Man laaabai pazystama situacija...
Tik mano viena krutis minksta. Na kol ji pritvinkus pieno, tai valgo liuks dukryte, bet tik istraukia didziuma pieno,krutis suminksteja ir pradeda rekti..
Tada kankinames abidvi, kol duodu is tos kruties, kuri pas mane nuolat standesne, bet irgi truputi bijau, kad taip darydama priversiu pienuka gamintis tik vienoje krutyje...
Tai ne nezinau kaip elgtis...
mum irgi tas pats: iš po nakties kai ilgiau nevalgo, tai krūtys būna kietesnės ir valgo ilgiau, o paskui pora min. ir viskas.
Sveiki,
Norėjau su Jumis pasitarti, man rodos, kad nenormalu, kad vaikas pažinda tik kelias minutes pradžioje godžiai, toliau prasideda taip: patraukia pora kartų, muistosi, spjauna krūtį ir vėl iš karto ieško.. Tai vargstu jau kokia antra savaitė ir nesuprantu: viskas buvo gerai ( 6 savaitės). Ar tai gali būti pieno mažėjimas ? Ar gali būti bloga maitinimo padėtis ? Bandžiau maitinti gulomis - tas pats..
Gal galite ką patarti ?
Ačiū
Norėjau su Jumis pasitarti, man rodos, kad nenormalu, kad vaikas pažinda tik kelias minutes pradžioje godžiai, toliau prasideda taip: patraukia pora kartų, muistosi, spjauna krūtį ir vėl iš karto ieško.. Tai vargstu jau kokia antra savaitė ir nesuprantu: viskas buvo gerai ( 6 savaitės). Ar tai gali būti pieno mažėjimas ? Ar gali būti bloga maitinimo padėtis ? Bandžiau maitinti gulomis - tas pats..
Gal galite ką patarti ?
Ačiū
Vaikučiui gali būti burnoje grybelinė infekcija. Tuomet skauda žįsti. Jeigu yra baltų apnašų ant liežuviuko bei gomurio,tuomet reikia gydyti .
Gali taip pat elgtis,jeigu prisiryja oro ir pradeda pūsti pilvuką. Daugelis vaikų pereina šitą etapą...
Gali taip pat elgtis,jeigu prisiryja oro ir pradeda pūsti pilvuką. Daugelis vaikų pereina šitą etapą...
Pas mane lygiai ta pati istorija, prasidejo irgi tokie zaidimai nuo 6 savaites. Dabar dukrytei 2.5 men, ir niekas nepasikeite. Ji pazinda kokias 3-5 minutes ir pradeda raivytis, muistytis, kandzioti su dantenom i speneli, urgzti kaip tigriukas prie kruties, spjauti kruti. Tipo pavalgiau, ko cia man kishi. Siaip sveika, linksma, bet man vis tiek neramu. Gydytojai sakiau, sako kazkokiu rimtu priezasciu nera - pienliges siek tiek yra, bet labai nedidele, tai priezastimi buti negali. Nezinau, kad daryti. Labai nervuojuosi del to. bandau imti save i rankas, bet kai jinai tik tiek valgo.... O gime nediduke - tik 2.84 kg. Gal kam irgi taip buvo, papasakokite, ka darete.
Būna ir mano mažikei tokie nesklandumai. Aš manau, kad jai ar tai pilvukas paskauda, ar pienukas per stipriai bėga. Bet nesitampo ji taip per kiekvieną maitinimą. Leidžiu mergytei truputį pailsėti, palaikau stačią, nutraukiu pienuko,kad smarkiai nebėgtų arba palieku ramiai pagulėti ir maitinu vėliau.
QUOTE(Sinilda @ 2006 03 27, 15:30)
Pas mane lygiai ta pati istorija, prasidejo irgi tokie zaidimai nuo 6 savaites. Dabar dukrytei 2.5 men, ir niekas nepasikeite. Ji pazinda kokias 3-5 minutes ir pradeda raivytis, muistytis, kandzioti su dantenom i speneli, urgzti kaip tigriukas prie kruties, spjauti kruti. Tipo pavalgiau, ko cia man kishi. Siaip sveika, linksma, bet man vis tiek neramu. Gydytojai sakiau, sako kazkokiu rimtu priezasciu nera - pienliges siek tiek yra, bet labai nedidele, tai priezastimi buti negali. Nezinau, kad daryti. Labai nervuojuosi del to. bandau imti save i rankas, bet kai jinai tik tiek valgo.... O gime nediduke - tik 2.84 kg. Gal kam irgi taip buvo, papasakokite, ka darete.
