SOS jau savaitę mano krūtys minkštesnės, nei buvo pradžioje, bet pieno tikrai yra (visada išspaudžiu ir ne lašą, be to pakeitus krūtį iš pirmosiospradeda bėgt bemaitinant). Dukrytė ramiai valgo kol krūtis apykietė, bet kai pasidaro minkšta prasideda skandalai rėkia apsižiojus krūtį, ieško ką apžiot, nors viskas burnoj, spardodi, tąsosi, žodžiu - košmaras. Keičiam padėtis, abi verkiam, tai per porą valandų šiaip taip pavalgom...... nu nebegaliu aš taip, nervai nebelaiko.. ypač naktį... dukrytė rėkia, o pienelis varva iš spenelio... atitraukiu palaikau, tai tada rėkia, ieško papo
Gal kas patartumėt ką daryti?
Aura, kai tokia situacija gal tau reiktu pabandyti nusitrukineti pieneli ir bandyti duoti is buteliuko, taip pamatysi, ar krutyse gaminasi pakankamai pienuko tavo mazylei?Aisku, po to mazoji gali visai nebeimti kruties...Be to mamai daugiau darbo su tuo nusitraukinejimu...Bet, kaip is tavo aprasymo suprantu, jums abiems dabar stresine situacija, o tai negerai abiems
Jusu dukrytei dar tik menuo. Nesupanikuokit, pienelio tikrai yra, tai geriausia, ka jus galite duoti. Jei labai daznai, istisai maitinsit, jo pilnai prisigamins, kad ilgai ir sekmingai zindytumet. Pabandykite pakeisti krutis, kai isvalgo viena, duokit kita. Taciau reikia prisiminti, kad maitinimo pradzioje bega liesesnis pienas, o pabaigoje riebus. Gal jus per anksti atitraukiat nuo kruties, kol negavo riebaus pieno, todel vaikelis pradeda zirzti.O gal pucia pilvuka? Paglostykit apie bamba pagal laikrodzio rodykle, priglauskit prie saves arba pridekit silta vystykleli, kad spazmai atlegtu. Lasai nelabai padeda. Palaikykite stacia, kad pavalgiusi atsirugtu, tada i zarnyna maziau oro pateks. Svarbu islikti paciai ramiai, nes jusu nerimas irgi persiduoda vaikuciui. Gi amzinai taip nesites, gal tik dienele, kita. Veliau viskas busgerai, tik nesupanikuokit.
Tik nesugalvokit nutraukineti, nes jus niekada neistrauksite viso pieno, ka gali padaryti vaikas, sudarydamas neigiama slegi burnyteje. Pieno gamyba yra nesustojamas procesas, vyksta nuolat, todel to pieno ir neistrauksit viso. Neduokit dabar buteliuko. Jei pripras is buteliuko kritiniu momentu, tai kruties ir nebeims.
QUOTE(Maxima @ 2005 12 13, 14:17)
Jusu dukrytei dar tik menuo. Nesupanikuokit, pienelio tikrai yra, tai geriausia, ka jus galite duoti. Jei labai daznai, istisai maitinsit, jo pilnai prisigamins, kad ilgai ir sekmingai zindytumet. Pabandykite pakeisti krutis, kai isvalgo viena, duokit kita. Taciau reikia prisiminti, kad maitinimo pradzioje bega liesesnis pienas, o pabaigoje riebus. Gal jus per anksti atitraukiat nuo kruties, kol negavo riebaus pieno, todel vaikelis pradeda zirzti.O gal pucia pilvuka? Paglostykit apie bamba pagal laikrodzio rodykle, priglauskit prie saves arba pridekit silta vystykleli, kad spazmai atlegtu. Lasai nelabai padeda. Palaikykite stacia, kad pavalgiusi atsirugtu, tada i zarnyna maziau oro pateks. Svarbu islikti paciai ramiai, nes jusu nerimas irgi persiduoda vaikuciui. Gi amzinai taip nesites, gal tik dienele, kita. Veliau viskas busgerai, tik nesupanikuokit.
kad pieno yra, tai aš matau, nes kai pradeda skandalą kelt tai net per lupos kraštą varva... gal vis tik pilvuko spazmai kalti...
