Jolanciuke, nepasiduok, kreipkis pagalbos i tas, kurios gali ateiti i namus ir padeti. Yra toks puslapis www.pradzia.org. Ten susirask savitarpio pagalbos grupe Mama mamai ir paskambink kuriai nors is zindymo konsultanciu. Man su maitinimu buvo kitu problemu, bet vistiek dabar turiu tikejima - pagalba visada yra, jei tik nori zindyti, tik reikia rasti labai patyrusia zindyve, kad padetu. Man padejo moteris, zindziusi ne viena ir ne du ir ne tris vaikus. Sekmes!!!
Papildyta:
Oi, bet ziuriu, kad Klaipedoj nelabai yra tu konsultanciu. Bet vistiek paskambink\, gal tos mamos ka nurodys. Dar buna, kad vaikas neima kruties, nes springsta. Girdejau, kad tada galima bandyt maitinti kudiki laikant ji zemyn galva..Turbut kojos ant peties...
Laikykis ir zinok, kad kazkur iki 7 savaiciu piena galima grazinti, net jei jis dingtu, tik reikia, kad kudikis daug zystu, kad ir tuscia kruti...
Papildyta:
o, radau, Klaipedoj: konsultuoja mama Edita tel.: 8 688 53950
Dar gali uzduoti savo klausima Tarptautiniame pieno lygos puslapyje http://www.lalechele...ance.html?m=0,0
Bandyk visais frontais.
Papildyta:
Nenoriu buti ikyri, bet jei skaitai angliskai, radau nebloga straipsni apie neimancius kruties naujagimius: http://www.lalechele...g/FAQ/back.html
Bandyk visais frontais.
Papildyta:
Nenoriu buti ikyri, bet jei skaitai angliskai, radau nebloga straipsni apie neimancius kruties naujagimius: http://www.lalechele...g/FAQ/back.html
Sveikutė,
man irgi buvo panašiai, cezaris, pienas gaminosi sunkiai, leliukas nevalgė . Arbe lyg ir traukdavo, bet ištraukdavo 0 gramų. Ligoninėj svėriau prieš kiekvieną maitinimą ir po, todėl aiškiai matėsi, kad ji nepavalgė. Pienas pamažu atsirado, bet sunkiai nusitraukinėjo. Gydytojai pasiūlė duoti mišinuką, bet prieš maitinimą vistiek duoti krūtį, atsieit, kuo daugiau ji žys, tuo daugiau gaminsis pienas. Ir duodavau, maitinimas trukdavo 3val (po 1,5 val iš kiekvienos pusės be pasnaudimų), o paskui ji ryte surydavo mišinuką. Pienas bėgo normaliai, o ji vis dažniau pradėdavo isterijas , kai pamatydavo krūtį. Nutraukinėjau, bet pieno vis mažėjo. Dabar jau visai dingo. Privargau su tokiu nenormaliu maitinimu, daug konsultavausi, norėjau pati maitinti. Sako, retai, bet taip būna. Sekmės , gal tavo situacija kitaip išsispręs, geriau
man irgi buvo panašiai, cezaris, pienas gaminosi sunkiai, leliukas nevalgė . Arbe lyg ir traukdavo, bet ištraukdavo 0 gramų. Ligoninėj svėriau prieš kiekvieną maitinimą ir po, todėl aiškiai matėsi, kad ji nepavalgė. Pienas pamažu atsirado, bet sunkiai nusitraukinėjo. Gydytojai pasiūlė duoti mišinuką, bet prieš maitinimą vistiek duoti krūtį, atsieit, kuo daugiau ji žys, tuo daugiau gaminsis pienas. Ir duodavau, maitinimas trukdavo 3val (po 1,5 val iš kiekvienos pusės be pasnaudimų), o paskui ji ryte surydavo mišinuką. Pienas bėgo normaliai, o ji vis dažniau pradėdavo isterijas , kai pamatydavo krūtį. Nutraukinėjau, bet pieno vis mažėjo. Dabar jau visai dingo. Privargau su tokiu nenormaliu maitinimu, daug konsultavausi, norėjau pati maitinti. Sako, retai, bet taip būna. Sekmės , gal tavo situacija kitaip išsispręs, geriau
QUOTE(Elfukas @ 2007 01 04, 10:58)
Dar gali uzduoti savo klausima Tarptautiniame pieno lygos puslapyje http://www.lalechele...ance.html?m=0,0
Bandyk visais frontais.
Papildyta:
Bandyk visais frontais.
