QUOTE(linacka421 @ 2015 02 26, 01:52)
Sveiki, esu labai pasimetusi. Mano maziukui jau keturi menesiai ir savaite. Viskas atrodo buvo gerai. Normaliai augom. Visa laika maitinau pati. Priaugdavom virs kilogramo, buvo net pusantro. Taciau suejus 4 menesiams pasverus gydytojai pasirode kad priaugo tik 150g.
Sako gydytoja labai mazai. Liepe paziuret kas kiek laiko valgo ir kiek trunka maitinimas, o po savaites (t.y. siandien) nuejus priauges tik 80g. Sako tikrai truksta. Duokit misiniu papildomai. As taip nusiminiau.
Negi tikrai truksta pienelio?? Pats vaikutis atrodo zvalus, linksmas. Beda tik tokia kad valgo labai trumpai. apie 10 min. buna 5 ar 8 net. Na o jei 20 kokia tai tik snausdamas jau, su pertraukelem. Ir taip jau turbut pastarasis menuo. O poto tarsi pasisotina ir viskas, paleidzia nusisuka ir bandai duoti vel, ar po keliu minuciu tai muistosi, sukasi, pyksta. Nenori. Valgom i para mazdaug 10 kartu. Gal jis neprieina iki to riebesnio pienelio? Nes pienuko krutyje tai dar buna like pabandzius isspausti, tik nezinau kiek daug. Tustinasi i diena tai bent kokius 3 kartus tai tikrai. Tik gan skystai. O slapinasi irgi atrodo gan daznai.
Ka man daryti? As taip bijau to papildomo primaitinimo misiniais. Bijau kad su laiku visai pienuko nebeliks. Nors gydytoja sako cia pora kartu per diena misinuko tikrai pienelio nesustabdys...
Patarkit prasau.
Visų pirma, tai kalbant apie priaugtą svorį, reikia vetinti ne vieno mėnesio prieaugį, tačiau viską kiek priaugo jūsų vaikutis iki šios dienos. Per mėnesį turi būti minimum 500gr., net neabejoju, kad net ir su paskutiniu mėnesiu kai mažylis priaugo nedaug, svorio vidurkis vistiek būtų didesnis nei 500gr. Pasiskaičiuokit
Antra, ko gero pas visus mažylius ateina diena, kai jie nebepriauga tiek daug, kiek ankščiau ir tai yra normalu. Pvz mano sūnus iki 5mėn priauginėjo beveik po 1kg, o vėliau priaugamo svorio vis mažėjo ir tai yra visiškai natūralu.
Trečia, jūsų atveju akivaizdu, kad mažylis pats nenori pienuko, kad atsigeria tiek, kiek jam pakanka, todėl nemanau, kad yra reikalas kiški per prievartą ar tuo labiau duoti mišinuko. Galbūt jam dabar toks periodas, kai neturi apetito, o galbūt jau dantukai ima kaltis ir dėl to nesinori ilgai žįsti šiltą krūtį, kuri didina dantenų jautrumą.
Katvirta, dažnas šlapinimasis vis dar yra vienas pagrindinių rodiklių, rodančių, kad pienuko pakanka. Ir, žinoma, mažylio savijauta. O juk niekas geriau už jus nežino kaip jaučiasi jūsų vaikutis
Gydytojams visada svarbu, kad tik skaičiukai gražūs būtų, į vaiką jie retai pažiūri ir pirmai progai pasitaikius siūlo mišinuką, tačiau galutinį sprendimą primate jūs. Pasikliaukite savo nuojautą ir sveiku protu