Sinilda, savaitgali bandžiau duoti espumizano kas antrą maitinimą. Atrodo situacija po truputį gerėja.. t.y. jau pora kartų valgė normaliai.. na kitus kartus dar pasiraivydavo..
gal tikrai kaltas pilvukas.. o tavo mažylei pilvuką pučia ?
gydytoja irgi apžiūrėjo gerklę, sakė nieko nėra..
Mano mažytė irgi ne taip seniai panašiai elgdavosi: patraukia, spjauna ir rėkia, vėl ima ir vėl suka galvytę į šoną.. dar ir dabar karts nuo karto pasitaiko...
O būdavo taip nuo kelių priežasčių:
Pilvuką skaudėdavo dėl pūtimo, bet ši priežastis išnyko kokių 3 mėn. - padėdavo vaistukai arba tiesiog daug daug katrybės
Arba dėl oro pilve, nes godžiai rydama pritraukdavo oro ir jai skaudėdavo pilvelį . Tai aš ją kiek pavalgiusią panešiodavau, kad atsirūgtų. O po to vėl duodavau, kad pasisotintų.
o kartais ji tiesiog ne valgyt norėdavo (ir pykdavo ko tas pienas bėga....), o miego, tai aš vietoj krūties kartais duodavau čiulptuką ir ji iškart nurimdavo ir užmigdavo.
Sėkmės ir kantrybės
Viskas susitvarkys
Pilvuką skaudėdavo dėl pūtimo, bet ši priežastis išnyko kokių 3 mėn. - padėdavo vaistukai arba tiesiog daug daug katrybės
Arba dėl oro pilve, nes godžiai rydama pritraukdavo oro ir jai skaudėdavo pilvelį . Tai aš ją kiek pavalgiusią panešiodavau, kad atsirūgtų. O po to vėl duodavau, kad pasisotintų.
o kartais ji tiesiog ne valgyt norėdavo (ir pykdavo ko tas pienas bėga....), o miego, tai aš vietoj krūties kartais duodavau čiulptuką ir ji iškart nurimdavo ir užmigdavo.
Sėkmės ir kantrybės
Viskas susitvarkys
QUOTE(Nordex @ 2006 03 27, 21:47)
Mano mažytė irgi ne taip seniai panašiai elgdavosi: patraukia, spjauna ir rėkia, vėl ima ir vėl suka galvytę į šoną.. dar ir dabar karts nuo karto pasitaiko...
Sėkmės ir kantrybės
Viskas susitvarkys
Sėkmės ir kantrybės
Viskas susitvarkys
mes su sita situacija irgi taip pat tvarkomes
QUOTE(Nordex @ 2006 03 27, 22:47)
Mano mažytė irgi ne taip seniai panašiai elgdavosi: patraukia, spjauna ir rėkia, vėl ima ir vėl suka galvytę į šoną..
Ir mums taip būdavo - kokius 2 mėnesius kiekvieną dieną nuo pietų iki vakaro. Aš dukrytę maitindama nešiodavau ant rankų, daugiau jokie būdai mums nepadėjo. Bet dabar jau viskas susitvarkė.
Mano mažius ir gi taip dažnai daro. O jam jau trys mėn. Kartais valgo labai gerai, o kartais du gurkšnius nugeria, paleidžia, paskui vėl ieško... ir taip kol supyksta. Tada aš jį panešioju ir vėl viskas gerai. Dažnai taip būna, jei jam tuo metu būna susikaupę dujų pilvelyje. O šiaip ta į tai reikia pakankamai ramiai reaguoti ir nesupanikuoti. Jei yra įtarimas, kad jam per mažai pieno, tai reikia dažniau prie krūties dėti ir vėl po kurio laiko viskas bus gerai. Man panašiai ir su dukra buvo. Atsimenu, galvojau, kad jau baigėsi pienas, prisipirkau mišinukų, bet jų taip ir neprireikė, nes dažniau maitinau ir viskas susitvarkė. O paskui maitinimo ritmas vėl atsistato.
Šiaip visiškai sutinku su Nordex nuomone, nes pas mus priežastys ir gi panašios ir panašiai tvarkomės.
Taigi kantrybės, ramybės ir viskas bus gerai.
Šiaip visiškai sutinku su Nordex nuomone, nes pas mus priežastys ir gi panašios ir panašiai tvarkomės.
Taigi kantrybės, ramybės ir viskas bus gerai.