Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

Sveikos mamytes, gal kuri kurnors girdejote panasia kaip musu situacija???? Jau visai is proto baigiu issikraustyti verysad.gif Mano mazei 10men iki siol maitinau krutimi kuo puikiausiai. Ji be kruties negalejo nei pora valandu isbuti...papildomai is buteliuko nieko negerdavo-neeme buteliuko, tai ir nieko papildomai neduodavau... tiesiog net nerydavo ipylus i burnyte. Pries savaite viena diena staiga nustojo kruti imti... as jai duodu,o ji stumia ir klykia... ta nakti visa nakti taip klyke lygtai jai kazka labai skaudetu (nuo ausu uzdegimo taip nesauke), dejau parecetamolio zvakute... gyd sako jog dantenu uzdegimas, nes kraujas nieko nerodo ir LOR nieko nerado,bet as netikiu, nes ji kuo puikiausiai valgo, bet apskritai skysciu (iskaitant ir mano pieneli) per para isgeria max 50ml-girdau sauksteliu, buteliuku kietu snapeliu-viska isbandziau-ji netraukia... jei i burnyte ipili tai dar nuryja pora gurksneliu ir fsio.... taigi vaikas gyvas per para tik su 50ml skysciu... labai ji nerami, nakti pabunda kas puse val-ant ranku nesioju, bet jau taip nebesaukia. ryt vel pas gydytoja nesiu-vel i mane pasiziures tokiu zvilgsniu lyg manydama "ir vel sita atsivilko"... gal kuri girdejote panasia situacija ar galit ka patarti, nes jau visa savaite nemiegojusi ir dideleje baimeje cry.gif verysad.gif
Atsakyti
mano sūniukas ( 8 mėn.) nuo vakar paskelbė streiką - neima papo.... Nusitraukiu pieną - spjauna, žiaugčioja, o mišinio geria blink.gif . Aš pora dienų gėriau paracetamolio ( nuo danties skausmo), gal skonis pakito? Ir sportuot pradėjau, tai dabar paskaičiau, kad pienas gali pasidaryt sūresnis unsure.gif Nežinau ką daryt. Aišku, mažius ne toks jau ir mažas, džiaugiuosi, kad bent pusmetį mano pieno gavo. Bet kad taip staigiai atsisakys, tai negalvojau.
Atsakyti
QUOTE(vis tiek @ 2009 09 24, 11:12)
mano sūniukas ( 8 mėn.) nuo vakar paskelbė streiką - neima papo.... Nusitraukiu pieną - spjauna, žiaugčioja, o mišinio geria  blink.gif . Aš pora dienų gėriau paracetamolio ( nuo danties skausmo), gal skonis pakito? Ir sportuot pradėjau, tai dabar paskaičiau, kad pienas gali pasidaryt sūresnis  unsure.gif  Nežinau ką daryt. Aišku, mažius ne toks jau ir mažas, džiaugiuosi, kad bent pusmetį mano pieno gavo. Bet kad taip staigiai atsisakys, tai negalvojau.

Gali būt nuo sporto -jei jaučiasi raumenų skausmas, reiškia išsiskyrė pieno rūgštis, kuri patenka ir į pieną ir keičia jo skonį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 24 rugsėjo 2009 - 12:15
Reikia patarimo:
mano mazyle atsisako imti kruti, tik pajaučia, kad spenelis - tai spjauna lauk, rieciasi ir pyksta. Bandžiau visaip apgaudinėti: ir apsnūdusią maitinti, ir greit ištraukti čiulptuką ir duoti krūtį. Dabar duodu su antspeniu, bet man atrodo, kad ji ne pilnai privalgo. Pastaruoju metu ikritęs moumenėlis.

Gal kas susidurete su tokia situacija, nes man jau trūksta kantrybė ir svarstau pabandyti duot nutraukto pienuko iš buteliuko.
Atsakyti
Reikia patarimo:
mano mazyle atsisako imti kruti, tik pajaučia, kad spenelis - tai spjauna lauk, rieciasi ir pyksta. Bandžiau visaip apgaudinėti: ir apsnūdusią maitinti, ir greit ištraukti čiulptuką ir duoti krūtį. Dabar duodu su antspeniu, bet man atrodo, kad ji ne pilnai privalgo. Pastaruoju metu ikritęs moumenėlis.

