Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

Manoji taip daro, kai prisivalgius zaidzia arba kai oro prisigaudo.
Atsakyti
Mano irgi taip daro, tad jei svori auga, manau nerimauti nėra ko smile.gif kartai mažyliai tiesiog nori pabendrauti su mama ir taip elgiasi. Kaip sakė mano gyd, maitinimo tik 1 dalis yra valgymas, o 2 dalys bendravimo su mama biggrin.gif Maniškis taip elgiasi gan dažnai, tai panešioju maitindama, tada aprimsta, arba būna sotus ir tiesiog žaidžia ax.gif
Atsakyti
Jau antra savaite mano mazyte patraukusi pienuka 4 - 6 min. ima raitytis, paleidžia krūtį ir pradeda verkti. Bandau pasiūlyti jai dar kelis kartus ta pacia ir kita kruti, bet tada asaros pereina i isteriska klyksma. Atitraukus nuo krutines pradeda ciulpti savo pirstukus, ima ir ciulptuka, bet tik pritraukiu prie krutines - vel klykia. Pienelio yra (po kiekvieno tokio maitinimo nusitraukiu). Nebezinau, ka daryti, kieikvienas toks maitinimas veda is proto verysad.gif Bijau, kad mazyle neprivalgo, bijau, kad ir pienuko ims mazeti.
Atsakyti
Mano maziukas ir kartais panasiai elgiasi.. Pastebejau kad taip buna jei paveluotai pradedu maitinti ir jis jau buna susinervines..todel stengiuosi vos pamacius pirmus alkio pozymius: ziojasi, kisa pirstukus i burna - tada greit jam siulau kruti. Kai buna ramus tai valgo normaliai, neskubedamas. Jei tik pradedu maitinti nors biski veliau ar jei jau buna pradejes verkti tai negali normaliai ciulpti - tai spjauna kruti tai zirzia..As tada stengiuosi ji tada nuraminti ir tik tada maitinti (biski pasupuoju, pakalbinu) o jei nepavyksta tai tenka maitinti su pertraukomis verysad.gif Visu pirma nesirupink, viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste29 @ 2007 10 08, 19:55)
Jau antra savaite mano mazyte patraukusi pienuka 4 - 6 min. ima raitytis, paleidžia krūtį ir pradeda verkti. Bandau pasiūlyti jai dar kelis kartus ta pacia ir kita kruti, bet tada asaros pereina i isteriska klyksma. Atitraukus nuo krutines pradeda ciulpti savo pirstukus, ima ir ciulptuka, bet tik pritraukiu prie krutines - vel klykia. Pienelio yra (po kiekvieno tokio maitinimo nusitraukiu). Nebezinau, ka daryti, kieikvienas toks maitinimas veda is proto  verysad.gif  Bijau, kad mazyle neprivalgo, bijau, kad ir pienuko ims mazeti.