Papildyta:
Žemai lenkiu galvą prieš taip besirūpinančią mamą , tikrai yra ir puslapis liet. kalba (deja, dėl kai kurių problemų senokai tvarkytas, bet info juk nesikeičia), yra net keli, juk galima per google kelis paieškos žodžius įsivesti, ir va matau, kad žmogus domisi, ir rūpinasi, ir angliškai, na šaunuolė ir tiek
Papildyta:
QUOTE(Jolančiukė @ 2007 01 01, 23:28)
Kai laukiausi, buvau apsisprendusi, kad maitinsiu kūdikėlį pati ir kiek galima ilgiau..puikiai žinau, kaip tai naudinga tiek mamai, tiek kūdikiui Dukrytė gimė per Cezario operaciją, tad iškart to pienelio ir nebuvo pradėjo atsirasti po poros dienų..bet iškilo problema-mergytė neėmė krūtinės..ligoninėje, kol nebuvo pienuko, davė mišinuko iš buteliuko..kiekvienas bandymas pamaitint iš krūtinės net su sesučių pagalba baigdavosi nesėkmingai ji tik verkė ir nežįsdavo..tada pabandėm su antspeniu..po truputėlį žįsdavo, bet nepavalgydavo, nors pienukas bėgdavo..grįžom namo, daviau žįst su antspeniu, tai vos pažinda ir verkia, normaliai nepavalgo emiau nusitraukinėt pienuką ir maitint iš buteliuko, bet pati labai išgyvenau ir išgyvenu dėl to, kad mažoji neima iš krūtinės, nors visokiausius variantus bandžiau..o dabar dar ir pienuko mažiau benusitraukiu, iš abiejų krūtinių tik vienam kartui pavalgyti nusitraukinėju kas dvi val. maždaug, bijau, kad jei tai darysiu rečiau ir pienuko gaminsis dar mažiau
Mamytės, ar jums niekam nebuvo tokių problemų? Taip noriu pati maitinti dukrytę, bet..
Mamytės, ar jums niekam nebuvo tokių problemų? Taip noriu pati maitinti dukrytę, bet..
Paskaitykit skyryje prie žindymo, laaaabai daug patarimų!!!Ir tikėkit savim, esat puiki mama, vien jau todėl, kad ieškot
QUOTE(Nordex @ 2006 03 27, 22:47)
Mano mažytė irgi ne taip seniai panašiai elgdavosi: patraukia, spjauna ir rėkia, vėl ima ir vėl suka galvytę į šoną.. dar ir dabar karts nuo karto pasitaiko...
O būdavo taip nuo kelių priežasčių:
Pilvuką skaudėdavo dėl pūtimo, bet ši priežastis išnyko kokių 3 mėn. - padėdavo vaistukai arba tiesiog daug daug katrybės
Arba dėl oro pilve, nes godžiai rydama pritraukdavo oro ir jai skaudėdavo pilvelį . Tai aš ją kiek pavalgiusią panešiodavau, kad atsirūgtų. O po to vėl duodavau, kad pasisotintų.
o kartais ji tiesiog ne valgyt norėdavo (ir pykdavo ko tas pienas bėga....), o miego, tai aš vietoj krūties kartais duodavau čiulptuką ir ji iškart nurimdavo ir užmigdavo.
O būdavo taip nuo kelių priežasčių:
Pilvuką skaudėdavo dėl pūtimo, bet ši priežastis išnyko kokių 3 mėn. - padėdavo vaistukai arba tiesiog daug daug katrybės
Arba dėl oro pilve, nes godžiai rydama pritraukdavo oro ir jai skaudėdavo pilvelį . Tai aš ją kiek pavalgiusią panešiodavau, kad atsirūgtų. O po to vėl duodavau, kad pasisotintų.
o kartais ji tiesiog ne valgyt norėdavo (ir pykdavo ko tas pienas bėga....), o miego, tai aš vietoj krūties kartais duodavau čiulptuką ir ji iškart nurimdavo ir užmigdavo.
QUOTE(Jovvita @ 2006 03 28, 09:04)
Ir mums taip būdavo - kokius 2 mėnesius kiekvieną dieną nuo pietų iki vakaro. Aš dukrytę maitindama nešiodavau ant rankų, daugiau jokie būdai mums nepadėjo. Bet dabar jau viskas susitvarkė.
Pažįstama situacija... Gelbėjimosi būdus taikau tokius pat, tik nešiojant maitinti man tenka kiekvieną vakarą...
as kelis kartus per maitinima pakeliu kad atsirugtu ir vel maitinu,nes bevalgydamas oro priryja todel ir muistosi o siaip idomu jusu maziuku pilvukai gurgia tarsi upelis ciurlentu po maitinimo ir siaip?