Gal kas susidurete su tokia situacija, nes man jau trūksta kantrybė ir svarstau pabandyti duot nutraukto pienuko iš buteliuko.
Atsakyti
QUOTE(Linute_3 @ 2009 10 06, 20:14)
Reikia patarimo:

Labai gerai darot, kad stengiatės įsiūlyt apsnūdusiai 4u.gif
Norint išsiaiškinti- reikalingi atsakymai mirksiukas.gif
Kiek laiko (mėn.)? Nuo kada prasidėjo atsisakymas? Kaip dažnai? Nuolat? Kokiu paros metu dažniausia atsisako? Kaip naktim maitinama? Ar anksčiau maitinot be antspenio? Ar gauna papildomo atsigėrimo? Kodėl duodat čiulptuką? (jis slopina poreikį žyst, įtakoja neteisingą žindimą ir t.t.)
Kiek sykių per parą šlapinasi?
Ar neserga? Ar nesenai nesirgo? Gal nesenai skiepijo? Dantukai nedygsta? Ar keičiat maitinimo padėtis?
Kaip ir kada riečiasi? Ar pilvuko nepučia?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 07, 00:05)
Labai gerai darot, kad stengiatės įsiūlyt apsnūdusiai 4u.gif
Norint išsiaiškinti- reikalingi atsakymai  mirksiukas.gif 
Kiek laiko (mėn.)? Nuo kada prasidėjo atsisakymas? Kaip dažnai? Nuolat? Kokiu paros metu dažniausia atsisako? Kaip naktim maitinama? Ar anksčiau maitinot be antspenio? Ar gauna papildomo atsigėrimo? Kodėl duodat čiulptuką? (jis slopina poreikį žyst, įtakoja neteisingą žindimą ir t.t.)
Kiek sykių per parą šlapinasi?
Ar neserga? Ar nesenai nesirgo? Gal nesenai skiepijo? Dantukai nedygsta? Ar keičiat maitinimo padėtis?
Kaip ir kada riečiasi? Ar pilvuko nepučia?

Mano mergytei 3 men. atsisako valgyti dazniausiai vakare, bet buna ir dienos metu streiko akciju smile.gif Pirmuosius 3 men. viskas buvo gerai, matinau tik savo pienuku, be jokio antspenio. Ir neserga, linksma. Bet kai tik pradedam ruostis valgymui, is kartto skandalas.
Zindukas galbut ir pakenke, bet kaip dabar viska atstatyt i savo vietas?
Atsakyti
QUOTE(Linute_3 @ 2009 10 07, 13:20)
Mano mergytei 3 men. atsisako valgyti dazniausiai vakare, bet buna ir dienos metu streiko akciju smile.gif Pirmuosius 3 men. viskas buvo gerai, matinau tik savo pienuku, be jokio antspenio. Ir neserga, linksma. Bet kai tik pradedam ruostis valgymui, is kartto skandalas.
Zindukas galbut ir pakenke, bet kaip dabar viska atstatyt i savo vietas?

Stenkis maitint prisnūdusią, geros nuotaikos, nešiojant, šiltoj vonioj- vanduo ramina, atpalaiduoja- pasidėk ant krūtinės (turėtų valgyt).
Pasirink kitokias maitinimo padėtis, išbandyk visokią "akrobatiką"- gal rasi priimtiną variantą kuomet valgys.
Žinduką mažint kiek įmanoma. Nors, dar variantas- visai nebeduot (dabar ribinis laikas, iki 3mėn. pamiršta. Sunku labai būtų tris paras. Tai turi nuspręst ir apsisptęst pati. Matai situaciją- priimsi geriausią sprendimą.
Jei vakarais pučia pilvuką, gali streikuot su vakariniu valgymu.
Laikykis ir ieškok tinkamos padėties 4u.gif
Atsakyti
mergynos, vis gi svarbu, kad mažylis nebūtų alkanas, negalima riekinti alkaną vaiką, kuris nesupranta, kas vyksta, riekiant jis kruties neims, o jeigu ims, tai neteisingai apžiuos ir vėl nieko neištrauks. Butinai reikia, kad būtų šiek tiek pavalgęs, tik geriau ne iš buteliuko, patraukti visą gumą, čiulpimas - taip pat didelis poreikis kūdikiui - lai čiulpia krutinę... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 07, 19:17)
Jei vakarais pučia pilvuką, gali streikuot su vakariniu valgymu.

