Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

QUOTE(Aurmart @ 2010 09 13, 10:11)
Dukrytė sysioja nemažai, api 10 kartų per parą, taigi, skysčių jai užtenka. Bet į neviltį varo ta jos "krūties baimė", tik prie krūties - ir verksmai..  verysad.gif
Dar norėčiau jūsų pasiteirauti, kaip dažnai maitindavote 4 mėn. kūdikį? Aišku, būtų idealu maitinti tiek, kiek vaikutis nori. Taip maitinau kol mergaitė man rodė aiškius alkio požymius: kaišiojo liežuviuką, čiulpė pirštelius, pradėdavo zyzenti. Dabar ji pirštus čiulpia LABAI dažnai, o pridėta prie krūties verkia. Gal per dažnai maitinu (dieną siūlau kas 2-3 val., naktį - kas 3-4 val.)?? Naktį po 3 val. matau, kad ji čiulpia pirštelius, bet tik pamėgink ištraukti juos jai iš burnytės!!!
Beto, kaip man protingiau šioje situacijoje pasielti, ar laukti kol ji pati paims krūtį (neįsivaizduoju kada tai būtų ir ar būtų) ir nekišti miegančiai, ar visdėlto migdyti ir maitinti? Jeigu tai dantukų paėkmės bijau ir pagalvoti kada tai baigsis, juk jie dygsta iki 3 metų! Vieni keičia kitus..
Gali būti, kad viasingumas man grįžinėja, nes prieš kokias 2 savaites patepliojo krauju keletą dienų, bet kūdikis nevalgo jau daugiau nei mėnesį.. Pienligę gydytoja paneigė. Labai labai jums ačiū už patarimus  smile.gif

Mums panasiai buvo su sunum apie 3 -4 menesi, dabar jau tikslliai nepasakysiu, bet kazkur menuo pries pirmus dantukus. Man labai panasu, kad ir jums dantukai kalasi, o bijot nereikia pirmieji tik taip suniau , paskui gal jau apsipranta su tuo ka jaucia, o ir vyresni kazka pasilengvinti gali, koki kramtuka pagrazuzti ar pan. As ta menesi migdydavau supdama dazniausiai,vyras vaikeli uzmigde supdamas auo kedutej nu tai ir jam patiko doh.gif taip kas dien ir supdavau biggrin.gif sakau nei sporto saliu jokiu nereikia kol kudiki augini biggrin.gif Ir dar zindydavau stovedama doh.gif , kitaip neeme kruties pyko, verke...
Galit pamegint pamasazuot ar su savo pirstais arba yra tokie spec sepetukai ant pirsto uzmaunami, sekmes ax.gif Zinokit visi periodai su vaikais laikini, vienas keicia kita 4u.gif
Atsakyti

Baigiu patikėt, kad mums tie dantys tokie skausmingi, nes seilytės bėga, kumštelius kramto smile.gif Tikiuosi, kad greit praeis tas baisusis periodas.

Labai ačiū adai21lt ir meduoliai už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurmart @ 2010 09 13, 19:19)
Baigiu patikėt, kad mums tie dantys tokie skausmingi, nes seilytės bėga, kumštelius kramto smile.gif Tikiuosi, kad greit praeis tas baisusis periodas.

Labai ačiū adai21lt ir meduoliai už patarimus smile.gif

Tikrai praeis ,patikek 4u.gif Tik pradzioj taip viskas baisiai atrodo , paskui apsipranti ir daug ramiau i viska reguoji tada ir vaikeliai apsiramina ax.gif
Atsakyti
Aurmart, cia tie pirmieji dantys taip skaudziai kalasi doh.gif kiti isdygs greiciau ir lengviau, na bentjau mums taip buvo, laikykites ir nepasiduokit 4u.gif
Atsakyti
As manau, kad maniskis bando kruties atsisakyti.
zodziu tokia situacija, pastaruoju metu pradejo labai kandziotis, bet pradzioj kandziojosi maitinimo pabaigoj, kai pienas baigesi ir pan.. Dvi pastarasias dienas paima kruti, ja apzioja ir ikando, tada paleidzia... Migdosi jis pas mane su krutimi, nors pastarasias dvi dienas uzmigdziau be kruties. Piena pradejau nusitraukti, tai geria su tokiu pasigardziavimu. Nieko nebesuporantu kame cia problema, kodel jis taip elgiasi.
Atsakyti
Aš jau puolu į paniką, visą dieną 3,5 mėn. vaikas praktiškai nieko nežindė... kokią savaitę vis atsisakydavo vienos krūties, tai naktim tik iš jos galėdavau įkišti... o šiandien išvis neima nei vienos krūties, nervuojasi, pyksta ir vis stengiasi pataikyti pirštą į burnytę... Tik prikišu valgyti ir prasideda isterija... baisiausiai kiša pirštus į burnytę, riečiasi tilteliu, nuolat čiulpia nykštį.... nežinau ir ką daryti...
Atsakyti
QUOTE(Nora. @ 2010 11 04, 20:42)
Aš jau puolu į paniką, visą dieną 3,5 mėn. vaikas praktiškai nieko nežindė... kokią savaitę vis atsisakydavo vienos krūties, tai naktim tik iš jos galėdavau įkišti... o šiandien išvis neima nei vienos krūties, nervuojasi, pyksta ir vis stengiasi pataikyti pirštą į burnytę... Tik prikišu valgyti ir prasideda isterija... baisiausiai kiša pirštus į burnytę, riečiasi tilteliu, nuolat čiulpia nykštį.... nežinau ir ką daryti...

