Mano abu vaikai lanko etikos pamokas. Vyresn.reikejo vienerius metus eiti i parapijos pamokeles, o jaunesn.jau du Nesuprantu, ar čia tokie sudėtingi mokslai. Mane pačią davatka kaime paruošė per 1 savaitę. Tiesa, vyresnioji po pirmos komunijos net į bažnyčios pusę nebenori pažiūrėti. Tai ar tokiais metodais reikia tikinčiuosius skatinti lankyti bažnyčią.
Man klebonas tiesiai šviesiai pasakė, kad tikinčiųjų turi pakankamai... Matyt todėl ir "nesicackina".
QUOTE(Agotukas @ 2005 10 22, 12:45)
O pas mus sekmadieniais privaloma lankyti misias , kurios buna nuo 9,10,11 ir 18 val.
A tai kad čia visur gi privaloma, (na gal tik iš principo su tėvais turėtų būt tik rekomendacijos lygy), to paruošimo esmė juk ir yra tokia, kad vaikas išmoktų praktikuojančiu būt. O tsakant doras katalikas sekmadienį į Mišias eina. Esmė ne pamokėlės, o būtent tai Juk sakramentas, kuriam ruošiami vaikai tai oficialiai Eucharistija vadinas (tas reiškia Šv.Mišias) O komunija tiesiog dalyvaujant Mišiose priimama. Čia visa esmė ir yra. Aišku kitas klausimas, kiek tų vaikų praktikuojančių lieka
O vat ruošti tikybos pamokų metu mokykloje negalima, tas nelegalu, kad ir kaip patiktų tėvams . Ne tikybos pamokų metu, bet mokykloje - kitas klausimas.
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 18, 18:18)
Kuriam čia mieste ruošia pirmajai komunijai mokykloje? Vilniuje, kiek girdėjau, tik bažnyčioje. O tikybos mokytojai džiaugiasi, kad jų gyvenimas palengvėjo...
Nesidžiaugia, nesidžiaugia, kurie nenorėjo, neruošė ir anksčiau, nes tai į jų tiesiogines pareigas neįeina (tas jau vadinama parapijos katechezes darbu), kurie nori - ruošia ir dabar, papildomai skirdami savo laiką parapijose. O būna, aišku, visokių.
QUOTE(Agotukas @ 2005 10 26, 23:19)
Karbyne, as tai suprantu, bet va teva gryna ateista turim Kai pradeda burnot, tai kancia man... Noreciau, kad ji tikejimas patrauktu, bet nzn kaip bus
Aš ir suprantu visus tėvų nepatogumus, "spragas" tame ir pan. Matau ir kur ką galima būt tobulint, net ir egzistuojant dabartinei tvarkai,kuri toli gražu nėra įdeali... bet tiesiog nesinori kalbėt kaip "būtų geriau" nes situacija yra tokia, kokia yra. Ją bendrais bruožais ir aprašiau.
Sveikutės, papasakosiu tvarką Radviliškio mieste
Taigi mano dukrytė ketvirtokė, einam kiekvieną sekmadienį į bažnyčią, ten visus mūsų mokyklos tikybos mokytoja registruoja. Be to paprastomis darbo dienomis ta pati tikybos mokytoja moko 2 valandas po pamokų mokykloje(po 1 val. pasirinktomis dienomis) Pirkome pratybas vaikai atsiskaitinėja iš maldynėlio ir t.t.
Viskas būtų lyg ir nieko, jeigu ne tas priverstinis bažnyčios lankymas kiekvieną sekmadienį. Dar mūsų klebonas sugalvojo, kad mes tėvai esam "bobučių" mokinti, taigi nieko nežinom. Dabar sekmadieniais 11 val. einam su vaikais į ŠEIMOS mišias, o 15 val. einam į tėvelių mokyklėlę Kaip jums tai
Mūsų tikybos mokytoja super griežta , kad jūs matytumėte kaip ji vaikus tramdo, nu kad ir pvz. įėjom į bažnyčią atsiklaupiam, persižegnojam. O vaikai juk ką jie žino, atsiklaupė žiūriu vienas berniukas ant vienos kojytės, o ji kad prilėks per tą koją , mergaitė atsiklaupus(nu kaip sakant atsisėdo, dubcę padėjo) tai mokyoją tuoj tvarką padarė. Nu ar taip galima . Juk aš įsivaizduoju tikybos mokytoja turi būti tokia gerietė, o ne cerberis Susodinus vaikus stovi, kad vaikai nei krust Vieną kart, pradėjus rinkti aukas, manoji atsisuko pažiūrėti kur aš( nes sedėjom ne kartu) tuoj mokytoja padarė tvarką
Ginčytis su beprasmiška
Dabar apie rinkliavas renkam po 60 Lt. čia visiems metams. Įeina pratybos, maldinėlis, škapleris(rožančių pirkau pati) ekskursija dar ten kažkas Bet rinkti reikia palaispsniui dabar berods jau 30Lt. davėm iki Naujųjų, o po to likusieji.
