Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

Mano mazius irgi pradejo "issidirbineti" - pavalgo kokias 5min ir prasideda - apziurineja tapetus, sukasi i langa, snekuciuojasi su manim arba kaip tik sukasi i sona, paskui vel ciumpa speneli lyg tik dabar pamates, ir tuoj vel paleidzia schmoll.gif. Nutariu, kad nebenori, apsirengiu - tada po 10-15min vel asaros ir baisus badas blink.gif . Tai bandau besisukinejanti uzkisamuoju budu pamaitinti ir neleisti sukinetis, bet kazkaip neramu, kad blogus valgymo iprocius formuoju. Nebezinau kaip elgtis unsure.gif . Bet tokie beveik valanda trunkantys valgymai man neatrodo normalu...
Atsakyti
Mano dukryte tai spjaudydavo, tai gaudydavo, kelias dieneles pries isdygstant pirmiesiems dantukams. jau emiau galvoti, kad atsisako kruties, bet dabar viskas susitvarke, o del zvilgciojimu aplinkui bevalgant, tai tikriausiai visi vaikuciai taip daro, nes jiem viskas idomu, tyrineja aplinka. Mano merguzele irgi isspjauna ir nusisuka, kai isgirsta tecio balsa arba savo zaisliuka pamato- as palaukiu, kol ji atsiziuri, ir vel valgom wub.gif
Atsakyti
svarbiausia nenuleisti ranku ir noreti maitinti savo pienu man taip pat neeme krutines tai as nusipirkusi elektrini pientrauki sekmingai maitinu iki siol
Atsakyti
QUOTE(Jolančiukė @ 2007 01 01, 23:28)
Kai laukiausi, buvau apsisprendusi, kad maitinsiu kūdikėlį pati ir kiek galima ilgiau..puikiai žinau, kaip tai naudinga tiek mamai, tiek kūdikiui smile.gif  Dukrytė gimė per Cezario operaciją, tad iškart to pienelio ir nebuvo ax.gif  pradėjo atsirasti po poros dienų..bet iškilo problema-mergytė neėmė krūtinės..ligoninėje, kol nebuvo pienuko, davė mišinuko iš buteliuko..kiekvienas bandymas pamaitint iš krūtinės net su sesučių pagalba baigdavosi nesėkmingai verysad.gif  ji tik verkė ir nežįsdavo..tada pabandėm su antspeniu..po truputėlį žįsdavo, bet nepavalgydavo, nors pienukas bėgdavo..grįžom namo, daviau žįst su antspeniu, tai vos pažinda ir verkia, normaliai nepavalgo verysad.gif  emiau nusitraukinėt pienuką ir maitint iš buteliuko, bet pati labai išgyvenau ir išgyvenu dėl to, kad mažoji neima iš krūtinės, nors visokiausius variantus bandžiau..o dabar dar ir pienuko mažiau benusitraukiu, iš abiejų krūtinių tik vienam kartui pavalgyti verysad.gif  nusitraukinėju kas  dvi val. maždaug, bijau, kad jei tai darysiu rečiau ir pienuko gaminsis dar mažiau unsure.gif

Mamytės, ar jums niekam nebuvo tokių problemų? Taip noriu pati maitinti dukrytę, bet.. verysad.gif

Na va, kiek likimo draugių atsirado...
Aš galvoju, gal čia nuo fiziologijos priklauso, pvz. gal siauresni latakėliai ir sunku ištraukt pieną?
Maniškis irgi nuo pirmų dienų nebuvo susižavėjęs valgymu iš krūties. Tik bandau duoti - iš karto klyksmas, nors ir laiko nemažai praėję nuo ankstesnio maitinimo, tad turėtų būti alkanas.
Reikėjo daug kantrybės, kol ,,apgavau" jį tokiu būdu - keliom sekundėm duodu pačiulpti čiulptuką, po to staigiai susikeičiu su krūtim. Po kurio laiko priprato ir taip žaisti jau nereikėjo.
Bet visgi valgymas iš krūties netapo jo pasija, tad galiausiai perėjau prie pientraukio. Nusitraukiu lengvai ir įsitikinau, kad tikrai pieno nemažėja jį nusitraukinėjant su pientraukiu.
Bet dabar jau ir iš buteliuko MP nelabai noriai valgo, muistosi, ranka išmušinėja.
Gal tiesiog tokie vaikai ,,nepieniniai" g.gif

Svarbiausia nenusimink, Jolančiuke 4u.gif (nors suprantu, kaip tokie dalykai liūdina, kai norisi natūraliai maitinti, bet nesigauna) Viskas bus gerai! Ir maitinimas iš buteliuko ar mišinuku nėra tragedija, svarbiausia, kad vaikas ne alkanas būtų.
Atsakyti
Sveika 4u.gif Turejau ta pacia beda, lialius nevalge is kruties pirma menesi. Kadangi mano sunelis gime anksciau laiko (35sav), jis nemokejo valgyti is kruties doh.gif Apsizioja papuli, ir mirkcioja kaip katinas ir nezino ka daryti. Kad ir kaip sesutes ligoninej moke maziu, bet jam neiseidavo ir viskas, o svorio priaugimas mum buvo ypac svarbus (gime 2,160 kg). Pirmas dienas maitinom is buteliuko spec misineliu neisnesiotukam, veliau nusitraukinedavau pienuka ir maitindavau is buteliuko, o tarp maitinimu duodavau pazisti, niu "pazaisti" tongue.gif Tuo metu jauciausi klaikiai nes pati lb norejau maitinti, jausdavausi ne kaip kai kt mamytes salia pacios maitindavo savo lialius o as ne. Po men mazdaug mazylis ismoko gerai zisti ir maitinu pati iki siol, mum dbr 5 men ir 3 sav yahoo.gif Nepasiduok!Zinau ka reiskia nusitraukinet pienuka, bet mazajam tai geriausia ka gali duoti kiekviena mama ax.gif
Atsakyti
Daug mamyciu klausia kaip atpratinti mazyli nuo kruties, o man beda - mazei dar tik 8 men, o ji eme ir pati grieztai atsisako mano kruties verysad.gif
As buvau pasiryzusi pati maitinti bent iki 1 metuku ir pienuko gausiai turejau... O dabar jau smarkiai sumazejo jo, nors ir bandau vis pati nusitraukti kartais, kad paskatinti pieno gamyba. Vis dar turiu vilties, kad mazei praeis tas blogas laikotarpis ir vel prades prasyti mano pienuko ax.gif
kartais pavyksta ryte arba vakare, pries miega isiulyti nors kelis lasus, bet retokai verysad.gif Tik pienas pradeda teketi ciurksle, o ji nusisuka ir viskas, visa pienuota buna ir ji ir as doh.gif O jei bandau per prievarta ikisti kruti - pradeda verkti.
Tiesa, nutraukta mano pienuka puikiai isgeria is Avent Magic puodelio.
Bet kuo toliau, tuo maziau man pavyksta nusitraukti pienelio verysad.gif
Jau pradedu mastyti apie pieno misinius... nes kaip suprantu, tai iki metuku reikia dar duoti..? Tik neissivaizduoju nei koki reikes misini duoti, nei koki kieki... unsure.gif

PATARKITE KA DARYTI !! 4u.gif
Atsakyti

kodel kartais kai zynda jis neramus,apsizioja spieneli,pora gurksniu ir verkia.paverkia tada vel pora gurksniu ir verkia,jam suejo dar tik menuo o jau diena maziau ir neramiau miega,pradejo dazniau valgyti diena,ka patarsit.
Atsakyti
Gal prasidėjo bėdos su pilvuku g.gif Mano mažyliai būtent tokiu laiku ir pradėjo pilvukas streikuot unsure.gif Turi atkreipt dėmesį ar kai būna neramus riečia kojytes? jei taip, patarčiau įsigyti espumizano 4u.gif
Atsakyti
o gal pienukas baigiasi?pabandyk nusimelsti ir paziurek kiek ten jo turi?ir ar lengvai bega.galmaziukas tiesiog neprivalgo.
Atsakyti
as taip pat po cezariaus ir pienukas atsirado tik po keliu dienu, bet viena sena akusere pamoke mane tai maitinu ligi siol, nors mazajai jau 7 men. o buvo taip. padare misinuka ir dave manajai truputuka pazysti,ka nuryjo kelis gurksnelius ateme buteliuka ir greitai i burnyte tiesiog igrudo mano papuli, niu ir kaip galvojat valge ir dar kaip, nes pienuko buvo daug.kai isspjaudavo, vel misinuko ir vel papulis. va taip vargom pora dienu, bet susitvarkem
Atsakyti
QUOTE(godele @ 2007 02 28, 22:25)
kodel kartais kai zynda jis neramus,apsizioja spieneli,pora gurksniu ir verkia.paverkia tada vel pora gurksniu ir verkia,jam suejo dar tik menuo o jau diena maziau ir neramiau miega,pradejo dazniau valgyti diena,ka patarsit.

Manau kad tokio amziaus kudikiui tikrai gaejo prasideri problemos su pilvuku. is savo patirties galiu pasakyti, kad kuo dazniau pridedi vaikeli prie krutines tuo daugiau prades gamintis pienas, bent taip man buvo. pirmus 3-is menesius maitinau vos ne kas 30-40 min. o siaip manau kad kol maitini MP reikia regukioti savo mitiba.
Atsakyti
jo jo - tikrai gali buti del bedu su pilvuku.. manoji tik 3ciam menesiui baigiantis isaugo smile.gif dar kartais buna atveju - jei labai godziai valgo - su pirmaisiais gurksniais speja priryti oro, kuris paskui erzina ir spaudzia skranduka... o nusitraukineti pienuka, kad paziuretum, kiek suvalgo - mano manymu, juokinga, nes nei pati, nei peintraukis tikrai neistrauks tiek, kiek suvalgo mazylis..

o del dazno valgymo - kiekvienam mazyliui individualiai - jei jaucia, kad reikia daugiau - tai ir "reguliuojasi" pieno kieki dazniau prasydamas valgyti - tad palinkeciau kantrybes. Ir jei priauga pakankamai svorio - siulau maitinti savo pienuku 4u.gif
Atsakyti