Ar neapsigyveno burnyteje pienlige? O gal pirmieji dantukai bando pasirodyti? mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mus tas pats...griebia nykštį čiulpti baisiausiu pajegumu ir rami... nenori valgyti, šypsosi visa diena žaidžia.. pamperis beveik tuščias

QUOTE(addi @ 2010 04 27, 11:41)
Mus netiketai irgi istiko panasi beda.. ne nezinau ka daryti ir ka galvoti..  verysad.gif  Mano mergytei dabar 3 menesiai ir savaite, visa si laika kuo puikiausiai maitinomes tik mano pienuku ir nebuvo jokiu stresu. Visada valgem pagal poreiki, tiek kiek jai paciai noredavosi, diena dazniausiai kas 2-3h, nakti reciau, nes mergina labai kietai miega praktiskai iki paryciu.. soskes nenaudojam, mergaite rami pas mane.
Tai va , o beda tokia - vakar grizus is kiemo apie 15.30 mergina pradejo kaip visada rankytes kistis i burnyte, ciulpti pirstuka, zirzti, akivaizdziai rodydama kad alkana. Nu kadangi buvom valge pries geras 3 valandas, iskart pasiuliau kruti, o mergina ne per kur  blink.gif  2min patrauke ir sypsosi, atsitrauke nuo kruties.. as dar pakalbinau, vel siulau ir nieko.. mergina pradejo kategoriskai atsisakineti!  doh.gif  Tai su visokiom kanciom, su asarom per geras 45 min, mergina viso gal tik 5 min tevalge..
Nu nieko galvoju, gal praeis valandzike, dvi, isalks ir normaliai pavalgys. Tai ka, mergina sau laiminga, besisypsanti, bekalbanti istempe vel 3 val, lyg ir jau noretu, bet kruties ne istolo, tik pamato, kad kisu artyn, iskart sukasi, pyksta, pradeda verkti.. Tai taip prasikamavom iki 22 vakaro, vaikas praktiskai nevalges puse dienos, mama soke  verysad.gif Tai siaip ne taip apie 22.30 vaikas 10 min pavalge ir uzmigo.. nakti vel neprase, tai jau pati pries 6 ryto prisizadinau, tai vos 5 min patrauke, nors visada apie 20 - 25 min valgydavo (su atsirugimais), o dabar va diena - vel streikas!  verysad.gif
Nu nebezinau ka daryti, ko jai ta mano krutine neitinka..
Siaip mergaite rami, nepikta, atrodo, kad net nenori valgyti, sypsosi, kalba.. Galvojau gal ausys, bet spaudziant nereaguoja, gal gerkle - bet lyg seiles ryja ir nepyksta.. nu nezinau.. gaila vaiko, gi tikrai turi buti alkana..o ir paciai krutine ispampus - pienelis per krastus verziasi..
Gal kam taip buve? Gal cia kokios iskrovos dienos? Nu neisivaizduoju..

Atsakyti
kad nebaltuoja liežuviukas.. pagal visus perskaitytus požymius, galbūt dantukų pradžia, nes ir seilėtekis didelis ir labai kiša į burnytę visus pirštukus, tik tada nusiramina... Arba gali būti ir pilvelis nes pučia pilvuką... Dabar vakare jau valgė, tikiuosio naktį irgi bus viskas gerai. Na bet nuo pat ryto tai prasideda... pradeda dairytis į šonus raitytis, viena kartą patraukia ir toliau dairosi, šypsosi, nebežindžia, pyksta jei kišu krūtį... gal būt iš ryto taip domina aplinka, kad nevalgo. Na bet kaip paaiškinti kai visą dieną kaip šiandien nenorėjo...

QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 04, 20:10)
Ar neapsigyveno burnyteje pienlige? O gal pirmieji dantukai bando pasirodyti?  mirksiukas.gif

Atsakyti
Sveikos, maziui greit 9 menesiai nuo vakar vakaro atsisake MP, siandien tik nutraukto truputi su sauksteliu gere, kosytes valgome. Bijau uzdegimo, po sito staigaus nutraukimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dezma @ 2010 12 07, 18:20)
Sveikos, maziui greit 9 menesiai nuo vakar vakaro atsisake MP, siandien tik nutraukto truputi su sauksteliu gere, kosytes valgome. Bijau uzdegimo, po sito staigaus nutraukimo doh.gif

dezma, mums irgi tas pats..vakar vakare vėlai pavalgė , o dabar tiesiog klykia kai bandau siūlyti verysad.gif baisu, kad daugiau jokių skysčių negeria, su siūlomu vandenuku žaidžia..Bandysiu tartis su kažkuom, nežinau su kuom doh.gif Jei rasit atsakymą ar išeitį, parašykite ir čia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 15:06)
dezma, mums irgi tas pats..vakar vakare vėlai pavalgė , o dabar tiesiog klykia kai bandau siūlyti verysad.gif baisu, kad daugiau jokių skysčių negeria, su siūlomu vandenuku žaidžia..Bandysiu tartis su kažkuom, nežinau su kuom doh.gif Jei rasit atsakymą  ar išeitį, parašykite ir čia bigsmile.gif

nutraukiu pienuko su rankomis, ir duodu su sauksteliu gerti, tai taip man isgeria, su vandenuku ir mes zaidziame. Tai vakar viriau tris kartus kosyte, duonyte valgeme ir va taip pienuka ragavome, kitos iseities kol kas neradau, ir su uzmigdymu yra problemu, mes buvome iprate su (.) uzmigti. Kaip jusu krutine? nesutinusi? 4u.gif
Atsakyti