Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

QUOTE(Inge1 @ 2012 02 05, 18:27)
Mamytės, pagelbėkit, jau visai stogas čiuožia  doh.gif Trečia diena neįkišu dukrytei krūties... Nusisuka ir verkia. Naktį mieganti šiaip ne taip pavalgė, o dieną ir vėl tas pats... Burnytė švari, dantukai galbūt dar per anksti. Įtariu čiulptuką, nors naudojam jį jau pora mėnesių. Be galo irzli ir verksniukė.
Kas kiek laiko reikia nusitraukti pienelį, kad nedingtų? Kas 5 ar 6-ias? Ar dar dažniau?  verysad.gif

Jei nusitrauksi kas 5-6 valandas, tai pienas dingti neturėtų, bet manau, kad sumažės. Manau, kad turėtum nusitraukinėti taip dažnai, kap vaikas valgydavo.
Maniskis irgi būdamas 2 mėn. visiškai atsisakė krūties, man taip atsitiko, nes pradėjau gerti geležies papildus dėl savo mažakraujystės, bet jam ir viduriukai užkietėje buvo. Kai nebegėriau geležies, po kelių dienų vėl paėmė krūtį. Gal ir tu kokius vitaminus pradėjai gerti, o gal kaip nors labai mitybą pakeitei?
Papildyta:
O iš buteliuko ar geria tavo nutrauktą pienuką? Mums tai nei to negėrė. Jei iš buteliuko geria, tai gal tikrai čiultukas kaltas.
Atsakyti
QUOTE(JuratelaZ @ 2012 02 06, 09:49)
Jei nusitrauksi kas 5-6 valandas, tai pienas dingti neturėtų, bet manau, kad sumažės. Manau, kad turėtum nusitraukinėti taip dažnai, kap vaikas valgydavo.
Maniskis irgi būdamas 2 mėn. visiškai atsisakė krūties, man taip atsitiko, nes pradėjau gerti geležies papildus dėl savo mažakraujystės, bet jam ir viduriukai užkietėje buvo. Kai nebegėriau geležies, po kelių dienų vėl paėmė krūtį. Gal ir tu kokius vitaminus pradėjai gerti, o gal kaip nors labai mitybą pakeitei?
Papildyta:
O iš buteliuko ar geria tavo nutrauktą pienuką? Mums tai nei to negėrė. Jei iš buteliuko geria, tai gal tikrai čiultukas kaltas.

Atrodo, nepasikeitė niekas, viską pergalvojau...Buteliuko dar nedaviau, o pienelį sugirdau šaukšteliu. Oi, nemaniau, kad gali būti taip sunku, baisi situacija... doh.gif
Vis dar laukiu ir viliuosi, kad viskas susitvarkys verysad.gif
Atsakyti
Inge1, 4u.gif
Kantrybės 4u.gif Išlauk. Tikrai praeis mirksiukas.gif Pasiūlyk kai apsimiegojusi, mieguista, budinėja. Panešiok prie nuogos krūtinės nesiūlydama mp, odos kontaktas skatina norą žysti. Čiulptukas- mažina mp ir norą žysti mirksiukas.gif
Labai gerai, kad pienuką sugirdai ne buteliuku 4u.gif
Nusitraukinėk panašiu dažnumu kaip valgydavo. Nesusikoncentruok į kiekį,- reikia įgūdžių ir nusiteikimo, ne visoms pavyksta ištraukti. Geriausia ir daugiausia ištraukia vaikas.
Laikykis, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 06, 11:42)
Inge1, 4u.gif
Kantrybės 4u.gif Išlauk. Tikrai praeis  mirksiukas.gif  Pasiūlyk kai apsimiegojusi, mieguista, budinėja. Panešiok prie nuogos krūtinės nesiūlydama mp, odos kontaktas skatina norą žysti. Čiulptukas- mažina mp ir norą žysti  mirksiukas.gif
Labai gerai, kad pienuką sugirdai ne buteliuku 4u.gif
Nusitraukinėk panašiu dažnumu kaip valgydavo. Nesusikoncentruok į kiekį,- reikia įgūdžių ir nusiteikimo, ne visoms pavyksta ištraukti. Geriausia ir daugiausia ištraukia vaikas.
Laikykis, viskas bus gerai  4u.gif

Oi tikiuosi, kad viskas susitvarkys... Jau buvo mintis apskritai ciulptuko neduot, bet sakau, ar nebus per didele trauma kudikeliui iskart atemus...
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2012 02 06, 13:59)
buvo mintis apskritai ciulptuko neduot, bet sakau, ar nebus per didele trauma kudikeliui iskart atemus...

