Kadangi turiu draugę tikybos mokytoją, tai galiu šiek tiek papasakot, kaip daroma pas mus. Pirmajai komunijai dažniausiai ruošiami 1-4 klasių mokiniai. Pagrindus jie gauna rugsėjo- gegužės mėn.mokykloje per tikybos pamokas, birželio mėnesį lanko pamokėles bažnyčioje, o liepą priima pirmąją komuniją. Po to visus metus kartą per mėnesį turi eiti išpažinties (kunigas pasirašo spec.atvirutėje). Jei kas mamytes domina daugiau, klauskit, o aš savo ruožtu pakamantinėsiu draugę
Pas mus mokykla paruošė pirmajai komunijai.
Kuriam čia mieste ruošia pirmajai komunijai mokykloje? Vilniuje, kiek girdėjau, tik bažnyčioje. O tikybos mokytojai džiaugiasi, kad jų gyvenimas palengvėjo...
QUOTE(vaižgantė @ 2005 09 28, 18:21)
Siūlau pasišnekėti mamas, kurių vaikai ruošiasi šiai šventei.
Mes jau prėję, iš tiesų dabar tai katechetų rankose, išsilavinimą gavusių universitetuose. Kad nesusitvarko, tai gaila. Mūsų irgi keitėsi kokius 3 kartus, bet esmė ne tame, svarbiausia ar vaikui patinka. Mano po pirmos komunijos nebeina bažnyčion, sako persisotino.
paklausk draugės ar užtenka vienerių metų ( 1mos klasės) gautos informacijos, kad jau galėtų liepą eiti, mkay? Ir išanksto dėkojų už rūpesti klausinėjant
Tai wa, sakė, kad nekvaršintumėt vaikui galvelės, jis per mažas ir neleis klebonas dar. Beveik visoje Lietuvoje pirmą sakramentą leidžiama priimt baigus 4 klases, na, kartais dar po trijų. O pamokėles parapijoj lankyti vistiek reikės
Maniškė ketvirtokė nuo pirmos klasės lanko tikybą, nes labai norėjau, kad ketvirtoje klasėje prieitų prie Pirmos Komunijos. Taigi šiemet prasidėjo užsiėmimai bažnyčioje. Buvo du kartus, bet abu kartus užsiėmimus vadė ta pati tikybos mokytoja, kaip ir mokykloje. Beje, del tų 45 minučių tenka antradieniais važinėti į bažnyčią . Sekmadieniais reikia eiti i Mišias, bet mes pramiegame .Įdomu, ar tai tęsis visus metus? Mums labai trukdosi laikas, nes maniškė ir taip apsikrovusi užsiėmimais . Beje, mūsų mokykloje visi pirko pratybas tiems užsiemimams. Būtų įdomu sužinoti, kaip tas pasiruošimas organizuojamas kitose mokyklose?
O pas mus sekmadieniais privaloma lankyti misias ( su tevais ), kurios buna nuo 9,10,11 ir 18 val. (laika galima pasirinkti ir jis per metus nesikeicia) bei po ju vykstanciose paskaitelese. Maniskis guodesi, kad nebenori lankyti, nes labai kelius nuo klupojimo jam skauda O tikybos pamokos vyksta mokykloje kaip ir priklauso
Oho, Mišias vaikas pramiega...
Maniškis po kiekvienų Mišių turi u ž s i r e g i s t r u o t i, kad jose buvo...Ir užsiėmimas trunka ne 45 min, o 1val ir 15 min. Taigi- visur skirtingi reikalavimai...Gerai, kad mums bažnyčia arti, nereikia niekur važiuoti...
Maniškis po kiekvienų Mišių turi u ž s i r e g i s t r u o t i, kad jose buvo...Ir užsiėmimas trunka ne 45 min, o 1val ir 15 min. Taigi- visur skirtingi reikalavimai...Gerai, kad mums bažnyčia arti, nereikia niekur važiuoti...
Prasiėjo užsiėmimai pirmai komunijai pasiruošti. Bažnyčioje man pasakė, kad jei vaikas nelankė tikybos pamokų reikės vaikščioti į pamokėles 2 metus
Man kažkaip atšoko fantazija, jau nekalbant apie patį vaiką. Ar visos vedžiojot vaikus į užsiėmimus ar privedėt prie komunijos greičiau?
Man kažkaip atšoko fantazija, jau nekalbant apie patį vaiką. Ar visos vedžiojot vaikus į užsiėmimus ar privedėt prie komunijos greičiau?