Nieko spec nereikėjo rūpintis: Žvakė nuo krikštynų, rūbai-parapijos.Berniukams-ružavi apsiaustai( sūnus purkštavo dėl spalvos, bet nieko nepakeisi ), mergaitėms- žydri.Rožančius rankų darbo
Beliko tik škaplierių įsigyt.
Šventėje dalyvaus krikšto tėvai, seneliai ir dar vieni giminaičiai, mat iš kart po mišių važiuosim pas juos švęsti.Tiesiog pasibūti kartu.
Pačios mišios vyks 16val.
Komunijai ruošė mokykloje, sekmadieniais lankėmės bažnyčioje, nors ir ne visais, nes reikdavo ir į varžybas nuvykti ir senelius aplankyti ir sirgo,bet praleista tikrai ne daug.
Visas mokymas buvo įvertintas 100lt( spausdinimo, knygelių , drabužių valymo kaina ir t.t)
QUOTE(ingeborge @ 2010 02 05, 15:54)
Is pradziu mane irgi piktino, taciau katechete primine pasizadejima, kuri istareme patys ant altoriaus (nors pasirinkimo kito ir nebuvo ) ir pazadejomeme visus savo vaikus isaukleti katalikiskai, ir 1 komunijai paruosti, be to katalikai kiekviena sekmadieni turi eiti i baznycia Pakeiciau truputuka savo poziuri siuo klausimu, nes mes patys pamirstam savo isipareigojimus, pasizadejimus ir labiau linke is kitu reikalauti, kad kitu atliktu tai ka mes pazadejome padaryti Nors manau kad pradedant religijos pamoka pamalda, vaikams gan geriau sektusi juos mokintis ir senai jau zinotu, bet yra kaip yra
Labai teisingi žodžiais.
Mes tikrai visur skubam,lekiam ir pamirštam savo pažadus ir tik tikimės,kad kiti turi užsiimti vaikų katalikišku auklėjimu.
Man labai patiko,kad mūsų katechetė ne tik vaikus mokė, bet ir tėvus įtraukė.
Buvo pateikti atsiskaitymo lapai. Kai vaikas išmoksta,jis pasirašo.Kai tėvai išklauso to ką vaikas moka, pasirašo tėvai. Mokytoja vaiką išklauso ir pasirašo tada ,kai yra ir vaiko ir tėvų parašai..
Be abejo gali ir neklausęs pasirašyt, bet tai jau būtų ne kieno nors apgaudinėjimas, bet tik pačio savęs ir vaiko. Juk ir vaikui svarbu,kad tėvai domisi,kartu su juo aiškinasi tikėjimo tiesas.Tada ir Pirmoji Komunija turi prasmę,o ne tik "visi eina ir aš einu"