujo tyrimas (pvz. cukrus, cholesterolis-aktualus suaugusiems) žmogus iš ryto turi nieko nevalgyti ir negerti (nebent vandenį).
Kraujo tyrimų atsakymai iš esmės galimi tą pačią dieną, bet dažniausiai buna kitą dieną (ypač didžiusiuose Lietuvos miestuose).
Jeigu vaikas suserga, gydytojai gali nusiūsti į laboratoriją greitam kraujo ištyrimui. Tokiu atvieju kraujas paimamas net ir pasibaigus laboratorijos darbo laikui, pvz. po pietu, nes poliklinikose dirba būdinčios laborantės. Atsakymas būna po 15 - 20 minučių.
Atsakyti
Kraujo tyrimus mano maziui dare 3 sav kuomet ligonineje gulejome, o poliklinikoje tik 9 men. Buvo ir pavalges ir atsigeres. Dabar sake darys kai bus 1.3 m.
Jei vaikiukas valgo gerai, yra linkmas, gerai priauga svorio, kam ji badyti? biggrin.gif
Atsakyti
Teko daryti nemazai ivairiu kraujo tyrimu, tiek poliklinikoj, tiek klinikose ir niekas nesake, kad vaikas turi but nevalges 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2010 02 22, 22:26)
Sakykit mamos, o paemus krauja, atsakymas buna iskarto ar sekancia diena?
Ir norejau dar pklausti paemus krauja, tuo paciu galima paprasyti, kad dar ir kraujo grupe nustatytu ar cia jau kaip atskiras kraujo emimas butu?  blush2.gif



Kraujo grupe nustato gimdymo namuose, o jei del kazkokiu priezasciu nenustate, tai tam reikia atskiro kraujo emimo, t.y. i atskira megintuveli smile.gif
Atsakyti