Pas mus situacija labai panaši. Mano krūtys irgi minkštos, tai iš pradžių mažius valgo labai godžiai, bet tai trunka apie 5 minutes, o paskui pradeda muistytis, kuistis, makaluoja galvą į visus šonus, nervuojasi. Anksčiau bandydavau per jėgą laikyti krūtį burnytėj, bet tik pravirkdydavau. Tai dabar kai tik pradeda makaluotis, tai aš jį stačią palaikau, kad atsirūgtų, o paskui dar pasiūlau krūtį. Kartais dar pavalgo, o kartais ne, reiškia jam tiek užtenka.
QUOTE(Soni @ 2005 12 13, 16:08)
Pas mus situacija labai panaši. Mano krūtys irgi minkštos, tai iš pradžių mažius valgo labai godžiai, bet tai trunka apie 5 minutes, o paskui pradeda muistytis, kuistis, makaluoja galvą į visus šonus, nervuojasi. Anksčiau bandydavau per jėgą laikyti krūtį burnytėj, bet tik pravirkdydavau. Tai dabar kai tik pradeda makaluotis, tai aš jį stačią palaikau, kad atsirūgtų, o paskui dar pasiūlau krūtį. Kartais dar pavalgo, o kartais ne, reiškia jam tiek užtenka.
aš irgi statau, panešioju, bet jin po poros minučių pradeda reikalaut vakgyt... čiapsi, laižosi, žiojasi ir t.t. o padavus krūtį po poros minučių valgymo vėl blogai.... sakau gal aš paduot nemoku, nu bet mėnesį laiko buvo gerai... paskutinę savaitę čia taip pas mumis..
as irgi pienuko nenutraukineciau,taip gali atprast nuo kruties,o ir pienukas gali pasibaigti.Kai kudikis zinda tuo metu pienuko gamyba vyksta,o kai nutraukinesite..Reiktu pasisteng paciai mamytei nusiramint,nes kudikelis viska jaucia taip jam dar sunkiau.Viskas bus gerai
QUOTE(kelyje @ 2005 11 22, 12:12)
nors ir įsuptas į kaldrelę ir būtinai ant rankų ir būtinai reikia vaikščiot, bet valgo.
Mano mergina labai ima nervuotis ir visai nebenori zisti pacioje pradzioje, kai priglaudi prie kruties, nes pienukas labai smarkiai bega, ji ima ziaukcioti, springti, po to verkti ir viskas, atrodo kad nebevalgys. Bet as ja taip pat isupu i antklodele, panesioju, nuraminu ir vel pasiulau, bet jau nesiojant. Va taip nesiojant ant ranku ji pradeda valgyti, o kai nuvalgo ta "greitaji" piena, po to jau valgo ramiai (glaiu guleti ar sedeti). Dar ramiai valgo tada, kai po miego, ne pilnai prabudusi ir nakti. Net jei pienukas ir greiciau bega, kazkodel suspeja nuryti .
QUOTE(Soni @ 2005 12 13, 16:08)
na kai skaitau apie tavo leliuka, tai maniske irgi taip pat daro. valgo labai trumpai ir man rodos neistustina visos kruties arba tingi traukti ir praso kitos. kai kita isvalgo dar nori, bet jau nera. o tos pacios nebeima ir verkia. ka daryti kad valgytu ilgiau ir visa krutine istustintu, nes tuomet daugiau pienuko atsiras, ar ne?
QUOTE(Natyte @ 2005 12 19, 15:33)
valgo labai trumpai ir man rodos neistustina visos kruties arba tingi traukti ir praso kitos. kai kita isvalgo dar nori, bet jau nera. o tos pacios nebeima ir verkia. ka daryti kad valgytu ilgiau ir visa krutine istustintu, nes tuomet daugiau pienuko atsiras, ar ne?
Na uzauginau taip pirma (valge taip kaip aprasyta), dabar su antruoju situacija analogiska. Svarbu apsisarvuoti kantrybe ir testi maitinima. Anksciau ar veliau situacija tikrai pageres ir jums abiems teiks malonuma .O pieno tikrai pakanka, del to nerimauti nereikia jei tik kasmenesinis sverimas patvirtina augima normos ribose.
Sekmes, dideles kantrybes ir nepraraskit vilties
mano krutys vienodai ir pries maitinima ir po jo minkstos bet vaikas auga sotus ir laimingas