Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

Sveikos, mamytes,
pas mane tokia bėda, iki 9 mėnesių vaikutis valgė mano pienelį be problemų, tiesa, paskutiniu laiku keldavosi tik paryčiais atsigerti MP, o šiaip voisa dieną ir naktį išbūdavo be jo. Skysčių vartoja apskritai nedaug, tai vienintelis atsigėrimas būdavo MP, bet va bėda kokia, kad jau dvi paros iš vis nebeima krūties verysad.gif Pagalvojau, gal pienukas baigėsi, bet ne, pasirodo jo yra. Siūlau krūti, lyg ir bando žiotis, bet labai greit persigalvoja, purto galvytę ir nusisuka verysad.gif Nesuprantu, kodėl jis jo atsisako, pirmus berniukus tai reikejo atpratinti nuo krūties, abu išmaitinau virš metų smile.gif O va trečiasis pats nei iš šio, nei iš to paėmė ir atsisakė doh.gif Labai norėčiau dar jį pamaitinti, tik nežinau kaip, tuo labiau, kad pienuko turiu g.gif Nusitraukti pienuko neina, o ir naudos mažai būtų, nes iš buteliuko gerti nemoka doh.gif Gal galit man kas nors patarti, ką tokiu atveju reikėtų daryti? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
sveikos. nu ir vel man bedos doh.gif

sulaukiau pirmuju savo mm po gimdymo (7,5 men buvo maziukei), per jas normaliai dar valge, bet tik atejo ovuliacija, nuo tos dienos, konkreciai tos dienos ji atsisako kruties- naktimis valgo kuo normaliausiai, kas 2 val, bet diena g.gif po koses duodu kruti- nu minute pageria, viskas. Paskui vidury dienos duodu (jau turetu buti prisipilde pienuko)- pageria vel minute ir spjauna, dairosi, bandau "kazkur ramiai" isitaisyti-- verkia, nes idomi aplinka, o ne valgymas doh.gif

vakare isvis, pacepsi paemus speneli, bet nuryja gal 2-3 gurksnius. ir taip jau savaite laiko.

Primaitinu specialiu misiniu, del alergijos, bet ziuriu kuo toliau, tuo daugiau man jo reikia doh.gif nes mano pienuko visai mazeja. Tiesa, kai pacepsi, nezisdama, as paspaudziu , man bega siokia tokia srovele, ne upes, bet bega kazkas... o mazoji kaip saldaini pasiciupusi ir tiek... nevalgo.

Noriu maitinti... bet vaiko alkano laikyti negaliu...

girdejau, kad pastojus gali pasikeisiti pienuko skonis, bet NUO PIRMOS DIENOS>? doh.gif ir isvis nezinau, ar laukiuosi, dar vos pora dieneliu.
Atsakyti
QUOTE(rasute.m @ 2010 05 17, 10:20)
bet va bėda kokia, kad jau dvi paros iš vis nebeima krūties verysad.gif

Gal irgi testa vertetu pasidaryti? mirksiukas.gif biggrin.gif

Jei vaikelis iki mazdaug metu atsisako kruties, tam yra priezastis, naturaliai taip anksti jie neatsisako. Gal dantukai? Gal pienlige?
Atsakyti
nu o jei tie dantukai jau 5 menesius kaip dygsta po biski.... doh.gif sad.gif tai ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 05 21, 18:07)
sveikos. nu ir vel man bedos  doh.gif

sulaukiau pirmuju savo mm po gimdymo (7,5 men buvo maziukei), per jas normaliai dar valge, bet tik atejo ovuliacija, nuo tos dienos, konkreciai tos dienos ji atsisako kruties- naktimis valgo kuo normaliausiai, kas 2 val, bet diena  g.gif  po koses duodu kruti- nu minute pageria, viskas. Paskui vidury dienos duodu (jau turetu buti prisipilde pienuko)- pageria vel minute ir spjauna, dairosi, bandau "kazkur ramiai" isitaisyti-- verkia, nes idomi aplinka, o ne valgymas  doh.gif

vakare isvis, pacepsi paemus speneli, bet nuryja gal 2-3 gurksnius. ir taip jau savaite laiko.

Primaitinu specialiu misiniu, del alergijos, bet ziuriu kuo toliau, tuo daugiau man jo reikia  doh.gif  nes mano pienuko visai mazeja. Tiesa, kai pacepsi, nezisdama, as paspaudziu , man bega siokia tokia srovele, ne upes, bet bega kazkas... o mazoji kaip saldaini pasiciupusi ir tiek... nevalgo.

