QUOTE(Karbynė @ 2005 11 11, 20:51)
Ir kas iš to? Aš tokį faktą taip pat žinau ir jo neneigiu. Tik tu nepaaiškini kaip tavo fakto konstatavimas su pirmos komunijos tema susijęs
...su nutylėjimais...o jie palieka erdvės laisvai interpretacijai.
Bažnyčia negali tiek prisitaikyti prie žmogaus, kad jam nekeltų visiškai reikalavimų. Nenormalu būtų. Tą daro reklamos - t.y. pataikauja.
Žinoma perlenkta lazda taip kaip keliuose čia aprašytuose atvejuose nėra normalu. Tas elementariausiai net nepedagogiška, ką jau bekalbėt apie krikščioniškumą. Nedirbtų cerberinės katechetės su mano vaiku.
Bet atleist vadžias tiek, kiek žmogui norėtųsi, nu neina
...su nutylėjimais...o jie palieka erdvės laisvai interpretacijai.
Bažnyčia negali tiek prisitaikyti prie žmogaus, kad jam nekeltų visiškai reikalavimų. Nenormalu būtų. Tą daro reklamos - t.y. pataikauja.
Žinoma perlenkta lazda taip kaip keliuose čia aprašytuose atvejuose nėra normalu. Tas elementariausiai net nepedagogiška, ką jau bekalbėt apie krikščioniškumą. Nedirbtų cerberinės katechetės su mano vaiku.
Bet atleist vadžias tiek, kiek žmogui norėtųsi, nu neina
Su šia tema tai, ką konstatuoju, labai susiję. Kodėl dauguma pilvinių katalikų savo vaikus leidžia prie Pirmos Komunijos? Todėl, kad močiutės ir bobutės nepyktų bei sąžinė būtų rami. O eis tas vaikelis į bažnyčią po to, ar neis,- daugumai nebesvarbu. Mūsų parapijoje yra vaikų Mišios sekmadieniais, į kurias turėtų ateiti ne tik vaikai, besiruošiantys Pirmai komunijai, bet ir jų tėvai. Pirmą kartą koplyčia buvo pilnutėlė, o jau antrą kartą- tik kelios mamytės ir bobutės atėjo... Tai rodo žmonių sąmoningumą.