Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

QUOTE(Paulina26 @ 2010 08 12, 22:08)
o ar yra mamyciu,kurioms vis del to pavyko vaikiuka vel "uzkabinti" ant kruties, po to kai jis jos atsisake? isbandziau visus patarimus, bet mums nepavyko, jau trys savaites maitinames is buteliuko, kruties visai neima. nakti isiulyti pavyksta laaabai retai ir laaabai trumpam - kol susigaudo, kad cia tas "sudetingasis variantas". ar jau viskas prarasta?

yra tokiu ir as viena is ju busiu ax.gif tikrai neprarasta, tik bandyk smile.gif stenkis maitinti apsnudusi vaikuti tada nesusigaudo ir pavalgo, o galiausiai ipras smile.gif as buteliuku ilgai maitinau, o poto su vargais bet visgi perekom prie papuliu smile.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina26 @ 2010 08 12, 21:08)
ar jau viskas prarasta?

Jei yra noro, yra ir galimybiu mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu, mamos. man buvo svarbu zinoti, kad kazkam yra pasiseke ir tai nera tik tusti patarimai. bandysim ir mes.
pavyzdziui sia nakti, neisiuliau net apsnudusiai, kaip mat issibudino, tada daviau is buteliuko, patrauke pora minuciu, istraukiau ir ikisau kruti - pavalge neblogai. taciau diena net ir tai nesuveikia...... nu bet bandysim, bandysim........
Atsakyti
QUOTE(Paulina26 @ 2010 08 13, 10:33)
aciu, mamos. man buvo svarbu zinoti, kad kazkam yra pasiseke ir tai nera tik tusti patarimai. bandysim ir mes.
pavyzdziui sia nakti, neisiuliau net apsnudusiai, kaip mat issibudino, tada daviau is buteliuko, patrauke pora minuciu, istraukiau ir ikisau kruti - pavalge neblogai. taciau diena net ir tai nesuveikia...... nu bet bandysim, bandysim........

lengva nebus, kad tik valgytu ir teke ir atsistojus supuojant maitint visaip doh.gif
o gal kazka netaip valgai ir mergyteri skauda pilvuka delto jai (.)(.) asocijuojasi su skausmu ir neima?nes mano atveju buvo butent taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina26 @ 2010 08 12, 21:08)
o ar yra mamyciu,kurioms vis del to pavyko vaikiuka vel "uzkabinti" ant kruties, po to kai jis jos atsisake? isbandziau visus patarimus, bet mums nepavyko, jau trys savaites maitinames is buteliuko, kruties visai neima. nakti isiulyti pavyksta laaabai retai ir laaabai trumpam - kol susigaudo, kad cia tas "sudetingasis variantas". ar jau viskas prarasta?

man buvo, kad vaikas nebenorejo imt kruties kai jam buvo 8 menesiai verysad.gif tuo metu kalesi pirmieji dantukai, paraudo gerkle, pakilo nemazha temperatura, absoliuciai nevalge jokios koshes unsure.gif maniau kad isdurnesiu, o karsta buvo lauke 28 laipsniai pliuso, vaikas prakaitavo, sysiojo tik du kart dienoj, maniau jau veshiu i ligonine kad skyscius atsatytu ir pastatytu lashaline, bet vis save raminau, kad gamta juk shitaip iskrest negali schmoll.gif raminau save, tuo metu girdydavau vandenuka is puodelio arba gertuves su snapeliu, skambinausi zindymo konsultantem (aciu joms, nuoshirdziausiai, nes labai apramina tuo metu) na zhodziu nepasidaviau, sysiojo kad ir mazhai, vaikas atrode zhvalus, momenelis neikrites, na viskas kaip ir normaliai, 3-4 para pavyko priglaust vaika prie kruties, tiesa naktim as ji priglausdavau nes budavo apsimiegojes, tai naktim po 2-3 kartus pavalgydavo ir atsigerdavo, dienom - kaip iseidavo, jei pamiegodavo pietu miegelio, greit pakishdavau kruti, kad tik nieko nesuprastu ir paimtu ir nors kazkiek pazistu ax.gif va taip vat, tokie buvo vargeliai

