Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(MamaVilnius @ 2011 05 13, 21:16)
Gal galit pasidalinti, kurioje bažnyčioje vaikus nuoširdžiai ruošia pirmai komunijai?

Mes einame į Katedrą - man visai patinka
Papildyta:
Mums Katedroje Pirmoji komunija kainavo tiek - 90 litų už pamokėles, 10 litų už pirmos išpažinties renginį (buvo Verkiuose visą šeštadienį - gražu), 40 litų albos nuoma bei 30 litų už DVD bei nuotrauką.
Mes patys vaikui nupirkome rožančių, škaplieriaus nereikia ir žvakė krikštynų.
Tiesa, mūsų pirmoji Komunija bus tik 28 dieną.
Norėjau paklausti, gal kas nors turi atvirukų elektroninių ar nuorodų kur su Pirmąja Komunija - norim gražius el. pakvietimus nusiųsti seneliams bei krikšto tėveliams. blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaVilnius @ 2011 05 13, 23:16)
Gal galit pasidalinti, kurioje bažnyčioje vaikus nuoširdžiai ruošia pirmai komunijai?

O mes i Ausros vartus vaikstom jau nuo spalio men. Dukryte nei vienos pamokeles nepraleido ir i misias net sirgdama ejo, nes labai puikus kunigas Marius ir diakonas Mykolas, katechete Birute.Labai vaikus sudomina.Nezinau ka reiks veikti kai baigsis komunija sad.gif labai pripratom prie tu misiu ir pamokeliu.
Atsakyti
mums laaabai patiko dominkonu baznycioje ,prie lukiskiu aikstes. super.
Atsakyti
Sveikos, mamos! Biryeli mano kriksto sunus eis Pirmosios Komunijos. Nezinau, ka dovanoti... Dovana ar pinigus? Jo tevai labai praktiski zmones, todel manau, kad pinigai jiems praverstu. Bet kiek dovanoti? Kad nebutu nei daug, nei per mazai.
Ka Jus patartumet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alenka: 22 gegužės 2011 - 19:21
QUOTE(alenka @ 2011 05 22, 20:20)
Sveikos, mamos! Biryeli mano kriksto sunus eis Pirmosios Komunijos. Nezinau, ka dovanoti... Dovana ar pinigus? Jo tevai labai praktiski zmones, todel manau, kad pinigai jiems praverstu. Bet kiek dovanoti? Kad nebutu nei daug, nei per mazai.
Ka Jus patartumet?

as kaip tik siandien po sios sventes smile.gif buvo krikstasunio 1 komunija.
Tai vat su ta dovana - mane supeike MB kai pasakiau ka sugalvojau dovanoti (sidabrini zieda) tada ieskojau to ko MB sake sid.grandineles ant kaklo, bet man grandinele netinkama dovana pasirode ax.gif tai likau prie savo varianto - ir dovana manau nenuvyle berniuko thumbup.gif nes vaikui padovanojom kambary, o jis net atsinese i pavesine dezute ir pasidejo prie savo lekstes, zieda buvo uzsidejes thumbup.gif man tai buvo zenklas, kad dovana tiko smile.gif
o ziedelis kolkas tinkamas ant didziausio pirsto, veliau, galvoju, kai nebetiks nei ant vieno pirsto gales nesioti ant kaklo kaip pakabuka ax.gif
ziedelis subtilus be jokio rasto, su tokiu vidiniu ziedeliu kuris sukinejasi, sake pardavejos kad vaikinai l.perka tokius. Sutarem su krikstasuniu, kad eisim jo varda ziedo viduje irasyti arba gym.data thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2011 05 22, 19:20)
Ka Jus patartumet?

