As savo vaikus birzelio 1 vesiu Kaune ,Silainiu baznycioje. O pamokelias lanke vienuolyne .Gyvenam visai netoli .
Tiai va... Mes jau po pirmos komunijos Noriu labai padėkoti už mintį apie gyvų gėlyčių vainikėlį . Mintis - Ir be galo gražu, ir pigu, ir išskirtinai. Už vainikėlį ir už dviejų žvakių papuošimus sumokėjo 23 litus (jei draugas nepamelavo ). Gal priklauso nuo to, iš kokių gėlyčių daro. Tik aš jį dariau tokį didoką - kad užeitų čiut ant kaktos, nes man kažkaip gražiau toks didesnis negu mažučiukas tik ant pakaušiuko
O gal kas nors žinot kokį sutrumpintą mokymo kursą vasarą Kaune, kad būtų galima per kokią savaitėlę privesti prie Komunijos?
QUOTE(Maxima @ 2008 06 12, 14:01)
O gal kas nors žinot kokį sutrumpintą mokymo kursą vasarą Kaune, kad būtų galima per kokią savaitėlę privesti prie Komunijos?
Kodėl taip skubos tvarka? Kodėl ne kaip visi - vos ne visus mokslo metus Dievo mokslus mokėsi ir tik tada, po egzamino, prie Pirmos Komunijos? Juokauju, žinoma. Kažin ar atsiras toks variantas
Tai kad visus metus rinkti parasus neistverciau pati...
Mes ėjome apie dvi savaites. Tai buvo kaime, pas močiutę. Vaikų buvo gal dvylika. Buvo iš ties graži šventė.
QUOTE(Vaimar @ 2008 07 04, 14:04)
Kur butu galima isigyti kazka panasaus? MB sesutei bus pirma komunija kita sekmadieni. Vyro mama dave uzduoti nupirkti, o kur tai net neisivaizduojame Gal gali, kas padeti?
Man padare turgelyie floriste.Prie baltos zvakes buvo baltas kaspinelis su karoliukais ir prideta baltu gelyciu.Is matytu vaiku niekas panasaus neturejo.Mokejau 6 lt.O mergaitei i plaukus prikaisiau tu paciu gelyciu.
QUOTE(sundew @ 2008 07 04, 14:04)
Kur butu galima isigyti kazka panasaus? MB sesutei bus pirma komunija kita sekmadieni. Vyro mama dave uzduoti nupirkti, o kur tai net neisivaizduojame Gal gali, kas padeti?
Nors ir pavėluotai: tokių įvairių smulkmenėlių yra pirkti Vilniuje prie Aušros vartų (iš kelio pusės yra parduotuvytė, nežinau pavadinimo ) ten prekiauja viskuo, ko gali prireikti pirmai komunijai, krikštui
Labas visiems
Gal kas ejo komunija Klaipedoi,gal zino kiek laiko uztrunka pamokieliai?
Gal kas ejo komunija Klaipedoi,gal zino kiek laiko uztrunka pamokieliai?
o as padovanojau sventa paveiksleli, pakabinama ant sienos,
Mūsų problema: mano dukra šių mokslo metų pabaigoje eis Pirmos Komunijos. Mokykloje ji lanko religiją. Bet! Aš visiškai nenoriu, kad ji prieitų Pirmos Komunijos mokyklai skirtoje bažnyčioje. Tam yra keletas priežasčių. Pirma - mums toli, yra bent 3 bažnyčios arčiau, antra - mišios ten prasideda 8.30, tad keltis sekmadieniais jai teks 7 valandą , o svarbiausias dalykas - tai po vakar dienos mišių mane apėmė tokia depresija, kad sunku net pasakyti: bažnyčia maža, erdvės nėra, sėdi vien tik bobutės, iš jaunesnių žmonių tik vaikus atvedę tėvai. Mišios buvo pirmos skirtos pasiruošimui Komunijai, o kunigas net nė žodelio apie tai... Gal kas susidūrė, kaip galima būtų pakeisti vietą? Su katechete susitarti neeina, ten savo problemos....
QUOTE(mokka @ 2008 09 08, 09:37)
Mūsų problema: mano dukra šių mokslo metų pabaigoje eis Pirmos Komunijos. Mokykloje ji lanko religiją. Bet! Aš visiškai nenoriu, kad ji prieitų Pirmos Komunijos mokyklai skirtoje bažnyčioje. Tam yra keletas priežasčių. Pirma - mums toli, yra bent 3 bažnyčios arčiau, antra - mišios ten prasideda 8.30, tad keltis sekmadieniais jai teks 7 valandą , o svarbiausias dalykas - tai po vakar dienos mišių mane apėmė tokia depresija, kad sunku net pasakyti: bažnyčia maža, erdvės nėra, sėdi vien tik bobutės, iš jaunesnių žmonių tik vaikus atvedę tėvai. Mišios buvo pirmos skirtos pasiruošimui Komunijai, o kunigas net nė žodelio apie tai... Gal kas susidūrė, kaip galima būtų pakeisti vietą? Su katechete susitarti neeina, ten savo problemos....
Sveiki, na pas mus visai mokykloje nieks neruošė vaikų, nors visi lankė tikybos pamokėles. Kai klausėme ar ruošite, mum sakė, kad čia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Tai manau Jūs galite atsisakyti eiti su mokykla, o nueiti į netoli esančias banžnyčias ir paklausti ar ten vaikas gali prieiti pirmos komunijos. Manau tikrai turėtų Jus priimti.