O kokia nauda kūdikiui iš čiulptuko? mirksiukas.gif Mamos artumo gumos gabalas burnoj nesuteikia... o pasėkmės- akivaizdžios.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 06, 13:06)
O kokia nauda kūdikiui iš čiulptuko?  mirksiukas.gif  Mamos artumo gumos gabalas burnoj nesuteikia... o pasėkmės- akivaizdžios.

Maniškė niekada čiulptuko nemačius, ir vis tiek nuo 4,5 mėn amžiaus,po operacijos,prasidėjo cirkai su valgymu. Periodiškai užeina - neima krūties, arba ima, patraukia ir rėkia, arba tiesiog numeta. Va taip ir vargstam. Po kiek laiko susitvarko, ir vėl iš pradžių.Dabar po bet kokio streso ar ligos - ta pati bėda. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2012 02 06, 11:59)
Oi tikiuosi, kad viskas susitvarkys... Jau buvo mintis apskritai ciulptuko neduot, bet sakau, ar nebus per didele trauma kudikeliui iskart atemus...

inge, labai idomu isgirsti tavo istorijos tesini. buk gerute, parasyk kaip sekasi siuo metu zindyti kudikeli? mano istorija manau pansi i tavaja, mergyte gal kokiu 4 men pradejo prasciau zisti, kartais visai sukdavosi nuo kruties ir verkdavo, nesupratau kas vyksta, bendziau keisti maitinimo pazicijas: gulomis, sededama (mano iprastine) stovedama ir supuodama... nelabai gelbedavo, bandziau ir nutraukti pieneli, bet ir is buteliuko nenorejo traukt (kuo labai dziaugiuosi). pastebejau, kad prisnudus ji valgo noriai... taigi jau gera menesi taip ir maitinu mazyle, uzsupu gultuke, jau beveik miega ir dedu prie krutines, tada pavalgo. ejau is proto kai ji atsisakydavo kruties, visokiu minciu buvo (gal pieno mazai, gal neskanus, sunkiai bega ir t.t.)... komentaru irgi sulaukdavau, kad sitaip negali but, kad vaikas neramus prie krutines, kad galbut sunkiai bega pienelis.... jau vos neperejau prie misinuku, nes nusitraukti pientraukiu sunkiai sekdavosi, galvojau gal tikrai neteka tas pienelis, bet susiemiau ir maitinu dukryte pati (beveik miegancia)... aisku liudna kai kartais bandau pasiulyti jai budraujanciai kruti, o ji nusisuka arba tik kelis gurksnelius patraukia ir viskas.. tikiuosi uzteks kantrybes mums abiems ir mazyle ismaitinsiu savo pieniuku tiek keik jai bus tai butina... visoms mamytems kantrybes ir stiprybes kasdien!
Atsakyti
QUOTE(skorpioniukas @ 2012 04 29, 18:41)
inge, labai idomu isgirsti tavo istorijos tesini. buk gerute, parasyk kaip sekasi siuo metu zindyti kudikeli? mano istorija manau pansi i tavaja, mergyte gal kokiu 4 men pradejo prasciau zisti, kartais visai sukdavosi nuo kruties ir verkdavo, nesupratau kas vyksta, bendziau keisti maitinimo pazicijas: gulomis, sededama (mano iprastine) stovedama ir supuodama... nelabai gelbedavo, bandziau ir nutraukti pieneli, bet ir is buteliuko nenorejo traukt (kuo labai dziaugiuosi). pastebejau, kad prisnudus ji valgo noriai... taigi jau gera menesi taip ir maitinu mazyle, uzsupu gultuke, jau beveik miega ir dedu prie krutines, tada pavalgo. ejau is proto kai ji atsisakydavo kruties, visokiu minciu buvo (gal pieno mazai, gal neskanus, sunkiai bega ir t.t.)... komentaru irgi sulaukdavau, kad sitaip negali but, kad vaikas neramus prie krutines, kad galbut sunkiai bega pienelis.... jau vos neperejau prie misinuku, nes nusitraukti pientraukiu sunkiai sekdavosi, galvojau gal tikrai neteka tas pienelis, bet susiemiau ir maitinu dukryte pati (beveik miegancia)... aisku liudna kai kartais bandau pasiulyti jai budraujanciai kruti, o ji nusisuka arba tik kelis gurksnelius patraukia ir viskas.. tikiuosi uzteks kantrybes mums abiems ir mazyle ismaitinsiu savo pieniuku tiek keik jai bus tai butina... visoms mamytems kantrybes ir stiprybes kasdien!