ir man ta pati problema suka galva. Ir mano krikstasunis birzeli eis Pirmos komunijos ir suku galva ka cia padovanoti.. Mergaitei butu daug paprasciau manau isrinkti dovanele... Laukiam pasiulymu is Jusu!
Atsakyti
O dabar man paporykit: perkat dovanėles nuo vaikučių kunigui ir mokytojai g.gif Mes iš mažo kaimuko, tai čia tradicija, kad yra perkamos simboliškos dovanėlės ir gėlės, kurias dažniausiai palieka bažnyčiai papuošti. Kai ėjo vyresnysis, buvo aktyvių mamų, tai po 5 lt sumetėm ir dovanas nupirko: gėlės ir berods statulėlės gal. O su mažuoju man ta laimė kliuvo. doh.gif Mes už pamokėles nemokam galima sakyti, kažin gal kokius 20 lt reikėjo duoti simboliškai. Tai kitos mamos sako reikia kažko, bet ko nei viena nepasiūlo. Gal kokias knygas nupirkti, atvirutę užrašyti. Jei rinkti po 5 lt tai kiek 100 lt jei gausis ir tikrai nedaugiau, tai kažko ir nenupirksi, o tuo labiau, kad ir būtų kažkas simboliškai. Pasiūlykit kokių minčių, nes mano galva tai neneša tokių dalykų. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
HELP!!!! Man rytoj teks sakyti padeka kunigui uz visus tevelius. GAL KAS ZINOTE TINKAMUS ZODZIUS????????????????HELP!!!! Reikia skubiai iki ryt 13val.
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2011 05 25, 10:45)
O dabar man paporykit: perkat dovanėles nuo vaikučių kunigui ir mokytojai g.gif  Mes iš mažo kaimuko, tai čia tradicija, kad yra perkamos simboliškos dovanėlės ir gėlės, kurias dažniausiai palieka bažnyčiai papuošti. Kai ėjo vyresnysis, buvo aktyvių mamų, tai po 5 lt sumetėm ir dovanas nupirko: gėlės ir berods statulėlės gal. O su mažuoju man ta laimė kliuvo.  doh.gif Mes už pamokėles nemokam galima sakyti, kažin gal kokius 20  lt reikėjo duoti simboliškai. Tai kitos mamos sako reikia kažko, bet ko nei viena nepasiūlo. Gal kokias knygas nupirkti, atvirutę užrašyti. Jei rinkti po 5 lt tai kiek 100 lt jei gausis ir tikrai nedaugiau, tai kažko ir nenupirksi, o tuo labiau, kad ir būtų kažkas simboliškai. Pasiūlykit kokių minčių, nes mano galva tai neneša tokių dalykų.  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Pas mus Katedroje jokių dovanėlių nepirkome - vaikai simboliškai po rožytę atnešė mokytojai
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2011 05 29, 08:41)
Pas mus Katedroje jokių dovanėlių nepirkome - vaikai simboliškai po rožytę atnešė mokytojai

Aš jau nupirkau. Pirkau knygas. Irgi simboliškai. Už abi sumokėjau 50 lt. Dar nupirksiu gėlių. Dažniausiai klebonas palieka jas bažnyčioje. Kažin kokios tiktų? Gal baltos lelijos g.gif
Atsakyti
Mes jau po sventes. Labai graziai, iskilmingai viskas praejo. Dovaneliu gavo knyga "Vaiku biblija", sidabrini Kristoforo pakabuka su grandinele, isgraviruotas vaiko vardas, proga ir data (pakabuka ir grandinele rinkomes kartu su vaiku) smile.gif
QUOTE(Dykuma5 @ 2011 05 29, 09:41)

Musu grupe Katedroje rinko po 20 lt. atsidekoti katechetei ir kunigui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2011 05 22, 19:20)
Sveikos, mamos! Biryeli mano kriksto sunus eis Pirmosios Komunijos. Nezinau, ka dovanoti... Dovana ar pinigus? Ka Jus patartumet?

Man ta pati problema buvo. Tai sugalvojau ir nupirkau savo krikstasuniui gera laikrodi, ilgas garantinis jam.. Na vistiek ilgam vaikui bus prisiminimas smile.gif Nes tikiu visokiu grandineliu su pakabukais tikrai nenesiotu, o cia praktiskas atsiminimas vaikui bus smile.gif
Atsakyti