Atrodo viską papasakojau
Tiesa dar ėjo visą savaitę, keivieną vakarą mokintis kalbėti rožančių. Po to buvo jo šventinimas.
Taigi mano dukrytė ketvirtokė, einam kiekvieną sekmadienį į bažnyčią, ten visus mūsų mokyklos tikybos mokytoja registruoja. Be to paprastomis darbo dienomis ta pati tikybos mokytoja moko 2 valandas po pamokų mokykloje(po 1 val. pasirinktomis dienomis) Pirkome pratybas vaikai atsiskaitinėja iš maldynėlio ir t.t.
Viskas būtų lyg ir nieko, jeigu ne tas priverstinis bažnyčios lankymas kiekvieną sekmadienį. Dar mūsų klebonas sugalvojo, kad mes tėvai esam "bobučių" mokinti, taigi nieko nežinom. Dabar sekmadieniais 11 val. einam su vaikais į ŠEIMOS mišias, o 15 val. einam į tėvelių mokyklėlę Kaip jums tai
Mūsų tikybos mokytoja super griežta , kad jūs matytumėte kaip ji vaikus tramdo, nu kad ir pvz. įėjom į bažnyčią atsiklaupiam, persižegnojam. O vaikai juk ką jie žino, atsiklaupė žiūriu vienas berniukas ant vienos kojytės, o ji kad prilėks per tą koją , mergaitė atsiklaupus(nu kaip sakant atsisėdo, dubcę padėjo) tai mokyoją tuoj tvarką padarė. Nu ar taip galima . Juk aš įsivaizduoju tikybos mokytoja turi būti tokia gerietė, o ne cerberis Susodinus vaikus stovi, kad vaikai nei krust Vieną kart, pradėjus rinkti aukas, manoji atsisuko pažiūrėti kur aš( nes sedėjom ne kartu) tuoj mokytoja padarė tvarką
Ginčytis su beprasmiška
Dabar apie rinkliavas renkam po 60 Lt. čia visiems metams. Įeina pratybos, maldinėlis, škapleris(rožančių pirkau pati) ekskursija dar ten kažkas Bet rinkti reikia palaispsniui dabar berods jau 30Lt. davėm iki Naujųjų, o po to likusieji.
Atrodo viską papasakojau
Tiesa dar ėjo visą savaitę, keivieną vakarą mokintis kalbėti rožančių. Po to buvo jo šventinimas.
Po tokių "pamokėlių" vaikai tikrai nenorės į bažnyčią eiti...
Aš nuėjus tvarką padaryčiau... Skundą vyskupui parašyčiau ar dar ką nors...
Tokie cerberiai vaikus žaloja...
Ernesta, tai košmaras. Prie Pirmosios komunijos ėjau 1979 m. ir būtent tais laikais poterių klausinėdavo klebonas ir viską žymėdavosi. Komunijai pasiruošiau per du vasaros mėnesius. Kažkokios kančios ar savęs prievartavimo tikrai nejaučiau. Bet Tavo aprašytas atvejis baisus. Tai visus metus negalite nei kažkur toliau išvažiuoti kelioms dienoms. Siūlau tikybos mokytojai botagą padovanoti.
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 29, 11:53)
Taip tik nuo tikejimo ne tik vaikus, bet ir tevus atbaidys... Manyciau , kad aukstesniuose sluosniuose daug supratingesni dvasininkai, kurie galetu pakeisti esama tvarka
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 29, 08:53)
, BET NIEKO NEPAKEISITE AR NE, BAŽNYČIA KONCERVATYVI,be to turi ,lankyti savo parapijos Bažnyčią.