Labas, pas mane buvo panasi situacija, mano kudikis ligonineje nevalge 3, ligoninej vis dejau prie kruties, deja...grizus namo nesiliove klykti, todel pabandziau nusitraukti pienuka ir duoti is buteliuko. Buvau tokia laiminga matydama, kad ir mano vaikas moka valgyti Is krutines taip ir nesiseke maitinti, pazisdavo minute, pradedavo springti, cypti. Mane isgelbejo AVENT pientraukis. Gydytojai buvo labai pries del sio maitinimo metodo, bet mano vaikui dabar yra 7 men. ir as vis dar maitinu savo pieniuku. Su avent pientraukiu nusitraukimas uztrunka 10-15 min. tai yra ne ilgiau nei zindymas. Bandziau dar 2 pientraukius, bet man nieko nepavyko. Prie nusitraukimo reikia priprasti, islikti ramiai ir nepamirsti valgyti. Manau tai pagrindiniai budai, kurie man padejo islaikyti pienuka. Pradzioje ir as pritraukdavau tik po 20, po to po 40 ml. Palaipsniui pienuko daugejo, svarbu neretinti intervalus. As nusitraukineju kas 4 val. abi krutis. Pradzioj turejau uzdegima ir buvau beveik praradusi pienuka, bet nenuleidau ranku. Manau, kad tik savo dideliu pastangu deka as vis dar maitinu savo vaika ir tikiuosi ismaitinti iki metu.
Mes turim problemele. Maitinu vaika krutimi, bet jis nepasisotina jei jai leisciau, tai jinai visa laika ciulptu, be pertrauku. Jinai ir uzmiega su krutim. Nakti miega dazniausiai gerai, atsibunda kas 2-3 val. pavalgyti, o ryte jau reikalauja kas valanda. o nuo kokiu 10 ryto istisai. Jei be kruties burnyteje, tai tada visa laika verkia, taip jau beveik dvi savaites. Buna ciulpiant pradeda muistytis, "sako" kad pieno niera, bet as matau kad jinai nelabai stengiasi traukti, kas savaime nubega, ta isvalgo, o po to pazaizdama laiko kruti. Bandau patikrinti ar yra pieno, tai kartais net fontanu isbega paspaudus. Taip jinai diena nepasisotina visai. Nezinau ka daryti, nes nepasisotinus nemiega ir vis verkia. Karta i trys paras, dazniausiai pries miega, duodam misinuka jei jau niekaip neina nuraminti. Tai suvalgo savo doze ir dar praso. Ka daryti? Pieno yra, o vaikas alkanas?
QUOTE(Yanke @ 2007 01 14, 13:24)
Mes turim problemele. Maitinu vaika krutimi, bet jis nepasisotina jei jai leisciau, tai jinai visa laika ciulptu, be pertrauku. Jinai ir uzmiega su krutim. Nakti miega dazniausiai gerai, atsibunda kas 2-3 val. pavalgyti, o ryte jau reikalauja kas valanda. o nuo kokiu 10 ryto istisai. Jei be kruties burnyteje, tai tada visa laika verkia, taip jau beveik dvi savaites. Buna ciulpiant pradeda muistytis, "sako" kad pieno niera, bet as matau kad jinai nelabai stengiasi traukti, kas savaime nubega, ta isvalgo, o po to pazaizdama laiko kruti. Bandau patikrinti ar yra pieno, tai kartais net fontanu isbega paspaudus. Taip jinai diena nepasisotina visai. Nezinau ka daryti, nes nepasisotinus nemiega ir vis verkia. Karta i trys paras, dazniausiai pries miega, duodam misinuka jei jau niekaip neina nuraminti. Tai suvalgo savo doze ir dar praso. Ka daryti? Pieno yra, o vaikas alkanas?
ko gero jai skauda, pucia pilvuka
QUOTE(Yanke @ 2007 01 14, 16:24)
sveikute,
matyt,jai is tiesu skauda pilveli.Pabandyk duoti jai ciulptuka:ciulpdama ji paskatins zarnu judejima ir greiciau pasisalins dujos is zarnyno.Ir nieko nepateks i zarnyna,ka reiktu suvirskinti.O tada ir papuli ciulps be dideliu raivymusi,ir tu nebusi mama-soske
Mano dukryte nevalge is krutines,ismaitinau ja 5 menesius,bet visa laika piena nutraukinejau