maniau kad tuo metu isprotesiu, tiek psichologishkai as dar buvau nepasiruoshusi paleisti vaika nuo kruties, nors dauguma gyre, neva "dziaukis, paziurek kaip lengvai atjunkysi" blink.gif doh.gif o man asaros tekedavau, kai maciau kad po truputi prarandamas rysys su mazhiuku verysad.gif aciu Die viskas gerai baigesi, toliau glaudziasi wub.gif
Atsakyti
bandziau ir as nesiojant, supuojant, tai va tik tokiu atveju dar paimdavo speneli, bet po keliu truktelejimu mesdavo. dabar nebeima nei sitaip. nutraukta pienuka geria labai noriai, o kadangi del to, jog atsisake kruties ir dvi paras praktiskai nezindo, o as vis siuliau ir nedaug tenusitraukinejau, sumazejo pienuko, tai tenka dar misiniu damaitint dabar. tai va butent misinys jai asocijuojasi su pilvuko skausmais kaip as supratau ir jin jo nelabai ima. aciu dievui su pientraukiu baigiu "uzturbint" pienuka ir to misinio visai mazai bereikia.
tai va.. dabar sedziu ir nezinau nuo ko pradet.... ar imtis drastisku veiksmu- atimt soske, neduot buteliuko ir virkdyt ja vel? (taip dariau irskart po to, kai ji atsisake kruties, pasidaviau po dvieju paru, nes vaikui valgyt visgi reikejo, o pamaitint sauksteliu atrode neimanoma - viska isstumdavo lauk liezuviuku ir rekdavo. tai po kiekvieno pieno laso i burna kisdavau soske, kad taip nurytu, bet kiek gi taip pavalgys. max 20 mililitru siaip ne taip susikisdavom) ar kazkaip palaipsniui bandyt, po truputi? bijau, kad jai papas visiskas baubas netaptu.
4u.gif
Atsakyti
as pries verkianti vaika esu pralaimetoja, gal but man saviski prie kruties susigrazhinti pavyko, nes jis neverkdavo ir kazkaip nevalgus buvo, na net nzn

gal nedaryk taip jau drastiskai nes tikrai kad nesusitraumuotu, o is puodelio negeria? su shauksteliu tai beviltishka, daugiau visko islaisto
Atsakyti
saunu, meduolia, kad nepasidavei, isivaizduoju kaip neramu buvo del vaiko. mane irgi siaubas kauste, kai dukryte pradejo reciau slapintis. o ir as pries vaiko verksma neatsilaikau, jaciuosi taip, lyg bausciau ji uz tai, ko jis nepadare..... 4u.gif
is puodelio taip pat negeria, verkia, pyksta. su charakteriu mano mergina biggrin.gif
aciu uz patarimus, bandysiu toliau svelniai pasiulyt, gal ivyks koks stebuklas. o jei ne, gal ir ne tragedija....? gal ne pasaulio pabaiga? o man butent taip kokias dvi savaites ir atrode, jauciaus niekam tikus, viska sugadinus, susimovus....
Atsakyti
4u.gif 4u.gif Nepasiduok, tikiu kad ivyks stebuklas, o jei ir ne svrabiausia kad buvo geri ketinimai, norai, meile thumbup.gif