kokio ji amziaus?
gal ji oro prisiryja bevalgydama. pabandyk ant peties pasiguldzius stacia panesioti. kai aprims ar atsirugs, vel siulyk valgyt. ir ciulptuko geriau neduok...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 08 spalio 2007 - 20:57
Aš tai manau, kad mažylei skauda pilvuką, gal nuo priryto oro, ar šiaip pučia viduriukus. Esu tai patyrusi, kai atrodo, jog nuryja tik kelis gurkšnelius ir viskas daugiau schmoll.gif nei lašo. Keisdavau maitinimo pozas, duodavau kitą krūtį( beje, tai kartais suveikdavo, bet tik kartais) ir visada nerimavau kaip priaugs svorio, jei beveik nieko nepavalgo. Ir tai tęsėsi pakankamai ilgai apie du mėn. Ir tik naktį galėdavom ramiai ir iki soties pavalgyti. Bet kaip nekeista, svorio priaugom normaliai , 5 mėn. sveriam 8 kilus ir visa kita , tiesiog vieną dieną tai liovėsi thumbup.gif . Kartais dar pasitaiko, bet tada aš ir nebemaitinu, nes jei būtų alkanas, tai juk neužmigtų, verktų....
Taigi mamytės patarimas: pabandykite prieš kiekvieną maitinimą paguldyti ant pilvuko, pamasažuokite jį ir šiek tiek panešiokite stačią, kai pradeda verkti, vėl panešiokite stačią, pabandykite duoti iš kitos krūties. O svarbiausia, išlikite ramios, kas iš tikro labai sunku, nes ir mane vedė iš proto tie klyksmai, bet nervinimasis tik dar labiau pablogina situaciją. Na, o jei vistiek neramu, tai išsinuomuokite svarstykles ir galėsite pamatyti, kiek suvalgo per dien, kiek priauga. Šitai ir aš būčiau padarius, bet mūsų mieste ši paslauga neteikiama. Linkiu daug kantrybės, bet tikrai viskas praeis. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Pas mus tas pats pastaraja savaite. Maziui 3.5 men. Ir siaip valgo ne ilgiau 10 min, o buna uzplaukia, kad tik paguldytas i maitinimo padeti pradeda isteriskai verkti...
Nervuojuosi , bet su svoriu viskas ok. Taip ir laukiu kiekvieno maitinimo, kas bus. Nakti tai normaliai pavalgo.
Atsakyti
Aciu uz patarimus ir palaikyma.
As irgi galvojau ir vis dar galvoju, kad gal cia pilvukas, bet kas idomiausia, kad vos tik patraukiu ja nuo krutines - visi skausmai ir asaros stebuklingai pasibaigia.. O situacija, atrodo, vis blogeja. Anksciau dar ir as istaikydavau kokius 2 maitinimus per para, kad ramiai pavalgytu, o dabar viskas kartojasi kiekviena karta. Ir valgymo laikas jau sutrumpejo iki 2 min. verysad.gif Na ziuresim, tik vis galvoju, kaip savo pienuka issaugot...
Atsakyti
Jei krūtis likdavo labai pilna, tai nusitraukdavau su pientraukiu ir į šaldiklį. smile.gif
Atsakyti
[quo
QUOTE(Kriste29 @ 2007 10 09, 12:28)
Aciu uz patarimus ir palaikyma.
As irgi galvojau ir vis dar galvoju, kad gal cia pilvukas, bet kas idomiausia, kad vos tik patraukiu
ja nuo krutines - visi skausmai ir asaros stebuklingai pasibaigia.. O situacija, atrodo, vis blogeja.
Anksciau dar ir as istaikydavau kokius 2 maitinimus per para, kad ramiai pavalgytu, o dabar
viskas kartojasi kiekviena karta. Ir valgymo laikas jau sutrumpejo iki 2 min.  verysad.gif Na
ziuresim, tik vis galvoju, kaip savo pienuka issaugot...

o tai kaip ji maitinasi? taip ir cypinates?
laiko nematuok, gal cia tu sustresuoji, o vaikas "bangas" pasigauna...
visokiu variantu gali buti: gal pienukas per letai bega arba atvirksciai, per smarkiai; gal pradejus valgyt pilvuka suskausta, o gal burnytej pienlige ir skauda. maza kas gali buti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 09 spalio 2007 - 21:04
arba ji nealkana ir susinervina kad jai kruti kisi g.gif buna maniske kai dar nebuna isalkusi o as ja pasiguldau maitinti tai pradeda rekti, tada ir neduodu..kai isalksta tai valgo..siaip per 5 min. jei intensyviai zinda tai gal ir pasisotina...manoji niekad prie kruties nekabo ilgai..nebent migdosi...
Atsakyti
manoji ir taip par daro ir ypac vakare kokias 3-4 val taip kankinuosi.Jau visas menesis.Is pradziu maniau kad pieno nepakanka.Bet jo tikrai yra.O priezasciu del ko taip daro gali but ivairiu.Pas mane pvz per greit ir per staigiai pienas bega ji nespeja nuryti, buna pradeda springt ir pyksta.O valgyyt nori.Palaukiu apraminu ir vel toliau stengiuosi maitinti.Jauciu lengviausia butu paduoti buteliuka ir maitinti pagal tam tikra grafika ( kas 3-4 val), bet noriu bent iki puses metu savo pienuku maitinti.Tik va krtais kantrybes labai pritruksta.Kai jau matau, kad tuoj sprogsiu, palieku mazaja saviskiui ir einu i kita kambari apsiraminti arba i wc issiverkti.Stengiuos kuo maziau blogu emociju prie mazosios rodyti.Sakoma, kad vaikutis greit jas pajaucia ir perima.
Kantrybes visom, kuriom taip yra.Tik nenutsokit maitinti savo pienuku ok.gif Jei labai vaikutis neramus duokit pries kiekviena maitinima espumizano, pilvuka pamasazuokit, panesiokit tigriuko poza ar pasiguldykit knubscia ant saves.Ir mityba savo paziurekit.Valgyt galima beveik viska tik kiekiais nedideliais.As pvz negaliu gerti kmynu arbatos, nes tiek mazajai tiek man kietejo viduriukai.Kiekviena turit atrasti tai kas stipriau pilvuka vaikuciui pucia.Be to sis dalykas yra isaugamas apie 3-4 menesi.Reik tik islaukt ir iskentet.Nors kartais taip sunku ir atrodo kad tam uzburtam klykimu ir verkimu ratui ner pabaigos...
Atsakyti