Kad nebūtų nesusikalbėjimo: streikuoti su vakariniu valgymu- kalbėjau apie vaiką, kad gali neimt krūties, imt, mest,po kiek laiko vėl imt. O mamai kantriai vis pasiūlyt.
Mamoms streikuot draudžiama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 08, 00:35)
Kad nebūtų nesusikalbėjimo: streikuoti su vakariniu valgymu- kalbėjau apie vaiką, kad gali neimt krūties, imt, mest,po kiek laiko vėl imt. O mamai kantriai vis pasiūlyt.
Mamoms streikuot draudžiama  4u.gif

o kaip kartiais norisi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sagute2 @ 2009 06 03, 19:40)
O mano istorija tokia:
Po gimdymo mazyli dave palaikyt tik pusvalandi. Kadangi gimdymas buvo komplikuotas, turejo pasiimt kudiki ir atlikt tyrimus, leist lasalines ir t.t. I palata ji gavau tik penkta para. Aisku po 1 paros po gimdymo jau leido ateiti ir kas 3 val maitinti, bet jis buvo per silpnas kad zystu. Iprato prie buteliuku, ir ko as nedariau namie: isbandziau visus patarimus kokius tik imanoma, kantriai mokinau, patraukem lauk visas maitinimo priemones, papsiuka, tik MP. Mazylis kaskart reke iki paraudonavimo, ir mieguistas ir naktim reaguodavo priesindamasis arba uzmigdamas...  na, vargais negalais dei alkio patraukdavo siek tiek, t.y. per pusvalandi apie 5 min realiai zinde.
Taip mes su vyru ir nepastebejom kaip musu mazius labai sulyso: kur anksciau buvo riebaliukai, ten oda nutisus. Gydytoja atejus grieztai liepe duoti misinuka, o savo piena nusitraukinet. Mano pieno is pradziu buvo labai mazai, bet pirma duodavau savo piena, paskui misini jei neuztekdavo. Nusitraukinedavau labai daznai: tik baigiu, uz valandos ir vel reik pradet  doh.gif ir taip istisa para. Bet nieko, trecia menesi jau savo pienuko uzteko  smile.gif
Jauciausi labai kalta, kad neismokinau mazyli zysti ir prasidejau su buteliukais, bet viena diena supratau - buna tokiu situaciju, kai mes planuojam vienaip, o iseina kitaip ir nieko cia nepadarysi. Vaikiukas auga ramus, linksmas ir sveikas, o tai, manau, svarbiausia.
Nepagalvokit kad esu pries zindyma, jei tik imanoma bandykit visus budus kokius tik imanoma, kita vertus nekaltinkit saves jei nepavyko.
Sekmes, mamytes!  4u.gif

Mano istorija kažkuo panaši, nes mano tinginiukė (o gal ir kitokią priežastį ji turėjo lotuliukas.gif ) neėmė krūties. Pritariu šiai nuomonei. Aišku, puiku, jei viskas sėkmingai sekasi. Aš tik už žindymą kuo ilgiau. Bet mums taip neišėjo. Tai va, mažylė mano krūties neima, bet MP jau 9 mėn valgo. Tiesiog norėjau pasakyti, ko tik aš neprisiklausiau - ir kad pienas tuoj baigsis, ir pan. Nieko panašaus. Net ir nusitraukinėjant, pieno gali ilgai būti. Svarbiausia - noras maitinti savo vaiką MP. O kad tai nežmoniškai vargina mamą, tai jau kita kalba.
Linkiu visoms kuo daugiau džiaugsmo ir kuo mažiau problemų maitinant MP.
Atsakyti