as atsimenu poterius kalbedavau vos ne visomis kalbomis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Mano dukrytei dabar 4 mėn. Gimė 3 kg. 200 g. Dabar sveria 7 kg. Nuo gimimo maitinu tik savo pienu, jokio čiulptuko ir buteliuko. 2mėn. mergytė puikiai valgė, o vėliau kuo toliau tuo prasčiau.. Vis sunkiau darėsi ją įkalbėti paimti krūtį. Dabar jau daugiau nei mėnesį varstame abi, nes tik apsnūdusi paima spenelį. Maitinti iš buteliuko nenoriu, kol mergaitė valgys apsnūdusi tol pasiryžau ją žindyti ir vis tikėsiuos, kad gal dar pavyks pripratinti prie krūties. Priaugome 700 g. per paskutinį mėnesį. Tai rodo, kad kūdikis pakankamai gauna pienuko, tik.. ji visiškai neima pati krūties. Kai siūlau dukrytei krūtį, ji erzinasi, suka galvytę šalin ir čiulpia nykštį. Tik jai apsnūdus, ištraukiu nykštį iš burnytės ir priglaudžiu prie krūties. Tada valgo godžiai. Stengiuosi dukrytę žindyti kas 2-3 val. dieną ir kas 3-4 val. naktį. Pati mergaitė nei po 3, nei po 5 val nepaima krūties.. Suku galvą kas galėjo įtakoti tokį jos elgiasį??? g.gif Kantrybė senka, tikrai labai sunku bandyti užmigdyti alkaną kūdikį, kad jį galėtum pažindyti.. Būna, kad verkiam abi. verysad.gif
Teiravausi dėl šio atvejo ir žindymo konsultančių. Jų manymu turėčiau neatsitraukti nuo kūdikio ir dieną, ir naktį. Jau savaitę su dukryte kartu miegame, kartu maudomės vonioje, kartu vaikštome nešioklėje, bet niekas nesikeičia. Gerbiamos mamytės, gal kuriai iš jūsų taip yra buvę? Ar pavyko pripratinti prie krūties ir kiek laiko tai užtruko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurmart: 11 rugsėjo 2010 - 11:02
QUOTE(Aurmart @ 2010 09 11, 11:00)
Sveikos mamytės,
Mano dukrytei dabar 4 mėn. Gimė 3 kg. 200 g. Dabar sveria 7 kg. Nuo gimimo

sveika,
ten truputi auksciau as aprashiau savo situacija doh.gif mums kalesi dantys, tai vaikas isbudavo labai ilgai nevalges ir negeres, nu total koshmar, labai gerai suprantu tave 4u.gif
o tau kokios menesines neatsinaujino?? o gal jai dantukai??
mums budavo sakau, lygiai tas pats kaip tu aprashei, ketvirta para, pagaliau priglaudziau ne miego metu, o taip tai budavo irgi tik po pietu megeliu arba naktimis, kadangi mes jau buvom nemazhi tai ir tu pietu megeliu budavo vos keli 2-3 tai tiek laiko ir tevalgydavo, nu zhodziu

o kiek kartu sysioja??? cia labai tikslus rodiklis, nes jeigu kokie 6 pamperiukai butu prisysinti tai reiskias viskas gerai, jeigu tiek neprisisioja tai vadinasi truksta skysciu

pas mus buvo mazhai sysiojimu tai triedziau as pati jau galvojau veshiu i ligonine savo vaika, bet kazkaip pratempem, nepasidaviau

tikekimes kad susitvarkys viskas, shaunu kad konsultantems skambinaisi thumbup.gif jos labai padeda savo palaikymu

Atsakyti

Dukrytė sysioja nemažai, api 10 kartų per parą, taigi, skysčių jai užtenka. Bet į neviltį varo ta jos "krūties baimė", tik prie krūties - ir verksmai.. verysad.gif
Dar norėčiau jūsų pasiteirauti, kaip dažnai maitindavote 4 mėn. kūdikį? Aišku, būtų idealu maitinti tiek, kiek vaikutis nori. Taip maitinau kol mergaitė man rodė aiškius alkio požymius: kaišiojo liežuviuką, čiulpė pirštelius, pradėdavo zyzenti. Dabar ji pirštus čiulpia LABAI dažnai, o pridėta prie krūties verkia. Gal per dažnai maitinu (dieną siūlau kas 2-3 val., naktį - kas 3-4 val.)?? Naktį po 3 val. matau, kad ji čiulpia pirštelius, bet tik pamėgink ištraukti juos jai iš burnytės!!!
Beto, kaip man protingiau šioje situacijoje pasielti, ar laukti kol ji pati paims krūtį (neįsivaizduoju kada tai būtų ir ar būtų) ir nekišti miegančiai, ar visdėlto migdyti ir maitinti? Jeigu tai dantukų paėkmės bijau ir pagalvoti kada tai baigsis, juk jie dygsta iki 3 metų! Vieni keičia kitus..
Gali būti, kad viasingumas man grįžinėja, nes prieš kokias 2 savaites patepliojo krauju keletą dienų, bet kūdikis nevalgo jau daugiau nei mėnesį.. Pienligę gydytoja paneigė. Labai labai jums ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti