Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(Daivisima @ 2012 05 20, 17:49)
Ka berniukas turi turėti per pirmąją komuniją? Žinau kad mergaites turi turėti rūtų ir žvakelę, o berniukui reikia rūtų? blush2.gif

Prieš pora savaičių buvau krikštasūnio PK, tai jis turėjo tik žvakę, kuri nebuvo rūtomis puošta.
Atsakyti
Ka berniukas turi turėti per pirmąją komuniją? Žinau kad mergaites turi turėti rūtų ir žvakelę, o berniukui reikia rūtų? blush2.gif

Berniukams rūtų nereikia ant žvakelės .Prieš savaitę buvo mūsų šventė tad pastebėjau ,kad dauguma žvakių buvo perrištos juostelėmis melsva , balta ar pilka . Mano vaikino žvakė buvo papuošta gyvom smulkiom gėlytėm bet ne rūtomis smile.gif
Atsakyti

Mums liepė: mergaitėms - g.b. tujos ar rūtos, berniukams - mėlynas kaspnas.
Atsakyti

berniukas turi žvakę...galima papuošti, rožančių ir škaplerius(čia liaudiškai)
Atsakyti
QUOTE(perle70 @ 2012 05 22, 15:48)
berniukas turi žvakę...galima papuošti, rožančių ir škaplerius

Nežinau, priklauso tai nuo parapijos ar ne, bet rožančiaus ir škaplieriaus mano krikštasūniui nereikėjo turėti (kas mane nustebino, nes anksčiau viskas kartu būdavo).
Davė vaikams tokius lapukus, kuriuose jie turės rinkti parašus už per metus atliktas išpažintis. Jei surinks ne mažiau 10 parašų (t. y. per metus atliks min 10 išpažinčių), tik tada bus įrašyti į rožinio ir škaplieriaus draugijos narius.
Atsakyti
Juokingi tie lapukai smile.gif Mano dukra irgi gavo juos po PK, kunigas prisakė rinkti, kitaip niekas neprileis prie sutvirtinimo. Aišku, ji pametė, priliejo ašarų, o sutvirtinimui jų visiškai nereikėjo smile.gif
Atsakyti
Gal kas pasakys kokia žvakė turi būti? krikšto žvakė ar nauja?
Atsakyti
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 06 09, 10:03)
kokia žvakė turi būti? krikšto žvakė ar nauja?

Jei turit išsaugoję Krikšto, tai ją ir neškitės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Landrita @ 2012 05 13, 23:21)
Turiu klausimą  unsure.gif  Kur galima nusipirkti škaplierių? Prie bažnyčių bobočių jau nelabai ir sėdi kaip anksčiau  rolleyes.gif

Buna pirkti laidojimo namuos 4u.gif
Atsakyti
Sūnus jau po pirmos komunijos, berniukai turi turėti - žvakę, rožančių, škaplierių. Jokių rūtų nereikia, o visą info pateikia pačioje bažnyčioje kur vaikas pamokėles lanko. Skirtingose parapijose gal gali ir reikalavimai būti skirtingi. Šiaip rožančius yra būtinas dirmavonei jau - dovanosiu sūnui gintarinį.
Atsakyti
QUOTE(pauliniausia @ 2012 06 13, 08:49)
Sūnus jau po pirmos komunijos, berniukai turi turėti - žvakę, rožančių, škaplierių. Jokių rūtų nereikia, o visą info pateikia pačioje bažnyčioje kur vaikas pamokėles lanko. Skirtingose parapijose gal gali ir reikalavimai būti skirtingi. Šiaip rožančius yra būtinas dirmavonei jau - dovanosiu sūnui gintarinį.

Priimant pirmą komuniją pas mus nereikalavo nei rožančiaus nei skaplieriaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 06 13, 08:51)
Priimant pirmą komuniją pas mus nereikalavo nei rožančiaus nei skaplieriaus  unsure.gif

Reiškias, nuo parapijos (klebono) priklauso, nes, kaip rašiau aukščiau, mano krikštasūniui per PK irgi to nereikėjo.
Atsakyti