Oi puikiai tave suprantu 4u.gif Mano mazajai jau sesi menesiai, dabar valgo puikiai (tfu tfu tfu) ir beje, toliau sekmingai zinda ciulptuka blush2.gif Pries tuos tris menesius atrode, kad pasaulis nustojo suktis, as taip pergyvenau... Tesesi viskas apie savaite laiko. Pamaitindavau tik miegancia, o kitaip - nieko. Itariu, kad galejo buti dantuku dygimo pradzia. Nors dar neturim nei vieno, bet kartais "uzeina" zirzimas, seiletekis, kramtuku grauzimas. Tuo metu siu pozymiu nebuvo. Taigi cia tik mano prielaida g.gif
Mesk is galvos misinelius, tiesiog reikia kantriai islaukt ta perioda, kad ir kiek laiko jis testusi...Puikiai suprantu, kaip sunku. Beje, nusitraukineti nepavykdavo ir man. Nei laso neistraukdavau... Bet kai zinda mazyle, pienas trykste bega. Drauges berniukui irgi uzeidavo tokie "streikai" vos ne kas pora menesiu. Bet staigiai praeina lyg niekur nieko ax.gif
Kantrybes tau didziausios, pamatysi, viskas tikrai susitvarkys. Tik svarbu islaukt smile.gif
Atsakyti
aciu uz atsakyma 4u.gif nesitikejau sulaukti, nes daug kur esu rasiusi, bet nieks nesureguodavo. dziaigiuosi, kad jus su mazyle jau siuo klausimu draugiskai sugyvenat wub.gif . mes vis taip pat, uzmerktom akim, valgom, bet ir as tikesiuosi, kad viena grazia diena kazkas pasikeis i geraja puse. o ciulptuka naudojam ir mes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpioniukas @ 2012 04 30, 15:14)
aciu uz atsakyma 4u.gif  nesitikejau sulaukti, nes daug kur esu rasiusi, bet nieks nesureguodavo. dziaigiuosi, kad jus su mazyle jau siuo klausimu draugiskai sugyvenat wub.gif . mes vis taip pat, uzmerktom akim, valgom, bet ir as tikesiuosi, kad viena grazia diena kazkas pasikeis i geraja puse. o ciulptuka naudojam ir mes 4u.gif

Kantrybės jums abiems didziausios 4u.gif tikiu, kad viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Nemazai informacijos apie pan. situacijas yra Pradziu pradzia puslapyje. Cia pora is ju:
Pirma
Antra
Trecia
Galbut jau skaitinejote, jei nei, tikiuosi, pravers smile.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2012 02 06, 12:08)
Atrodo, nepasikeitė niekas, viską pergalvojau...Buteliuko dar nedaviau, o pienelį sugirdau šaukšteliu. Oi, nemaniau, kad gali būti taip sunku, baisi situacija... doh.gif
Vis dar laukiu ir viliuosi, kad viskas susitvarkys  verysad.gif

mano vaikas budamas dvieju menesiu irgi nebeeme kruties. mat i paskaitas iseidavau, paragavo misinuko... dar pradzioj naktimis paguodavau mieganciam, o paskui jau ir nakti spjauna lauk, rekia... buk stipri, duok ir viskas, niekur nedings, valgys... as tai buvau jauna ir kvaila, nesugebejau vaikui irodyt, kad reikia, tai dvieju menesiu nebeturejau pienuko verysad.gif
Atsakyti