Noriu maitinti... bet vaiko alkano laikyti negaliu...

girdejau, kad pastojus gali pasikeisiti pienuko skonis, bet NUO PIRMOS DIENOS>?  doh.gif  ir isvis nezinau, ar laukiuosi, dar vos pora dieneliu.

misinukas yra saldesnis ,todel ji ir ji geria mieliau,visai neduok misinuko ,o kruti duok kai nores miegelio ,arba mieganciai
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2010 05 22, 17:50)
misinukas yra saldesnis ,todel ji ir ji geria mieliau,visai neduok misinuko ,o kruti duok kai nores miegelio ,arba mieganciai

suprantu minti, viskas butu gal ir nieko, bet situacija tokia, kad misinukas yra pats karciausias is visu (jei kas zinot, neocate super alergiskiems), nes mano piene neva tai rado stafilokoka (pas vaika zarnyne, ant odeles taip pat), todel tas misinys kaip ir gydomasis skaitosi... bet ji geria noriai ir dar kaip. kai nori miegelio, duodu, bet valgo vis tiek tik tarsi juokaudama, neilgai... naktimis mieganciai igrudu, miega su manim, tai dar nieko, tik paryciais jau pradeda zyzti per miegus, spjauna, matyt mazai jau buna...
tada sumaitinu misinio (isivaizduokit, isgeria po mano pienuko DAR 200 ml misinio (8 men vaikas) ir miega tada jau pora valandu.

krutine minkstutele, spenelius taso, nes jie toookie minksti... anksciau kas 4-6 val maitindavau savo pieneliu, tai jausdavau, kad gerai bega, kad vaikas traukia ir ryja, o dabar jau to neber.... zinojau, kad taip gali buti su misiniu, bet jo reikejo kaip gydymo ir del to, ka maziuke per menesi tepriaugdavo po 200 gramu, budavo labai alkana ir istisai irzli, verksminga, tai...
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 05 21, 23:30)
Gal irgi testa vertetu pasidaryti?  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Jei vaikelis iki mazdaug metu atsisako kruties, tam yra priezastis, naturaliai taip anksti jie neatsisako. Gal dantukai? Gal pienlige?

Tikrai ne, testo nereikia biggrin.gif
Skambinausi gydytojai, klausiau, kodėl jis atsisako krūties, tai ji taip pat sakė, kad gali dėl dantukų doh.gif Nu bet kad va, tie dantukai mums dygsta kas savaitę beveik doh.gif Tuo labiau, kad pirmieji mano vaikiai kai dantis augino neatsisakė pienuko g.gif Žiūrėsiu, kuo viskas baigsis. Beje, aš vis dar nesulaukiu mmm, nors pilvuką maudžia jau keli mėnesiai unsure.gif Gal tai įtakoja, kad neima krūties g.gif
Atsakyti
Mano dukryte neeme kruties vienu metu kai jai buvo pienlige. Paziurek liezuviuka ir vidine lupyciu puse ar nere baltu apnasu.
Veliau nors pienliges nebuvo ir vel nenorejo imti kruties. tai as maitindavau vaikstant. smile.gif
Atsakyti
pienuko praktiskai nebeturiu...bet turiu antra zirniuka po sirdele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 05 26, 18:45)
pienuko praktiskai nebeturiu...bet turiu antra zirniuka po sirdele  4u.gif

Sveikinimai 4u.gif

Pienuko dar bus, jei tik maitinsi. Ar jau nebesiulai?
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 05 26, 19:58)
Sveikinimai  4u.gif

Pienuko dar bus, jei tik maitinsi. Ar jau nebesiulai?

siulau, bet dienos metu beveik visada nevalgo...matosi, kad nori, bet patraukus pradeda kaitalioti krutis, matyt nebega, galiausiai susinervina ir puola i isterija, o pamaciusi buteliuka net nusvinta...sad.gif gaila, kad iki to priejau, bet ka dabar jau... siulau as jai kruti, bet mane pacia labai vargina ta daryt kas 30 min (nes tada kas tiek laiko isalksta ji). Duodu misinio ar koses, ir 3 valandas ramu. Ir taip nakti zindau pienuku kas 2 val, kartais dazniau. (turbut tik cepsi).

Atsakyti
o ar yra mamyciu,kurioms vis del to pavyko vaikiuka vel "uzkabinti" ant kruties, po to kai jis jos atsisake? isbandziau visus patarimus, bet mums nepavyko, jau trys savaites maitinames is buteliuko, kruties visai neima. nakti isiulyti pavyksta laaabai retai ir laaabai trumpam - kol susigaudo, kad cia tas "sudetingasis variantas". ar jau viskas prarasta?
Atsakyti