Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(Bekasė @ 2013 05 13, 09:33)
geles + saldainiai + vokelis

Mes matyt irgi darysim tokį variantą. Nors tėveliai nenori daug pinigų visai šventei skirti, tai gali tekti ir simboliškai pasveikinti, kažkokį suvenyrą vietoj vokelio ieškoti. ax.gif
Ačiū visoms už atsakymus. Ingo 10, džiugu, kad ir po komunijos dar planuojate susitikti su katechete, matyt gražiai bendravote. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, o kaip svenciate ir ar svenciate su savo vaikuciais pirma komunija? Mano mama sako, kad nereikia, o man lygtai ir noretusi kazka savo mazylei padaryt, gal galite pasidalinti idejomis, ka dovanojote, kaip puosetes, ar pacios puosete vaikus ar visgi palepinote kirpykloje? Labai lauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bridzee @ 2013 05 29, 22:49)
Sveikutes, o kaip svenciate ir ar svenciate su savo vaikuciais pirma komunija? Mano mama sako, kad nereikia, o man lygtai ir noretusi kazka savo mazylei padaryt, gal galite pasidalinti idejomis, ka dovanojote, kaip puosetes, ar pacios puosete vaikus ar visgi palepinote kirpykloje? Labai lauksiu  smile.gif

Mes po bažnyčios ėjome į kavinę. Stalą buvome rezervavę iš anksto. Atėjome kartu su močiute, krikštatėviais. Visi drauge papietavome, suvalgėme po desertą. Po kavinės dar pasifotografavome gamtoje.
Pas mus berniukas, tad kirpyklos siekti neprireikė.
Atsakyti
Sveikutes, o kaip svenciate ir ar svenciate su savo vaikuciais pirma komunija? Mano mama sako, kad nereikia, o man lygtai ir noretusi kazka savo mazylei padaryt, gal galite pasidalinti idejomis, ka dovanojote, kaip puosetes, ar pacios puosete vaikus ar visgi palepinote kirpykloje? Labai lauksiu  smile.gif

Kadangi pas mane Vokietijoje krikstas,komunija,konformacija labai jau svarbios sventes,ne tik vaikui bet ir giminem,draugams ir t.t Tai mes darem baliuka,kitaip tariant pasisedejima.Isnuomavom saliuke,viena pazystama moteris isvire karstus pietus.Buvom pakviete 25 giminaicius.Visi atvyko y baznycia.Kriksto teveliu nebuvo dickes.LT gyvena ir negalejo atvaziuot.Bet uz juos atlaike mano tevai.Ta pati seima esam,nes sesuo mano su vyru yra.Po misiu visi gryzom y sale.Pasitikom visus svecius su sampanu.Pavalgem pietus,paplepejom ir po to isgerem kavute su pyragai.Ir balius pasibaige.Laiskeliu su pinigeliais prinese ne tik sveciai,bet ir is kaimo gavo. thumbup.gif O uz juos atsidekojam lietuvisku "Karünos"sokoladu.Cia tokia mada,kad atsidekot.Kiti nesa pyragus ar pan. Misios baznycioj buvo nuostabios. wub.gif Is sveciu tarpo visi stebejosi,kaip katalikai sugeba sventiskai tai daryt.Giedojom kartu giesme,kitaip tariant vos ne dainas,plojom rankom ir nesijaute,kaip prabego virs valandos trukusios misios.
Praeita sestad.vyko vaikuciai su kunigu ir keletu tevü y zaidimu parka po stogu.Buvo suplanuota y parka gamtoje,bet pas mus lyja ir lyja.Pakeitem planus ir isvykom kitur.Vaziavau ir as kartu.Kunigas prisodino autobusiuka vaiku ir viena katechete.Dükom,selom kartu su vaikais ir kunigu.Tokio kunigo dar nebuvau macius. wub.gif Lipo y auksciausia batuta ir ciuoze su vaikais zemyn.Diena praejo thumbup.gif
Atsakyti
po bažnyčios buvome kavineje,buvo smagu,dovanų gavo vokelius,o krikšto mama padovanojo pakabutį,grandinelė
Atsakyti
Labai aciu pasidalinusioms savo sventes ispudziais,tai va rezervavome ir mes kavinukej vieta, labai grazi aplinka, padarysim graziu nuotraukyciu, labai jau laukiu tik va suku galva ka dukrytei padovanoti ax.gif
Atsakyti
musu dovana buvo simboline - dovanojau man per pirmaja komunija dovanota kryziuka ir prie jo nauja grandinele.
Is kitu gavo auksine grandinele su pakabuku (delfinas), sidabrine grandinele su kryziuku, sidabrine grandinele su pakabuku (drugelis) ir vokeli.
Po ceremonijos su krikstateviais ir mociutemis nuvaziavome pasedeti i kavine (nors as buvau linkusi vaziuoti tik su krikstateviais, tai cia buvo kompromisas tarp mano noru ir vyro).

Dukros i kirpykla nevedziau - nakciai buvau supynusi kasytes ir ryte buvo graziai banguoti plaukai. Susegiau baltais segtukais ir viskas. Kai jinai pas mane megeja nesioti dzinsus, tai labai jau suaugusi atrode su suknele ir basutemis su pakulne (jomis dar ir vaikscioti reikejo iprasti biggrin.gif )
Atsakyti
Bandau kelti temutę į viršų, nes šių metų gegužės 11 d. dukrytė priims pirmąją komuniją.

Pasidalinkime mintimis, irėjomis, klausimais ir atsakymais 4u.gif .

Mes eisime i Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Muose @ 2014 02 19, 15:07)
Bandau kelti temutę į viršų, nes šių metų gegužės 11 d. dukrytė priims pirmąją komuniją.

Pasidalinkime mintimis, irėjomis, klausimais ir atsakymais  4u.gif .

Mes eisime i Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje.  smile.gif

su svente tai man viskas aisku, o kaip su auka baznycioje?

ir ar dabar neperkamas rozancius vaikams? g.gif
Atsakyti

As pries 20 metu net svenciau dukros pirmaja komunija, zinoma su savo seima, kuri yra nemaza. Galima ir i kavine nueiti pasedeti 4u.gif
Atsakyti
Pas mane kolka stokios mintys, kad po ceremonijos fotosesija ir papietausti susirinkti artimieji. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,kurios arteja si svente,as ja prisimenu kaip labai grazia ir silta wub.gif abu ruosemes nuosirdziai.Kostiuma is lino pasiuvo sunaus kriksto mama liemene ir kelnes ir atrode laaabai graziai ir gaila,kad isaugo verysad.gif po komunijos namuose kava arbata ir saldumynys valge artimiausi zmones,mociutes kriksto mama sunaus dukterecia drauge su durytem.Dovanos ivairios,bet ju nesureiksminom tiesiog tai buvo labai grazi svente smile.gif Paziurejus i foto matosi vaiko jaudulys wub.gif
Atsakyti