Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(Žvaigždutė @ 2009 06 05, 12:36)
Laba,
Mes taip pat gyvenam šios šventės laukimu.
Tik iškilo klausimėlis, ar užsakyti gyvų gėlių vainikėlį (iš kokių gėlyčių geriausiai pinti), ar tiesiog su sagučiais gražiai pasukti.
Dar gal žinote, ką reikia turėti mergaitei bažnyčioje be žvakės?

Šiandien mes užsakėme dukrai. Ant lankelio, gėlių salone, priklijuos gėlytes. Jos tokios, kaip ramunės (nzn, kaip vadinasi tiksliau, gal chrizantemos), įpins tarp jų žalumynų.
Tokios, baltos su žaliu viduriuku
user posted image

Ant žvakės sijonėlio taip pat priklijuos šių gėlyčiu.
Dar vaikams bažnyčioje reikia turėti rožančių ir škaplierių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitatuka: 05 birželio 2009 - 21:19
4u.gif Mes jau po Komunijos. Labai gražiai praėjo šventė. Tik gaila, kad lijo. Bet bažnyčioje šventė buvo nepakartojama.
Dukra pavaišino visus svečius mūsų pačių gamybos saldainiais. Visi susidėjo saldumynus į kišenes, prisiminimui wub.gif .

user posted image
Atsakyti
neturiu dar savo vaikuciu, tai sitie klausimai toli, bet kazkaip nostalgiskai prisiminiau tuos laikus (ne tokius jau senus biggrin.gif) kai pati ejau, bet mum buvo daug paprasciau, nes gyvenom kaime, vazinejom i artimiausia baznycia klausyt katekizmo pamokeliu ir ten pat priemem pirma komonija, ach ax.gif
Atsakyti
Mano dukra pirmos komunijos taip pat priėjo Bernardinuose. Jutome, kad ten tikrai rūpi ne šiaip "sutvarkyti" vaikus, o kad vaikai ir tėvai suprastų, ko čia atėjo ir kas tai yra.
Vaikai Bernardinuose eina komunijos nedidelėmis grupėmis, jokių spūsčių ten nėra.
Atsakyti
Gal galit papasakoti apie Rapolo baznycia Vilniuje kuriu vaikuciai ten ejo pirmos komunijos kaip kunigas, kaip ceremonija ar nesigailit kad ejo buten i ta baznycia prasau pasidalinkit patirtimi zadu ten vesti savo dukra g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Gal kuri vedėte savo vaiką pirmos komunijos į Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią? Domintų atsiliepimai. Ar priima ateinančius iš kitų parapijų? Ar vaikui patiko? Kada vyko užsiėmimai?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
priima iš kitų parapijų, bet užsiėmimai atrodo 2 kartus per savaitę vidury dienos, žodžiu vedžioti sudėtinga verysad.gif
Atsakyti
klausimelis nepraktikuojantiemas katalimas.
ar jusu nerezina istisus metus viaka vedzioti pas kunigeli, kad galetu prieiti prie komunijos? mano laikais uzteko 2 sav. lankyti,.o dabar, negana to, kad vaikas 3m kaip lanko tikybos pamokas, kurias nepavadinciau pamokomis, dar metus lankyti, remti baznycia. nesu netikinti, man svarbi komunija, taciau manau, kad to per daug. ka jus manote?
Atsakyti
QUOTE(lly @ 2009 10 12, 11:17)
klausimelis nepraktikuojantiemas katalimas.
ar jusu nerezina istisus metus viaka vedzioti pas kunigeli, kad galetu prieiti prie komunijos? mano laikais uzteko 2 sav. lankyti,.o dabar, negana to, kad vaikas 3m kaip lanko tikybos pamokas, kurias nepavadinciau pamokomis, dar metus lankyti, remti baznycia. nesu netikinti, man svarbi komunija, taciau manau, kad to per daug. ka jus manote?
Jums dar pavyko: kai kuriose bažnyčiose ir tėvams būna privalomos paskaitėlės/pamokėlės. biggrin.gif
Mane erzina tik viena - kad sudaromos grupės ir tada reikia laukti kitų metų. Čia gi ne būrelis koks, reglamentuoti vaikų skaičiaus neturėtų. Gaunasi tas pats, kas į bažnyčią įleisti tik tam tikrą skaičių žmonių. biggrin.gif
Kartais atrodo, jog Bažnyčios tarnai užmiršta, kad jie tik tarpininkai tarp žmonių ir Dievo, o ne UAB Bažnyčia direktoriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 14 spalio 2009 - 16:50
Sveikos merginos,
Ir mane erzina ta bznycios tvarka, kad istisus metus reikes lankyti paskaiteles bei sv. Misias kiekviena sekmadieni. Sako, kad jeigu praleisi bent 3 uzsiemimus/misias (kontrolei vaikai renka antspaudukus po misiu i spec. knygele) neprileis prie Pirmos komunijos pavasari.
Gal kuri susidurete, ar tikrai cia taip grieztai? Tokiu atveju gal neverta net pradet vargt, nes o jeigu susirgs ar dar kokiu svarbiu reikalu bus. Juk ir senelius kituose miestuose aplankyti reikia ir per Velines i kapus nuvaziuoti, kurie taip pat ne Kaune.
Parapijos klebonas paklaustas apie galimybe praleisti misias pasake, kad "neaiskinkit kad Jums i kaimus ir pan. reikia, vienas is tevu vaziuokit, o kitas su vaiku i baznycia". kazkaip ir likau apsalus po tokio pareiskimo.
Gal kuri zinot parapija Kaune, kurioje ruostu komunijai ir i privaloma lankyma ziuretu liberaliau?
Atsakyti
QUOTE(Algimux @ 2009 10 21, 09:42)
Sveikos merginos,
Gal kuri zinot parapija Kaune, kurioje ruostu komunijai ir i privaloma lankyma ziuretu liberaliau?

doh.gif Na, jau koks absurdas su tuo priverstiniu ėjimu į pamokas bažnyčioje ir dar visus metus.
Nesukit sau galvos ir kreipkitės į kaimo bažnytėles. Ten parodys ką išmokti, prieš pirmąją Komuniją ateisit atsiskaityt, atliksite išpažintį ir viskas.
Dukros būčiau tikrai nevedus prie Komunijos, jei ne savas dėdė kunigas. Nes mums, praktiškai, kiekvieną sekmadienį vyksta varžybos. Taip kad būtume išmesti iš bažnyčios biggrin.gif
Surinkau savo visų draugų vaikus, kad nereiktų vargti metus laiko. Vaikams buvo tikra šventė. Nereikėjo per jėgą vaiko stumti į bažnyčią. Užtenka vaikui pilnai ir mėnesio išmokti poterius.
Atsakyti
Gitatuka, aciu uz patarima. Tikrai reikes kazkokios lengvesnes iseities ieskoti.
Atsakyti